5 Beste Ultrasone reinigers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Ultrasone reinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke ultrasoon reiniger is het mogelijk om voorwerpen zoals brillen, sieraden en beugels hygiënisch te reinigen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om er meteen de beste ultrasoon reiniger uit te halen. Daarom hebben wij voor jou even uitgezocht welke 3 apparaten momenteel het meest verkocht worden. Zo zou je kunnen kiezen voor de krachtige Cleanitex CXD6 ultrasoon reiniger, een professioneel apparaat met een ruim vermogen tot maar liefst 180 Watt. Daarnaast blijkt ook de Fysic FC-22 Grondige ultrasoon reiniger met automatische stop een evenwaardig alternatief én bovendien handig om te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Ultrasone reinigers (Reviews) van 2024

 

Indien je zelf ook een bril draagt of vaak veel sieraden dan is het natuurlijk aan te raden om deze regelmatig te reinigen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat ze langer meegaan en duurzamer zijn. Het reinigen van brillen en sieraden kun je doen met behulp van de beste ultrasoon reiniger. Doordat er tegenwoordig heel wat keuze is, hebben wij voor jou een onderzoek gedaan. We hebben op basis van de reviews en het advies van klanten 5 topproducten weten te selecteren. Bekijk deze eens rustig en wie weet zit er wel een ultrasoon reiniger aanbieding tussen.

 

1. Cleanitex CXD6 6 liter Professionele ultrasoon reiniger met een krachtige reiniging

 

Met de ultrasoon reiniger van Cleanitex kies je niet meteen voor het apparaat met het laagste prijskaartje. Toch lijkt de klant duidelijk tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De Cleanitex CXD6 reiniger heeft een totale afmeting van 31,2 x 16,2 x 31,5 cm en is uitgerust met een stevige tank van 30 x 15,2 x 15,3 cm en een tankinhoud van maar liefst 6 liter. Het werkvolume ligt echter iets lager en wordt geschat op 5,1 liter. Houd er wel rekening mee dat de effectieve reinigingshoogte maximaal 13 cm bedraagt en dat grotere voorwerpen dus niet in de korf zullen passen.

De reiniger wordt verder aangevuld met een behoorlijk hoog ultrasoon vermogen van maximaal 180 Watt verdeeld over 3 verschillende transducers en een hoge reinigingsfrequentie van maximaal 40 kHz. Qua verwarming kan het vermogen zelfs pieken op 300 Watt over een bereik van 0-80°C.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de ultrasoon reiniger wordt geleverd inclusief een korf en een deksel, beide vervaardigd uit duurzaam RVS.

Handig in gebruik: het apparaat biedt niet alleen een aan- en uitschakelaar aan maar ook een indicatielampje, een automatische uitschakelingsfunctie en een veiligheid bij het uitschakelen.

Reservoir: de reiniger beschikt over een 6 liter ruime tankinhoud met een maximaal werkvolume van 5,1 liter én een schoonmaaktank van 2 liter.

Vermogen: je bent verzekerd van een ruim ultrasoon vermogen van maximaal 180 Watt aangevuld met een verwarmingsvermogen van 300 Watt.

 

Nadelen:

Continustand: besef dat dit apparaat geen continustand aanbiedt.

Niet budgetvriendelijk: het mag dan misschien wel de beste ultrasoonreiniger zijn, jammer genoeg is hij iets duurder in de aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fysic FC-22 Grondige ultrasoon reiniger met automatische stop

 

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke ultrasoon reiniger maar tegelijk ook naar eentje die betaalbaar is van prijs? Dan zou je met dit product misschien wel eens een schot in de roos kunnen hebben. Deze unieke ultrasoon reiniger wordt jou aangeboden door Fysic en is afgewerkt in een witte met grijze kleur.

De ultrasoon reiniger wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 12,6 x 12 x 20 cm en is daardoor vrij compact. Dit maakt het handig om de ultrasoon reiniger op te bergen en/ of overal mee naartoe te nemen. De verpakking telt bovendien niet alleen een krachtige ultrasone reiniger maar tevens ook een uitneembaar en makkelijk te onderhouden mandje en transparante deksel. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de informatieve meertalige handleiding.

Het waterreservoir heeft een totale inhoud van maar liefst 500 ml en je kunt beroep doen op het indicatielampje om de watercapaciteit te controleren. Dankzij de aan- en uitschakelaar in combinatie met de automatisch uitschakelen functie, kies je voor een topproduct. De meeste kopers zijn het daar duidelijk mee eens, alhoewel één klant het product net iets te kwetsbaar vindt.

Met deze unieke ultrasone reiniger, jou aanbevolen en geleverd door Fysic, kies je niet alleen voor kwaliteit en design maar ook voor gebruiksvriendelijkheid. De ultrasoon reiniger is vrij compact en licht van gewicht. Ideaal indien je het apparaat na gebruik ergens wilt opbergen of wanneer je het wilt verplaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: deze ultrasoon reiniger wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 12,6 x 12 x 20 cm.

Mandje: de ultrasoon reiniger wordt geleverd inclusief een stevig mandje dat je bovendien ook makkelijk kunt verwijderen. Dit maakt het onderheid dan weer een pak aangenamer.

Handleiding: bij de aankoop van het product wordt een duidelijke en informatie handleiding meegeleverd die in meerdere talen is opgesteld.

Handig in gebruik: verder geniet je een ruim waterreservoir van wel 500 ml en de mogelijkheid om de watercapaciteit in de gaten te houden dankzij het indicatielampje. Er is ook een aan- en uitschakelaar voorzien net zoals de mogelijkheid tot automatisch uitschakelen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zijn bepaalde onderdelen aan het toestel toch wel behoorlijk kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cleanitex CXH06 – 0,6 liter / Professionele ultrasoon reiniger met een krachtige reiniging

 

Met de Cleanitex CXH06 ben je alvast voorzien van een degelijke standaard ultrasoon reiniger die – wegens het gebrek aan verwarming – uitermate geschikt is om brillen, horloges en/ of andere kleine voorwerpen probleemloos te gaan reinigen. Het apparaat wordt daarbij aangevuld met een maximaal ultrasoonvermogen van zo’n 35 watt en garandeert een aan/ uitschakelaar alsook een automatische uitschakelingsfunctie.

De ultrasoon reiniger van Cleanitex kent een uitwendige afmeting van 20 x 14 x 13,8 cm wat overeenkomt met een maximale interne afmeting van 15,5 x 9,8 x 5,2 én een korfafmeting van 14,5 x 8,5 x 5 cm. Dit alles resulteert in een netto inhoud van 0,6 liter of 600 ml. Ben je echter op zoek naar een grotere ultrasoon reiniger van 10 liter dan kun je binnen dit merk eveneens voor een dergelijk apparaat opteren.

Een blik op de online reviews toont alvast heel wat tevreden klanten en bijgevolg positieve online reviews aan wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren lijkt te verklaren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Cleanitex CXH06 wordt jou aangeboden inclusief een kunststof korf én een bijbehorende sieraden- dan wel horlogehouder.

Toepassingsveld: het apparaat is geschikt om kleine voorwerpen te reinigen gaande van sieraden en brillen tot gebitsbeschermers, een kunstgebit of retainers.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, kan deze ultrasoon reiniger met gemak een ruim vermogen tot 35 watt bereiken.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: experts raden echter wel aan om tussen elke reiniging, het apparaat een adempauze te geven van zo’n 15 minuten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Codyson CD 4800 ultrasoonreiniger – Ultrasone reiniger – 1,3L – Dentools

 

De Codyson CD 4800 ultrasoon reiniger kent een totale afmeting van 23 x 18 x 16 cm wat resulteert in een korfafmeting van 15,5 x 12,5 x 5,8 cm en een effectieve reinigingshoogte van maximaal 5,5 cm. Dit maakt hem niet alleen geschikt om sieraden en brillen te reinigen maar tevens ook in staat om gebitsbeschermers, een kunstgebit, retainers en messing patroonhulzen aan een grondige schoonmaak te onderwerpen. Alles wat niet boven de korf uitkomt, kan in principe door de ultrasone reiniger worden gereinigd.

De reiniger – overigens vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal – kan daarbij op het stroomnet worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt wat resulteert in een ultrasoon vermogen van 70 watt. Dit alles wordt verder aangevuld met een reservoir van 1,3 liter, een vastgestelde temperatuur op 65ºC én de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende timerwaarden gaande van 90S tot maximaal 180S. Bovendien functioneert deze reiniger op puur kraantjeswater en is het gebruik van chemicaliën bijgevolg verre van nodig.

Hoewel de beschrijving anders doet vermoeden, zou deze ultrasone reiniger volgens 1 koper niet verwarmen. Andere klanten zijn dan weer wel overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en belonen dit apparaat meteen mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de ultrasone reiniger wordt geleverd inclusief een instructieve handleiding, een deksel van ABS plastic en een mandje van ABS plastic.

Korf: de korf kent een totale afmeting van 15,5 x 12,5 x 5,8 cm wat resulteert in een effectieve reinigingshoogte van maximaal 5,5 cm.

Vermogen: bij correct gebruik, kan deze ultrasone reiniger een ruim vermogen tot 70 watt garanderen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zou de Codyson CD 4800 ultrasone reiniger niet verwarmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ultrasoon reiniger 22 Liter – 22L (Ultrasoonbad – Reinigingsbad – Ultrasone Reinigingsmachine)

 

We sluiten het rijtje af met de ultrasone reiniger van Mountain Wolf die meteen in het oog springt vanwege zijn ruime netto inhoud van maar liefst 22 liter. Dit maakt hem – in vergelijking met bijvoorbeeld de vorige 2 producten – net iets geschikter om ook grotere objecten probleemloos te gaan reinigen. Hij wordt bij aankoop vergezeld van een bijpassend uitneembaar mandje en een informatieve handleiding.

De ultrasoon reiniger kan – net zoals de meeste andere reinigers – eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230 Volt. Eenmaal ingeschakeld, weet hij een ruim vermogen tot 1080 watt te garanderen aangevuld met verschillende timerstanden, een aan/uitschakelaar, een veiligheidsfunctie uitschakelen en een automatische uitschakelingsfunctie. 

Hoewel zijn prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt dan het gemiddelde en niet elke koper overtuigd is van de aangeboden kwaliteit, lijken de meesten dat dan weer wel wat alsnog een mooie eindscore van 4,6 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Cavitatie: deze ultrasone reiniger steunt op het principe van het cavitatie-effect waarbij – door onder meer ultrasone schokgolven – microscopisch kleine dampbellen kunnen worden gevormd. Dit garandeert een nauwkeurige én volledige reiniging van het voorwerp in kwestie.

Inhoud: het apparaat garandeert een ruime inhoud van 22 liter maar blijkt nog in tal van andere formaten beschikbaar.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, kan deze ultrasone reiniger zonder problemen een ruim vermogen tot 1080 watt garanderen verdeeld over verschillende timerstanden en waarden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: houd er rekening mee dat de prijs hier toch wel wat boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ultrasoon reinigers koopgids

 

Eén van de beste ultrasoon reinigers kan best wel een goede aanbeveling zijn wanneer je een bril draagt of heel wat CD’s en DVD’s in huis hebt. Omdat wij willen dat je met een uitstekend toestel naar huis gaat, hebben wij even onderzocht met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Zo kun je letten op de voordelen ervan wanneer je de verschillende apparaten gaat vergelijken. Maar je kunt natuurlijk ook aandacht besteden aan het vermogen, de frequentie en het mogelijke prijskaartje ervan. Ga hierbij zeker de aanbiedingen niet uit de weg.

 

 

Waarvoor dient een ultrasoon reiniger

Wanneer je besluit om een ultrasoon reiniger aan te kopen dan is het in eerste instantie wel aan te raden dat je weet waarvoor dit toestel dient. Een ultrasoon reiniger is een apparaat waarmee je bepaalde voorwerpen en objecten gemakkelijk en effectief kunt reinigen. Denk hierbij maar aan CD’s of DVD’s. Maar ook mensen die een bril hoeven te dragen of die een kunstgebit hebben, zijn gebaat met een ultrasoon reiniger.

Dit apparaat maakt gebruikt van een bijzonder effectieve en vooral krachtige reinigingstechniek. Zoals de naam van het toestel het doet vermoeden, wordt er niet alleen gebruik gemaakt van warmte maar ook van ultrasone geluidsgolven. Dit kan meteen verklaren waarom sommige toestellen een hoger vermogen of een hogere frequentie hebben in vergelijking met andere modellen. Je kiest natuurlijk helemaal zelf de kracht en het vermogen van de ultrasoon reiniger.

 

Het toepassingsveld

Er zijn heel wat situaties waarin een ultrasoon reiniger bijzonder effectief kan zijn. Hierboven hebben we reeds een aantal mogelijkheden aangehaald. Zo is een ultrasoon reiniger een goede aanbeveling wanneer je een bril, kunstgebit, CD of DVD wilt schoonmaken. Toch zijn er nog heel wat andere situaties waarin dit toestel handig van pas kan komen.

Zo wordt een ultrasoon reiniger ook vaak gebruikt in de juweliersbranche. Juwelen bestaan vaak uit heel wat kleine moeilijk te bereiken hoeken en kantjes. Met de ultrasoon reiniger kun je deze juwelen snel en effectief schoonmaken. Ook in de medische sector zoals bijvoorbeeld bij tandartsen, is een ultrasoon reiniger toestel bijzonder handig. Het zorgt ervoor dat medische instrumenten in een mum van tijd gereinigd en zelfs ontsmet zijn.

 

Het formaat en het mogelijke prijskaartje

Doordat een ultrasoon reiniger in heel wat situaties gebruikt kan worden, is het niet meer dan normaal dat er heel wat onderscheid is in de toestellen. Wanneer medische instrumenten moeten gereinigd worden dan zal een groot toestel uiteraard raadzaam zijn. Wanneer je het toestel gewoon thuis wilt gebruiken om je CD’s of je brillen schoon te maken dan hoef je uiteraard niet meteen naar de grootste ultrasoon reiniger te zoeken.

Het formaat maar ook het vermogen en de frequentie zal een belangrijke invloed uitoefenen op het prijskaartje. Zo zijn er heel wat goedkope ultrasoon reinigers maar ook heel wat dure toestellen. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je natuurlijk altijd een leuke ultrasoon reiniger aanbieding tegenkomen. Bedenk op voorhand welke verwachtingen je hebt en het budget dat je er wilt aan uitgeven.

 

De voordelen van ultrasoon reinigen

We hebben het al even aangehaald dat je met een ultrasoon reiniger bepaalde voorwerpen veel efficiënter en sneller kunt schoonmaken. Toch biedt dit toestel nog heel wat andere voordelen. Zo zul je merken dat de ultrasoon vloeistof met zo een kracht stroomt dat zelfs de moeilijk te bereiken hoeken en kantjes probleemloos kunnen gereinigd worden. Zo kun je probleemloos juwelen of andere voorwerpen gaan schoonmaken.

Bovendien zal een ultrasoon reiniger de voorwerpen of de objecten niet gaan beschadigen. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je het toestel op een correcte manier gebruikt. Je kunt bij twijfel er altijd even de gebruiksaanwijzing op nalezen. Tot slot zul je merken dat een ultrasoon reiniger het desbetreffende voorwerp in een mum van tijd gereinigd heeft. Wanneer je zelf je juwelen schoonmaakt dan zul je daar veel langer mee bezig zijn dan wanneer je beroep doet op de ultrasoon reiniger.

 

 

Het vermogen en de frequentie

Sommige ultrasoon reinigers zijn net iets krachtiger in vergelijking met andere toestellen. Dit is ook logisch natuurlijk. Wanneer je het toestel gebruikt om medische instrumenten te reinigen dan kies je beter voor een krachtig en duurzaam apparaat. Het schoonmaken van je bril vereist bijvoorbeeld helemaal niet zoveel vermogen en kracht. De kracht waarmee een voorwerp wordt schoongemaakt die wordt enerzijds bepaald door het vermogen en anderzijds door de frequentie. Eigenlijk komt het erop neer dat een apparaat met een hoog vermogen maar een lage frequentie bijzonder krachtig is.

Tot slot hoef je dan ook nog rekening te houden met het verwarmingsvermogen dat uitgaat van je toestel. Het verwarmingsvermogen heeft vooral te maken met de temperatuur van de vloeistof. Wanneer je een toestel met een hoog verwarmingsvermogen aankoopt, dan zal de vloeistof in het toestel ook bijzonder snel opwarmen. Hoe sneller de vloeistof opwarmt hoe sneller je het apparaat uiteraard kunt gebruiken. De meeste standaard ultrasoon reinigers zijn uitgerust met een opwarmcapaciteit van ongeveer 60 graden Celsius.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES