Beste verwarmingsdeken

Laatste update: 25.04.24

 

Verwarmingsdekens test van 2024

 

In de winterperiode kan het soms wel eens behoorlijk koud worden. En sommige mensen hebben daar nu eenmaal net iets meer last van dan anderen. Een degelijk verwarmingsdeken kan dan ook soelaas brengen. We hebben dan ook een onderzoek verricht waarbij we onder andere rekening hebben proberen houden met de gebruikerservaring en het advies van de klanten. Op basis daarvan waren we in staat om een top 3 van de beste verwarmingsdekens samen te stellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het KAN. Elektrische bovendeken dat gekenmerkt wordt door een XL uitvoering van 180 x 130 cm. Daartegenover staat het Alpina Elektrische Deken dat dan weer in het oog springt vanwege de 10 verschillende warmtestanden. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Verwarmingsdeken reviews – top 5

 

 

Je hoeft nooit meer in de kou te slapen tijdens de koude seizoenen. Met een verwarmingsdeken kun je elke avond in een heerlijk warm bed gaan slapen. Schakel dit product een paar minuten voordat je naar bed gaat aan en stap daarna in een lekker warm bed. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste verwarmingsdeken.

 

 

1. KAN. Elektrische bovendeken – XL 180×130 cm – Superzachte fleece – Met Timer – Grijs

 

Het elektrische bovendeken van KAN. kent een vrij grote rechthoekige uitvoering van 180 bij 130 cm en werd vervaardigd uit duurzaam en aangenaam zacht flanel. Het warmtedeken – dat overigens geschikt is voor gebruik op een tweepersoonsbed – is voorzien van een 200 cm lang netsnoer en een bijbehorende voedingsspanning an 110/240V of 50/60Hz.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want eenmaal het warmtedeken correct op het stroomnet wordt aangesloten, kan een aanzienlijk vermogen tot maximaal 100 watt worden geleverd, verdeeld over maar liefst 6 verschillende warmtestanden. Verder wordt het gebruiksgemak van dit deken aangevuld met een eenvoudig te bedienen led-display, een automatische uitschakelingsfunctie, een oververhittingsbeveiliging en de mogelijkheid om het deken – indien gewenst – door de wasmachine te late wassen.

Een blik op de verschillende online reviews toont gelijk aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Maar ondanks het feit dat het verwarmingsdeken tot de populairste – misschien ook wel beste – merken behoort, is het niet meteen voorzien van de laagste prijs. Een enkele koper vindt het prijskaartje dan ook net iets te duur.

 

Voordelen:

Formaat: het warmtedeken kent een rechthoekige XL uitvoering van 180 bij 130 cm en kan bijgevolg op een tweepersoonsbed worden gebruikt.

Vermogen: kun je je maar moeilijk verwarmen dan is dit verwarmingsdeken alvast een schot in de roos. Eenmaal correct aangesloten, geniet je een ruim vermogen tot 100 watt verdeeld over 6 standen.

Materiaal: het deken is vervaardigd uit duurzaam flanel en kan zonder problemen door de wasmachine worden gereinigd.

Oververhittingsbeveiliging: het warmtedeken is uitgerust met een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging.

 

Nadelen: 

Prijzig: dat je met dit deken niet meteen voor een aanbieding kiest, is volgens een kleine minderheid van de kopers meteen duidelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Alpina Elektrische Deken – Elektrische Verwarming – 1 Persoons – Flanel – met Timer – 10 Warmtestanden

 

Het Alpina elektrische deken kent – net zoals het bovenstaande toppertje – een vrij grote rechthoekige uitvoering van 130 bij 180 cm en werd eveneens uit duurzaam, comfortabel flanel gemaakt. Het beige deken – dat overigens makkelijk door 2 personen gelijktijdig kan worden gebruikt – is daarbij eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V of 50Hz.

Eenmaal correct aangesloten, kan een maximaal vermogen van 180 watt worden geleverd, verdeeld over maar liefst 10 verschillende warmtestanden. Dit alles wordt aangevuld met een geïntegreerde timerfunctie die instelbaar blijkt binnen een bereik van 1 tot maximaal 9 uur. Na meermaals gebruik, kun je het deken zonder problemen door de wasmachine laten reinigen op een wasprogramma van 40 graden.

Met een gemiddelde eindscore van 4,6 sterren scoort dit elektrische deken over het algemeen bijzonder goed. Jammer genoeg lijkt een kleine minderheid van de kopers net iets minder overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: het rechthoekige deken is gezegend met een ruime afmeting van 130 bij 180 cm.

Materiaal: bij de productie van dit verwarmingsdeken, heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van duurzaam flanel.

Vermogen: door het deken op het stroomnet aan te sluiten, kan een aanzienlijk vermogen tot 180 watt worden geleverd, verdeeld over 10 verschillende warmtestanden.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een enkele koper lijkt net iets minder overtuigd van de aangeboden kwaliteit en is van mening dat het deken geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum HNL4112Z

 

De Inventum HNL4112Z is een eenpersoons verwarmingsdeken dat ervoor zorgt dat je elke avond in een warm bed kunt slapen. Dit product is gemaakt van katoen en voelt comfortabel aan.

Het heeft 6 warmtestanden en een schakelaar waarmee je een prettig sluimerlicht kunt aanmaken. De schakelaar en transformator kunnen weggehaald worden, zodat je het deken in de wasmachine kunt wassen. Je kunt het zelfs in de droger plaatsen. Hierdoor blijft dit product schoon en hygiënisch. Het is niet voorzien van een timer.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. Dit product voldoet aan de verwachtingen en de kleur komt overeen met de afbeelding.

Deze kopers geven dus positief advies over dit product. Voor enkele kopers is dit product te duur en is het niet gebruiksvriendelijk.

Dankzij het verwarmingsdeken van Inventum hoef jij helemaal niet meer in de kou te slapen. Enkele minuutjes voor je slapen gaat, kun je het deken al even opwarmen. Zo kun jij in een lekker warm bed slapen. Je kunt het verwarmingsdeken ook gebruiken als je op de bank naar een leuke film kijkt.

 

Voordelen:

Materiaal: dit verwarmingsdeken is gemaakt uit katoen en voelt daardoor heel erg zacht maar vooral comfortabel aan.

Opties: je kunt kiezen uit maar liefst 6 verschillende warmtestanden. Daarnaast is er ook een schakelaar voorzien die al dan niet zorgt voor een sluimerlicht.

Onderhoud: het is mogelijk om het deken in de wasmachine en zelfs in de droger te stoppen. Het enige dat je hoeft te doen is de schakelaar en de transformator er op voorhand afhalen.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: enkele kopers laten weten dat het verwarmingsdeken niet echt gebruiksvriendelijk is. Daardoor vinden deze gebruikers het deken ook iets te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Auronic Elektrische Warmtedeken – 1 Persoons – 3 Standen – met Timer – 160 x 120cm

 

Door te kiezen voor het elektrische warmtedeken van Auronic, opteer je volgens verschillende klanten bewust voor kwaliteit, duurzaamheid én betaalbaarheid. Het deken kenmerkt zich door een rechthoekige uitvoering van 160 bij 120 cm en is daarnaast nog in verschillende andere formaten en/ of kleuren te verkrijgen waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Het eenpersoons warmtedeken is daarbij eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 tot 240V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, geniet je een aanzienlijk vermogen tot 120 watt, verdeeld over 3 standen en met een aanzienlijk temperatuurbereik van 53 tot maximaal 65ºC. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een automatische uitschakelingsfunctie én een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging. Houd er wel rekening mee dat het aangewezen is om dit deken niet in de wasmachine te stoppen.

Nemen we even een kijkje tussen de online reviews dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: het warmtedeken wordt geleverd inclusief bedieningspaneel en informatieve handleiding.

Voeding: het elektrische deken is uitgerust met een 2,4 meter lang snoer zodat het product eenvoudig en snel op het stroomnet kan worden aangesloten.

Temperatuurbereik: met een maximaal vermogen tot 120 watt, verdeeld over 3 standen, geniet je een aanzienlijk temperatuurbereik van 53 tot maar liefst 65ºC.

 

Nadelen: 

Geen tweepersoons: voor gebruik op een tweepersoons bed, is dit deken toch wel net iets te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lanaform LA180112

 

De Lanaform is een kussen of voeten verwarmingsdeken die praktisch en eenvoudig is. Met dit product kun jij je voeten, romp of andere delen van het lichaam lekker warm houden wanneer het koud weer is.

Het heeft een grote afmeting dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Dit product is voorzien van een verstelbare temperatuurregeling met 3 warmte niveaus.

De bovenkant is gemaakt van microvezel en de onderkant van polyester. Dit product schakelt na 3 uur automatisch uit. Je kunt dit deken in de wasmachine plaatsen.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven, ondanks dat de kopers tevreden zijn met de kwaliteit ervan. Het is gebruiksvriendelijk en voldoet aan de verwachtingen. Enkele kopers zijn ontevreden met de kwaliteit van dit product, want het voldoet niet aan de verwachtingen en de kleur komt niet overeen met de afbeelding.

Uit de reviews die bij dit product geplaatst zijn, kunnen we besluiten dat dit wel een degelijk verwarmingsdeken moet zijn. De meeste kopers zien namelijk enkel voordelen in het Lanaform verwarmingsdeken. Laat ons de sterke kanten even afwegen tegenover de eventueel minder goede kantjes.

 

Voordelen:

Praktisch: je kunt dit deken gemakkelijk aanpassen. Op die manier kun jij het als een kussen gebruiken of een voeten verwarmingsdeken. Uiteraard kun je er ook de rest van je lichaam warm mee houden.

Veiligheid: na ongeveer 3 uur kun je ervan op aan dat het verwarmingsdeken volledig uitgeschakeld wordt. Dit gebeurt ook helemaal automatisch.

Gebruiksgemak: je kunt kiezen uit 3 verschillende warmtestanden. Het is mogelijk om de temperatuur aan te passen. Doordat je het deken perfect in de wasmachine kunt stoppen, blijft het ten allen tijde hygiënisch.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: voor slechts één koper is dit niet het ideale product. De kleur blijkt niet volledig overeen te komen met de foto en het deken voldoet niet aan de verwachtingen van de gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verwarmingsdekens koopgids

 

Als je het altijd koud hebt in de winterdagen, dan kun je misschien eraan denken om een elektrische deken aan te schaffen. Je hoeft niet paniekerig te worden als je nog nooit 1 hebt gekocht. En ook als je niet weet waarop je zou moeten letten. Daarom is het een aanbeveling om dit artikel te lezen.

Prijs

Voordat je een product gaat kopen, is het normaal dat je de prijzen van de soortgelijke producten met elkaar gaat vergelijken. Als je nu een elektrische deken wilt kopen en vooral niet teveel geld wilt uitgeven, dan zul je dit waarschijnlijk ook willen doen. Meestal doe je dit in de hoop dat je een elektrische deken aanbieding zal tegenkomen.

Jammer genoeg zul je niet altijd het geluk hebben om een redelijke prijs of een aanbieding te vinden. Geef het dan nog niet op, want je kunt ook nog altijd een kijkje nemen bij de goedkope elektrische dekens. Wie weet kom je wel een elektrische deken tegen voor een goede prijs. Om het gemakkelijk te maken voor jezelf, kun je de producten ook online bekijken.

 

Formaat

Voor wat betreft elektrische dekens zijn er een tal van aanbiedingen op de markt als het gaat om het formaat van deze dekens. Er is rekening gehouden met iedereen die behoefte heeft aan zo een elektrische deken. Je kunt elektrische dekens vinden van verschillende formaten en ook die voor verschillende bedden bestemd zijn.

Zo kun je elektrische dekens vinden die je kunt gebruiken voor een eenpersoonsmatras. Ook al is de deken voor een eenpersoonsmatras bestemd, je kunt toch wel dekens vinden van verschillende lengtes. Als je dus een lange persoon bent, dan hoef je je geen zorgen te maken daarmee. Kies uit de beste elektrische dekens voor een deken waaronder je zult passen. Elektrische dekens die voor tweepersoonsmatrassen bestemd zijn kun je ook in verschillende formaten vinden. Je kunt tegenwoordig ook elektrische lakens vinden waarop je kunt liggen op het bed.

 

Gebruik

Een elektrische deken is heel gemakkelijk om te gebruiken. Om dit product op de juiste manier te gebruiken is het aangeraden om de handleiding goed door te nemen. Een elektrische deken heeft meestal een paar standen waaruit je kunt kiezen.

Er wordt aangeraden om dit product nooit te lang op de hoogste stand te gebruiken. Indien jouw elektrische deken een timerfunctie heeft, dan kan het handig zijn om te voorkomen dat je het te lang gebruikt. Heeft jouw elektrische deken geen timerfunctie, dan kun je de deken een uur voordat je gaat slapen aanzetten. Als je klaar bent om te gaan slapen, dan is het bed al lekker warm en kun je heerlijk gaan slapen.

Je kunt de elektrische deken dan uitzetten. Voor het geval je kinderen hebt die een elektrische deken gebruiken, dan is het aangeraden dat je dit zelf bedient en uitzet, want kinderen kunnen vergeten.

 

Onderhoud

Voor elk product dat je in bezit hebt, geldt er een gouden regel. Hoe beter je omgaat met dit product, des te langer je ervan kunt genieten. Dat geldt natuurlijk ook voor de levensduur van zo een product. In sommige gevallen kun je zelfs langer genieten dan de levensduur dat zo een product moet hebben.

In de meeste gevallen kun je elektrische dekens gewoon wassen. Het is wel belangrijk dat je dit op de correcte manier doet. Lees dus de handleiding eerst goed voordat je de deken gaat wassen. Het is ook niet nodig om zo een deken al te vaak te wassen als normale dekens die je gebruikt.

Je moet wel weten dat een elektrische deken ongeveer 5 tot 10 jaren meegaat. Je zult merken dat de deken dan niet meer zo goed verwarmt als voorheen. Het is aangeraden om dan een nieuwe deken te kopen.

Extra functies

Het is altijd leuk als een product extra functies heeft waarvan je kunt genieten. Zo zijn er ook extra functies bij een elektrische deken waarnaar je kunt uitkijken. Sommige tweepersoons elektrische dekens hebben 2 bedieningen waarbij de personen aan elk 1 zijde van het bed hun eigen gewenste temperatuur kunnen instellen.

Dan heb je ook elektrische dekens waarbij je de bediening eraf kunt halen om het te wassen. Het is best als je hiervoor eerst leest in de handleiding die met de deken komt. Sommige elektrische dekens hebben ook een extra functie waarbij het voetgedeelte apart verwarmd kan worden. Daarnaast heb je ook elektrische dekens met een LCD scherm die een achtergrondverlichting hebben, zodat je het gemakkelijk kunt vinden in het donker. Dan heb je weer elektrische dekens met een handige timerfunctie.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES