6 beste torenventilators Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste torenventilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tijdens de zomer kan het heel warm worden in huis en een fris briesje is soms meer dan welkom. Met een torenventilator kun je je slaapkamer, bureelruimte of je woonkamer snel verkoelen zonder dat hij al te veel ruimte in beslag neemt. We hebben alvast 3 huidige toppers voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat je met de Clean Air Optima® CA-406B een degelijk toestel in huis haalt. Hij kan door middel van een afstandsbediening worden ingesteld en beschikt tevens over een timerfunctie. Daarnaast blijkt de Honeywell HY254E4 – Torenventilator met zijn 5 ventilatorstanden zeker een waardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste torenventilators (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een stille Cecotec torenventilator om je slaapkamer te verkoelen? Of gaat je voorkeur uit naar een design torenventilator om in de woonkamer te plaatsen? We vroegen de hulp en het advies van ervaren verkopers om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste torenventilator uitkiest die aan al jouw noden voldoet. 

 

1. Clean Air Optima® CA-406B – Design Torenventilator – met Temperatuursensor

 

De Clean Air torenventilator is één van de populairste toestellen in onze lijst met toppers en dat merken we ook in de reviews waar hij van de meeste klanten een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding. De zwarte kolomventilator kreeg een sober doch stijlvol design zodat hij in elke inrichting kan worden geplaatst.

Dit toestel wordt gekenmerkt door zijn grote draaicirkels van 90° en 360° waardoor hij de volledige ruimte van een aangenaam briesje kan voorzien. Doordat deze stille torenventilator in de laagste stand slechts een geluidsniveau van minder dan 25 dB produceert, is hij bijzonder geschikt om in de slaapkamer of bureau te plaatsen. 

Het gebruiksgemak wordt nog verder uitgebreid doordat deze torenventilator met een afstandsbediening kan worden ingesteld en tevens over een handige temperatuursensor beschikt om zelf de beste ventilatorstand te selecteren. Deze uitvoering kent een vermogen van 25 Watt en is 96,8 cm hoog. Hij kan door middel van een 2 m lange netsnoer gemakkelijk op de netstroom worden aangesloten. 

 

Voordelen: 

Draaicirkel: deze knappe zwarte torenventilator kent een oscillatie van 90° en 360° zodat hij gemakkelijk de hele kamer kan verkoelen.

Vermogen: hij heeft een vermogen van 25 Watt en kan met het netsnoer, met een lengte van 2 m, gemakkelijk op de netstroom worden aangesloten.

Geluidsniveau: doordat hij in de laagste stand minder dan 25 dB geluid produceert, is hij perfect om in de slaapkamer te gebruiken.

Extra functies: het 96,8 cm hoge apparaat beschikt over een timerfunctie en temperatuursensor. Hij wordt met een handige afstandsbediening geleverd om de luchtstroom in 3 standen in te stellen.

 

Nadelen: 

Stabiliteit: enkele klanten blijken problemen te hebben met de stabiliteit van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Honeywell HY254E4 – Torenventilator – met afstandsbediening en timer

 

Deze Honeywell torenventilator met een vermogen van 35 Watt wordt gekenmerkt door zijn innovatieve Quietset-technologie. Hiermee kun je hem in 5 verschillende luchtstroomstanden instellen waaronder een fluister- en slaapstand zodat je ongestoord kunt werken of slapen.

De knappe ventilator kreeg een zwart met zilver afgewerkte behuizing en kent een hoogte van 80 cm en diameter van 17,5 cm waardoor hij gemakkelijk in elke ruimte kan worden geïnstalleerd. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening en werd van een timerfunctie voorzien zodat je het toestel zodanig kunt programmeren dat hij zichzelf na 1, 2, 4 of 8 uren automatisch gaat uitschakelen.

Dankzij het 1,8 m lange snoer kan hij gemakkelijk op de netstroom worden aangesloten. In de reviews zien we dat meeste mensen heel tevreden zijn over hun aankoop, maar sommige klanten zijn van mening dat dit apparaat niet krachtig genoeg is om een degelijke verkoeling te bieden.

 

Voordelen: 

Design: deze torenventilator kreeg een zwarte behuizing die met zilverkleurige accenten werd afgewerkt waardoor hij heel stijlvol oogt.

Formaat: hij is 80 cm hoog en kent een diameter van 17,5 cm zodat je hem zonder probleem in kleine ruimtes kunt zetten.

Vermogen: dit apparaat heeft een vermogen van 35 Watt en kan in 5 standen worden ingesteld waaronder een slaap- en fluisterstand.

Gebruiksgemak: dankzij de handige afstandsbediening en timerfunctie kun je hem naar wens instellen en programmeren om na 1, 2, 4 of 8 uren zichzelf uit te schakelen.

 

Nadelen: 

Zwakke luchtstroom: enkele klanten maken de opmerking dat het toestel in de hoogste stand onvoldoende kracht heeft om een sterke bries te produceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum VTO812WA – Torenventilator – met timer en afstandsbediening

 

De torenventilator van Inventum is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij iets toegankelijker geworden is. Het mooie toestel werd afgewerkt met een witte behuizing en zwarte voorplaat zodat hij in quasi elk interieur past.

Door zijn krachtige motor met een vermogen van 45 Watt kan hij in 3 verschillende standen worden ingesteld om de luchtstroom naar behoefte aan te passen. Naast de gewone snelheid kan hij tevens op een zachte bries of natuurlijk aanvoelend windje worden gezet en deze zijn ideaal om te slapen.

Zijn gebruikscomfort wordt zelfs nog versterkt door de draaicirkel van 85°, de handige afstandsbediening en de instelbare timer die tot 7,5 uren kan worden geprogrammeerd waarna hij zichzelf automatisch zal uitschakelen. Dit toestel is 76,5 cm hoog en werd voorzien van een netsnoer met een lengte van 1,5 m. In de reviews merken we dat de meeste klanten dit een uitstekend product vinden.

 

Voordelen: 

Formaat: de torenventilator is 76,5 cm hoog en de voet kent een diameter van 24,5 cm.

Instellingen: hij beschikt over 3 snelheden waaronder een gewone luchtstroom, zachte bries en een natuurlijke wind die ideaal zijn om te slapen of werken.

Vermogen: door zijn krachtig vermogen van 45 Watt en draaicirkel van 85° is hij sterk genoeg om kleine tot middelgrote ruimtes af te koelen.

Gebruiksvriendelijk: hij kan eenvoudig met de afstandsbediening worden ingesteld en beschikt tevens over een instelbare timer die je tot wel 7,5 uren kunt programmeren.

 

Nadelen: 

Storend display: enkele klanten merken op dat de felblauw gekleurde verlichting van de display erg storend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dyson Pure Hot+Cool 2018 – Luchtreiniger – 40 Watt

 

Dyson wordt door velen als het beste merk beschouwd voor apparaten met air-technologie en dat blijkt ook uit de recensies bij deze Dyson torenventilator waar hij een uitstekende score kreeg. Het zilverkleurige apparaat is bijzonder stijlvol en kan in quasi elke interieurstijl worden toegepast.

Echter, dit toestel is veel meer dan alleen maar een torenventilator. Hij zal namelijk ook de lucht in de kamer reinigen en je kunt hem tevens als een soort verwarmingstoestel gebruiken waardoor je nooit een koude luchtstroom in de ruimte hebt. Doordat je hem in 10 verschillende standen kunt instellen en hij ook over een temperatuursensor beschikt, verkrijg je altijd een aangename gevoelstemperatuur én zuivere lucht.

Deze torenventilator heeft een vermogen van 40 Watt en kent een aanvaardbaar geluidsniveau van 60 dB. Door zijn hoogte van 63 cm en diameter van 25 cm is hij vrij compact zodat je hem gemakkelijk in kleine ruimtes kunt plaatsen.

 

Voordelen: 

Gebruikscomfort: naast de verkoelende functie kan deze torenventilator eveneens de ruimte verwarmen en werkt hij ook als luchtreiniger.

Instellingen: hij kan in 10 verschillende standen worden ingesteld om de kamer naar wens af te koelen of verwarmen.

Vermogen: de Dyson torenventilator beschikt over een krachtige motor met een vermogen van 40 Watt waarmee hij optimaal functioneert.

Formaat: het knappe zilverkleurige toestel kent een hoogte van 63 cm met een doorsnede van 25 cm zodat hij in bijna elke ruimte gemakkelijk past.

 

Nadelen: 

De prijs: aan deze multifunctionele torenventilator hangt een stevig prijskaartje vast waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ventilator staand Torenventilator – elektrische ventilator – met 3 standen 45W 

 

Deze torenventilator van Kinzo voert de laagste prijs in ons assortiment en is hierdoor goed toegankelijk. Het eenvoudige toestel werd voorzien van een witte behuizing waardoor hij in elke kamer kan worden geïnstalleerd.

Door zijn krachtige vermogen van 45 Watt en de 90° draaicirkel kan hij gemakkelijk een volledige kleine tot middelgrote ruimte afkoelen. Daarnaast kan hij in 3 windsnelheden worden ingesteld namelijk laag, medium of hoog en beschikt hij tevens over een timer die tot 2 uren kan worden geprogrammeerd waarna hij zichzelf gaat uitschakelen.

Verder is hij 78 cm hoog en kent hij een diameter van 28 cm zodat hij compact genoeg is om in kleine kamers te gebruiken. Met het 2 m lange netsnoer kun je hem gemakkelijk op de netstroom aansluiten. In de reviews merken we dat de klanten over het algemeen tevreden zijn over hun aankoop want hij doet gewoon waarvoor hij bedoeld is zonder veel poespas.

 

Voordelen: 

Instellingen: deze kolomventilator kan in een lage, medium of hoge stand worden ingesteld om de kamer volgens behoefte af te koelen.

Vermogen: hij beschikt over een krachtige motor met een vermogen van 45 Watt en werd voorzien van een 2 m lange netsnoer om hem op de netstroom aan te sluiten.

Design: door zijn eenvoudige witte behuizing kan deze torenventilator in elk type inrichting worden aangewend.

Afmetingen: dit toestel kent een hoogte van 78 cm met een doorsnede van 28 cm.

 

Nadelen: 

Krakend geluid: hoewel dit apparaat aan alle verwachtingen voldoet, merkt één klant op dat hij na een 5-tal jaren begint te kraken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Ventilator met afstandsbediening | Torenventilator 50W | 3 snelheden 

 

Deze witte torenventilator van Dutch Originals kent een sober doch elegant design dat discreet in elke ruimte kan worden aangewend om een aangename koele bries te brengen. Hij wordt geleverd met een handige afstandsbediening zodat je hem van op afstand in de 3 verschillende standen kunt zetten.

Het gebruikscomfort wordt zelfs nog iets uitgebreid door de praktische timerfunctie die het mogelijk maakt om hem per 30 minuten tot 7,5 uren te laten draaien waarna hij zichzelf zal uitschakelen. Daarnaast kan dit toestel naar wens automatisch naar links/rechts draaien om de volledige kamer af te koelen.

De ventilator heeft een krachtig vermogen van 50 Watt en werd voorzien van een netsnoer van 1,5 m om hem op het stopcontact aan te sluiten. Door zijn compacte afmetingen van 70 x 22 cm kan hij zonder probleem in de meeste ruimtes worden geïnstalleerd. In de reviews zien we dat de meningen over dit apparaat verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over een ontbrekende afstandsbediening.

 

Voordelen: 

Ontwerp: deze witte torenventilator is een elegante en stijlvolle aanwinst die je in elke ruimte kunt gebruiken.

Instelling: de 3 luchtstroomstanden kunnen door middel van een afstandsbediening eenvoudig worden ingesteld.

Vermogen: door zijn krachtige vermogen en automatische draaicirkel zal hij de ruimte optimaal verkoelen.

Timer: de geïntegreerde timer kan per half uur tot wel 7,5 uren worden ingesteld waarna hij zichzelf zal uitschakelen.

 

Nadelen: 

Afstandsbediening: enkele klanten merken op dat er geen afstandsbediening in de verpakking werd meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Torenventilators Koopgids

 

De warme zomermaanden brengen vaak vrij hoge temperaturen met zich mee waardoor het moeilijk is om de slaap te vatten of geconcentreerd te werken. Als je beperkt bent in ruimte is het een goede aanbeveling om in een degelijke torenventilator te investeren. Maar maakt zo’n apparaat veel geluid? En welk vermogen moet je kiezen? Neem even rustig de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en de mogelijkheden in de diverse testen te vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

Het nut van een torenventilator

De afgelopen jaren zijn de zomerse temperaturen steeds maar blijven stijgen waardoor je binnenshuis ook geen verkoeling meer kunt vinden. Sommige mensen zoeken hun toevlucht tot een airconditioning toestel of een grote ventilator, maar als je over weinig ruimte beschikt, nemen die best wel veel plaats in beslag. Een compacte torenventilator is dan de perfecte oplossing om bijvoorbeeld in je slaapkamer, bureel of woonkamer toch een frisse bries te laten waaien.

Het toestel zal, net zoals een gewone ventilator, de luchtstroom in de kamer laten bewegen en afkoelen zodat het heel wat aangenamer is om er te vertoeven. De naam van de torenventilator doet zeker al vermoeden dat hij er als een toren uitziet. Het apparaat kent een vrij slanke vormgeving en staat meestal op een ronde voet om hem de nodige stabiliteit te geven. Bovendien is een torenventilator normaal gezien veel stiller dan een gewone ventilator waardoor je een ongestoorde nachtrust of werkomgeving hebt.

Verder is het niet onbelangrijk om te weten dat deze torenventilator veel veiliger is dan een gewone ventilator. Een torenventilator beschikt namelijk niet over grote ronddraaiende ventilatorbladen waaraan je kind of huisdier zich kan bezeren zodat een maximale veiligheid verzekerd is.

 

Het vermogen en geluidsniveau

De meeste torenventilators kennen een vermogen tussen 20 en 60 Watt. Net zoals bij de meeste andere elektrische apparaten geldt ook hier de regel; hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het toestel. Om een grote ruimte te kunnen verkoelen, heb je bijgevolg een apparaat met een hoog vermogen nodig. Deze verbruiken logischerwijze meer energie waardoor je energiefactuur tijdens de zomer merkbaar zal stijgen.

Echter, wanneer je de torenventilator enkel in je slaapkamer wilt gebruiken waar hij de ganse nacht zal draaien, kun je beter voor een exemplaar met een laag vermogen kiezen dat bovendien veel stiller werkt. Een krachtige torenventilator produceert nu eenmaal een veel hoger geluidsniveau dan een apparaat met een lage capaciteit. Er zijn varianten die minder dan 35 dB produceren en anderen die makkelijk een niveau van 70 dB of meer kunnen bereiken.

De meeste torenventilators beschikken over een stille-, fluister- of slaapstand zodat hij perfect in de slaapkamer kan worden geplaatst, maar je doet er wel goed aan om voor je aankoop even het geluidsniveau te controleren. Dit is immers per merk heel verschillend waardoor de ene stille ventilator in fluisterstand bijna even veel lawaai maakt als een torenventilator zonder deze specifieke instelling.

 

Het aantal snelheden en de draaicirkel

De meeste torenventilators beschikken over een aantal luchtstroomstanden om het toestel naar wens zachter of harder te laten blazen. Er zijn exemplaren met 3 standen zoals bijvoorbeeld laag, medium en hoog maar er zijn ook ventilators die in wel 5 tot zelfs 10 verschillende snelheden kunnen worden ingesteld.

Deze uitvoeringen beschikken naast diverse luchtstroomsnelheden tevens over een stille-, fluister- of slaapstand die een heel zachte bries produceert met een minimum aan geluid waardoor je tijdens de nacht ongestoord van je nachtrust kunt genieten. Daarnaast beschikt het overgrote deel van de ventilatoren over een draaicirkel of oscillatiefunctie om het toestel om zijn as te laten draaien zodat de koele lucht over de volledige kamer wordt verspreid.

Dit is eigenlijk één van de basisfuncties van een torenventilator waardoor je zeker goed moet bekijken of het apparaat deze mogelijkheid kent om een efficiënt gebruikscomfort te verkrijgen. Sommige ventilators hebben een draaicirkel van 90° of 180° en andere kunnen zelfs 360° graden draaien om de kamer optimaal te verkoelen.

Extra mogelijkheden

Een torenventilator met een afstandsbediening is extra handig omdat je zelfs je zetel niet uit moet komen om het toestel harder of zachter te laten blazen. Daarnaast beschikken veel apparaten over een ingebouwde timer waarmee je de torenventilator kunt instellen om zichzelf na de voorgeprogrammeerde tijd automatisch te laten uitschakelen zodat hij bijvoorbeeld niet de ganse nacht blijft functioneren. 

Als je apparaat van een temperatuursensor werd voorzien zal hij zelf de temperatuur in de ruimte vaststellen waarna het toestel enkel in werking treedt als de ingestelde temperatuur overschreden wordt. De duurdere varianten bezitten een geïntegreerde luchtreiniger of ionisator die de lucht gelijktijdig reinigt en koelt waardoor allergenen worden geëlimineerd. Deze optie blijkt heel handig te zijn wanneer je hooikoorts of astma hebt en zorgt ervoor dat je zelfs tijdens je slaap een zuivere lucht kunt inademen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een torenventilator en hoe werkt hij?

Een torenventilator is een ruimtebesparend toestel dat een grote hoeveelheid frisse lucht laat circuleren om een kamer af te koelen. Het apparaat onderscheidt zich van de klassieke ventilator door zijn complexere ontwerp. De torenventilator wordt gekenmerkt door zijn smalle en hoge model waarin een roterende cilinder verwerkt zit die de bladen van een klassiek apparaat vervangt. Deze cilinder verzamelt de lucht aan de achterkant van het toestel en stuurt de luchtstroom in de tegenovergestelde richting.

Doordat de cilinder heen-en-weer beweegt wordt de koele bries naar verschillende richtingen verdeeld. Vaak beschikt een torenventilator over diverse instellingen om bijvoorbeeld de sterkte van de luchtstroom aan te passen of om deze naar één bepaalde richting te laten blazen. 

Q2: Hoeveel Watt heeft een torenventilator?

Torenventilators hebben meestal een vermogen dat tussen 40 en 60 Watt ligt. De capaciteit van een dergelijk toestel is afhankelijk van de ruimtelijke omvang die je wilt verkoelen. Hoe groter de ruimte is, hoe krachtiger het apparaat moet zijn om enig effect te bekomen. Daartegenover staat dat een torenventilator met een hoog vermogen in een kleine ruimte erg storend kan werken. Als je een apparaat met een hoge wattage aankoopt, zal hij logischerwijs ook meer elektriciteit verbruiken. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES