Beste toiletverhoger

Laatste update: 25.04.24

 

Toiletverhogers test van 2024

 

Het assortiment aan toiletverhogers vandaag de dag is bijzonder uitgebreid. Dit maakt de keuze soms zo moeilijk. Zo kun je niet alleen kiezen tussen verschillende types verhogers maar zijn er ook exemplaren met meer of minder opties, en zul je moeten kiezen tussen verschillende materialen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse toiletverhogers. Zo zou je kunnen kiezen voor de Drive Ticco die, vanwege het gladde oppervlak, bijzonder makkelijk en snel te reinigen is. Echter blijkt ook de Thuasne toiletverhoger een stap in de goede richting te zijn. Dergelijke verhoger is bovendien voorzien van een betrouwbare klembevestiging.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

Toiletverhoger Reviews – top 5

 

Een degelijke toiletverhoger kan in bepaalde situaties wel een welkome oplossing bieden. Toch vinden veel gebruikers het soms wel een heel karwei om dergelijk product te installeren. Het is dan ook een goed advies om je te laten bijstaan door een professioneel iemand. Maar daarvoor moet je eerst wel op zoek gaan naar de beste toiletverhoger. En wij willen jou daar graag bij helpen. Zo hebben we 5 topproducten kunnen selecteren door onder andere rekening te houden met de online reviews.

 

 

Drive Ticco met deksel

 

Tussen de goedkope toiletverhogers zul je vast en zeker dit product van het, al dan niet bekende merk, Drive kunnen spotten. Deze toiletverhoger is makkelijk te monteren op eender welk toilet. Bovendien zul je versteld staan van het makkelijk te onderhouden gladde oppervlak. Zo blijft de verhoger steeds proper en hygiënisch.

Je hebt bovendien helemaal geen nood aan speciale draaiknoppen en dergelijke om deze toiletverhoger te monteren. En dat is voor velen een pluspunt. Bovendien is de toiletverhoger bijzonder stevig en beschikt hij over een maximale draagkracht van 225 kg. De verhoger is ongeveer 39 cm hoog, 39 cm lang en de hoogte kan variëren van 8.6 tot 10 cm.

Deze toiletverhoger inclusief bijbehorende deksel wordt door de meeste klanten dan ook positief onthaald. Zo geven heel wat kopers een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het geleverde product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thuasne met klembevestiging

 

Kies je voor de toiletverhoger van Thuasne, dan kies je voor een degelijk product met bijbehorende klembevestiging. En dit alles tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. Het lijkt hier wel om een aantrekkelijke toiletverhoger aanbieding te gaan.

Je zult merken dat de toiletverhoger bijzonder makkelijk en eenvoudig te monteren is. Hierbij hoef je alleen maar gebruik te maken van de 2 draaiknoppen die zich aan de zijkant van de verhoger bevinden. Je kunt deze toiletverhoger van 14 cm hoog makkelijk aanpassen om heel wat verschillende toiletten. Hierbij kan de breedte variëren van minimaal 32 tot maximaal 40 cm. Met een maximale draagkracht van ruim 200 kg is het ook een bijzonder stevige verhoger.

Houd er echter wel rekening mee dat de verhoger geleverd wordt exclusief deksel. Toch lijken de kopers zich daar niet aan te storen. En dat wordt duidelijk weergegeven in een unanieme maximum score van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vitilty met deksel

 

Mag het toch allemaal wat meer zijn dan kun je ook opteren voor deze toiletverhoger van het bekende en sterk gewaardeerde merk Vitilty. Met dit product haal je een verhoger in huis van ruim 5 cm hoog in combinatie met een stevig en duurzaam deksel.

Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de installatie van de verhoger aangezien dit snel en probleemloos verloopt. Zo kun je dit type verhoger op eender welk toilet bevestigen door gebruik te maken van de meegeleverde verstelbare klemmen. Het gladde oppervlak maakt het onderhoud van deze verhoger bovendien een pak handiger. Met een maximale draagkracht van 136 kg is het ook een stevig product.

We merken dat de kopers niet alleen positief reageren over de duurzaamheid van het apparaat maar ook over het fraaie design. Kortom, vast en zeker de moeite waard om het even van naderbij te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

ExcelCare met armleuningen

 

In vergelijking met de hierboven besproken toiletverhogers, zul je merken dat dit product net een tikkeltje duurder is. Toch krijg je er heel wat kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor in de plaats. Zo kies je voor een duurzame toiletverhoger in combinatie met armsteunen. Het is zelfs mogelijk om de armsteunen dicht te klappen of er zelfs af te halen. Dit maakt het verplaatsen van de verhoger meteen een pak comfortabeler.

Je zult merken dat het om een stevige toiletverhoger gaat die voor het grootste gedeelte uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof is vervaardigd. Het is mogelijk om de zithoogte te verstellen met minimaal 6 cm en maximaal tot wel 14 cm. Het product heeft een maximale draagkracht van ruim 125 kg en is makkelijk te installeren.

Opnieuw merken we dat alle kopers duidelijk positief reageren op dit product en het opnieuw unaniem beoordelen met 5 sterren. Kortom, een maximum score dus. Zeker de moeite waard om deze toiletverhoger, ondanks de hoge prijs, toch even onder de loep te nemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dietz TSE 1

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze toiletverhoger, jou aanbevolen door Dietz. Net zoals het vorige product beschikt ook deze verhoger over degelijke armsteunen. Bovendien is het mogelijk om de armleuningen te bewegenen. Zo kun je zelf beslissen of je deze al dan niet wenst te gebruiken.

De toiletverhoger is daarnaast ook voorzien van een handig beweegbaar deksel. Ook wat de hoogte betreft zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kun je de hoogte makkelijk en zonder problemen gaan verstellen met een minimum van 8 cm en een maximum van 16 cm. Met een maximale draagkracht van ruim 120 kg is het ook een bijzonder stevige toiletverhoger.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je de verhoger niet op de huidige toiletbril kunt installeren. Je dient de toiletbril dus eerst te verwijderen. Ondanks dit kleine minpuntje reageren de kopers vooral bijzonder positief.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Toiletverhogers koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste toiletverhoger maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker wat verder op weg helpen. Het is in eerste instantie belangrijk om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken en hierbij eventuele aanbiedingen niet te negeren. Het is altijd een meerwaarde indien je met één van de goedkope toiletverhogers huiswaarts kunt keren. Houd niet alleen rekening met het type maar ook met de materialen, de draagkracht en de vele voordelen ervan.


Wat is een toiletverhoger en het gebruiksgemak

Een toiletverhoger is een handig hulpmiddeltje om makkelijker op het toilet te gaan neerzitten of om eenvoudiger te kunnen opstaan van het toilet. Er zijn nu eenmaal heel wat personen die hier jammer genoeg wel moeite mee ondervinden. Dat kan te maken hebben met ziekte, een handicap of eventueel ouderdom. Het gebruik van een toiletverhoger komt dan ook veel vaker voor dan je in eerste instantie zelf zou gaan denken.

Het maakt het neerzitten en opstaan niet alleen makkelijker maar het zorgt er gelijk ook voor dat je toch nog wat zelfstandigheid kunt behouden. En dat vinden heel veel gebruikers bijzonder belangrijk. Vaak gaat het hier om een losse zitting die zodanig ontworpen is dat het op eender welk toilet past. Een toiletverhoger is makkelijk te installeren en kun je na gebruik ook weer eenvoudig en zonder problemen verwijderen.

 

Het type: met of zonder armsteunen

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de beste toiletverhoger dan zul je merken dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Ofwel kies je dan ook voor een toiletverhoger die voorzien is van armsteunen of een exemplaar zonder armsteunen. Mensen die om wat voor reden dan ook, minder kracht en energie hebben en minder stabiel zijn, zijn natuurlijk gebaat om te kiezen voor een toiletverhoger met armsteunen. Het is een extra hulpmiddel waar je jezelf aan kunt vasthouden en/ of optrekken en het biedt meer veiligheid.

 

Gebruikte materialen en extra opties

Het lijkt ons niet onbelangrijk om even te bekijken uit welke materialen een degelijke toiletverhoger zoal kan vervaardigd worden. De meeste toiletverhogers zijn vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof, alhoewel ook plastic en aluminium meer dan eens voorkomen. Ook PVC en vinyl kunnen gebruikt worden bij de productie van een toiletverhoger maar zijn echter minder frequent.

Daarnaast zul je merken dat bepaalde toiletverhogers iets meer mogelijkheden aanreiken. Zo hebben we reeds vermeld, dat het gebruik van armsteunen best een meerwaarde kan zijn in bepaalde gevallen. Ook toiletverhogers met een inkeping voor- en achteraan kunnen een belangrijke meerwaarde vormen. Dit maakt het extra makkelijk om jezelf schoon te vegen zonder dat je hoeft recht te staan.

 

Installatie, draagkracht en veiligheid

De meeste toiletverhogers zijn bijzonder eenvoudig te installeren en zijn bovendien universeel, waardoor ze op eender welk toilet kunnen worden geplaatst. Vaak heeft het te maken met een soort van kliksysteem waardoor je de verhoger makkelijk op de toiletbril kunt vastklikken en na gebruik ook weer kunt verwijderen.

Verder is het niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij de draagkracht van een gemiddelde toiletverhoger. Zo zijn er heel wat exemplaren met een totale draagkracht van maar liefst 150 kg maar evengoed modellen die belastbaar zijn tot 250 kg.

Welke toiletverhoger je ook kiest, houd rekening met de veiligheid. Kies daarom in bepaalde gevallen maar beter voor stevige armsteunen indien de persoon niet veel evenwicht heeft. Zorg voor een toiletverhoger waaraan je je kunt optrekken zonder dat het voor een wankel gevoel zorgt. Veel succes!


Wat met het onderhoud

Ben je van plan om een toiletverhoger aan te kopen dan is het alvast een goede aanbeveling om even stil te staan bij het onderhoud ervan. Het mag alvast niet verwonderen dat een goed onderhoud uiterst belangrijk is om een optimale hygiëne te bereiken en te behouden. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van een toiletverhoger.

De meeste toiletverhogers zijn dan ook voorzien van specifiek gladde oppervlaktes die bijzonder makkelijk te reinigen zijn. Holtes, inkepingen en gaten in het ontwerp worden dan ook zoveel mogelijk beperkt. Gebruik bij voorkeur een degelijk oplosmiddelvrij schoonmaakmiddel en een zacht doekje.

 

Kostenplaatje en eventuele vergoeding

Tenslotte lijkt het ons niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij het mogelijke kostenplaatje. De gemiddelde kostprijs van een degelijke en duurzame toiletverhoger wordt geschat op zo’n 35 euro. Uiteraard zijn er tal van toiletverhogers die veel goedkoper of juist veel duurder zijn. De prijs wordt dan ook beïnvloedt door een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het type, de draagkracht, de gebruikte materialen en eventuele extra kenmerken.

Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat je van het toestel verwacht. Ben je van plan om de toiletverhoger regelmatig te gebruiken of is het maar tijdelijk? In bepaalde gevallen is het mogelijk dat je zelfs een vergoeding krijgt, uitbetaald door de verzekering. Echter is het belangrijk om het daar even met je zorgverzekering over te hebben, want het is altijd leuker indien dit kan vergoed worden of niet. Bekijk eventueel online reviews even en wie weet kun je zo nog wel een toiletverhoger aanbieding spotten.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES