12 beste Ventilators Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste ventilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste ventilator maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan niet langer getreurd want wij helpen jou verder op weg. Neem rustig de tijd om even een kijkje te nemen naar onze koopgids. Daarin bespreken we een aantal belangrijke eigenschappen die de zoektocht alvast een pak makkelijker kunnen maken. Ben je echter dringend op zoek naar een krachtige en duurzame ventilator? Aarzel dan niet en klik gelijk door naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met de Bestron DFA 40CO statiefventilator alvast voor een topproduct kiest met een totale doorsnede van maar liefst 45 cm. Echter blijkt ook de Bestron DFA 40 een schot in de roos te zijn. Een krachtige ventilator die te bekomen is in meerdere kleuren en designs.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

12 beste ventilators (Reviews) van 2024

 

Er zijn heel wat ventilators waardoor het niet altijd eenvoudig is om de beste ventilator te selecteren. Kies je voor een exemplaar van Honeywell of Tristar? Of heb je toch liever een Dyson ventilator, wetende dat het niet meteen één van de goedkope exemplaren zal zijn? Ben je op zoek naar een ventilator die je op tafel kunt plaatsen of toch liever een toren model? Vind je het belangrijk dat de ventilator met afstandsbediening wordt geleverd of is het toch belangrijker om een stille ventilator te spotten? Wij selecteerden 7 topproducten rekening houden met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Bestron DFA 40CO Vloerventilator Koper Retro statiefventilator

 

Hecht je niet alleen belang aan de kwaliteit en de duurzaamheid maar ben je ook op zoek naar design? Dan lijkt deze unieke Bestron ventilator misschien wel iets voor jou. Deze prachtige retro statiefventilator wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van ongeveer 45 cm en is bijgevolg vrij compact.

Je geniet een vrij krachtige kopergewikkelde motor die een totaal vermogen levert van wel 50 Watt. Bovendien heb je hierbij de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare snelheidsstanden. Afhankelijk van de snelheidsstand die je selecteert, zorgen de krachtige aerodynamische bladen voor een zacht briesje of een koel windje. Aan jou de keuze dus!

De ventilator is bovendien voorzien van een handige antislipvoet waardoor hij altijd mooi stabiel blijft staan en niet zal wegschuiven. Dit alles wordt jou aangeboden aan een vriendelijk prijskaartje waardoor je het gevoel krijgt met een aanbieding te maken te hebben. Kopers reageren dan ook positief en beoordelen het product met 4,7 sterren. Slechts één klant is niet overtuigd van de kwaliteit.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste ventilators. Dit apparaat wordt jou aangeboden door Bestron en is voorzien van een prachtig retro design. Ben je tegelijk op zoek naar een blikvanger dan is dit toestel alvast een schot in de roos.

 

Voordelen

Formaat: de ventilator heeft een totale diameter die kan geschat worden op 45 cm. Het compacte formaat zorgt ervoor dat dit een degelijke statiefventilator is.

Kostenplaatje: wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke ventilator dan lijkt dit product iets voor jou te zijn. Het zou bovendien ook wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Vermogen: deze unieke ventilator wordt gekenmerkt door een krachtige motor die maximaal een vermogen van 50 Watt kan bereiken.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: één enkele koper is jammer genoeg toch niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bestron DFA 40 Vloerventilator 50 Watt 3 Snelheden

 

Net zoals het vorige apparaat, wordt ook deze unieke vloerventilator jou aangeboden door het bekende merk Bestron. We hebben hier te maken met een krachtige vloerventilator die bovendien te bestellen is in maar liefst 3 verschillende kleuren en designs.

De vloerventilator is uitgerust met een krachtige motor die in staat is om een maximaal vermogen van maar liefst 100 Watt te leveren. Bovendien heb je hierbij de keuze om, indien je dat wenst, tussen de 3 beschikbare snelheden te schakelen. De vloerventilator heeft een doorsnede van ongeveer 45 cm en is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam metaal.

Verder is het apparaat voorzien van een handige aan- en uitschakelaar. Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met deze unieke ventilator. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau dat ruim 63,2 dB bedraagt. Het is dus niet meteen één van de stille ventilators uit het lijstje.

Opnieuw hebben we te maken met een ventilator die door Bestron wordt aangeboden. Daardoor durven wij vermoeden dan Bestron niet alleen één van de populairste merken zal zijn maar misschien voor velen ook veruit het beste merk.

 

Voordelen

Vermogen: ben je op zoek naar een krachtige vloerventilator dan komt dit apparaat, met een vermogen van makkelijk 100 Watt, alvast in de buurt.

Formaat: net zoals het vorige toestel zul je merken dat ook deze ventilator gekenmerkt wordt door een diameter van ruim 45 cm.

Handig in gebruik: het is een degelijk en duurzame ventilator die makkelijk te bedienen is en over een praktische aan- en uitschakelaar beschikt.

 

Nadelen

Niet stil: met een maximaal geluidsniveau van maar liefst 63,2 dB is het niet meteen één van de stille ventilators.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dyson AM06 Tafelventilator 25 cm Met afstandsbediening

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke ventilator, jou aangeboden en geleverd door Dyson. Je zult merken dat het een vrij compacte ventilator is die je makkelijk en zonder problemen kunt verplaatsen. Deze mini ventilator wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van ongeveer 25 cm en een totaal vermogen van 26 Watt. Toch heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen de 10 beschikbare snelheidsstanden.

De tafelventilator is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam kunststof en afgewerkt in een grijze met blauwe kleur. Echter kun je ook nog uit andere designs en kleuren kiezen. De ventilator is voorzien van een 2 meter lang snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te steken. Eenmaal je de ventilator inschakelt, zul je merken dat hij automatisch draait en bovendien ook kantelbaar is.

De ventilator is daarnaast voorzien van een handige aan- en uitschakelaar, een indicatielampje, een omvalbeveiliging en is zelfs verrijdbaar. Kortom, je krijgt dus heel wat waar voor je geld. Echter zul je toch heel wat budget hoeven te voorzien en dat zou een mogelijk struikelblok kunnen zijn.

Indien budget geen enkel probleem is voor jou en je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook naar degelijkheid en design, dan loont het de moeite om deze ventilator even onder de loep te nemen. Het apparaat is bovendien afkomstig van één van de populairste merken, Dyson.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze unieke ventilator heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van kunststof.

Gebruiksgemak: de ventilator zal niet alleen automatisch draaien maar is daarnaast ook volledig kantelbaar. Verder is het toestel voorzien van een betrouwbare aan- en uitschakelaar.

Formaat: de ventilator is, met slechts 25 cm diameter, vrij compact en ideaal om overal mee naartoe te nemen en/ of te verplaatsen.

Vermogen: ondanks het compacte formaat geniet je toch een krachtig vermogen dat zonder problemen 26 Watt bereikt.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je toch wel wat meer budget moeten voorzien indien je interesse hebt in deze ventilator.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aigostar Ben 33JTS Torenventilator 45 Watt en verrijdbaar

 

In vergelijking met het vorige exemplaar van Dyson, lijkt deze Aigostar ventilator wel een echt koopje te zijn. Indien je op zoek bent naar een staande ventilator dan is dit product vast en zeker een meer dan goede aanbeveling.

Deze unieke torenventilator wordt gekenmerkt door z’n slanke ontwerp en neemt bijgevolg helemaal niet zoveel ruimte in. Echter geniet je toch een krachtig vermogen van maar liefst 45 Watt en de mogelijkheid om tussen 3 beschikbare snelheidsstanden te schakelen. De ventilator is ongeveer 76,5 cm hoog en is uitgerust met een 1,8 meter lang snoer dat je gewoon met het stopcontact moet verbinden.

Het toestel is niet alleen voorzien van een timer functie maar beschikt daarnaast ook over een aan- en uitschakelaar en is zelfs verrijdbaar. We merken dat klanten bijzonder positief reageren op de kwaliteit en de degelijkheid van het apparaat. Slechts één koper is van mening dat het toestel toch behoorlijk veel lawaai maakt.

Je zou eventueel ook kunnen opteren om voor deze unieke ventilator van Aigostar te kiezen. Het gaat hier om een staand exemplaar dat gekenmerkt wordt door een bijzonder designvol en slank design. Ideaal om te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje van dit product.

Vermogen: met een vermogen dat makkelijk de 45 Watt bereikt en de optie om tussen 3 snelheden te schakelen, kies je alvast voor een krachtig toestel.

Verrijdbaar: doordat de staande ventilator ook nog eens verrijdbaar is, wordt het meteen een pak eenvoudiger om de ventilator te verplaatsen.

 

Nadelen

Te luid: jammer genoeg wordt de ventilator als te luid bestempeld door één van de klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bestron DT48C Plafondventilator Geborsteld RVS 120 cm

 

Ben je op zoek naar een ventilator die je aan de muur of het plafond kunt bevestigen? Dan lijkt dit apparaat van Bestron misschien wel aan jouw verwachtingspatroon te voldoen. Deze unieke plafondventilator wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van maar liefst 120 cm en is bijgevolg vrij groot.

De ventilatorbladen worden aangedreven door een krachtige motor die zonder problemen een maximaal vermogen van 60 Watt bereikt. Hierbij heb je de mogelijkheid om, indien je dat wenst, tussen 3 snelheden te schakelen. Het apparaat is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam metaal en kan dan ook best wel tegen een stootje.

In vergelijking met de andere ventilators die we tot nu toe besproken hebben, behoort deze plafondventilator tot de stille apparaten. Zo bedraagt het geluidsniveau amper 46,9 dB, wat bijzonder weinig is. Verder is er ook een aan- en uitschakelaar voorzien. Kopers reageren positief alhoewel één iemand niet overtuigd is van de kwaliteit.

Het mag je ondertussen al helemaal niet meer verwonderen dat Bestron vast en zeker één van de bekende en sterk gewaardeerde merken zal zijn op het gebied van ventilators. Dit exemplaar is speciaal ontworpen om aan het plafond te bevestigen en wordt omschreven als een degelijke plafondventilator.

 

Voordelen

Formaat: met een totale doorsnede die ruim 120 cm is, haal je een vrij grote plafondventilator in huis die de ruimte makkelijk kan afkoelen.

Vermogen: het maximale vermogen van deze unieke plafondventilator wordt geschat op wel 60 Watt.

Geluidsniveau: ben je op zoek naar een stille ventilator dan is dit product met een geluidsniveau van slechts 46,9 dB vast en zeker een schot in de roos.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat slechts één klant toch wel wat twijfels blijft houden over de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Boneco Airshower F120 Statiefventilator AC invoer voltage 220 – 240 V

 

Door te kiezen voor deze unieke ventilator van Boneco kies je voor een F120 statiefventilator, vervaardigd uit duurzame materialen en afgewerkt in een neutrale zwarte met witte kleur. Deze unieke statiefventilator wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van ongeveer 15 cm en is bijgevolg bijzonder compact. Handig op te tillen en te verplaatsen dus!

Ondanks het compacte ontwerp geniet je toch een totaal vermogen van maar liefst 20 Watt en de optie om tussen de 3 snelheden te schakelen. Met een geluidsniveau van 55 dB is het niet meteen één van de stille ventilators maar alvast niet de luidruchtigste. Het toestel is niet alleen kantelbaar maar is bovendien in staat om automatisch te draaien.

Verder geniet je een handige aan- en uitschakelaar en is het toestel verrijdbaar en inklapbaar. We merken dat klanten positief reageren en dat uit zich in een topscore van maar liefst 5 sterren. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden, dan heeft dit te maken met het feit dat er geen afstandsbediening wordt meegeleverd.

Je hebt eventueel ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke ventilator die jou wordt aangeboden door Boneco. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die deze F120 statiefventilator jou te bieden heeft? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen

Compact: in vergelijking met sommige andere ventilators zul je merken dat dit exemplaar, met amper 15 cm diameter, vrij compact is.

Vermogen: de motor kan een moeiteloos een maximaal vermogen bereiken van wel ruim 20 Watt. Hierbij zijn ook meteen 3 snelheidsstanden voorzien.

Gebruiksgemak: het grote pluspunt is dat het toestel vrijwel automatisch zal beginnen draaien en daarnaast ook nog eens kantelbaar blijkt te zijn.

 

Nadelen

Geen afstandsbediening: we stellen vast dat een enkele koper het toch wel jammer vindt dat de verpakking helemaal geen afstandsbediening telt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Honeywell HY254E4 Torenventilator Met afstandsbediening 5 Snelheden

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke ventilator van het bekende en sterk gewaardeerde merk Honeywell. Het gaat hier om een krachtige torenventilator die je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

De torenventilator is voorzien van een krachtig vermogen van maar liefst 35 Watt en de mogelijkheid om tussen 5 snelheidsstanden te schakelen. Verder is het apparaat niet alleen voorzien van een aan- en uitschakelaar maar ook van een indicatielampje. Doordat het toestel verrijdbaar is, is de ventilator makkelijk te verplaatsen. De levering omvat trouwens een krachtige afstandsbediening zodat het mogelijk is om de ventilator vanop een afstand te bedienen.

Deze krachtige ventilator wordt door heel wat gebruikers aanbevolen omwille van z’n uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Echter moet je wel rekening houden met het hoge prijskaartje. Eén koper had de prijs dan ook liever wat goedkoper gezien en dat is jammer.

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke ventilator van Honeywell. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen, is het aangewezen om de belangrijkste kenmerkende eigenschappen even te bekijken.

 

Voordelen

Vermogen: met een totaal vermogen dat ruim 35 Watt bereikt en de mogelijkheid tussen 5 snelheidsstanden, kies je alvast voor een topproduct.

Gebruiksgemak: het toestel is uitgerust met een betrouwbaar indicatielampje en een aan- en uitschakelaar.

Afstandsbediening: op het moment van aankoop dan zul je merken dat meteen een afstandsbediening wordt meegeleverd.

 

Nadelen

Kostenplaatje: de prijs van dit toestel ligt jammer genoeg boven het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Dyson AM07 Torenventilator

 

Deze torenventilator zonder bladen is 60% stiller en 10% zuiniger dan een normale ventilator. Hij gebruikt de Air Multiplier technologie en heeft daarom geen bladen. Daardoor is hij veilig en kan hij eenvoudig schoongemaakt worden. Hij beschikt over een sleep timer en heeft ook een afstandsbediening.

Hij heeft 10 luchtstroominstellingen waaruit je kunt kiezen en hij draait automatisch zodat de luchtstroom beter verspreid wordt over de ruimte. De afstandsbediening is magnetisch en kun je dus gemakkelijk bij de ventilator opbergen. Door zijn hoge prijs behoort hij niet tot de goedkope ventilatoren.

De meeste kopers vinden dit product echt top. Hij is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit. Hij blaast het hele huis koel en hij past perfect. De enige minpunten zijn dat hij niet bijzonder stil is en de prijs ligt nogal hoog dus niet voor mensen met een beperkt budget.

Dyson is momenteel al één van de beste merken inzake stofzuigers en ook op de markt van ventilatoren heeft het grote sprongen vooruit gemaakt. Dit product gebruikt geen bladen waardoor het enorm stil is en je kunt het bovendien instellen op verschillende standen. Het apparaat is eenvoudig om te reinigen en is veilig.

 

Voordelen

Stil: het apparaat gebruikt geen bladen en maakt daardoor tot 60% minder geluid dan een klassieke ventilator. Dit product zal je dus niet storen tijdens je slaap.

Timer: het toestel is voorzien van een timer die je kunt instellen zodat de ventilator na een tijdje automatisch uitschakelt. De minimale tijd is 15 minuten en de maximale tijd is 9 uur.

Functies: je kunt kiezen tussen 10 verschillende instellingen voor de luchtstroom. Bovendien krijg je een afstandsbediening bij het apparaat waarmee je alle functies kunt bedienen vanop afstand.

 

Nadelen

Hoge prijs: deze ventilator is een stuk duurder dan de meeste andere product. Dit zal bepaalde kopers afschrikken die dit product links zullen laten liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Duux Whisper Flex Smart Ventilator WiFi en App 26 standen Energiezuinig

 

Als het in de lente en/of zomerperiode net iets te warm wordt, dan kun je altijd gebruik maken van deze unieke statiefventilator, jou aangeboden door Duux. Hij wordt gekenmerkt door een totale breedte van 34 cm, een lengte van 34 en een hoogte die kan variëren van minimaal 55 tot maximaal 88 cm. Het compacte formaat en beperkte gewicht worden aangevuld met het verrijdbare karakter, wat hem bijzonder handzaam maakt om te verplaatsen.

De statiefventilator is uitgerust met een 2,3 meter lang snoer en is bijgevolg makkelijk op het 220 Volt lichtnet aan te sluiten. Met een vermogen van 22 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende standen, kun je zelf kiezen tussen een zacht briesje of een koel windje. Verder blijkt de ventilator kantel- en inklapbaar, draait hij automatisch en is hij voorzien van een aan- en uitschakelaar én een indicatielampje.

Hij wordt geleverd inclusief een afstandsbediening maar blijkt ook eenvoudig te bedienen met behulp van een bijbehorende app. Met een maximaal geluidsniveau van amper 40 dB, blijkt hij ook nog eens geluidloos te werk te gaan. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel 1 iemand niet overtuigd is van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen

Geluidsniveau: met een geluidsniveau dat slechts 40 dB bedraagt, kun je hem ook zonder problemen ’s nachts gebruiken.

Formaat: deze stafiefventilator is maar liefst 34 cm breed en 34 cm lang. Hij wordt aangevuld met een verstelbare hoogte van 55 tot 88 cm.

Voeding: je kunt deze statiefventilator zonder problemen met de netstroom verbinden dankzij het snoer van 2,3 meter lang.

Gebruiksgemak: de ventilator biedt heel wat handige functies en mogelijkheden aan. Zo blijkt hij niet alleen verrijdbaar maar ook inklapbaar en kantelbaar te zijn. Daarnaast beschikt hij over een handige aan- en uitschakelaar.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één koper is van mening dat de kwaliteit van het product toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Honeywell HT900E Vloerventilator

 

Deze vloerventilator is compact en geluidloos en kan je de nodige verkoeling bieden tijdens de zomer. Hij koelt de omgeving op een stille en efficiënte wijze dankzij de 3 speed Honeywell Ht-900E Turbo Force Air Circular. Hij is 25% stiller dan de meeste ventilatoren en en de ventilatorkop is verstelbaar en draaibaar tot een hoek van 90 graden.

Je kunt het rooster afnemen om hem eenvoudig schoon te maken en hij kan ook aan de muur gemonteerd worden om zo meer ruimte te besparen. Hij weegt slechts 1,39 kg dus je kunt hem gemakkelijk verplaatsen.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. De meesten vinden hem echt top. Hij is eenvoudig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij blaast goed en de gebruikers vinden het een voordelige koop. Toch is er één iemand die vindt dat hij niet geruisloos is.

Deze vloerventilator van het merk Honeywell heeft de laagste prijs en is tot 25% stiller dan andere ventilatoren. Je kunt kiezen tussen drie verschillende snelheden en je kunt het rooster verwijderen om het product makkelijk schoon te maken. Het is mogelijk om dit apparaat aan de muur te bevestigen.

 

Voordelen

Goedkoop: dankzij de lage prijs is dit product betaalbaar voor bijna alle kopers. Personen met een beperkt budget zullen waarschijnlijk voor dit apparaat kiezen.

Stil: het toestel is 25% stiller dan de meeste soortgelijke ventilatoren. Je zult dus niet veel overlast ervaren wanneer je dit product gebruikt.

Standen: je kunt de ventilatorkop draaien en je kunt kiezen uit drie verschillende snelheden. Voor een hoge luchtstroom kies je natuurlijk de hoogste stand.

 

Nadelen

Niet automatisch: de ventilator kan niet automatisch zwenken of draaien. Je moet zelf de ventilatorkop draaien als je de lucht op een andere plaats wilt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Bestron AFT760Z Torenventilator

 

De Bestron AFT760Z is een torenventilator en is voorzien van een zwenkfunctie met een aan en uit functie. Hij heeft ook een timer die je kunt instellen tot 120 minuten.

Hij behoort tot de goedkope ventilatoren dus mensen met een beperkt budget kunnen deze zich ook aanschaffen. De motor is kopergewikkeld en is dus stevig en duurzaam. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende snelheden en hij is voorzien van een antislipvoet. Hij heeft een hoogte van 75 cm en maakt weinig geluid.

De online reviews zijn voor het grootste deel positief. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs en hij is eenvoudig in gebruik. Hij is compact en makkelijk te verplaatsen en maakt weinig geluid. Hij blaast ook nog eens goed. Toch zijn enkele mensen er niet tevreden over. Zij vinden dat het apparaat te kwetsbaar is en matige kwaliteit heeft. Ook vinden ze dat hij niet optimaal past.

Als je liever het populairste product koopt dan ben je met deze torenventilator van Bestron aan het juiste adres. Het toestel is voorzien van een timer en een zwenkfunctie om de lucht gelijkmatig te verdelen. Het apparaat maakt weinig geluid en is uitgerust met drie verschillende snelheden.

 

Voordelen

Timer: je kunt een timer instellen tot maximaal 120 minuten. Na de ingestelde tijd zal het apparaat automatisch uitschakelen. Dit is perfect als je het toestel nog even wilt gebruiken wanneer je gaat slapen.

Instelbaar: je kunt kiezen tussen drie verschillende snelheden en je beschikt ook over de mogelijkheid om de zwenkfunctie uit te schakelen.

Prijs-kwaliteitverhouding: het apparaat is goedkoop en je krijgt er bovendien ook nog eens 5 jaar garantie op.

 

Nadelen

Slechte voet: de voet van het apparaat is erg onstabiel en zorgt ervoor dat de ventilator bij sommige kopers scheef staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Clean Air Optima Design Tower Ventilator CA-406B Infrarood afstandsbediening

 

Tot slot kan ook deze unieke torenventilator van Clean Air Optima best wel voor wat verkoeling gaan zorgen. Hij wordt gekenmerkt door z’n compact doch handzame formaat en z’n horizontale oscillatie. Hierbij geniet je 2 mogelijke draaicirkels van enerzijds 90 graden en anderzijds 360 graden.

Het vermogen biedt een bereik van minimaal 25 Watt en maximaal 45 Watt, wat resulteert in 3 verschillende temperatuurstanden. Zo kun je zelf de keuze maken tussen een zacht briesje of een fris windje. De torenventilator is bovendien voorzien van een 1,5 meter lang snoer dat je makkelijk op de netstroom kunt aansluiten. Met een geluidsniveau van amper 25 dB, blijkt hij bovendien vrijwel geluidloos te zijn.

Net zoals sommige andere apparaten blijkt ook deze ventilator automatisch te draaien, verrijdbaar en voorzien van een aan- en uitschakelaar. Houd er echter wel rekening mee dat hij niet kantelbaar noch in hoogte verstelbaar blijkt. Hij wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, beschikt over een handige timerfunctie en is uitgerust met een automatische uitschakelingsfunctie. Kopers reageren dan ook vooral positief en belonen het apparaat met een maximumscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Vermogen: deze unieke torenventilator wordt gekenmerkt door een ruim vermogen dat kan variëren van 25 tot 45 Watt.

Temperatuurstanden: dankzij de 3 afzonderlijke temperatuurstanden is het mogelijk om eigenhandig te bepalen of je liever een koel of zacht briesje wenst.

Geluidsniveau: hij is voorzien van een bijzonder laag geluidsniveau van maximaal 25 dB waardoor je hij nauwelijks hoorbaar blijkt.

 

Nadelen

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties op het product geplaatst. Alhoewel het mogelijk is dat het design niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ventilators Koopgids

 

In de zomer kan het best wel warm worden en dan kan een koel briesje alvast voor wat verkoeling zorgen. Kies daarom voor een krachtige en duurzame ventilator. Maar welk type is het beste? En hoe zit het met het vermogen en de blaasrichting? Bovendien beschikken sommige ventilators over net iets meer mogelijkheden en kenmerken? Het is alvast een goed idee om de verschillende ventilators even met elkaar te vergelijken. Het is hierbij een aanbeveling om eventuele aanbiedingen alvast niet langer uit de weg te gaan.


Het nut van een ventilator

Een ventilator is een handig apparaatje dat wel eens goed van pas zou kunnen komen tijdens de warme zomerperiode. Dergelijk toestel zorgt voor een fris briesje of een koeler windje en biedt daarmee heel wat verkoeling. Zeker in warme streken kan een duurzame ventilator een absolute aanbeveling zijn. Toch is het niet de bedoeling om de eerste de beste ventilator aan te kopen. Zo zul je merken dat er heel wat verschillende types bestaan. Kies je voor een apparaat met meer vermogen en wat dan met de blaasrichting?

 

Het type ventilator

In eerste instantie is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de verschillende types ventilators die er momenteel bestaan. Zo zou je kunnen kiezen tussen de tafelventilator, de plafondventilator en de staande ventilator. Kies je voor de tafelventilator dan kies je voor een compact apparaatje dat je makkelijk kunt optillen en op je bureau, nachtkastje of tafel kunt plaatsen. Een tafelventilator maakt vooral een oscillerende beweging en beweegt dus van links naar rechts.

Door te kiezen voor een staande ventilator of een torenventilator kies je voor een ventilator die bedoeld is om op de grond te plaatsen. Dergelijke toestellen zijn vaak groter dan de tafelventilator en zijn er dus op gericht om een grotere oppervlakte te gaan afkoelen. Bij de staande ventilators heb je de keuze om te kiezen voor een exemplaar dat voorzien is van ventilatorbladen of eentje dat niet over ventilatorbladen beschikt. Dergelijke staande ventilators maken een oscillerende beweging en sommigen kunnen ook neigen.

Tenslotte is er nog de zogenaamde plafondventilator die, hoe kan het ook anders, speciaal ontworpen is om aan het plafond te bevestigen. Dergelijke ventilators werken behoorlijk stil en kun je, al dan niet gaan combineren met een lamp. Ideaal om grotere oppervlaktes te verkoelen en vaak ook iets duurder in de aankoop.

 

Het vermogen en het formaat

Dat brengt ons bij het vermogen en het formaat van de ventilator. Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt en bepaalt de kracht van de ventilator. Een ventilator met meer vermogen is bijgevolg veel krachtiger dan een apparaat met een beperkt vermogen. Moet je dus een grote ruimte afkoelen, kies dan voor een ventilator met een voldoende krachtig vermogen.

Hetzelfde geldt voor het formaat. Hoe groter de ventilator is, hoe krachtiger deze zal zijn. Met andere woorden een grote ventilator is geschikt om een grote ruimte te doen afkoelen. Met een tafelventilator zul je bijvoorbeeld geen volledige woon- of slaapkamer kunnen afkoelen omwille van het compacte formaat.

 

De eventuele blaasrichting

We raden ook aan om even stil te staan bij de gebruikte blaasrichting op het moment dat je op zoek gaat naar een ventilator. In het algemeen kunnen we vaststellen dat de overgrote meerderheid van de ventilators in staat is om alle kanten te gaan opblazen. De enige ventilator die dit niet kan, blijkt de plafondventilator te zijn. Echter is het een pluspunt indien de ventilator werkelijk alle kanten uit kan blazen aangezien de koude lucht dan ook beter en gelijkmatiger over de ruimte wordt verdeeld.

Zo zul kun je een onderscheid maken tussen een oscillerende bewegen en het neigen. Bij een oscillerende beweging zal de ventilator van links naar rechts gaan bewegen. Indien de ventilator ook kan neigen, dan kan deze ook naar boven en onder bewegen waardoor werkelijk alle draairichtingen worden vervuld. Houd hier rekening mee want niet alle ventilators zijn in staat om zowel de oscillerende beweging alsook het neigen aan te bieden.

Extra functies en eventuele kenmerken

Tijdens de zoektocht naar de voor jou beste ventilator zul je merken dat bepaalde toestellen over net iets meer kenmerken en mogelijkheden beschikken. Zo is het altijd handig indien de plafondventilator wordt aangevuld met een lamp en eventueel ook als verlichtingsbron kan gebruikt worden. Daarnaast is het ook een meerwaarde indien de ventilator over meerdere snelheidsstanden beschikt. Aan jou de keuze om te kiezen tussen een zacht briesje of een koel windje.

Ben je van plan om de ventilator ook ’s nachts te gebruiken? Kies dan bij voorkeur een apparaat uit dat over een laag geluidsniveau beschikt. Ventilators met een geluidsniveau lager dan 55 dB zijn werkelijk ideaal. Verder is het handig indien het apparaat voorzien is van een handige aan- en uitschakelaar en eventueel geleverd wordt inclusief afstandsbediening. Houd er wel rekening mee dat deze kenmerken mogelijks een invloed kunnen hebben op het prijskaartje.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte willen we ook nog even je aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje. Een degelijke en krachtige ventilator kost al gauw 65 euro. Uiteraard is dat alleen maar een gemiddelde aangezien een tafelventilator vaak minder zal kosten en een staande ventilator vaak net iets meer. Bedenk daarom op voorhand waar je precies naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Hoeveel budget kun je ter beschikking stellen en hecht je belang aan de extra functies, kenmerken en design?

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een Dyson ventilator?

In tegenstelling tot andere ventilators die voorzien zijn van ronddraaiende ventilatorbladen, heeft een Dyson ventilator helemaal geen ventilatorbladen. Een Dyson ventilator is een handig apparaatje bestaande uit een enkelvoudige ring. Dat wil dus zeggen dat de interne motor zich aan de onderkant van het apparaat bevindt. Deze motor zal vervolgens de lucht door middel van de ring, de kamer gaan inblazen.

Het profiel van de ring doet een beetje denken aan het profiel van een vliegtuigvleugel. Het principe is dus vrij gelijklopend en maakt gebruik van een aerodynamische werking. Ter hoogte van het centrum van de ring ontstaat dus een soort van lage luchtdruk zone waar vervolgens lucht snel en gelijkmatig wordt aangezogen. Op die manier wordt een constante luchtstroom zoveel mogelijk gevrijwaard.

Q2: Hoe werkt een ventilator?

Of je nu kiest voor een tafelventilator, een staande ventilator of een plafondventilator; de werking is min of meer hetzelfde. Lucht wordt via de achterkant van de ventilator aangezogen en zal er aan de voorkant opnieuw worden uitgeblazen. De snelheid en de kracht waarmee dat gebeurt is uiteraard afhankelijk van het vermogen en de snelheidsstanden waarover de ventilator beschikt.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat de temperatuur niet zal zakken. De verkoeling wordt bekomen door het zachte briesje of felle windje dat ontstaat met behulp van de roterende ventilatorbladen. Bovendien zullen de meeste ventilators van links naar rechts bewegen; de zogenaamde oscillerende beweging. Sommige ventilators kunnen ook neigen.

 

Q3: Wat kost een ventilator aan stroom?

Hoeveel een ventilator aan stroom verbruikt en kost is afhankelijk van een aantal factoren. Denk maar aan het vermogen van de ventilator, de kost die door de energiemaatschappij wordt aangerekend en natuurlijk ook hoeveel je de ventilator wenst te gebruiken. Stel je voor dat je een ventilator aankoopt die over een totaal vermogen van 75 Watt per uur beschikt en stel dat je energiemaatschappij ongeveer 0,14 eurocent aanrekent per KWh.

Stel dat je van plan bent om de ventilator een hele dag door te laten draaien dus gedurende 24 uur. Dan komt dit op ongeveer 1800 Watt per dag. (75 Watt per uur vermenigvuldigen met 24 daguren) Een vermogen van 1800 Watt komt overeen met 1,8 KW, die je vervolgens moet vermenigvuldigen met de kost van de energiemaatschappij, bijvoorbeeld 0,14. Dan komt dit op een totaal van ongeveer 0,25 euro per dag. Ben je van plan om de ventilator gedurende 40 dagen te gebruiken dan komt dit neer op een totale kost van ongeveer 10 euro.

Q4: Hoe maak je een ventilator?

Het is niet zo eenvoudig om een degelijke ventilator te maken aangezien je een motortje en roterende ventilatorbladen nodig hebt. Echter is het wel mogelijk om een airco systeem te ontwikkelen met behulp van een degelijke ventilator. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, zijn enkele flessen bronwater en een beetje zout. Je voegt enkele theelepels zout doe aan elke fles bronwater en vervolgens laat je deze flessen afkoelen in de vriezer gedurende 1 nacht.

De dag nadien kun je de bevroren flessen bronwater gewoon weer uit de vriezer halen en ze eventueel, indien je dat wenst, op een dienblad plaatsen. Vervolgens is het de bedoeling om het dienblad met de bevroren flessen bronwater voor de ventilator te plaatsen. Schakel de ventilator in op de stand die jij wilt, en meteen wordt een aangenaam koel briesje de kamer in gestuurd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES