5 Beste Traagschuim Toppers Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Traagschuim Toppers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je ’s nachts niet zo goed kunt slapen dan kun je misschien overwegen om te investeren in een degelijke topper uit traagschuim. Je zult merken dat je lichaam alvast meer ondersteuning geniet wat resulteert in een betere nachtrust en bijgevolg een opgewekter gevoel wanneer je ‘s ochtends moet opstaan. In de top 3 hieronder geven wij jou graag wat meer uitleg omtrent de 3 beste traagschuim toppers. Zo mag je bijvoorbeeld met een gerust hart de O.M.M. Topper 160×200 topper aankopen. Dit model kent een dikte van ruim 6 cm en is voldoende ruim voor 2 volwassen personen. Daartegenover staat de Topdekmatras 180×200 Nirwana Bedden die – zoals de titel doet vermoeden – gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 180 bij 200 cm en aangevuld wordt met een totale dikte van zo’n 6 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Traagschuim Toppers (Reviews) van 2024

 

Iedereen houdt wel van een goede en heerlijke nachtrust, want hierdoor sta je de volgende ochtend uitgerust op. Je hebt dan genoeg energie om de dag door te brengen. Een goede en zachte topper, kan ook bijdragen aan een goede nachtrust. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste traagschuim topper.

 

1. O.M.M. Topdekmatras Topper 160×200

 

Met de Topdekmatras Topper 160×200 kun je heerlijk elke nacht in bed duiken en genieten van een goede nachtrust. Met dit product kun je comfortabel slapen, want het is gemaakt van NASA traagschuim.

Het biedt een gemiddeld ligcomfort en is anti allergisch. Het is 6 cm dik en is geschikt voor twee personen. De hoes is gemaakt van katoen en is afneembaar, zodat je het kunt wassen en dit product hygiënisch blijft.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het wel niet tot de categorie van goedkope traagschuim matrassen. Ondanks de hoge prijs van dit product, staan er toch alleen positieve beoordelingen hierover.

De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is comfortabel. Het is zeker een goede aankoop, want de prijs is redelijk. Dit product is handig voor personen die op hun zijde slapen.

Een goede en degelijke matras is echt heel belangrijk als je van een goede nachtrust wilt kunnen genieten. Zo hoef je ’s morgens ook helemaal niet op te staan met vervelende nek- en rugklachten. Deze traagschuim matras van O.M.M. kan je daar zeker en vast bij helpen.

 

Voordelen:

Formaat: deze traagschuim matras is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende formaten. Zo kun jij zowel de lengte uitkiezen alsook de breedte van je matras gaan bepalen.

Onderhoud: je kunt de hoes gemakkelijk van de matras afnemen. Bovendien mag het in de wasmachine gestopt worden. Op die manier blijft het altijd hygiënisch en schoon.

 

Nadelen:

Budget: deze traagschuim topper beschikt niet over de laagste prijs. Dit kan eventueel wel eens een struikelblok zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Topdekmatras 180×200 Nirwana Bedden, Topper -Topdekmatras – Matras – NASA-VISCO

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én betaalbare tweepersoons traagschuim topper? Dan lijkt het alvast de moeite waard om dit exemplaar van Nirwana Bedden eens even onder de loep te nemen. Zo zul je vaststellen dat de topper gekenmerkt wordt door een maximale afmeting van 180 bij 200 cm aangevuld met een dikte van zo’n 6 cm wat resulteert in een totaal gewicht van 10 kg én een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 120 kg.

Verder blijkt de topper vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig NASA traagschuim dat de eigenschap bezit om – weliswaar in combinatie met lichaamswarmte – zachter te worden en zich bijgevolg aan te passen aan de lichaamsvorm. Op die manier kan het lichaamsgewicht beter over het totale oppervlak worden verspreid wat uiteindelijk bijdraagt aan een goede nachtrust.

De topper werd vervolgens afgewerkt met een – afneembare én 100% antiallergische – Aloë Vera dubbeldoek tijd inclusief bijbehorende comfortzones. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van het aangeboden comfort, lijkt een kleine minderheid niet helemaal tevreden met de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de topdekmatras kent een maximaal formaat van 180 bij 200 cm en wordt verder aangevuld met een dikte van 6 cm.

Materiaal: de vulling van de topper bestaat voornamelijk uit duurzaam en 100% ondersteunend NASA traagschuim terwijl de tijk dan weer uit polyester vervaardigd blijkt.

Draagkracht: deze 180×200 traagschuim topper garandeert een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 120 kg.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we stellen vast dat een kleine minderheid van de kopers niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit en het ligcomfort van de matras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. O.M.M. Topdekmatras Topper 80×200 NASA traagschuim 6cm

 

De Topdekmatras – Topper 80×200 is gemaakt van hoge kwaliteit NASA traagschuim. Dit materiaal wordt zachter door lichaamswarmte, waardoor het zich gemakkelijk gaat vormen aan de vorm van uw lichaam.

Hierdoor wordt het gewicht van het lichaam beter verdeeld over het oppervlak. De tijk is anti allergisch en heeft een dubbeldoek met Aloe Vera erin vervaardigd.

Daarnaast heeft Aloe Vera een koele en antibacteriële werking en voelt het daardoor comfortabel en superzacht aan. Dit product is een eenpersoons topper dat door kinderen, maar ook door volwassenen gebruikt kan worden. Het biedt een medium mate aan stevigheid en is in Nederland vervaardigd.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een traagschuim matras aanbieding en dat is het ook voor de twee personen die een positieve beoordeling hebben gegeven over dit product. Het is van goede kwaliteit en het voelt fijn en comfortabel aan.

Net zoals het eerste product is ook deze traagschuim topper afkomstig van het merk O.M.M. Met dit product haal je echt een aanwinst in huis. Je kunt namelijk helemaal zelf de productlengte en de productbreedte van de topper gaan bepalen. Bovendien blijken de meeste kopers helemaal overtuigd te zijn van dit product. Neem dus zeker en vast een kijkje.

 

Voordelen:

Comfort: traagschuim heeft de eigenschap om iets zachter en soepeler te worden door lichaamswarmte. Op die manier past de matras zich aan jouw lichaamsvorm en houding aan. Dit biedt uiteraard extra ondersteuning.

De tijk: de tijk van de traagschuim topper is niet alleen antiallergisch maar beschikt ook nog eens over een dubbeldoek met aloë vera. Dit is niet alleen comfortabel maar werkt kalmerend.

Budget: als je een beperkt budget hebt of liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is dit product zeker een aanrader.

 

Nadelen:

We merken dat er hier enkel en alleen positieve beoordelingen gegeven zijn. Het zou dus wel eens om een topproduct kunnen gaan. Ook voor ons is het niet eenvoudig om nadelen aan te duiden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Slaaploods Topdekmatras Traagschuim Deluxe 90×200 cm

 

De Slaaploods Topper Traagschuim Deluxe is gewoon een geweldig product dat jou extra comfort biedt. Met dit product kun je rekenen op een heerlijke en goede nachtrust.

Dit product is 8 cm dik en is gemaakt van hoogwaardig NASA traagschuim. Dit materiaal vormt zich naar de contouren van het lichaam en biedt daardoor een goede ondersteuning.

Daarna gaat het langzaam terug naar zijn oude vorm. Het is voorzien van een luxe tijk dat anti huisstofmijt is en ook anti allergisch. Je kunt de tijk met gemak door een ritssluiting eraf halen en het wassen. Let wel dat dit product niet in de droger kan.

Er is tot nu toe maar 1 review geplaatst voor dit product en de koper is er blij mee. Het is van goede kwaliteit en voelt fijn aan. Dit product biedt een prettige stevigheid en is daarom een top product voor deze gebruiker.

Met deze traagschuim topper haal jij echt wel een degelijk product in huis. De overwegend positieve reacties doen vermoeden dat het wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Ondanks dat deze topper niet over de laagste prijs beschikt, krijgt het overwegend positieve beoordelingen van de klanten.

 

Voordelen:

Materiaal: de matras heeft een dikte van maar liefst 8 cm en werd uit kwalitatief degelijk NASA traagschuim vervaardigd. Daardoor kan de matras zich aan jouw lichaamsvormen aanpassen en dus meer ondersteuning aanbieden.

Gebruiksvriendelijk: de tijk van deze traagschuim topper is antiallergisch en ook nog eens anti huisstofmijt. Door middel van de ritssluiting kun je de tijk gemakkelijk af de matras halen en in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Onderhoud: de tijk kan perfect in de wasmachine maar is niet ideaal om in de droger te stoppen. Dit zou eventueel een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bed4less 140×200 Topper Dekmatras traagschuim c.a 5cm dik

 

Met de 140×200 Topper – Dekmatras NASA traagschuim kun je nu elke avond een heerlijke nachtrust hebben. Deze matras is 5 cm dik en is gemaakt van NASA traagschuim.

Traagschuim is thermo-elastisch en neemt de vormen van uw lichaamscontouren aan. Jouw lichaam zakt weg in de dekmatras en krijgt door de vormen van het traagschuim toch nog de juiste ondersteuning.

Dit product is drukverlagend en is in het bijzonder geschikt voor mensen met rug-, schouder- en nekklachten. De hoes is anti allergisch en je kunt het eenvoudig met een rits weghalen om te wassen. Dit product is ook nog milieuvriendelijk.

Tot nu toe zijn er nog geen reviews geschreven voor dit product. Het is mogelijk dat dit product wel door mensen is aangeschaft, maar dat zij nog geen beoordeling hebben geplaatst. Omdat er nog geen ervaring van een gebruiker is gedeeld, is het moeilijk om een advies uit te brengen.

Ook dit product is afkomstig van het bekende merk Trendzzz en heeft op dit moment enkel positieve reacties gekregen. Als je vaak last hebt van nek- en rugklachten bij het opstaan dan kun je misschien deze traagschuim topper eens bekijken. We nemen dan ook graag de voor- en nadelen even onder de loep voor jou.

 

Voordelen:

Traagschuim: traagschuim heeft de goede eigenschap dat het thermo-elastisch is. Dit wil zeggen dat het onder invloed van je lichaamswarmte gaat versoepelen. Op die manier kan de matras zich aan jouw lichaamsvorm aanpassen.

Drukverlagend: doordat de traagschuim topper bovendien drukverlagend is, is het product uitermate geschikt om te gebruiken bij rug- en nekklachten.

 

Nadelen:

Review: op dit moment is er bij dit product nog maar één enkele beoordeling geplaatst. Ondanks dat deze positief is, kunnen sommige gebruikers misschien toch nog aarzelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Traagschuim toppers koopgids

 

Een traagschuim topper kan een handige uitkomst zijn als je matras niet meer zo lekker ligt en je het nog niet wilt vervangen. Om een traagschuim topper aanbieding te kunnen vinden, moet je eerst de producten vergelijken met elkaar en de voordeligste topper kopen voor jezelf. Hieronder kun je enkele punten lezen over traagschuim toppers waarmee je rekening kunt houden als je 1 gaat zoeken.

 

 

Waarvoor wordt een topper gebruikt?

Het komt wel vaker voor dat mensen een matras topper verwarren met een matras pad, terwijl ze niet hetzelfde zijn. Een matras topper is dikker dan een matras pad en wordt gebruikt door personen die niet comfortabel op hun matras liggen. Misschien ligt jouw matras niet meer zo comfortabel als vroeger of vind je dat het nog net te hard is, dan kun je zo een topper gebruiken voor jouw matras. Als je jarenlang hetzelfde matras gebruikt, dan kan het dat het jouw lichaam niet meer zo goed ondersteunt doordat het verouderd raakt. Het gevolg hiervan is dat je steeds weer met andere lichaamspijnen kan opstaan.

Door het plaatsen van een topper voorkom je dat je een nieuwe matras hoeft te kopen en kun je nog door genieten van hetzelfde matras. Een ander voordeel is dat een topper jouw matras ook beschermt. Door het gebruiken van een topper maakt jouw matras geen direct contact met zweet of jouw lichaam, waardoor het minder snel slijtage zal oplopen. Dit product is ook ideaal om te gebruiken door mensen die last hebben van een allergie.

 

Type traagschuim topper

Je kunt verschillende typen traagschuim toppers vinden waaruit je kunt kiezen. Zo kun je een keuze maken uit de traditionele en gel traagschuim toppers. De traditionele toppers zijn gemaakt van traagschuim en bieden een goede ondersteuning. De toppers kunnen ook helpen met het verlichten van diverse pijnklachten zoals nek- en rugpijn. De gel traagschuim topper is bijna hetzelfde als de traditionele traagschuim topper, alleen is dit product gemaakt met gel deeltjes. Deze topper is een goede uitkomst voor personen die het warm krijgen in de avond tijdens het slapen, want het houdt jouw lichaam koel.

De latex toppers kun je niet echt rekenen tot traagschuim toppers, maar het is duurzamer dan de meeste materialen. Als je op de topper hebt gelegen, dan gaat het heel snel terug naar zijn originele vorm. Het is ook compacter waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen. Een matras topper die gemaakt is van veren is ook ideaal om te gebruiken. In het bijzonder als je het vaak koud hebt in de avond of in een koud land woont, zal dit product je warm houden.

 

Dikte van de topper

De toppers zijn te vinden in verschillende diktes en elke dikte voelt weer anders aan. Je zult je dan afvragen welke dikte de beste traagschuim toppers hebben. Je kunt toppers vinden die al vanaf 1 duim dik zijn tot ongeveer 4 duim. Je kunt tegenwoordig zelfs toppers vinden die dikker zijn dan 4 duim. Let wel dat hoe dikker de topper is, hoe duurder de prijs ook ervan zal zijn. Je kunt al gauw een paar honderd euro uitgeven aan een goede topper.

De goedkope toppers zijn dus de dunnere toppers. Hoe weet je welke topper je moet aanschaffen van alle aanbiedingen op de markt? Als je de online reviews leest, dan merk je dat de voorkeur van het overgrootste deel van de personen uitgaat naar een topper dat 2 of 3 duim dik is. De toppers vanaf 4 duim zijn erg dik en als je zo een topper moet kopen, dan kun je liever een nieuw matras aanschaffen. Toch heb je personen die bereid zijn om veel geld uit te geven aan een topper die dikker is dan 4 duim.

 

 

Voor welk soort matras kan ik een topper gebruiken?

Je kunt tegenwoordig een topper gebruiken voor elk matras dat je hebt, want de toppers zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Het is een aanbeveling dat je de afmeting van jouw matras eerst goed kent, voordat je een topper gaat kopen. Het laatste wat je wilt, is dat de topper te klein is voor jouw matras waardoor je geen evenredige oppervlakte hebt. Daarnaast moet je ook eraan denken wat voor type matras je hebt. Als je een matras hebt die zacht aanvoelt en gemakkelijk inzakt, dan zal een traagschuim topper waarschijnlijk niet goed functioneren.

In zo een geval is het niet aangeraden een topper te gebruiken, maar de matras te vervangen met een stevige matras die voldoende ondersteuning biedt. Je kunt wel een topper gebruiken voor een matras die nog net te hard aanvoelt. Als je een matras hebt die aan de bovenkant een gewatteerde top heeft omdat het als hoofdkussen moet functioneren, dan is het moeilijk om een topper te gebruiken. Wil je toch een topper gebruiken, dan moet je goed nagaan welke dikte je nodig hebt om de juiste ondersteuning te vinden voor jouw nek en rug.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES