7 beste tv meubels Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste tv meubels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je net een nieuwe smart tv aangekocht en ben je op zoek naar een geschikte manier om hem nog beter tot zijn recht te laten komen? Dan is de keuze voor één van de vele tv kastjes sneller gemaakt dan je aanvankelijk zou denken. Echter durft het ruime assortiment – gaande van verschillende materialen tot diverse formaten, types en designs – best wel eens tot keuzestress te leiden. Daarom zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes binnen dit segment aan bod te laten komen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Nancy’s Tv Meubel dat gekenmerkt wordt door opvallende industriële look. Daartegenover staat het Boomstam TV Meubel dat vervaardigd blijkt uit een unieke combinatie van staal en hout.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste tv meubels (Reviews) van 2024

 

Op zoek naar het geschikte tv meubel? Dan zul je in eerste instantie overweldigd zijn door het uitgebreide assortiment gaande van diverse materialen tot verschillende formaten, types en design. Zo kun je opteren voor een standaard tv meubel uit (mango) hout, een eiken tv meubel of een rotan tv meubel. Mag het iets opvallender dan lijkt de optie naar een sfeerhaard tv meubel of een tv meubel boomstam open te liggen. Hecht je belang aan de stijl dan kun je specifiek op zoek naar een (klein) retro tv meubel, een industrieel tv meubel of een tv meubel in vintage stijl. Kortom, heel wat opties en daarom selecteerden wij alvast 6 toppers, rekening houdend met het advies uit de online reviews.

 

1. Nancy’s Tv Meubel – Tv Meubel Hout – Tv Meubel Industrieel – Tv Meubel

 

Ben je op zoek naar één van de goedkope en beste tv meubels allertijden? Dan loont het alvast de moeite om het Nancy’s tv kastje van Vasagle even onder de loep te nemen. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van zijn unieke materiaalkeuze, zijn eenvoud en bijbehorende laagste prijskaartje wat hem meteen een mooie score van 5 sterren oplevert. De moeite waard om één van de populairste tv kastjes uit onze selecties even onder de loep te nemen.

Het Nancy’s tv meubel van Vasagle kent een hoogte van 52 cm, een breedte van 100 cm en een diepte van 40 cm waardoor – in combinatie met een gewicht van 16,4 kg – een totaal draagvermogen van 30 kg kan worden gegarandeerd. Het geheel blijkt daarbij vervaardigd uit een combinatie van spaanplaat, hout, ijzer en niet-geweven stof die bijdragen aan een kenmerkende industriële look waarbij de charme van het verleden en de typische flair van het heden moeiteloos worden gecombineerd.

Maar dat is natuurlijk niet alles, want het tv meubel – overigens aangeboden inclusief bijbehorende accessoiretas – kent een breed toepassingveld gaande van bijzettafeltje tot salontafel en koffietafeltje waardoor hij een breed publiek aanspreekt.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: het tv meubel wordt jou aangeboden inclusief een accessoiretas en een meertalig instructieblad vertaald naar het Duits, Engels, Frans, Spaans en Italiaans.

Formaat: het tv meubel kent een totaal formaat van 100 x 40 x 52 cm wat overeenkomt met een tafelblad van 99 bij 39 cm en een uniek draagvermogen van maar liefst 30 kg.

Materiaal: bij de productie van dit unieke tv meubel heeft men gewerkt met verschillende materiaalsoorten zoals hout, spaanplaat, ijzer en niet-geweven stof.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, zouden we in dit geval durven spreken van een aanbieding.

 

Nadelen: 

Geen zwevend: ben je specifiek op zoek naar een hangend of zwevend tv meubel, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Boomstam TV Meubel / hout / staal / 150x40x45 Gemonteerd geleverd 

 

Boomstam Enzo wordt – binnen het segment van meubels en decoratie – door velen beschouwd als één van de populaire en beste merken waardoor dit niet in onze selectie mocht ontbreken. Zo kent het Boomstam tv meubel een totale afmeting van 150 x 40 x 45 cm inclusief bijbehorend gewicht van 30 kg wat een draagvermogen per plank van maar liefst 30 kg garandeert.

Het geheel wordt hierbij gekenmerkt door een robuust massief houten tafelblad in combinatie met zwart gespoten poten uit staal wat bijdraagt aan een stoere industriële uitstraling. Bovendien wordt het tv meubel geheel gemonteerd geleverd waardoor het vrijwel meteen gebruiksklaar is wat eveneens bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruikte materialen en de stevigheid van het tv kastje. Heel wat kopers zijn dan ook bereid zijn hoge prijskaartje te betalen.

 

Voordelen: 

Draagvermogen: per plank mag een draagvermogen van maar liefst 30 kg worden gerekend.

Formaat: het tv meubel kent een totale hoogte van 45 cm, een breedte van maar liefst 150 cm en een diepte van 40 cm.

Materiaal: het tafelblad werd vervaardigd uit duurzaam massief hout en gecombineerd met stalen poten inclusief zwarte coating.

Installatie: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over de installatie aangezien het meubel gemonteerd geleverd wordt.

 

Nadelen: 

Design: zijn unieke antiek bruine kleur kan voor sommigen ook een minpunt betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Tv-meubel met 3 lades massief gerecycled hout // vidaXL

 

Net zoals de tv meubels van Meubella, behoort ook dit unieke vidaXL tv meubel alvast tot de populaire decoratie-items; beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren. Het meubel kent een hoogte van ongeveer 40 cm en wordt aangevuld met een breedte en lengte van respectievelijk 30 en 120 cm wat resulteert in een vrij groot draagvermogen.

Het meubel blijkt volledig met de hand gemaakt en vervaardigd uit duurzaam gerecycled hout waardoor je karakteristieken van verschillende houtsoorten kunt waarnemen gaande van teakhout tot mangohout en zelfs acacia. Kortom, een uniek stuk dat zijn prijskaartje volgens velen meer dan waard is!

Bovendien is het tv kastje ook praktisch ingericht dankzij de combinatie van het oerdegelijke schap en de 3 ruime opberglades. Dit opent natuurlijk heel wat deuren aangezien je het tv meubel evengoed als bijkomend decoratiestuk in de slaapkamer kunt installeren.

 

Voordelen: 

Materiaal: het tv kastje blijkt vervaardigd uit massief gerecycled hout waardoor je karakteristieken van diverse houtsoorten kunt herkennen en elk meubelstuk bijgevolg uniek is.

Handgemaakt: het meubelstuk werd volledig met de hand gemaakt en blijkt bijgevolg een uniek designer item te zijn.

Formaat: het meubelstuk kent een totaal formaat van 120 x 30 x 40 cm en is onderverdeeld in een stevig schap met bijbehorende opberglades.

Afwerking: na afloop werd het tv meubel niet alleen gepolijst maar ook grondig geverfd én gelakt wat resulteert in een uniek design.

 

Nadelen: 

Geen 200 cm: ben je op zoek naar een groter tv meubel van minstens 200 cm lang dan is dit exemplaar net iets te klein.

Design: het is geen perfect zwart of wit tv meubel maar duidelijk voorzien van een vleugje rustiek antiek, waardoor het misschien niet door iedereen geliefd zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nancy’s Tv Meubel Industrieel – Tv-kast – Tv Lowboard – Tv-tafel – Tv Meubels – Vintage

 

Met het Nancy’s tv meubel kies je meteen voor een open tv kastje met bijbehorende achterwand, 2 stevige legplanken en 2 bijbehorende onderverdelingen die makkelijk als decoratie of opbergruimte kunnen dienen. Het meubel kent daarbij een totaal formaat van 110 x 40 x 50 cm en biedt een ruim draagvermogen van maar liefst 50 kg aan.

Qua materialen heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam zwart gespoten metaal en stevig natuurhout zodoende een unieke combinatie te creëren tussen stabiliteit en stevigheid enerzijds én design anderzijds. Een uniek meubelstuk indien je op zoek bent naar die typische industriële ietwat vintage look. Bovendien krijg je er bij aankoop gelijk een container met accessoires bij inclusief het nodige montagegereedschap en een praktische handleiding.

We stellen dan ook vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de aanwezige opbergruimte en de gebruiksvriendelijkheid van het product wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: het Nancy’s tv kastje kent een totale afmeting van 110 x 40 x 50 cm.

Draagvermogen: de combinatie van het formaat en de gebruikte materiaalsoorten, leveren een ruim draagvermogen van maar liefst 50 kg op.

Materiaal: hoewel de legplanken en opbergruimtes uit duurzaam hout vervaardigd zijn, werd voor de poten gekozen om te werken met metaal zodoende stevigheid en stabiliteit te garanderen.

 

Nadelen: 

Geen zwevend: het betreft een staand tv meubel dat bijgevolg niet aan de muur kan bevestigd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. VCM Netasa – Tv-meubel – Transparant – Aluminium/Glas // 46x95x42cm

 

Het VCM Netasa tv meubel kent een totale afmeting van 46 x 95 x 42 cm en kenmerkt zich door een uniek design bestaande uit stevige aluminium zuilen in combinatie met 3 afzonderlijke stabiele glasplaten uit 6 mm dik ESG veiligheidsglas. Daarbij garandeert elke glasplaat een bijzonder ruim draagvermogen tot maximaal 80 kg wat zijn gebruiksgemak aanzienlijk de hoogte in katapulteert. 

De vakafstanden bedragen onder en boven respectievelijk 21 en 17 cm en werden verder aangevuld met de nodige verborgen kabelgoten zodat je eventuele vervelende kabels uit het zicht kunt wegwerken. Bij aankoop wordt overigens het nodige bevestigingsmateriaal alsook een instructieve handleiding meegeleverd.

Met een gemiddelde eindscore van 4,8 sterren doet dit tv kastje het helemaal niet slecht. Heel wat klanten reageren alvast bijzonder enthousiast op de aangeboden kwaliteit, de mooie vormgeving en het praktische design van dit tv meubel.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van dit tv meubel heeft men ervoor gekozen om te werken met een combinatie van aluminium en ESG veiligheidsglas.

Draagkracht: per glasplaat kan een optimale draagkracht worden gegenereerd van maar liefst 80 kg.

Kabelgoot: dankzij de verborgen kabelgoot kun je eventuele kabels makkelijk en snel uit het zicht wegwerken.

Formaat: het tv meubel kent een maximale hoogte van 46 cm en wordt daarbij aangevuld met een diepte van 42 cm en een breedte van maar liefst 95 cm.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel heel wat klanten enthousiast reageren, durven we stellen dat het prijskaartje toch wel wat hoger ligt dan gemiddeld.

Niet gemonteerd: houd er rekening mee dat je het tv meubel nog zelf in elkaar moet steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. TV kast met sfeerhaard – 200x40x45 // Metaal – Keurmerk: CE+ 

 

Ben je op zoek naar net dat tikkeltje meer en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan loont het de moeite om dit unieke grijze tv meubel in de vorm van een prachtige sfeerhaard even onder de loep te nemen. Het meubel kent hierbij een vrij groot formaat van 200 x 45 x 45 cm en werd vervaardigd uit een combinatie van duurzaam metaal en rustiek doch modern uitziend gelakt MDF materiaal.

Zijn strakke belijning en moderne ontwerp komen perfect tot uiting in het royale bovenblad enerzijds en het stevige onderstel inclusief kubistisch design anderzijds. Het tv meubel wordt overigens geleverd met de nodige lades en/ of planken en biedt – in tegenstelling tot heel wat andere tv kastjes – de nodige verlichting om het geheel naar een hoger niveau te tillen.

Hoewel dit tv kastje werkelijk alles heeft om een toppertje te worden, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat zijn hoge prijskaartje eventuele klanten mogelijks afschrikt.

 

Voordelen: 

Verlichting: het tv meubel in de vorm van een sfeerhaard springt meteen in het oog door de aanwezige verlichting.

Installatie: het tv meubel inclusief sfeerhaard wordt gekenmerkt door een deels open deels dichte kast en blijkt daarbij 100% ophangbaar te zijn.

Materiaal: de combinatie van metaal en MDF materiaal zorgen alvast voor een strak en modern design.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we durven stellen dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Stralex Verrijdbare Standaard

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je liever een verrijdbaar model hebt waar je je tv toestel kunt op plaatsen. In dit geval kun je altijd even kijken naar dit tv meubel van Stralex.

Je kunt je tv er heel gemakkelijk gaan op monteren en bovendien is het meubel verrijdbaar. Op die manier kun je het eenvoudig en snel van de ene ruimte naar de andere verplaatsen. Het kan ook een aanrader zijn voor bedrijven of mensen die vaak op de beurs moeten staan.

Uit de reacties van de kopers kunnen we opmaken dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Werkelijk alle gebruikers geven een positief advies over de goede kwaliteit van het product. Daarnaast is het niet alleen praktisch maar ziet het er ook nog leuk uit. Met dit toestel heb je dan ook heel wat mogelijkheden.

In scholen of op kantoor kan een verrijdbaar tv meubel alvast een goede aanbeveling zijn. Bekijk daarom even dit unieke product, jou aanbevolen door het bekende, en misschien ook wel het beste merk Stralex. Of het ook over de laagste prijs beschikt, dat moeten we nog even grondig bekijken.

 

Voordelen: 

Verrijdbaar: doordat het hier om een verrijdbaar tv meubel gaat, kun je dit product makkelijk van de ene kamer naar de andere kamer brengen.

Verstelbaar: het is mogelijk om de standaard van het tv meubel naar wens te gaan verstellen. Hierbij bedraagt de minimale hoogte ongeveer 120 cm en de maximale hoogte ruim 180 cm.

Materiaal en kleur: het tv meubel is vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam metaal en kan dus ook best wel tegen een stootje. De kleur van het product kunnen we als aluminium achtig omschrijven.

 

Nadelen: 

Design: het is mogelijk dat het design niet iedereen zal aanspreken. Zo is het product perfect om in kantoren of scholen te gebruiken, maar zal het thuis niet zo mooi ogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tv meubels Koopgids

 

Je nieuwe smart tv helemaal tot zijn recht laten komen met behulp van het geschikte tv meubel? Dat kan! Tv kastjes bestaan vandaag de dag in diverse vormen, formaten, materialen en designs waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Alvorens het enorme assortiment in te duiken en de verschillende tv meubels met elkaar te vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. 

Waarom kiezen voor een tv meubel?

Een tv meubel – ook wel gekend onder de noemer “tv kastje” – is een handig meubelstuk waarmee ruimte gecreëerd wordt voor je televisietoestel en/ of andere bijkomende media-apparatuur. 

Ze bestaan tegenwoordig in allerlei formaten, materialen, kleuren en designs wat de keuze er niet altijd even makkelijk op maakt. Zo kun je opteren voor een staand, hangend of zwevend tv meubel naargelang je persoonlijke visie en smaak. Wil je een tv meubel met kastjes en/ of extra opberglades? Of sluit een eenvoudige editie toch beter aan bij je persoonlijkheid? 

 

Formaat in functie van het gebruiksgemak

Dat de zoektocht naar het geschikte tv kastje heel wat voeten in de aarde heeft, wordt al meteen duidelijk zodra je het ruime assortiment onder ogen krijgt. Probeer daarom te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals het formaat en het gebruiksgemak, zodoende een eerste selectie te maken. 

Inzake het formaat wordt een tv meubel steeds beoordeeld volgens zijn breedte, hoogte en diepte – die overigens allen in cm worden uitgedrukt. Om het exacte formaat te kunnen bepalen, is het uiteraard aangewezen om rekening te houden met het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen én de plaatsbepaling. Waar wil je het tv meubel installeren en welke ruimte kun je hier maximaal voor ter beschikking stellen? Welk belang wil je aan het meubel geven? Is het meubel enkel en alleen bedoeld om je televisietoestel te installeren of wil je er ook enkele accessoires op plaatsen en/ of in bewaren?

Enquêtes tonen aan dat de meeste klanten lijken te opteren voor een relatief compact tv meubel met een breedte van ongeveer 100 tot 125 cm in combinatie met een beperkte hoogte variërend van 25 tot 50 cm. Uiteraard bestaan er eveneens kleinere/ grotere modellen alsook de mogelijkheid om te opteren voor een op maat gemaakt exemplaar.

 

Type en indeling

Eenmaal het geschikte formaat in handen, kan een selectie worden gemaakt op basis van het type tv meubel en zijn mogelijke indeling. Hoewel de meeste klanten standaard de voorkeur lijken te geven aan een tv kastje met bijkomende achterwand, bestaat eveneens de optie om te kiezen voor een exemplaar dat deels open/ deels dicht is. Daarnaast kun je uiteraard ook opteren voor de klassieke modellen waaronder een volledig open dan wel dichte tv kast. 

In combinatie met het type dien je eveneens rekening te houden met de indeling gaande van de kastopties tot de aan/ afwezigheid van 1 of meerdere deurtjes. Zo kun je bijvoorbeeld heel wat open tv meubels met 1 of meerdere legplanken noteren of kun je kiezen voor een gesloten tv kastje met meerdere opberglades die makkelijk te bereiken zijn door middel van schuifdeuren. Kortom, heel wat keuze en bijgevolg ook veel knopen om door te hakken.

 

De gebruikte materialen in relatie tot het onderhoud

Het tv meubel moet echter niet alleen praktisch wezen, maar dient daarnaast ook duurzaam en relatief makkelijk te onderhouden zijn. Een reden te meer om eveneens de gebruikte materiaalsoorten in de gaten te houden. Hoewel de overgrote meerderheid van de tv meubels uit duurzaam spaanplaat vervaardigd zijn, lijkt ook de keuze voor natuurlijke houtsoorten steeds vaker op de voorgrond te treden. Denk hierbij aan het traditionele eikenhout of steigerhout maar ook de keuze voor mangohout lijkt velen niet onbewogen te laten.

Het lijstje kan verder worden aangevuld met duurzame materialen zoals MDF, RVS, teak, aluminium en metaal. Sommige van deze tv kastjes worden daarbij uit 1 enkele materiaalsoort vervaardigd, terwijl bij de productie van andere tv meubels een beroep gedaan werd op de combinatie van verschillende materiaalsoorten.

Welke materiaalsoort je voorkeur uitdraagt, is uiteraard persoonsgebonden maar kan evengoed afhankelijk zijn van de duurzaamheid en het onderhoud. Zo zullen de speciale houtsoorten misschien net iets meer onderhoud vragen in vergelijking met een meubel uit RVS of aluminium. Anderzijds is alles – ook het onderhoud – vaak een kwestie van gewoonte.

Bijkomende opties en extra kenmerken

Tot slot willen we nog even kort wijzen op enkele mogelijke bijkomende kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo kan het tv meubel verder worden uitgerust met de nodige led sfeerverlichting, 1 of meerdere spiegeltjes en praktische zwenkwieltjes. Uiteraard is dit laatste vrijwel overbodig indien je huiswaarts keert met één van de vele hangende/ zwevende tv kastjes. Let wel; elk extra kenmerk en/ of bijkomende functie zal een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Niet onbelangrijk dus om rekening te houden met aanbiedingen, promoties en/ of outlet producten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is de hoogte van een zwevend tv meubel?

Je bent overstag gegaan en hebt geïnvesteerd in een nieuw zwevend tv meubel. Het enige wat nog rest, is het meubel correct aan de wand/ muur te bevestigen alvorens van je favoriete film of serie te genieten. En precies daar durft het schoentje wel eens knellen. Ga dus niet zomaar gaten in de muur gaan boren maar neem rustig de tijd om te overwegen waar én op welke hoogte het tv meubel moet worden opgehangen. Zo wordt de ideale hoogte bepaald door een samenloop van factoren zoals de hoogte van het tv-meubel, de zithoogte, de afstand tot het scherm en natuurlijk ook je persoonlijke visie en verwachtingen.

Algemeen wordt aangeraden om de onderkant van het desbetreffende zwevende tv-meubel op ongeveer 20 à 30 cm van de grond te bevestigen. Daardoor zal de bovenkant van het tv meubel op zo’n 50 à 60 cm van de grond komen te staan. Reken daar nog eens 5 à 10 cm extra bij indien je besluit om ook je televisietoestel op te hangen. 

Q2: Welke schroeven heb je nodig om een tv meubel op te hangen?

Heb je de knoop doorgehakt en besloten een (nieuw) tv meubel aan te schaffen? Dan is het belangrijk om minstens even doordacht te werk te gaan op het gebied van installatie en plaatsing. Hoewel het nodige bevestigingsmateriaal zoals pluggen bij de meeste tv meubels standaard wordt meegeleverd, dien je uiteraard ook nog rekening te houden met het type muur waarop het tv meubel zal worden bevestigd. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen snelbouwsteen en beton en zullen niet alle schroeven eender waar kunnen worden gebruikt.

In de meeste gevallen wordt echter wel aangeraden om te werken met een schroeven waarvan de diameter ongeveer 5 à 6 soms 8 mm bedraagt in combinatie met een lengte van 50 à 80 mm. Denk bijvoorbeeld aan de bekende SX pluggen van het bekende merk Fisher of de zogenaamde lange UX pluggen met bijbehorende lange schroeven.

 

Q3: Wat zet je op een tv meubel?

Hoewel een tv meubel hoofdzakelijk bedoeld is om je televisietoestel, home cinema set en/ of blu-rayspeler in de ruimte te installeren, kun je het meubel nog op tal van andere manieren decoreren. Zo staat een letterbox of lightbox – al dan niet in combinatie met enkele planten en/ of bloemen – altijd wel leuk. 

Het lijstje kan overigens verder worden aangevuld met fotokaders, lijsten, verlichting en andere leuke typische woonaccessoires die perfect in het interieur lijken te passen. 

 

Q4: Waarom is mijn tv meubel statisch?

Je hebt het vast wel al eens meegemaakt dat – bij het aanraken van een voorwerp, object of persoon – een elektrisch schokje door je lichaam gaat. Het gebeurt nu eenmaal dat personen, objecten of voorwerpen zo nu en dan statisch geladen kunnen zijn. De reden daarvan is niet altijd duidelijk en kan op verschillende factoren worden toegespitst zoals een aankomend onweer bijvoorbeeld.

Merk je dat het tv meubel vrij statisch reageert dan kun je op zoek gaan naar een antistatische spray om het meubel even grondig onder handen te nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES