5 Beste topmatras Test Van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Topmatrassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke topproduct maar kun je maar geen beslissing maken? We begrijpen dat het inderdaad niet altijd makkelijk is vanwege het toch wel bijzonder ruime assortiment. Om het voor jou dan allemaal wat makkelijker te maken, zetten we graag 3 hedendaagse topproducten op een rijtje. Zo zou je kunnen kiezen voor de Topdekmatras 120×190 die, zoals de naam reeds doet vermoeden, gekenmerkt wordt door een maximale afmeting van 120 bij 190 cm, aangevuld met een tijk van ongeveer 5 cm hoog. Daarnaast blijkt ook de Topdekmatras 160×200 een goede optie te zijn. Dergelijke topmatras bestaat voornamelijk uit duurzaam en kwalitatief koudschuim.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste topmatrassen (Reviews) van 2024

 

Wat is nu eigenlijk de beste topmatras? Dat kan voor iedereen anders zijn. Sommigen gaan op zoek naar een matras van 160×200 cm of 140×200 terwijl anderen toch liever een 120×200 matras aankopen. Ben je op zoek naar matras voor een tweepersoonsbed da kan een 180×200 misschien wel de oplossing zijn. Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Bekijk daarom de 5 topproducten hieronder alvast even alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt.

 

 

1. Topdekmatras 120×190 koudschuim premium tijk 5 cm hoog

 

Ben je op zoek naar één van de goedkope topmatrassen dan loont het de moeite om dit exemplaar van het bekende merk Mister Sandman alvast even te bekijken. We kunnen al meteen vaststellen dat het product heel wat positieve online reviews heeft mogen ontvangen en dat is altijd al een hele geruststelling.

De matras heeft een maximale afmeting van maar liefst 120 bij 190 cm en heeft een dikte van ongeveer 5 cm. Uiteraard is het mogelijk om deze topmatras ook in tal van andere formaten te bestellen, groot of klein. Houd er dan wel rekening mee dat het prijskaartje naargelang kan veranderen. De matras bestaat hoofdzakelijk uit duurzaam koudschuim dat heel comfortabel aanvoelt en tegelijk ook voldoende ondersteuning biedt. De hoes van de matras is dan weer vervaardigd uit polyester en kun je makkelijk wassen.

Verder blijkt de matras helemaal antiallergisch te zijn en ook dat is een belangrijk pluspunt voor heel wat kopers. We merken dan ook dat de alle kopers tot op heden een positief advies hebben gegeven over de kwaliteit van de matras en het product bijgevolg ook aanraden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Topdekmatras 160×200 koudschuim premium tijk 5 cm hoog

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze matras jou wordt aangeboden en aanbevolen door Mister Sandman. Mister Sandman is ook veruit één van de betere merken in het aanbieden van duurzame en degelijke topmatrassen. Ook hier valt het prijskaartje hartstikke goed mee en krijg je het gevoel met een topmatras aanbieding te maken te hebben.

De matras heeft een totale afmeting van maar liefst 160 cm bij 200 cm en is daardoor ideaal voor een tweepersoonsbed. De dikte van de matras bedraagt ruim 5 cm aan koudschuim. Koudschuim biedt de goede eigenschap van heel comfortabel aan te voelen en tegelijk ook voor voldoende ondersteuning te zorgen. Het neemt namelijk letterlijk de vorm van je lichaamshouding aan. Ook hier is de hoes vervaardigd uit polyester en kun je deze zonder problemen in de wasmachine stoppen.

De matras blijkt antiallergisch te zijn en is daardoor ook ideaal voor personen die vaak last zouden hebben van allergieën. Kopers reageren vooral bijzonder positief over de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid. Echter heeft één enkele gebruiker zich wel wat geërgerd aan de lange bezorgtijd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. O.M.M. Topdekmatras Topper 180×190 Koudschuim HR55 6cm Medium

 

In vergelijking met de vorige producten zul je merken dat deze topmatras van het bekende merk O.M.M. net een tikkeltje duurder blijkt te zijn. Echter is de kwaliteit ook navenant. Bovendien heb je de mogelijkheid om de lengte van de matras te kiezen uit maar liefst 5 beschikbare mogelijkheden. Van minimaal 180 cm tot maximaal 220 cm. Ook de breedte van de matras is helemaal te kiezen.

De matras heeft een maximale dikte van maar liefst 6 cm en is hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam koudschuim. Doordat koudschuim niet alleen voor een uitstekende ventilatie zorgt maar tegelijk ook de vorm van de slaaphouding zal aannemen, zul je zeker zijn van een goede nachtrust. Verder zul je merken dat de matras volledig afgewerkt werd door gebruik te maken van een Aloë Vera tijk die bovendien dubbel gestikt werd. De matras is daarnaast ook helemaal antiallergisch.

Ondanks het feit dat de matras niet aan de verwachtingen van één enkele koper blijkt te voldoen, zul je merken dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk positief reageert. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over het comfort maar ook over het prijskaartje. Kortom, de moeite waard dus om te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. O.M.M. Topdekmatras Topper 180×200 Koudschuim HR55 6cm Medium

 

Opnieuw hebben we te maken met een topmatras die jou aanbevolen wordt door O.M.M. De matras heeft een totale afmeting van maar liefst 180 bij 200 cm maar kan ook in tal van andere formaten worden besteld. Uiteraard zal het prijskaartje dan wel navenant zijn. De matras heeft een totale dikte van 6 cm en wordt daardoor beschouwd als een medium topdekmatras.

De matras is hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam koudschuim en heeft een hardheid HR55 meegekregen. De matras voelt dus niet super zacht aan maar is ook helemaal niet zo hard. Het zit er ergens tussenin. Koudschuim zorgt in de eerste plaats voor een goede ventilatie en dus ademende structuur. Daarnaast past het zich ook razendsnel aan je lichaamshouding aan waardoor je een optimale ondersteuning geniet.

De gebruikte materialen zijn niet alleen duurzaam maar bovendien ook antiallergisch. Verder geniet je een kwalitatieve Aloë Vera tijk die ook nog eens dubbel gestikt is. Het kan dan ook niet anders of kopers reageren voornamelijk positief op de kwaliteit en mogelijkheden van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Slaaploods.nl Topdekmatras Latex Deluxe 160x200cm Dikte 6cm

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke topdekmatras van Slaaploods.nl. Deze latex Deluxe matras heeft een totale afmeting van maar liefst 160 bij 200 cm en is daardoor ideaal om als tweepersoons matras te gebruiken. Indien je echter op zoek bent naar een grotere of kleinere matras dan heb je hiertoe ook de mogelijkheid.

De matras is ongeveer 6 cm dik en zorgt voor een optimale ondersteuning. Zoals je ondertussen al kunt vermoeden, zul je merken dat de kern van de matras voornamelijk uit kwalitatief hoogstaand latex is vervaardigd. Dit werd vervolgens omringd door een duurzame tijk die helemaal anti huisstofmijt blijkt te zijn. De latex kern heeft een HR55, wat dus wil zeggen dat je met een medium hardheid zit. Latex is bovendien niet alleen vochtregulerend maar ook veerkrachtig.

De meeste kopers geven een duidelijk positief advies over dit product en raden het bijgevolg ook aan iedereen aan. Echter zijn er ook enkele klanten die toch wel wat vragen blijken te hebben over de kwaliteit en de duurzaamheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Topmatrassen koopgids

 

Bestaat er zoiets als de beste topmatrassen? En hoe kun je uit het ruime assortiment een gegronde keuze maken? Welke soorten matrassen bestaan er evenals welke formaten en materialen. En wat dan met de belastbaarheid en de hardheid van de matras? Het lijkt alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk matrassen met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken. En wie weet kun je wel met één van de goedkope topmatrassen huiswaarts keren.


Het type matras

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten matrassen. Dit maakt de keuze niet alleen uitgebreid maar ook een pak moeilijker. Zo kun je een onderscheid maken tussen een koudschuimmatras, een traagschuimmatras, een polyether matras en een latex matras. Elke matras wordt gekenmerkt door positieve kenmerken en eigenschappen.

Ben je op zoek naar een matras die zich aanpast aan de vorm van je lichaam? Heb je liever een matras waarin je lekker kunt doorzakken of geef je toch de voorkeur aan een harde matras? Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om te moeten doorhakken.

 

Hardheid in verhouding met de slaaphouding

Op het gebied van hardheid heb je keuze tussen een zachte matras, een harde matras of een matras met een gemiddelde hardheid. Zo zullen sommige personen de voorkeur geven aan een zachte matras terwijl andere kopers dan weer liever wat harder slapen.

De hardheid van de topmatras zal voornamelijk bepaald worden door de bepaalde slaaphouding die een persoon hanteert. Indien je de gewoonte hebt om op je rug te slapen, dan kan een harde matras in principe weinig kwaad en wordt het zelfs aanbevolen. Voor de zijslapers onder ons, is een harde matras dan weer helemaal geen aanrader. Zijslapers kiezen beter voor een matras die zich aanpast aan de lichaamsvorm.

Kortom, je hoort het al; om de hardheid van de matras te kunnen bepalen, is het vooral belangrijk rekening te houden met je slaaphouding en slaappatroon. Enkel en alleen op die manier kun je je lichaam van de juiste ondersteuning voorzien.

 

Formaat van de matras in functie van de belastbaarheid

Topmatrassen kun je aankopen in allerlei formaten en afmetingen. Zo kun je kiezen tussen een matras in functie van een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar. Indien je kiest voor een eenpersoonsmatras, is de matras dan bedoeld voor een kind of een volwassen persoon? En indien je de voorkeur geeft voor een tweepersoonsmatras, dan is het aangewezen om op voorhand goed na te denken of je voor een kingsize bed gaat of liever niet?

In elk geval is het, bij het bepalen van het formaat van de matras, belangrijk om rekening te houden met de belastbaarheid. De belastbaarheid van de matras wordt steeds uitgedrukt in kg en bepaalt hoeveel gewicht de matras maximaal kan hebben. Zo heb je bepaalde matrassen met een maximale belastbaarheid van amper 50 kg en anderen die makkelijk 120 kg of meer aankunnen.


Gebruikte materialen

Zodra je besluit op zoek te gaan naar een echte topmatras, dan zal blijken dat er wel degelijk heel wat mogelijk is op het gebied van materialen. Zo heb je heel wat matrassen waarvan de vulling vervaardigd is uit koudschuim of traagschuim. In de meeste gevallen gaat het hier dan om het zogenaamde memory foam. Schuim zorgt niet alleen voor een op-en-top ondersteuning maar past zich ook je lichaamsvorm aan. Op die manier kun je een welverdiende en goede nachtrust tegemoet gaan.

Daarnaast heb je altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor een matras vervaardigd uit latex of polyether. Ook synthetische en wollen matrassen behoren tot de mogelijkheden alhoewel ze minder frequent worden aangekocht. Voor de tijk wordt dan weer vaak beroep gedaan op stof, (biologisch) katoen, microvezel en eventueel polyester.

 

Mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo hoeft een degelijke topmatras helemaal niet zo duur te zijn. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 260 euro. In de meeste gevallen zul je wel iets meer betalen, alhoewel het altijd mogelijk is om een goedkope topmatras op de kop te tikken als je de aanbiedingen en promoties in de gaten houdt.

Bedenk waar je naar op zoek bent en welke verwachtingen je zoal hebt? Hoe zit het met je slaaphouding en ben je een makkelijke of moeilijke slaper? Wat is het budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan? Bij twijfel kan het helpen om de online reviews van klanten alvast even te bekijken. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke topmatras aanbieding spotten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES