Beste verwarmingspanelen

Laatste update: 25.04.24

 

Verwarmingspaneel test van 2024

 

Wanneer het in de herfst of winterperiode plotseling een pak kouder wordt, dan kan een degelijk en duurzaam verwarmingspaneel best wel een aanrader zijn. Ideaal ook om zelfs op koude winterdagen nog even op het terras van de zon te genieten, al dan niet in combinatie met het verwarmingspaneel. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde verwarmingspanelen. Zo is onder andere gebleken dat je met het Trotec Tih 700 S infrarood verwarmingspaneel, kiest voor een topproduct. Een vrij compact paneel dat je makkelijk ergens kunt installeren. Daartegenover staat de OAK Power+ Terrasverwarmer die – eenmaal aangesloten op het stroomnet – een ruim vermogen tot 2000 watt levert. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Verwarmingspaneel Reviews – Top 5

 

 

In de winterperiode kan het soms wel eens behoorlijk koud worden zowel buiten alsook binnen. Een extra verwarmingsapparaat kan dan zeker een goed idee zijn. Omdat er tegenwoordig heel wat modellen op de markt zijn, is het niet altijd even eenvoudig om er het beste verwarmingspaneel uit te halen. Bekijk daarom deze top 5 hieronder eens rustig. We hebben deze opties geselecteerd op basis van het advies van klanten uit de verschillende reviews. En wie weet kun je ook nog wel ergens een verwarmingspaneel aanbieding spotten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Trotec Tih 700 S infrarood

 

Het infrarood verwarmingspaneel van het merk Trotec kan ervoor zorgen dat gelijk welke ruimte in een mum van tijd helemaal opgewarmd wordt. Bovendien kun je het ook zonder problemen in de badkamer gebruiken aangezien het bestand is tegen vocht.

Het apparaat is niet alleen geschikt voor particulier gebruik maar kan ook probleemloos in de horeca gebruikt worden. Verder zorgt de gelijkmatige warmteverdeling er ook voor dat het toestel ook geschikt is om muurvlaktes te drogen. Het is een krachtig apparaat met een vermogen van 700 watt. Het snoer heeft een lengte van bijna 2 meter en verder is het apparaat ook beschermd tegen oververhitting.

We merken vooral positieve reacties op waarbij klanten duidelijk maken dat het apparaat over een uitstekende kwaliteit beschikt en bijzonder duurzaam is.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste merken op het gebied van verwarmingspanelen. Trotec behoort alvast tot de populairste. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die dit infrarood verwarmingspaneel te bieden heeft? Lees dan vooral even verder.

 

Voordelen:

Vochtbestendig: het grote voordeel is dat het verwarmingspaneel vochtbestendig is en daardoor eventueel ook in de badkamer kan worden geplaatst.

Warmteverdeling: de warmteverdeling van dit apparaat gebeurt mooi gelijkmatig waardoor het toestel eventueel ook kan worden aangewend om muurvlaktes te laten drogen.

Vermogen: het is een bijzonder krachtig verwarmingspaneel waarbij je op een totaal vermogen van maar liefst 700 Watt kunt rekenen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een 2 meter lang snoer dat voldoende bewegingsvrijheid biedt. Verder is het toestel veilig en is er zelfs gedacht aan een beveiliging bij eventuele oververhitting.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van dit verwarmingspaneel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. OAK Power+ Terrasverwarmer Elektrisch hangend – infrarood verwarmingspaneel heater

 

De OAK Power+ terrasverwarmer zul je zonder twijfel tussen de kwalitatieve en relatief goedkope verwarmingspanelen mogen verwachten. Zijn vriendelijke prijskaartje in verhouding tot de kwaliteit en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid, zorgen voor heel wat positief advies en een mooie bijbehorende score van 5 sterren. Ben je dus nog steeds op zoek naar een infrarood verwarmingspaneel, dan is dit exemplaar van OAK Power+ het bekijken alvast meer dan waard!

Zo wordt het elektrisch verwarmingspaneel in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 48 x 41 x 35 cm in combinatie met een gewicht van maximaal 2,6 kg. Dit maakt het toestel eenvoudig om ergens aan de wand of muur te bevestigen. Verder is het verwarmingspaneel voorzien van een 1,8 meter lange voedingskabel waarmee je het apparaat op het stroomnet kunt aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V.

Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, kun je moeiteloos schakelen tussen de 3 geïntegreerde standen met een respectievelijk vermogen van 650, 1300 of 2000 watt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij het duurzame design in combinatie met een eenvoudige installatie. 

 

Voordelen:

Installatie: het infrarood verwarmingspaneel kan ter hoogte van het terras, de veranda, een blokhut of een overkapping aan de muur of wand worden geïnstalleerd.

Vermogen: het apparaat levert een maximaal vermogen tot 2000 watt verdeeld over maar liefst 3 warmtestanden.

Voeding: met behulp van de 1,8 meter lange voedingskabel kan het apparaat veilig op het stroomnet worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240V.

Uitvoering: het elektrische verwarmingspaneel is vervaardigd uit duurzaam metaal in combinatie met 3 quartz verwarmingselementen en kent een totale afmeting van 48 x 41 x 35 cm in combinatie met een gewicht van 2,6 kg.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: houd er rekening mee dat er bij aankoop van dit verwarmingspaneel geen afstandsbediening meegeleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cleanheating – Infrarood verwarmingspaneel – 700 Watt – Geschikt voor badkamer

 

Ben je op zoek naar een duurzaam infrarood verwarmingspaneel dat je evengoed in de badkamer kunt plaatsen? Dan lijkt dit exemplaar van het bekende en populaire merk Cleanheating alvast een schot in de roos. Het paneel – dat overigens bedoeld is voor muurmontage – kent een totale afmeting van 121,5 x 75,5 x 2,2 cm en dient op het stroomnet te worden aangesloten. Eenmaal correct aangesloten, kan een ruim vermogen van maar liefst 700 Watt gegenereerd worden wat hem geschikt maakt voor ruimtes met een maximale oppervlakte tot 8 m².

Verder is de behuizing van het paneel afgewerkt met een speciale fir-coating waardoor het verwarmingspaneel niet alleen plensdicht maar ook 100% stofdicht blijkt te zijn. Dit wordt aangevuld met een antivriesmodus, een oververhittingsbeveiliging en een veiligheid bij het uitschakelen van het apparaat. Kortom, een echt toppertje en doordat hij gebruik maakt van infrarode stralingen eveneens goed voor de huid.

Nemen we even een kijkje tussen de online reviews dan kunnen we alleen maar vaststellen dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Houd er wel rekening mee dat hij misschien niet meteen tot de meest goedkope alternatieven uit het rijtje behoort.

 

Voordelen:

Installatie: het verwarmingspaneel is bedoeld om tegen de wand of muur te installeren en kan, vanwege zijn gunstige IP-waarde, eveneens in de badkamer worden gemonteerd.

Vermogen: met een ruim vermogen van maar liefst 700 Watt behoort hij vast en zeker tot de krachtige verwarmingspanelen binnen deze selectie.

Gebruiksgemak: het gebruik van infrarode stralingen is niet alleen goed voor de huid maar voorkomt bovendien ook eventuele vochtophoping en circulatie van vuil en/ of fijnstof.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat de hoge prijs misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. vidaXL Radiator- /verwarmingspaneel 311×1500 mm wit // vidaXL verwarmingspaneel

 

Het verwarmingspaneel van het bekende en populaire merk vidaXL kent een totale afmeting van 31,1 bij 150 cm en is – dankzij de meegeleverde benodigdheden – eenvoudig aan de wand te installeren. Daarbij heb je de keuze om het paneel verticaal dan wel horizontaal te bevestigen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur én de beschikbare ruimte.

De witte enkele radiator blijkt – net zoals heel wat andere toppertjes binnen dit segment – vervaardigd uit duurzaam staal en vervolgens afgewerkt met een unieke poedercoating. Zijn vochtbestendige karakter zorgt er tevens voor dat hij – indien gewenst – ook perfect in de badkamer kan worden geïnstalleerd. Sluit het toestel vervolgens aan op het stroomnet waarna een ruim vermogen tot 560 watt gegarandeerd wordt.

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit wat niet alleen resulteert in positief advies maar tevens ook in een mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de radiator is vervaardigd uit duurzaam staal en vervolgens afgewerkt met een poedercoating.

Vermogen: eenmaal aangesloten op het stroomnet, weet hij een ruim vermogen tot 560 watt te garanderen.

Installatie: je kunt het paneel horizontaal dan wel verticaal installeren waarbij de badkamer – vanwege het vochtbestendige karakter ervan – eveneens tot de vele mogelijkheden behoort.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het prijskaartje ligt een tikkeltje hoger in vergelijking met sommige andere verwarmingspanelen binnen deze selectie, en zou bijgevolg een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mill Mb800L Dn 800W

 

Als je op zoek bent naar een design verwarmingspaneel om in een strak en modern interieur te plaatsen dan loont het vast en zeker de moeite om dit model van het merk Mill eens grondig te bestuderen. Bovendien is het niet meteen één van de duurste apparaten uit onze lijst.

Dit elektrisch verwarmingspaneel is voorzien van een bijzonder sterk vermogen van maar liefst 800 watt en kan daardoor met gemak ruimtes tot wel 14 m2 verwarmen. Bovendien mag je het ook in de badkamer plaatsen aangezien het bestand is tegen vocht. Verder is er ook een extra bescherming tegen oververhitting.

Doordat er momenteel nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst zijn, is het voor ons niet zo eenvoudig om verder advies hierover te geven. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken maar haast je naar de winkel. Want je weet maar nooit dat dit verwarmingspaneel misschien wel eens helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke verwarmingspaneel van het bekende merk Mill. Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar tegelijk ook naar design? Dan is dit misschien wel het verwarmingspaneel waar jij naar op zoek bent. Laten we de kenmerken alvast even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Vermogen: het gaat hier om een duurzaam elektrisch verwarmingspaneel met een maximaal vermogen van wel 800 Watt.

Vochtbestendig: doordat het apparaat ook nog eens vochtbestendig blijkt te zijn, kun je dit verwarmingspaneel ook probleemloos in de badkamer gaan plaatsen.

Veilig: daarnaast blijkt het toestel ook beveiligd te zijn tegen de gevaren van oververhitting.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven veronderstellen dat het prijskaartje voor sommige klanten misschien wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verwarmingspanelen koopgids

 

Ben je op zoek naar een uitstekend apparaat waarmee je een bepaalde ruimte of kamer wat extra warmte kunt geven? Dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de beste verwarmingspanelen. Het is niet altijd makkelijk om te weten welk toestel nu precies het beste is, maar wij willen jou alvast graag op weg helpen. Zo hebben we uit de verschillende online reviews en het advies van de klanten geleerd dat het handig kan zijn om met bepaalde factoren rekening te houden. Het is dan ook een goede aanbeveling om te letten op het gebruiksgemak, de installatie, het vermogen, het budget en de eventuele extra kenmerken.

 

 

Het prijskaartje

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar het voor jou ideale verwarmingspaneel dan zul je merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je opteren voor een verwarmingspaneel met meer of minder vermogen. Je kunt kiezen voor een standaard verwarmingspaneel of eentje met iets meer luxe en mogelijkheden. Deze factoren zullen allemaal een bepaalde invloed gaan uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje van het verwarmingspaneel. Welk bedrag je zelf wilt en kunt uitgeven, is uiteraard een persoonlijke beslissingen.

Wij raden jou aan om bijvoorbeeld eerst even goed na te denken waar je het verwarmingspaneel wilt plaatsen. En de oppervlakte van de ruimte die je wilt verwarmen. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten vaak net iets meer advies over een bepaald product. Door tevens ook rekening te houden met eventuele promoties en aanbiedingen, is het altijd mogelijk om vroeg of laat een aantrekkelijke verwarmingspaneel aanbieding tegen te komen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Zoals we al min of meer hebben uitgelegd, wordt een verwarmingspaneel hoofdzakelijk gebruikt om een bepaalde ruimte net iets meer te gaan verwarmen. Doordat de winters in België en Nederland vaak behoorlijk fris kunnen zijn, is wat extra warmte best wel aangenaam. Afhankelijk van de kracht en het vermogen van het toestel zul je merken dat de ruimte of de kamer in een mum van tijd is opgewarmd. En dat is natuurlijk een groot voordeel, zeker als je niet zo goed tegen de koude kunt.

Toch zul je versteld staan van de verschillende soorten verwarmingspanelen die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Wij willen jou dus niet echt aanraden om meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Maar probeer alvast zoveel mogelijk verwarmingsapparaten met elkaar te vergelijken. En indien je geluk hebt dan kan het altijd zijn dat jouw ideale toestel zich tussen de goedkope verwarmingspanelen bevindt. Maak je alvast geen zorgen want je zult vast en zeker het voor jou correcte toestel vinden.

 

 

Het type, het vermogen en de installatie van het paneel

 

Verder is het ook belangrijk om ook wel rekening te houden met de kracht van het toestel. Daarmee bedoelen we het vermogen waarover het verwarmingspaneel beschikt. Zo zullen sommige verwarmingspanelen net iets meer vermogen hebben in vergelijking tot andere apparaten. Er bestaan namelijk verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch apparaat maar je hebt ook verwarmingspanelen die functioneren op basis van infrarood.

Welk toestel of welk vermogen je nodig hebt, is eigenlijk vooral afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. Je hebt namelijk niet dezelfde capaciteit of kracht nodig om een kleine slaapkamer te verwarmen dan wanneer je bijvoorbeeld een woonkamer met open keuken wilt verwarmen. In het laatste geval zul je een verwarmingspaneel moeten uitzoeken met een grotere kracht en een groter vermogen om zo een grote ruimte aan te kunnen.

 

 

Mogelijke opties en extra kenmerken

 

Je zult verder ook wel meteen kunnen vaststellen dat bepaalde verwarmingspanelen toch net iets meer opties en kenmerken bezitten. Sommige van deze opties kunnen echt wel een meerwaarde zijn terwijl andere kenmerken eerder een leuke extra zijn. Zo heb je verwarmingspanelen die je zowel buitenshuis alsook binnenshuis kunt gebruiken. Verder is het ook altijd nuttige wanneer je bijvoorbeeld de temperatuur trapsgewijs kunt gaan instellen en wijzigen.

Je hebt ook heel wat verwarmingspanelen waarbij het mogelijk is om de temperatuur op voorhand te programmeren. Andere toestellen beschikken dan weer over bepaalde voorgeprogrammeerde programma’s en opties. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties wanneer je op zoek gaat naar een degelijk verwarmingspaneel. Probeer zo goed mogelijk rekening te houden met de verschillende factoren. Je zult merken dat de zoektocht daardoor meteen een pak makkelijker verloopt en dat je vroeg of laat het voor jou ideale verwarmingspaneel zult vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES