5 Beste verfspuiten Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Verfspuiten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je aan het verbouwen of heb je gewoon zin om die ene slaapkamer in een volledig nieuw kleurtje te steken? Misschien wil je je wagen wel eens in een ander kleurtje zien of wil je enkele oude meubeltjes gewoon nieuw leven in blazen. Door te kiezen voor één van de beste verfspuiten, kun je het werk meteen een pak aangenamer en makkelijker maken. Kies je voor de Wagner Wood&Metal verfspuit, dan kies je voor een compact en lichtgewicht apparaat dat makkelijk is om mee te werken. Echter blijkt ook het Einhell Verfspuitsysteem alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien wordt dergelijk apparaat geleverd inclusief enkele handige opzetstukken en accessoires.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste verfspuiten (Reviews) van 2024

 

Of je nu voor een Graco verfspuit kiest of toch eerder voor een exemplaar van Wagner dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Het gaat erom dat jij uiteindelijk met de beste verfspuit naar huis kunt gaan. Om het jou net allemaal iets makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar ook met het advies en de ervaringen van klanten. Neem rustig de tijd om deze 5 opties even te bekijken.

 

1. Wagner Wood&Metal W 300 HVLP 1,8m 800 ml inhoud

 

Indien je op zoek gaat naar goedkope verfspuiten is de kans groot dat je dit apparaat van Wagner tegenkomt. Het is een vrij compact apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen en/of meenemen. Ondanks de compactheid zul je toch versteld staan van de enorme kracht van maar liefst 350 Watt vermogen.

Verder kun je genieten van een maximaal verstuivingsvermogen van ruim 105 Watt wat ongeveer overeenkomt met 125 ml verf per minuut. Het toestel beschikt over een handig reservoir met een maximale inhoud van ruim 800 ml. Dankzij de luchtslang van 1,8 meter kun je bovendien genieten van voldoende bewegingsvrijheid.

De High Volume Low Pressure technologie beperkt de nevelvorming tijdens het verfspuiten tot een minimum. Het is mogelijk om de verf snel en makkelijk te verwisselen en het apparaat na gebruik grondig schoon te maken. Kopers reageren dan ook bijzonder positief en zijn tot op heden blij met hun aankoop.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Einhell Verfspuitsysteem 400 W Inclusief accessoires 400 Watt

 

Ben je op zoek naar een echte verfspuit aanbieding? Dan lijkt dit product van Einhell misschien wel precies wat jij zoekt. We hebben hier opnieuw te maken met een behoorlijk compact product dat goed in de hand ligt en makkelijk is om te verplaatsen.

De verfspuit is voorzien van een compacte doch bijzonder krachtige motor met een totaal vermogen van maar liefst 400 Watt. Daar kun je makkelijk tot wel 500 ml verf per minuut mee spuiten. Ideaal dus om voorwerpen met een klein en/of middelgroot oppervlak te gaan verven of bespuiten. Je kunt het toestel makkelijk op de netstroom aansluiten van 220 tot maximaal 240 Volt.

De verfspuit is voorzien van een vrij groot reservoir met een maximaal volume van maar liefst 800 ml. Je kunt makkelijk van verf verwisselen indien je dit wenst en het apparaat is ook makkelijk te onderhouden. De koper is duidelijk tevreden en laat dit merken in een uiteindelijke beoordeling van 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ferm elektrische verfspuit 110W SGM1012 50 Hz 800 ml

 

Indien je toch liever naar een elektrische verfspuit op zoek gaat dan kun je alvast dit apparaat bekijken. De verfspuit wordt geleverd door het bijzonder bekende merk FERM en is behoorlijk compact. Het compacte formaat verhoogt de gebruiksvriendelijkheid aangezien je het toestel dan ook makkelijk kunt verplaatsen en meenemen.

De verfspuit is voorzien van een bijzonder krachtige motor van ruim 110 Watt aan totaal vermogen. De aansluitspanning van het toestel op de netstroom bedraagt 230 Volt in combinatie met een 50 Hz frequentie. Dankzij de maximale inhoud van ruim 800 ml is het mogelijk om toch eventjes door te werken. Het product wordt geleverd inclusief verfreservoir, viscositeitsbeker, reserve ventiel, oordopjes en reinigingspen.

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij het product geplaatst en die is jammer genoeg niet echt positief. Zo is de klant niet overtuigd van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en neem de tijd om het product te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. FespM01 Feramo Tools Airless Latex Spuitpistool ECO max. 270Bar

 

Feramotools is een bijzonder bekend merk op het gebied van verfspuiten. Zo kun je dit handige Airless spuitpistool voor een zacht prijsje aankopen. Ideaal om eender welk type verf of lak te gaan bespuiten. Denk maar aan latex, muurverf, pleister of brandwerende coating.

Het spuitpistool is gemaakt uit bijzonder duurzaam en lichtgewicht aluminium en is daardoor bijzonder aangenaam om mee te werken. Je zult merken dat het toestel niet alleen voorzien is van een tiphouder maar tevens ook van een krachtige airless filter die in het handvat verwerkt zit. De slangaansluiting heeft een grootte van ¼ inch terwijl de tiphouder een aansluiting nodig heeft van 7/8.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Dat is natuurlijk bijzonder jammer omdat wij jou op die manier geen verder advies kunnen geven over eventuele gebruikerservaringen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wagner Control Pro 250 R Airless spuittips 311 en 517

 

Net zoals één van de vorige producten uit dit lijstje wordt ook deze verfspuit aangeboden door het bekende merk Wagner. Als je weet dat deze verfspuit een bepaalde oppervlakte tot wel 5 keer sneller zal bedekken in vergelijking met een standaard kwast, dan weet je dat je met een krachtige verfspuit te maken hebt.

De verfspuit is zodanig ontworpen dat er bovendien geen filter meer nodig is. Verder is het product ook voorzien van een licht hybride airless pistool dat ergonomisch ontworpen is en daardoor aangenaam in de hand ligt. Bij de levering krijg je er meteen ook nog 2 spuittips bij; eentje van 311 en eentje van 517. Het is het ideale toestel indien je lakken, muurverf, beitsen en plafondverf onder handen wilt nemen.

Het toestel wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van maar liefst 550 Watt in combinatie met een spuitdruk van ruim 110 Bar. De luchtslang is maar liefst 9 meter lang en zorgt voor heel wat bewegingsvrijheid. Dat hebben de ook de kopers gemerkt, en dat heeft gezorgd voor een uitstekende beoordeling van maximaal 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verfspuiten koopgids

 

Ben je van plan om een muur, tuinscherm of wagen van een nieuw likje verf of beits te voorzien? Dan kun je daarvoor alvast één van de beste verfspuiten gebruiken. Wat is een verfspuit nu precies en welke voordelen biedt het. Bestaan er verschillende types verfspuiten en wat dan met het type verf, het vermogen en het vermoedelijke prijskaartje. Het is dan ook een goede aanbeveling zoveel mogelijk verspuiten te bekijken en met elkaar te vergelijken. Ga eventuele promoties en aanbiedingen alvast niet uit de weg.


Wat is een verfspuit

Een verfspuit is een handig apparaat bestaande uit enerzijds een hervulbaar vat en anderzijds een praktisch spuitdeel. Het spuitgedeelte wordt door middel van een soort van slang verbonden met een krachtige compressor. Je hebt ook verfspuiten waarbij de slang wordt aangesloten op een vat dat beschikt over gecomprimeerde lucht. Op basis van het venturi-effect wordt de verf in allemaal kleine deeltjes op het oppervlak gespoten.

Verfspuiten bestaan in verschillende vormen en formaten. Zo kun je kiezen voor een vrij grote uitvoering waarbij het hervulbare vat een inhoud heeft van ruim 1 liter of meer. Dat kan handig zijn indien je grote oppervlakten wenst te spuiten zoals een auto of muur. Kies je voor een verfspuit met een compact vat, ook wel vaak een airbrush genoemd, dan wordt het apparaat veelal gebruikt voor grafische doeleinden. Denk maar aan het bodypainten van personen of graffiti.

 

Voordelen en gebruiksgemak

Het gebruik van een degelijke verfspuit biedt dan ook heel wat voordelen aan. Zo kun je gebruik maken van verschillende soorten verf. Denk maar aan tuinolie, latex maar evengoed lakverf. De verf wordt bovendien mooi egaal en gelijkmatig over het oppervlak gespoten wat zorgt voor een uitstekend effect.

Daarnaast kun je met een verfspuit vrij geordend en bijgevolg proper te werk gaan. Zo kun je bepaalde oppervlakken makkelijk afdekken met bijvoorbeeld afplaktape. En je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud na gebruik. Daar je geen last hebt van druipende verfkwasten of eventuele verfrollers. En ook het prijskaartje lijkt bijzonder goed mee te vallen.

 

Het type verfspuiten

We hebben het min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten verfspuiten. Je kunt ze ordenen door rekening te houden met de gebruikte technieken en/ of systemen. Zo kunnen we standaard 3 basistechnieken onderscheiden. Kies je voor een verfspuit dat werkt volgens de “High Volume, Low Pressure” techniek dan kun je het principe ervan vergelijken met een föhn. De luchtstroom om de verf te gaan verspreiden is vrij groot maar de luchtdruk klein.

Je kunt ook kiezen voor een verfspuit die gebruik maakt van de “Airless” techniek. Dergelijke apparaten zijn voorzien van een iets hogere druk zonder dat daarbij ook effectief lucht wordt verplaatst. Vergelijk het een beetje met een standaard hogedrukreiniger. Dergelijk type verfspuit is ideaal voor grote oppervlakken.

Tenslotte is er dan nog de “Extra Volume, Low Pressure” techniek. Dergelijk type verfspuit is gebaseerd op een nog groter luchtgebruik ten opzichte van de eerste techniek. Daardoor wordt de dekkingsgraad meteen ook veel groter wat de verfspuiten geschikt maakt voor bijzonder grote oppervlakten zoals een muur of wagen.

 

De spuitsnelheid en het vermogen

Als je besluit een verfspuit aan te kopen dan is het handig om ook even stil te staan bij de spuitsnelheid en het vermogen. Het vermogen is de kracht waarmee de verfspuit werkt, en die wordt steevast uitgedrukt in Watt. Met de spuitsnelheid, ook wel verfopbrengst genaamd, bedoelen we de maximale hoeveelheid verf die door het apparaat wordt verspreid en dit binnen een tijdspanne van 1 minuut.

Dat wil zeggen dat het aangenamer is om met een grotere spuitsnelheid te werken indien je grote oppervlaktes wilt verven. Denk bijvoorbeeld maar aan een wagen, het verven van een muur of eventuele andere ruimtes zoals loodsen en garages. Kleine oppervlaktes zoals bijvoorbeeld een leuk bijzettafeltje of enkele tuinmeubelen zijn geschikt om aan te pakken met een compactere spuitsnelheid.


Het type verf in combinatie met de spuitknop

In het algemeen kun je met een verfspuit wel heel wat diverse soorten verf gebruiken. Zo is lakverf heel goed mogelijk net zoals ook het gebruik van tuinolie, waterverf of latex tot de vele mogelijkheden behoort. Echter is het wel een aanrader om rekening te houden met het type verfspuit dat je besluit aan te kopen. Niet elke verfspuit is namelijk geschikt om met eender welk type verf te gebruiken. Hoe meer verfsoorten mogelijk zijn, hoe duurder het apparaat. Kijk daarom uit naar leuke promoties en wie weet kun je zo nog wel een verfspuit aanbieding spotten.

 

Onderhoud en mogelijke accessoires

Tot slot is het ook belangrijk om de verfspuit zo goed mogelijk te onderhouden zodanig dat het apparaat toch een tijdje kan meegaan. Na elk gebruik is het dus een aanbeveling om het apparaat grondig schoon te maken. Kies daarom bij voorkeur voor een verfspuit die je makkelijk uit elkaar kunt halen. Dit maakt het onderhoud alvast een pak makkelijker.

Verder zul je merken dat bepaalde verfspuiten over iets meer mogelijkheden beschikken. Houd er wel rekening mee dat dergelijke exemplaren niet langer tot de goedkope verfspuiten zullen behoren. Echter kan een groter hervulbaar vat wel een meerwaarde betekenen. Kies je voor een verfspuit voorzien van een externe turbine, besef dan dat het deze vaak zwaarder wegen. Zorg daarom in dergelijk geval voor een verrijdbaar exemplaar.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES