Beste ventilator zonder bladen

Laatste update: 21.06.24

 

Ventilatoren zonder bladen test van 2024

 

Ben je op zoek naar een toestel waarmee je de kamer kunt verwarmen of verkoelen, dan zal een ventilator zonder bladen zeker en vast tot de mogelijkheden behoren. Toch raden wij jou niet echt aan om het eerste het beste toestel aan te kopen. Het lijkt ons veel beter indien je onze koopgids inzake ventilatoren zonder bladen eerst eens grondig doorneemt. Op die manier weet je waarop je kunt letten en kun je veel gerichter op zoek gaan. Zo zul je merken dat Dyson AM05 Hot & Cool zeker en vast één van de beste toestellen is. Het beschikt over een heel krachtig vermogen en is uitstekend beveiligd. Ook met de Dyson AM06 zit je zeker meer dan goed. Je kunt kiezen uit verschillende luchtstroom instellingen en er is zelfs een sleeptimer voorzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ventilator zonder bladen reviews – Top 5

 

 

Ventilatoren zonder bladen zuigen lucht in aan de basis van de ventilator die versneld wordt, dit zorgt voor een cirkelvormige luchtstroom die daarna over een glooiing in een bepaalde richting geblaasd wordt. Met deze nieuwe en moderne ventilatoren kom jij zeker beter de warme zomer door. Wij hebben 5 verschillende apparaten vergeleken dus lees gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste ventilator zonder bladen is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Dyson AM05 Hot & Cool

 

De Dyson heeft een dubbel functie, je kunt hem gebruiken om af te koelen tijdens warme dagen of als verwarming tijdens koude dagen. Hij straalt de lucht uit over een grote afstand zodat je die in de hele ruimte kunt voelen. Hij schakelt zichzelf uit als hij omvalt.

Je kunt de temperatuur tot op de graad nauwkeuring instellen. Hij heeft draaibewegingen en een afstandsbediening. Doordat de verwarmingselementen nooit warmen worden van 200 graden Celsius heb je nooit last van brandlucht. Hij is makkelijk schoon te maken maar is wel geen goedkope ventilator zonder bladen.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. Hij is ideaal om mee te verwarmen in de winter maar is niet perfect voor de zomer, hij koelt niet goed af en maakt teveel geluid. Verder vinden de kopers hem ook duur.

Bij de elektronische toestellen is het merk Dyson toch wel één van de populairste merken. Veel personen vinden dat dit veruit het beste merk is doordat het heel wat kwaliteit biedt. Dit kunnen we uiteraard enkel te weten komen als we de voor- en nadelen van dit toestel even onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Design: deze ventilator zonder bladen is beschikbaar in drie verschillende kleuren. Zo kun jij het toestel kiezen dat je zelf het liefste ziet.

Vermogen: de motor heeft een vermogen van maar liefst 2000 Watt en is daardoor zeer krachtig. Daarnaast beschikt het toestel over één enkele snelheidsstand.

Veiligheid: zodra het toestel omvalt, zal de ventilator zichzelf onmiddellijk gaan uitschakelen.

Air Multiplier technologie: dankzij de Air Multiplier technologie is het mogelijk om de volledige ruimte onmiddellijk te verwarmen. Verder kun je dit apparaat ook als een koelingsventilator gebruiken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: voor een aantal kopers is de prijs van dit toestel wel een struikelblok. Het had namelijk iets goedkoper mogen zijn volgens hen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dyson AM06

 

Deze tafelventilator is energiezuinig en kan gemakkelijk schoongemaakt worden. Hij beschikt over een sleep timer en wordt geleverd met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je alle functies, inclusief 10 luchtstroominstellingen, bedienen. Hij is verder ook gemagnetiseerd zodat je hem aan de ventilator kan hangen.

Hij heeft een draaicirkel van 70 graden en je kunt hem 10 graden kantelen naar beide kanten. Hij behoort niet tot de goedkope ventilatoren zonder bladen maar is wel de goedkoopste in ons lijstje.

De product krijgt een overwegend positief advies van de kopers. De meesten vinden hem echt top. Ze vinden hem ideaal voor op de slaapkamer. Als je hem niet op de hoogste stand zet is hij heel stil en zorgt voor een koelend briesje terwijl je slaapt. Hij heeft een interessant design en is functioneel. Het licht van het display is wel storend ’s nachts en de meesten vinden hem te duur. Al bij al een mooie ventilator zonder bladen aanbieding!

Het toestel met de laagste prijs uit onze lijst is toch wel dit apparaat. Net zoals de andere 4 producten is ook dit product van het bekende merk Dyson afkomstig. Ook hier kun je zelf het kleur kiezen dat jij het liefste ziet en het beste in jouw interieur past.

 

Voordelen:

Luchtstroominstelling: dit toestel is voorzien van maar liefst 10 luchtstroominstellingen. Deze kun je gemakkelijk en snel aanpassen door middel van de meegeleverde afstandsbediening.

Gebruiksgemak: je kunt deze ventilator heel handig schoonmaken. Daarnaast is er een sleeptimer voorzien en is het apparaat bijzonder energiezuinig. Doordat het apparaat ook gemagnetiseerd is, kun je de afstandsbediening op een handige manier aan de ventilator bevestigen.

 

Nadelen:

Display: een aantal personen ergeren zich aan het storende licht van het display. Daarnaast is volgens hen de prijs ook net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dyson AM07

 

Ook deze torenventilator maakt gebruik van de Air Multiplier technologie en heft zoals elke Dyson een sleep timer en afstandsbediening. De afstandsbediening is magnetisch, hij beschikt over een LED scherm en heeft 10 snelheidsinstellingen voor de luchtstroom. Hij is stil en heeft een kabellengte van 2 meter.

De kopers zijn heel tevreden over deze ventilator zonder bladen aanbieding en dat merk je ook aan de reviews. Hij is duur maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. Bij één iemand blaast hij het hele huis koel, je leest best wel eerst de handleiding om hem optimaal te gebruiken. Hij neemt weinig plaats is en is geluidloos.

Toch heeft hij een paar minpuntjes. Zo is het licht van het display te fel en is het moeilijker om te slapen daardoor. Sommigen hebben er iets over geplakt zodat ze er geen last meer van hebben. Voor één persoon is hij ook niet stil genoeg.

Deze torenventilator van Dyson heeft een witte met zilveren kleur en past daardoor vrijwel in elk interieur. Het is niet meteen één van de goedkope toestellen doordat het niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Air Multiplier technologie: dankzij de Air Multiplier technologie is het mogelijk om de volledige ruimte van warmte te voorzien.

Gebruiksgemak: dit product is voorzien van een afstandsbediening waarmee je de ventilator op een veilige en snelle manier kunt aan- en uitschakelen. Verder beschikt het toestel ook over een sleeptimer.

Snelheidsstand: deze ventilator heeft maar liefst 10 verschillende snelheidsstanden waaruit je kunt kiezen. Je kunt dus de luchtstroom kiezen die jij het aangenaamste vindt.

 

Nadelen:

Licht: het display geeft licht en dit is voor heel wat kopers toch erg storend. Zeker ’s nachts is dit helemaal niet aangenaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dyson AM08

 

Deze staande ventilator heeft geen bladen en kan veilig worden schoongemaakt.

Omdat hij ook van Dyson is beschikt hij natuurlijk over een sleeptimer en wordt hij geleverd met een afstandsbediening die je magnetisch aan de ventilator kan hangen. Hij is energiezuinig en draait om de lucht beter te verspreiden.

Gebruikers van deze ventilator zijn er heel tevreden over. Hij is geruisloos en eenvoudig in gebruik. Hij is zuinig en de sleep timer werkt perfect. Dankzij de 10 verschillende standen kun je kiezen tussen een fris briesje of een serieuze wind.

Verder vinden ze dat hij een mooi design heeft maar net als alle andere Dysons vinden de meesten hem te duur.

Deze ventilator heeft geen bladen en is daarom heel eenvoudig en snel schoon te maken. Net zoals de vorige producten is ook dit een model dat van Dyson afkomstig is. Als je op zoek bent naar een apparaat dat de volledige ruimte kan verwarmen of afkoelen dan zit je met dit toestel zeker goed.

 

Voordelen:

Luchtstroom: je kunt kiezen uit maar liefst 10 verschillende snelheidsstanden. Je bepaalt dus helemaal zelf of je een fris briesje of een iets krachtigere wind wilt.

Handig in gebruik: net zoals de vorige apparaten, beschikt ook dit toestel over een afstandsbediening en een sleeptimer. Bovendien kun je dankzij het magnetische veld de afstandsbediening zonder problemen aan de ventilator bevestigen.

Kwaliteit: dit model is zo goed als geruisloos en is daarnaast ook nog eens energiezuinig.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: de meeste personen vinden dat dit product echt wel iets te prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dyson AM09 Hot & Cool

 

Deze Dyson is zowel geschikt voor warme lucht in de winter en voor koele lucht in de zomer. Hij heeft een draaicirkel van 70 graden om zo beter de lucht door de ruimte te verspreiden.

Hij beschikt over 10 verschillende standen en heeft een omvalbeveiliging. Verder heeft hij ook nog een timer en wordt hij geleverd met een afstandsbediening.

De kopers geven een positief advies. Hij is eenvoudig in gebruik, past perfect en heeft een goede kwaliteit. Hij maakt niet veel geluid en is comfortabel te bedienen met de afstandsbediening.

De warmtefunctie werkt perfect maar de koeling is niet beter dan een goedkope ventilator. Ook vinden de meesten hem te duur.

Ben je op zoek naar een toestel dat zowel warme als koude lucht kan voorzien? Dan zit je met deze ventilator van het merk Dyson zeker en vast goed. Daarnaast biedt dit toestel uiteraard nog heel wat andere voordelen. Maar zijn er ook nadelen aan verbonden? Dit hebben wij voor jou onderzocht.

 

Voordelen:

Draaicirkel: dit apparaat beschikt over een draaicirkel van maar liefst 70 graden. Op die manier kun jij er zeker van zijn dat de lucht volop door de volledige ruimte kan worden verspreid.

Omvalbeveiliging: dankzij de omvalbeveiliging waarover deze ventilator beschikt, hoef je nu niet meer te panikeren zodra dit toestel omver valt. Het toestel stopt meteen zodra het omver valt.

Sleeptimer: er is bij dit product een sleeptimer functie aanwezig. Deze kun je snel en eenvoudig instellen per 15, 30 en 45 minuten.

 

Nadelen:

Prijzig: net zoals bij veel van de vorige producten het geval was, is ook dit apparaat veel te duur voor heel wat kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ventilatoren zonder bladen koopgids

 

Een ventilator zonder blad zorgt voor koele lucht zonder gebruik van bladen. Vele van deze apparaten beschikken ook over ionisatie om stof uit de lucht te halen. We bespreken even enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een ventilator zonder bladen zoals bijvoorbeeld: blaasrichting, warm en/of koud, extra functies, prijs, geluid, enzovoort.

Blaasrichting

Een ventilator heeft meestal de mogelijkheid om naar verschillende richtingen te blazen. Zo blijft de gekoelde lucht niet altijd op dezelfde plaats maar beweegt het door de ruimte. De meeste ventilatoren beschikken over de mogelijkheid om te oscilleren, dit wil zeggen dat de ventilator van links naar rechts zal bewegen om de lucht naar deze richtingen te blazen. Bijna alle ventilatoren beschikken over deze optie en je kunt dit ook afzetten.

Sommige modellen kunnen ook neigen, dit is wanneer de ventilator de lucht naar boven en beneden kan blazen. Deze optie is niet bij alle apparaten aanwezig maar vind je eerder bij luxe modellen.

Denk eraan dat een constante koude luchtstroom op je nek op rug de oorzaak kan zijn van stijve spieren. Daarom is het belangrijk om de ventilator te laten oscilleren zodat de luchtstroom door de ruimte verspreidt wordt en je geen last hebt van stijve spieren.

 

Functies

Hoewel een ventilator oorspronkelijk vervaardigd is om lucht door het huis te blazen kun je met vele ventilatoren tegenwoordig koele of warme lucht blazen. Zo kun je de ventilator in de winter gebruiken om je huis of een ruimte op te warmen en in de zomer om een ruimte effectief af te koelen. Dit is te vergelijken met de functie van een airconditioning maar is niet even sterk, je zult de ruimte nooit volledig kunnen afkoelen met een ventilator. Bij sommige kun je het apparaat zelfs tot op de graad nauwkeurig instellen.

Je kunt ook kiezen voor een ventilator met een timer functie. Zo kun je zelf de tijd instellen van een ventilator. Als deze tijd voorbij is dan stopt de ventilator automatisch met blazen. Dit is vooral handig voor bij het slapengaan, zo kun je nog even genieten van koele lucht en wanneer je aan het slapen bent stopt de ventilator met draaien. Deze timer kun je ook gebruiken om de ventilator op een bepaald ogenblik te laten inschakelen.

Tenslotte worden de meeste modellen geleverd met een afstandsbediening zodat je het apparaat kunt inschakelen vanuit de zetel en zelfs ook de blaaskracht en temperatuur regelen.

Zoals vermeld in de inleiding beschikken sommige modellen over de ionisatie functie. Deze functie zorgt ervoor dat een elektrische lading op rondvliegende stofdeeltjes aangebracht wordt. Daardoor worden deze stofdeeltjes zwaarder en vallen ze op de grond. Dit zorgt voor frissere en gezondere lucht.

 

Geluid en veiligheid

Het geproduceerde geluid van een ventilator kan storend zijn en daarom is het dus belangrijk om te kiezen voor een ventilator die weinig geluid maakt. Het geluidsniveau wordt weergegeven in decibel en als de ventilator een geluidssterkte heeft van minder dan 50 dB dan is het een relatief stil toestel. Dit hangt meestal ook af van het vermogen van een ventilator en als je de snelheid hoger zet zul je ook meer geluid hebben.

De veiligheid van je kinderen komt op de eerste plaats. Maar ook mensen met huisdieren willen niet dat hun hondje of katje iets overkomt. Kies voor een veilige ventilator. Gelukkig zijn ventilatoren zonder bladen veel veiliger dan klassieke ventilatoren. Omdat er geen bladen gebruikt worden kunnen kinderen er niet met de handen tussen zitten. Voor extra veiligheid kun je opteren voor een apparaat met een stopbeveiliging. Enkele modellen stoppen ook automatisch als ze omvallen.

Prijs en varia

Sommige modellen beschikken over een display waar de informatie op weergegeven wordt. Denk eraan dat een display voor overlast kan zorgen, vooral ‘s nachts kan het teveel licht afgeven zodat het storend is voor je nachtrust. Kijk bij de aankoop van een ventilator als je het licht van het display kunt dimmen of zelfs het display afzetten wanneer je het wenst.

Ventilatoren zonder bladen zijn duurder dan klassieke ventilatoren maar bieden wel meer gebruiksgemak en zijn ook veiliger omdat ze geen bladen gebruiken. Afhankelijk van de functies zul je een groter of kleiner budget nodig hebben voor de ventilator van jouw dromen. Vergelijk je eigen eisen met de kenmerken van een product om een mooie aanbieding te vinden. Misschien heb je wel een vriend die je een goede aanbeveling kan geven. Online kun je ook veel informatie vinden, vooral in de reviews van andere gebruikers. Maak gebruik van deze informatie om een goede beslissing te nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES