5 Beste Traagschuim Matrassen Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Traagschuim Matrassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een goede nachtrust is uiteraard enorm belangrijk en kan vervelende kwaaltjes zoals pijnlijke gewrichten in de ochtend helpen verminderen of voorkomen. Een degelijke traagschuim matras kan dan ook een goede aanrader zijn. Toch zouden wij niet willen dat je zomaar de eerste de beste traagschuim matras aankoopt. Het kan altijd handig zijn verschillende modellen eens grondig te bekijken aan de hand van de richtlijnen die we meegeven in de koopgids. Indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke matras dan kun je gewoon onze top 3 raadplegen. Daarin presenteren wij jou de 3 beste traagschuim matrassen van het moment. De Pocketveer Matras met NASA 3D is een matras die groot genoeg is voor een standaard tweepersoonsbed en tot wel 120 kg kan dragen. De Nasa Traagschuim Matras is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. De matras is gemaakt uit een goede combinatie van het zachte traagschuim met het degelijke en duurzame koudschuim. Op die manier wordt een aangename en comfortabele nachtrust gegarandeerd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Traagschuim Matrassen (Reviews) van 2024

 

Het is altijd handig als je een extra matras in huis hebt voor wanneer je visite krijgt. Deze matras moet dan heerlijk en comfortabel zijn. Ook voor jezelf wil je graag zo een matras, vooral als je elke dag erop moet slapen. Koop de beste traagschuim matras om te genieten van een goed slaapcomfort.

 

1. Matrasaanhuis Pocketveer Matras met NASA 3D

 

De Pocketveer Matras met NASA 3D is een tweepersoons matras die geschikt is voor mensen met een maximaal gewicht van 120 kg. Dit product is gemaakt van traagschuim of NASA schuim SG50 en pocketvering. Hierdoor voelt deze matras extra luchtig en zacht aan.

Het is gemakkelijk in onderhoud doordat het een afritsbare tijk heeft, die je eraf kunt halen om te wassen.

Je kunt het voor elk type ondergrond gebruiken. Het heeft een noppenstructuur aan 1 zijde, omdat het bekend is dat traag schuim warmte vasthoudt. Op zo een manier kun je in de zomer liever liggen aan de zijde van de noppenstructuur.

Tot nu toe is er maar 1 beoordeling geplaatst voor dit product. De koper van dit product is tevreden ermee. Het is van goede kwaliteit, want het is duurzaam. Het is ook nog handig in gebruik en heeft een fraai design. Voor deze koper is het een top product.

Deze traagschuim matras van het merk matrasaanhuis kan misschien wel de ideale tweepersoons matras zijn voor jou. Aan de reviews bij dit product te zien zijn de kopers echt wel heel tevreden. Voor hen is dit zeker het beste merk en staat het garant aan kwaliteit.

 

Voordelen:

Comfort: zodra je op de matras gaat liggen, zul je vrijwel meteen merken dat je heel erg zacht en comfortabel ligt. Dit komt doordat dit product gemaakt is uit zacht traagschuim in combinatie met pocketvering.

Onderhoud: je kunt de tijk er zeer gemakkelijk afhalen door middel van de rits die men voorzien heeft. Bovendien mag je de tijk in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Werkelijk beide kopers zijn helemaal overtuigd van het product. Het ligt niet alleen comfortabel maar is ook nog eens handig in gebruik. Daardoor is het zelfs voor ons heel moeilijk om eventuele minpunten aan dit product op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90/200

 

De Nasa Traagschuim Matras is 16 cm dik en bestaat voor 13 cm uit koudschuim en voor 3 cm uit traagschuim. Dit product is een eenpersoons matras dat met een maximaal gewicht van 95 kg belast mag worden en is comfortabel genoeg voor een volwassen persoon.

Deze matras biedt een gemiddeld ligcomfort aan. Het heeft een eenvoudige uitvoering en kan gebruikt worden voor vaste bedbodems. Het is ook nog antiallergisch.

Gezien de prijs lijkt dit product een traagschuim matras aanbieding. Ook voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is daardoor duurzaam.

Het is handig in gebruik en heeft ook nog een fraai design. Deze koper geeft positief advies voor dit product en raadt het zeker aan.

Als je op zoek bent naar een goedkope matras dan moet je zeker dit product van MatrasDirect eens bekijken. Deze traagschuim matras beschikt namelijk over de laagste prijs. Verder lijkt ze ook bij één van de populairste matrassen te horen als we de reacties bekijken.

 

Voordelen:

Belastbaar gewicht: je kunt deze traagschuim matras maximaal met een gewicht van 95 kg belasten. Hierdoor is het ideaal als eenpersoons matras.

Materiaal: dit product is voor het grootste deel uit koudschuim gemaakt. Het is voorzien van een afdeklaag gemaakt uit drukverlagend traagschuim.

Gebruiksvriendelijk: als jij over een vaste bedbodem beschikt dan is deze matras aan te raden. Bovendien is het ook antiallergisch.

 

Nadelen:

Ook hier blijken alle gebruikers unaniem heel tevreden te zijn over dit product. Voor hen zijn er helemaal geen nadelen aan verbonden. Misschien kan het een struikelblok zijn dat het enkel op vaste bodems kan geplaatst worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mline Slowmotion 8 Traagschuimmatras 90 x 200

 

De Mline Slowmotion 8 is een eenpersoons matras dat gemaakt is van koudschuim en traagschuim. Het is 26 cm dik en biedt een hard ligcomfort aan. De tijk van dit product is afneembaar zodat je het kunt wassen.

Gezien de prijs behoort dit product, in vergelijking met de overige 4 producten niet tot de categorie van goedkope matrassen, want het is minimaal vier keer duurder in prijs. Van de drie beoordelingen is slechts 1 beoordeling positief voor dit product.

Deze koper vindt dat het van goede kwaliteit is en dat deze matras stevig is. Het voelt heerlijk aan en vormt zich naar je lichaam.

De andere kopers vinden dat dit product een slechte kwaliteit heeft en dat het veels te duur is. Beide kopers ervaren grote kuilvorming na kort gebruik van de matras. Voor hen is het een slecht product en zij geven er geen positief advies over.

Dit is werkelijk de duurste traagschuim matras uit onze lijst van 5 producten. Deze matras van het merk Mline wil niets liever dan je jouw nachtrust garanderen. Doordat de matras iets steviger is, is het ideaal voor mensen die het liefst op een iets hardere matras slapen.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt de tijk eenvoudig van de matras halen door gebruik van de ritssluiting. Vervolgens kun je de tijk snel en handig in de wasmachine wassen. Op die manier heb je altijd een hygiënisch gevoel.

Materiaal: deze matras is vooral gemaakt uit een combinatie van traagschuim en koudschuim. Daardoor ligt de matras ook iets harder dan de andere modellen. Bovendien past de matras zich aan de vorm van je lichaam aan.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: voor heel wat kopers is de matras niet degelijk genoeg. Dit komt doordat zij gemerkt hebben dat er heftige kuilvorming optreedt. Hierdoor is het product ook veel te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bedworld Pocket Nasa Matras 20 cm Matrasdikte Medium Ligcomfort

 

De Nasa Traagschuim Pocket is een matras die geschikt is voor twee personen. Het heeft 7 comfortzones en 300 veren per m2. Hierdoor biedt het extra comfort en steun aan. Het maximaal gewicht waarmee je deze matras zou kunnen belasten, bedraagt 110 kilogram. Dit product is 21 cm dik en is gemaakt van hoogwaardig traagschuim.

Het biedt een gemiddeld ligcomfort aan voor de gebruiker ervan en heeft een 3 zijdige cooltouch matrashoes. Dit product is gemakkelijk te onderhouden, doordat je de hoes eraf kunt halen om het te wassen. Na het wassen, kun je de hoes weer plaatsen aan de matras. Dit product is ook nog antiallergisch, zodat een ieder het kan gebruiken.

Voor dit product is er nog geen beoordeling geplaatst en kan er op basis daarvan nog geen advies worden gegeven.

Met deze traagschuim matras van Bedworld zul jij gegarandeerd goed slapen. Je kunt de grootte van je bed ook helemaal zelf kiezen. Je zou dus een eenpersoons bed of tweepersoonsbed kunnen kiezen. Bovendien valt ook de prijs heel goed mee in vergelijking met sommige andere producten.

 

Voordelen:

Comfortabel: dankzij de verschillende comfortzones waarover de matras beschikt en de 300 veren per m2 wordt heel wat extra steun voorzien.

Constructie: deze matras is volledig uit traagschuim vervaardigd en heeft een dikte van 21 cm. Het belastbare gewicht bedraagt rond de 110 kg.

Hygiëne: je kunt de beschermhoes snel een eenvoudig van de matras ritsen en in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Prijs: één koper haalt aan dat het niet echt heel goedkoop is maar ziet dit toch niet geheel als een minpunt. Dit komt doordat de matras heel wat mogelijkheden biedt en erg comfortabel is. Dit wordt trouwens ook bevestigd door de andere gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Merkloos Showmodel Curem 90×200 heaven 22 normaal

 

De Showmodel Curem 90×200 heaven matras is geschikt voor 1 persoon. Het is een stevige matras dat gemaakt is van traagschuim. Het materiaal waarvan het gemaakt is, is heerlijk ventilerend. Dit product is 22 cm dik en kan tot een gewicht van ongeveer 90 kg belast worden.

Een volwassen persoon kan dus met gemak gebruik maken van dit product.

Dit product biedt een zacht ligcomfort aan en het vormt zich naar je lichaam. Het is licht van gewicht waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Je kunt zo een matras gewoon in de woonkamer plaatsen om lekker erop te liggen en naar de televisie te kijken. Of je kunt het gebruiken als extra matras, voor wanneer je visite krijgt.

Voor dit product zijn er ook nog geen reviews geplaatst. Hierdoor is het moeilijk om een beoordeling te geven van dit product.

Er zijn ook matrassen die zich helemaal aanpassen aan jouw lichaamsbouw. Deze traagschuim matras van Curem is er bijvoorbeeld zo eentje. Laten we dus even kijken naar welke voordelen deze matras verder nog te bieden heeft en of er ook eventuele nadelen aan verbonden zijn.

 

Voordelen:

Materiaal: deze matras is vervaardigd uit traagschuim. Hierdoor ligt ze niet alleen heel comfortabel maar ventileert ze ook nog eens heel goed.

Belastbaar gewicht: dit is een eenpersoons matras met een dikte van 22 cm. Je kunt het gaan belasten met een gewicht van maximaal 90 kg.

 

Nadelen:

Merknaam: Curem is niet meteen heel bekend onder de gebruikers. Dit zou eventueel wel eens een struikelblok kunnen zijn. Verder zou het ook kunnen verklaren waarom er nog altijd geen reviews geplaatst zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Traagschuim matrassen koopgids

 

Een traagschuim matras zorgt voor meer comfort tijdens je nachtrust. De matras neemt de vorm aan van je lichaam zodat je beter ondersteund wordt. Bij het kopen van zo’n matras let je best op enkele belangrijke factoren zoals de dichtheid en de celstructuur van het traagschuim. Ook andere punten zoals de kwaliteit van de gebruikte materialen, de duurzaamheid, de temperatuur en de prijs zijn belangrijk.

Celstructuur en dichtheid

Tijdens de productie van traagschuim wordt bepaald of het een open of gesloten celstructuur zal hebben. Traagschuim met een open celstructuur duurt langer om te maken en zal dus duurder zijn in prijs. Traagschuim matrassen met een open celstructuur hebben een betere ventilatie en voeren het vocht beter af. Daardoor voelt de matras koeler aan en is het geschikt voor personen die last hebben van een klam gevoel tijdens het slapen.

Het voordeel van traagschuim matrassen met een gesloten celstructuur is dat ze goedkoper zijn. Deze matrassen verliezen wel aan kwaliteit want ze passen zich niet goed aan de lichaamsvorm aan en ventileren minder goed.

De dichtheid of de densiteit van een traagschuim matras wordt uitgedrukt in kilo’s per kubieke meter maar heeft niet echt een invloed op de kwaliteit van de matras. De prijs is echter wel afhankelijk van de dichtheid. Een hogere densiteit betekent meestal een hogere prijs en heeft ook enkele nadelen. Het ventilerend vermogen neemt af en de matras voert vocht minder goed af. Ook duurt het langer eer de matras zich naar je lichaam vormt. De beste traagschuim matrassen beschikken over een dichtheid tussen 50 en 65 kg per kubieke meter.

 

Kwaliteit en duurzaamheid

Traagschuim matrassen bestaan nooit volledig uit alleen traagschuim maar worden meestal gecombineerd met een kern van koudschuim, pocketvering of polyether. Enkel de toplaag is dan van traagschuim. Traagschuim heeft een andere celstructuur: de cellen zijn hul om lucht beter door te laten.

De levensduur van een traagschuim matras is afhankelijk van de kwaliteit van het traagschuim. Je wilt natuurlijk niet dat bepaalde lichaamsdelen na een tijdje dieper gaan liggen dan andere of dat het schuim niet naar zijn oorspronkelijke vorm terugkomt. Een open celstructuur is sowieso beter voor de duurzaamheid maar ook de gebruikte kern waar de traagschuim laag op ligt.

De meeste traagschuim matrassen beschikken over een lange levensduur. Om daarbij te helpen kun je minimum één keer per maand de matras omdraaien zodat het hoofdeinde aan het voeteneinde ligt of omgekeerd. Deze matrassen gaan meestal minimum 10 jaar mee afhankelijk van de kwaliteit van het product.

 

De temperatuur van de matras

Traagschuim past zich aan aan de temperatuur van de omgeving maar ook van het lichaam. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden bij de aankoop van een traagschuim matras. Hoe beter de kwaliteit van de matras, hoe gevoeliger ze aan temperatuur zijn. Bij een lagere temperatuur voelt het schuim harder aan, deze matrassen zijn dus niet echt geschikt voor koude klimaten.

Bij hogere temperaturen wordt het schuim zachter en elastischer zodat je meer comfort geniet bij het liggen op de matras. Andere namen voor traagschuim zijn visco-elastisch schuim, nasa schuim of memory foam. Er bestaan geen verschillen tussen deze producten met uitzondering van de naam, het zijn allemaal dezelfde soorten traagschuim.

Het voordeel van traagschuim is dat het zachter wordt bij lichaamsdelen die uitsteken, denk maar aan schouders en heupen. En het blijft steviger bij de onderrug omdat er minder warmte wordt afgegeven. Zo zorgen deze matrassen voor een optimale ondersteuning van je lichaam volgens de afgegeven lichaamstemperatuur.

Prijskaartje

De prijs van een traagschuim matras loopt uiteen maar ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. De goedkopere modellen hebben meestal een minder goede kwaliteit en ze vormen zich niet optimaal naar het lichaam.

Hoewel je voor deze matrassen meestal een groot budget nodig hebt is het wel een goede investering op lange termijn want je kunt deze matrassen voor minimum 10 jaar gebruiken. Daarbovenop is het makkelijk om online vele aanbiedingen te vinden en te vergelijken zodat je zeker de beste aankoop maakt. Een nuttige aanbevelingen is om je te baseren op de beoordelingen van andere kopers zodat je van vooraf de voor- en nadelen van verschillende producten kunt vergelijken.

Een goedkope traagschuim matras kan een prijs van ongeveer 400€ hebben terwijl je voor een matras van goede kwaliteit voor een tweepersoonsbed al gauw meer dan 1000€ uitgeeft. Je krijgt daar echter veel voordelen voor terug zoals een goede veerkracht, duurzaamheid, vochtregulatie, ventilatie, enzovoort. De aankoop van een goede traagschuim matras is de prijs meer dan waard.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES