5 beste Ventilatorkachels Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste ventilatorkachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een ventilatorkachel is de ideale oplossing om tijdens koude wintermaanden een ruimte wat extra op te warmen. Bovendien maakt een degelijk toestel het mogelijk om kamers die niet met centrale verwarming kunnen worden verwarmd toch een aangename temperatuur te geven. We hebben voor jou alvast 3 apparaten uitgezocht om eens wat dieper op in te gaan. Je merkt dat de Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 een ventilatorkachel is die met een vermogen van 2400 Watt gemakkelijk een ruimte van 20 tot 25  m² opwarmt. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Eurom VK 2002 ventilatorkachel die voorzien is van een handige thermostaat waarmee je 3 warmtestanden kunt kiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste ventilatorkachels (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een ventilatorkachel van Gamma om in de tuinberging te gebruiken als je enkele klusjes moet opknappen? Of kies je voor een badkamer ventilatorkachel om het ‘s morgens lekker warm te hebben als je uit de douche stapt? De 5 exemplaren die we voor jou uitzochten zijn ware toppers in hun soort. Vraag eventueel advies aan een ervaren verkoper om je te helpen om de beste ventilatorkachel uit te kiezen die aan jouw noden voldoet. Bekijk zeker ook even de koopjeshoek voor een leuke aanbieding.

 

1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 ventilatorkachel

 

Rowenta behoort tot de Europese marktleiders als het gaat over stofzuigers en kleine huishoudelijke apparaten. Het wordt dan ook door velen beschouwd als het beste merk voor producten die gemaakt zijn met hoogwaardige materialen en met oog voor efficiëntie en vakmanschap. Deze Rowenta ventilatorkachel is daar een mooi voorbeeld van.

De ventilatorkachel met thermostaat en vorstbescherming heeft 2 warmtestanden. Bij de zuinige en geluidsarme instelling van 1200 Watt zal hij de kamer langdurig op temperatuur houden. De instelling met 2400 Watt zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte wat bijvoorbeeld ideaal is voor de badkamer. Daarnaast is hij voorzien van een oververhittingsbeveiliging waarbij hij zichzelf gaat uitschakelen als het toestel te heet wordt.

Bovendien kan hij ook als koelventilator worden gebruikt voor een koude luchtstroom tijdens warme dagen. Het toestel is trouwens heel compact en kan daardoor gemakkelijk aan het handvat worden opgenomen om hem te verplaatsen. De Rowenta Instant Comfort Compact is geschikt voor ruimtes tussen 20 en 25 m². In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze ventilatorkachel met vorstbescherming kan op 2 snelheden worden ingesteld voor ofwel een zuinige en geluidloze verwarming ofwel voor een snelle opwarming.

Functioneel: hij kan ook worden gebruikt als koelventilator om tijdens warme dagen de ruimte te verfrissen.

Bereik: de Rowenta ventilatorkachel is geschikt om in ruimtes tussen 20 en 25 m² te gebruiken.

Veiligheid: door de oververhittingsbeveiliging gaat hij zichzelf uitschakelen wanneer het toestel te warm wordt.

 

Nadelen:

Trage opwarming: enkele klanten merken op dat het apparaat in de laagste stand de ruimte heel traag opwarmt. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eurom VK 2002 ventilatorkachel met 2000 Watt vermogen

 

De Eurom ventilatorkachel heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten. Bovendien kreeg hij in de reviews een goede beoordeling voor de prijs-kwaliteitverhouding. Het toestel van Eurom werkt met een vermogen van 2000 Watt en is geschikt om kleine ruimtes tot maximum 22 m² goed op te warmen.

Hij mag echter niet in de badkamer worden gebruikt omdat hij niet vochtbestendig is. Deze staande ventilatorkachel is voorzien van een omval- en een oververhittingsbeveiliging waardoor je hem op een veilige manier kunt gebruiken. Daarnaast is deze VK2000 voorzien van een handige thermostaat waarmee je de temperatuur volgens jouw wens kunt regelen.

De koude luchtstand zorgt er trouwens voor dat hij ook in de zomermaanden goed van pas komt. Hij heeft een afmeting van 13,1 x 22,3 x 25,6 cm en een licht gewicht van 1 kg waardoor je hem met het handvat gemakkelijk kunt verplaatsen. Bovendien heeft hij een 1,5 m lange netsnoer om hem zonder moeite overal te kunnen aansluiten.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dankzij de handige thermostaat kun je de gewenste temperatuurstand kiezen om de ruimte naar wens op te warmen.

Veiligheid: dit is een vrijstaand toestel dat voorzien is van een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging voor veilig gebruik.

Koude lucht: naast de 2 warmtestanden kun je ook kiezen voor koude lucht zodat hij tijdens de warme periodes als ventilator kan worden gebruikt.

Bereik: met deze ventilatorkachel van Eurom kun je gemakkelijk een ruimte tot maximaal 22 m² opwarmen.

 

Nadelen:

Niet vochtbestendig: dit toestel kan niet in de badkamer worden gebruikt wat wel heel jammer is omdat hij toch vaak hiervoor wordt aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bestron AFH211B ventilatorkachel met instelbare thermostaat

 

De Bestron ventilatorkachel valt in de goedkope prijsklasse waardoor hij ook voor mensen met een klein budget goed toegankelijk is. De elektrische ventilatorkachel werkt met een maximaal vermogen van 2000 Watt waarmee hij snel een ruimte met een oppervlak tot 22 m² kan verwarmen. Hij is trouwens verkrijgbaar in het zwart, wit en warm rood zodat je er zeker eentje kunt vinden die bij jouw inrichting past.

Daarnaast beschikt hij over 3 standen namelijk koud, 1000 en 2000 Watt, waardoor je zelf een aangename temperatuur kunt bepalen om de kamer op te warmen. De koude stand is trouwens handig tijdens warme periodes om een frisse wind door de ruimte te laten waaien. Dit toestel is een vrijstaand model dat voorzien is van een omvalbeveiliging voor een veilig gebruik.

Bovendien gaat de oververhittingsbeveiliging het toestel automatisch uitschakelen wanneer hij te warm wordt. Hij meet trouwens 14 x 20 x 23 cm en heeft een licht gewicht van 1,1 kg waardoor je hem makkelijk aan het handvat kunt vastnemen op hem op een andere plaats te zetten. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel werkt met een maximaal vermogen van 2000 Watt om de ruimte snel en efficiënt op te warmen.

Functioneel: naast de warmtestanden 1000 en 2000 Watt kun je eveneens kiezen voor een koude luchtstand waarmee je hem ook tijdens de zomer kunt gebruiken.

Installatie: deze ventilatorkachel is een vrijstaand model dat voorzien is van een omvalbeveiliging.

Het prijskaartje: het apparaat valt in de laagste prijsklasse waardoor hij ook toegankelijk is voor mensen die minder kunnen besteden.

 

Nadelen:

Kort netsnoer: enkele klanten merken op dat het netsnoer te kort is waardoor hij minder handig is om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cecotec Electrisch tafel ventilatorkachel warmte en koude ventilator kachel 

 

De Cecotec ventilatorkachel is het populairste toestel in onze selectie. Hij kreeg trouwens een uitstekende score van 4,7 van de 5 sterren. In de reviews zijn de klanten het er allemaal over eens dat dit een eenvoudig maar heel fijn toestel is.

De krachtige doch stille warmteventilator werkt met een vermogen van 2000 Watt waarmee hij snel en efficiënt voor aangename temperaturen zorgt. Bovendien kan hij in 3 standen worden ingesteld waaronder de eco-stand die werkt op 1000 Watt, de turbo die werkt met 2000 Watt vermogen en de coolfunctie die zorgt voor een koele luchtstroom. Dit vrijstaand model heeft trouwens een oververhittingsbeveiliging waarmee hij zichzelf gaat uitschakelen als de temperatuur van het toestel te hoog wordt.

Daarnaast is hij geschikt voor plaatsen van maximum 15 m² waardoor hij prima kan worden gebruikt om kleine ruimtes zoals de badkamer of de studeerkamer te verwarmen. Dankzij de gemakkelijke handgreep en zijn licht gewicht van 1,1 kg kan hij vlot worden verplaatst. 

 

Voordelen:

Warmtestanden: hij kan in 3 standen worden ingesteld om de ruimte naar jouw wens op een aangename temperatuur te brengen. 

Vermogen: het maximaal vermogen van dit toestel is 2000 Watt wat meteen ook de turbostand is om de ruimte snel te verwarmen.

Gebruiksgemak: het apparaat kan ook tijdens de zomer worden gebruikt om met een frisse luchtstroom de ruimte af te koelen.

De prijs: prijs-kwaliteit is dit een uitstekend toestel dat doet wat hij moet doen. Hij valt in de laagste prijsklasse waardoor hij goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Geluid: deze ventilatorkachel maakt een klein beetje herrie maar daar kun je bij dergelijke toestellen, die werken met een ventilator, niet aan onderuit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Draagbare kachel ventilatorkachel mini ventilatorkachel elektrische heater

 

De keramische ventilatorkachel van B-You heeft een compact formaat met een afmeting van 15 x 13 x 11 cm en een gewicht van 700 g waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Hij heeft een vermogen van 600 Watt waarmee hij vlot een ruimte van 10 m² verwarmt.

Bij deze keramische kachel kan bovendien voor 2 warmtestanden en een gewone luchtstroom worden gekozen. De medium warme lucht en de snelle warme lucht zorgen er beiden voor dat de ruimte een aangename temperatuur krijgt. Door de ingebouwde intelligente chip wordt deze trouwens constant geregeld waardoor het niet plots kan afkoelen of te warm worden.

Daarnaast werkt dit toestel volledig geruisloos zodat je niet wordt gestoord wanneer je bijvoorbeeld aan het werken of aan het lezen bent. Hij is trouwens heel veilig in gebruikt door de oververhittingsbeveiliging en het vlamvertragend materiaal waaruit hij is gemaakt. Met de tijdschakelaar kun je hem instellen om de ruimte voor te verwarmen wanneer je gaat douchen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over deze vrij recente ventilatorkachel.

 

Voordelen:

Snelle opwarming: in slechts 3 seconden is deze ventilatorkachel met keramische plaat klaar om warmte af te geven.

Design: het mooie witte toestel heeft een uniek design in de vorm van een veelzijdige zeshoek waardoor hij mooi past in bijvoorbeeld een moderne bureelruimte.

Veiligheid: hij heeft een omval- en oververhittingsbeveiliging en daarnaast is hij uit vlamvertragend materiaal gemaakt.

Warmtestanden: naast de gewone luchtstroom kun je ook kiezen voor de medium – en de snelle warme luchtstand.

 

Nadeel:

Bereik: we merken dat deze ventilatorkachel een beperkt bereik heeft waardoor slechts een ruimte van 10 m² kan worden verwarmd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ventilatorkachels Koopgids

 

Wanneer je een warme ruimte binnenkomt krijg je meteen een behaaglijk gevoel. Het is echter niet altijd mogelijk om steeds de verwarming op te laten staan en dan komt een ventilatorkachel goed van pas. Wat een ventilatorkachel is en waarvoor je hem allemaal kunt gebruiken zijn vragen die we graag voor jou beantwoorden in onze koopgids. Neem de tijd om alle producten eerst goed te vergelijken voordat je je keuze maakt. Laat trouwens diverse aanbiedingen evenmin aan je  voorbijgaan zodat je misschien wel met een koopje huiswaarts kunt keren.

Wat is een ventilatorkachel en waarvoor wordt hij gebruikt

Een ventilatorkachel is eigenlijk een soort bijverwarming die je in bepaalde ruimtes in je woning, op kantoor of in je klusatelier kunt plaatsen om een aangename temperatuur te bekomen. Het apparaat wordt los van de centrale verwarming gebruikt en werkt op elektriciteit. Vaak zijn het compacte toestellen die vrijstaand zijn of aan de muur kunnen worden bevestigd. Door het lichte gewicht is een ventilatorkachel gemakkelijk te verplaatsen waardoor je hem in verschillende ruimtes kunt gebruiken.

Een dergelijk toestel zorgt er bovendien voor dat de lucht in een kamer zeer snel wordt opgewarmd waardoor je meteen een comfortabel en warm gevoel krijgt. Met een ventilatorkachel kun je snel warmte creëren bijvoorbeeld in een badkamer of in de leeshoek waar net geen radiator hangt. Meestal is een ventilatorkachel ook voorzien van een koude luchtstand waardoor je hem ook tijdens de zomermaanden kunt gebruiken om een frisse luchtstroom door de ruimte te laten gaan.

 

De verschillende types en hun werking

We onderscheiden de ventilatorkachel die werkt met een gloeidraad en de modellen die werken met een keramische plaat. Een ventilatorkachel met een gloeidraad heeft wat tijd nodig om op te warmen. De gloeidraad wordt verwarmd waarna de ventilator de warmte de ruimte in gaat blazen. Door het ventilatorsysteem is het mogelijk om met een kleine kachel zelfs betrekkelijk grote ruimtes te verwarmen. Het nadeel bij een elektrische ventilatorkachel is dat hij tijdens het verwarmen soms nogal veel geluid kan maken.

Daarnaast heb je de ventilatorkachel met keramische verwarmingsplaat die enkele voordelen heeft ten opzichte van de toestellen met een gloeidraad. De opgewekte temperatuur is namelijk veel lager en constanter dan bij een draadverwarmingsventilator. Hierdoor verbruikt hij minder wat op zijn beurt resulteert in een stillere werking. Bovendien zorgt de keramische verwarmingsplaat ervoor dat de lucht minder droog is omdat er geen stof en onzuiverheden uit de lucht worden verbrand. Daardoor blijft de luchtkwaliteit optimaal zodat hij ook meer geschikt is voor mensen met een allergie.

 

Het belang van het vermogen en de thermostaat

De capaciteit van een ventilatorkachel wordt bepaald door het vermogen. Hoe groter de kamer is die je wilt verwarmen, hoe meer vermogen het toestel nodig heeft. Naast het vermogen moet je ook met enkele andere factoren rekening houden om een ruimte zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Dan denken we bijvoorbeeld aan de isolatie van de kamer en ook aan de buitentemperatuur. Wanneer het buiten -10° C is en je wenst een temperatuur van 20° C, dan heb je al gauw een vermogen van 2000 Watt nodig om een ruimte tot 20 m² te verwarmen.

De meeste toestellen zijn bovendien voorzien van een regelbare thermostaat waarmee je zelf de temperatuur kunt instellen. Dit is trouwens heel handig omdat de ventilatorkachel hiermee zichzelf gaat regelen wanneer de gewenste temperatuur bereikt is. De thermostaat zorgt er ook voor dat de kachel de ruimte niet verder opwarmt. Hierdoor heb je minder energieverbruik en het wordt niet te warm.

De plaatsing en de veiligheid

Om een ventilatorkachel op een veilige manier te gebruiken zijn er enkele aandachtspunten die in acht moeten worden genomen.  Zo is een dergelijk toestel alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken. Hoewel de meeste apparaten zijn uitgerust met een omvalbeveiliging heeft hij een stevige en horizontale ondergrond nodig om een veilig gebruik te garanderen. Daarnaast is het belangrijk om hem steeds op voldoende afstand van muren, meubels en andere brandbare voorwerpen te plaatsen. Tenzij bij apparaten met muurbevestiging waarbij het anders wordt vermeld . 

Sommige toestellen mogen in de badkamer worden gebruikt en andere dan weer niet. Het is goed om altijd na te kijken welke IP-codering het apparaat heeft. De International Protection Rating is de codering die een elektrisch toestel krijgt naarmate het beveiligd is om in vochtige omstandigheden te gebruiken. Daarnaast zijn de meeste ventilatorkachels uitgerust met een automatische oververhittingsbeveiliging waardoor het toestel zichzelf uitschakelt als het te heet wordt.

 

Extra functies

Een ventilatorkachel met een vorstvrijstand zorgt ervoor dat de temperatuur altijd boven het vriespunt wordt gehouden. Het toestel zal zichzelf inschakelen bij een temperatuur van +5° C waardoor het in de kamer steeds +7° C is. Hierdoor wordt een ruimte vorstvrij gehouden en kunnen de leidingen niet bevriezen. Een goede aanbeveling is de energie-efficiëntie stand die een besparende functie is zoals bijvoorbeeld de eco-modus waarbij het verbruik drastisch wordt verlaagd.

Ook met een verstelbare thermostaat kun je trouwens veel energie besparen. Daarnaast is een timer een extra handigheidje wanneer je soms vergeet om een toestel uit te schakelen. Je kunt de ventilatorkachel instellen dat hij op een bepaald moment in- en ook weer uitschakelt. Dit is niet alleen goed voor je elektriciteitsfactuur maar ook voor de veiligheid.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES