Beste videofoon

Laatste update: 25.04.24

 

Videofoons test van 2024

 

Een videofoon is een handig apparaatje om in een mum van tijd te weten te komen wie er voor je deur staat. Dit kan best wel handig zijn omdat je dan meteen ziet om wie het gaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Philips 2-draads video-touchscreen die voorzien is van 6 voorgeprogrammeerde melodieën. Daartegenover staat het Smartwares Video intercom system dat gekenmerkt wordt door een weerbestendige buitenunit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Videofoon reviews – top 5

 

Met een videofoon kun je meteen zien wie er aan de voordeur staat als ze aanbellen. Zo voel je je veiliger en kun je eventueel lastige deur aan deur verkopers vermijden. We hebben verschillende videofoons vergeleken op basis van de reviews van andere kopers. Kies er zelf de beste videofoon uit voor jouw situatie.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips 2-draads video-touchscreen ultraplat kleuren 7-inch WelcomeEye Connect

 

Of je met de Philips meteen voor een videofoon aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor zijn hoge prijskaartje zonder morren wordt geaccepteerd. De moeite waard dus om de Philips videofoon eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt het apparaatje – overigens vervaardigd uit een combinatie van aluminium en kunststof – gekenmerkt door een relatief compact formaat met een lengte van 1,5 cm in combinatie met een breedte van 21 cm en een hoogte van 14,2 cm. Extra handig dus om aan de voordeur of ter hoogte van de inkomhal te installeren.

Maar er is natuurlijk nog veel meer waardoor dit apparaatje tot de beste videofoons behoort. Zo maakt hij gebruik van een 2-draads video touchscreen kleurendisplay van 7 inches groot en blijkt hij ook meteen voorzien van een nachtzicht functie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde wifi functie, een camera- én intercomfunctie, een regelbaar volume en de mogelijkheid om te kiezen uit 6 voorgeprogrammeerde melodieën.

 

Voordelen:

Materiaal: de Philips videofoon werd voornamelijk uit duurzaam aluminium en kunststof gemaakt en afgewerkt in een neutraal grijs/zwart design.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop worden gelijk een monitor, buitenpost, transformator en instructieve handleiding meegeleverd.

Audio: de videofoon biedt maar liefst 6 voorgeprogrammeerde melodieën aan waarvan het volume makkelijk kan worden ingesteld/ aangepast.

Wifi: het apparaat is uitgerust met een geïntegreerde wifi functie en kan vervolgens via de bijbehorende applicatie makkelijk worden bediend.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: jammer genoeg is deze videofoon niet voorzien van een ingebouwde bluetooth functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Smartwares Video intercom system for 1 apartment DIC-22112 // Smartwares

 

In tegenstelling tot het vorige product, zul je de Smartwares Video intercom vast en zeker tussen de goedkope videofoons mogen verwachten. Zijn lage en vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking, wat bij velen niet onopgemerkt voorbij is gegaan. 

Bij aankoop zul je zien dat de verpakking in eerste instantie een kwalitatieve binnenunit met een 3,5 inches groot LCD scherm bevat en verder wordt aangevuld met een buitenunit inclusief camera, netvoeding, een 10 meter lange kabel, de nodige bevestigingsschroeven, borgmoeren, regenbescherming en een instructieve handleiding. Alles om het apparaatje op een eenvoudige en correcte manier te installeren. Bovendien betreft het een 2-draads intercom systeem wat maakt dat hij in verschillende huizen/ systemen kan worden gebruikt.

Maar er is natuurlijk nog veel meer waar je van zult opkijken. Zo is het binnenscherm uitgerust met een functionele antwoordknop waardoor handsfree bellen tot de mogelijkheden behoort. Daarbij kun je kiezen uit maar liefst 12 voorgeprogrammeerde melodieën alsook het volume eigenhandig regelen. Kortom, een toppertje tegen een betaalbare prijs.

 

Voordelen:

Buitenunit: de buitenunit is niet alleen weerbestendig maar tevens ook uitgerust met een handig verlichte beldrukker waardoor hij tot de videofoons met deuropener behoort.

Camera: het apparaat kenmerkt zich eveneens door een geïntegreerde VGA camera die voorzien is van een 15º pan/tilt functie. Daardoor wordt het mogelijk om de camera – indien gewenst – te draaien en vanuit verschillende hoeken te filmen.

Installatie: dankzij de 2-draadse installatie kan deze intercom van Smartwares in principe op iedere deurbelbedrading worden aangesloten.

 

Nadelen:

Ingewikkeld: hoewel de klant overtuigd is van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, was het wel even zoeken om het apparaatje correct in te stellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Daewoo Draadloze Video Deurtelefoon DB501W // Werkt op batterij

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie zul je zonder twijfel dit unieke apparaatje van Daewoo kunnen spotten. De DB501W draadloze video deurtelefoon – voornamelijk uit duurzaam kunststof gemaakt – kent een relatief compact formaat waarbij een breedte van 2,8 cm wordt aangevuld met een lengte van 14 cm en een hoogte van 4,6 cm. Dit maakt het alvast iets makkelijker en aangenamer om te installeren.

Hoewel het apparaatje op batterijen functioneert, is er verder wel een 2,4 GHz wifi verbinding nodig om de videofoon op een correcte manier te installeren. Vervolgens kun je alle instellingen beheren/ aanpassen met behulp van de bijbehorende Daewoo Home Connect applicatie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde bluetooth functie, een bewegingssensor, een geïntegreerde recorder, een intercomfunctie, een nachtzichtfunctie, een regelbaar volume en de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 voorgeprogrammeerde melodieën.

Hoewel de Daewoo videofoon heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons moeilijk om jou verder advies te verschaffen over eventuele klantreacties.

 

Voordelen:

Nachtzicht: net zoals de vorige 3 toppertjes, blijkt ook dit exemplaar uitgerust met een degelijke nachtzichtfunctie met bijbehorende Full HD resolutie.

Melodie: het apparaat wordt standaard geleverd met 2 voorgeprogrammeerde melodieën maar biedt tevens ook de mogelijkheid om een eigen melodie aan het geheugen toe te voegen.

Opslagmogelijkheden: de videofoon biedt de mogelijkheid om de SD-kaart of de zogenaamde virtuele Cloud als mogelijke opslagplaatsen de gebruiken.

 

Nadelen:

Wifi vereist: houd er rekening mee dat wifi wel degelijk een vereiste is voor het goed functioneren van deze video-deurtelefoon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LeGrand

 

Met deze Legrand videofoon kit kun je je huidige deurbel vervangen maar je kunt eventueel wel de bestaande bekabeling behouden. De camera geeft zowel beeld als geluid door en de bel beschikt over 1 voorgeprogrammeerd melodietje.

Dit systeem werkt met bedrading dus je hebt geen batterijen nodig. De apparaten zijn gemaakt van metaal en je krijgt twee jaar garantie bij de aankoop. Het toestel is waterbestendig en heeft een bereik van 250 meter.

De kopers zijn heel tevreden over de goede beeldkwaliteit en de mogelijkheid om nog een tweede camera aan te sluiten. De installatie instructies zijn duidelijk en het product heeft een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Wanneer je toch beslist om voor de Legrand videofoon te kiezen dan heb je eigenlijk 2 mogelijkheden. Met dit toestel kun je bijvoorbeeld je oude deurbel gaan verwijderen en dus vervangen. Maar indien je dit mocht wensen, dan kun je wel dezelfde bekabeling van de oude deurbel ook voor deze videofoon gebruiken.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult versteld staan van dit apparaat aangezien het niet alleen zorgt voor een duidelijk beeld maar ook voor een goed hoorbaar geluid.

Installatie:  doordat het apparaat werkt met behulp van bedrading zul je helemaal geen batterijen moeten aankopen.

Duurzaam: het toestel is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk metaal en is zelfs helemaal waterbestendig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken indien het zou regenen.

 

Nadelen:

Budget: houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope apparaten is en dat je dus best wat meer budget voorziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Intercom Deurbel met Draad incl. 2x Kleurenmonitor 7” en AHD 920P Buitencamera

 

We sluiten het rijtje af met de Intercom deurbel van het bekende merk HBopeners. Dit compacte apparaatje kent een relatief compact formaat van 15 x 23 x 1 cm en is voorzien van een degelijke aluminium behuizing alvorens in een neutraal en stijlvol zwart jasje te zijn gegoten. 

Maar er is natuurlijk meer dan enkel en alleen een luxueus en tijdloos design. Zo telt de verpakking in eerste instantie een degelijke AHD 720P 120 graden camera met nachtzicht. Het geheel wordt verder aangevuld met een stevige hoekbeugel ter bevestiging van de camera,  2 afzonderlijke  7”inch TFT displays met een bijbehorende resolutie van 1024 x 600 pixels, een standaard SD-kaart, een voedingsadapter en het nodige montagemateriaal.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met de 6 voorgeprogrammeerde melodieën alsook de mogelijkheid om eigen melodieën aan het geheugen toe te voegen, een intercomfunctie en een helder en duidelijk leesbaar display. Ook hier werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Veiligheid: doordat deze deurintercom in combinatie met diverse andere bewakings- én/ of toegangssystemen kan worden gebruikt, vormen ze samen het meest ideale bewakingssysteem.

Nachtzicht: doordat de buitencamera eveneens is uitgerust met een infrarood nachtcamera, wordt het ook bij schemerdonker of ‘s nachts mogelijk om te zien wie er aan de deur staat.

Bereik: rekening houdend met een correcte installatie zonder al teveel obstakels, kan de intercom tot op een bereik van maximaal 100 meter worden geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Videofoons koopgids

 

Je weet maar nooit wie er voor de deur staat als de bel gaat. Om dit te controleren kun je een videofoon aanschaffen. Via een camera die in verbinding staat met een scherm kun je eenvoudig zien wie er aan de voordeur staat. Dit zorgt ervoor dat je je veiliger voelt en is daarom heel geschikt voor oudere personen die alleen wonen. Het maakt het ook mogelijk om lastige deur aan deur verkopers te vermijden. Houd rekening met het type, het scherm, de functies, de stroomvoorziening en de montage. Je kunt deze informatie gebruiken om op zoek te gaan naar de beste videofoons door verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

 

Type videofoon

 

Een analoge videofoon is een ouder systeem dat nood heeft aan meerdere draden. Deze videofoons gebruiken een coax kabel in combinatie met geleiders. Het voordeel aan een analoog systeem is de goedkope prijs. De nadelen zijn dat het systeem gevoeliger is voor storingen en dat je meer technische kennis nodig hebt om het te kunnen installeren.

Een digitale videofoon beschikt over een betere beeld- en geluidskwaliteit en heeft minder geleiders nodig dan een analoog systeem. Je hebt minder last van storingen maar het systeem is wel duurder vanwege de hogere aanwezigheid van elektronica in de onderdelen.

Je kunt ook opteren voor een 2-draads videofoon, dit type is momenteel het populairste systeem en wordt het meeste toegepast. Dit type is makkelijk om te plaatsen omdat alle onderdelen via een 2-draads bus met elkaar worden verbonden. Zo kun je de bestaande bedrading gebruiken en kosten besparen. Deze systemen zijn echter ook iets duurder.

Vele videofoons beschikken tegenwoordig over een geheugen. Wanneer een persoon aanbelt wordt er automatisch een foto genomen en in dit geheugen opgeslagen. Op die manier kun je controleren wie er op bezoek geweest is tijdens je afwezigheid. Dit systeem geniet veel populariteit omdat inbrekers dikwijls aanbellen bij hun slachtoffers om te controleren of er iemand thuis is. Het is een aanbeveling om zo’n systeem te kopen want je kunt de foto’s dan gebruiken als bewijsmateriaal bij een eventuele inbraak.

 

 

Het scherm

 

Het scherm heeft enkele belangrijke punten om op te letten. Om te beginnen moet je rekening houden met de grootte van het scherm. Hoe groter, hoe beter je de persoon die voor de deur staat kunt herkennen. Een klein scherm is zeker niet aan te raden voor personen die slechtziend zijn. Je kunt dus beter een videofoon aanbieding kopen met een groot scherm.

De kwaliteit van het beeld hangt natuurlijk ook af van de resolutie van het scherm. Als je een videofoon koopt met een groot scherm en een zwakke resolutie dan zal het beeld niet duidelijk te zien zijn. Koop daarom beter een product met een hoge resolutie zodat je de bezoekers makkelijk kunt herkennen.

Tenslotte kun je nog kiezen tussen een zwart-wit scherm of een kleurenscherm. De eerste optie zal iets goedkoper zijn maar met de tweede optie zul je meer kunnen letten op details. Vooral als je een systeem met een geheugen hebt die foto’s maakt is het belangrijk om de kleuren van de kledij te kunnen herkennen.

 

 

Extra functies

 

Goedkope videofoons zullen over weinig extra functies beschikken. Als je echter een flexibel budget tot je beschikking hebt dan kun je eventueel kiezen voor een model met de volgende functies.

Een handenvrije binnenpost heeft geen hoorn die je moet opnemen om de bel te beantwoorden. Je kunt met een druk op de knop communiceren met de bezoeker. Zo voorkom je een slechte werking van het product door een hoorn die niet goed ingehaakt is.

De meeste systemen zijn voorzien van de mogelijkheid om het deurslot te openen. Zo kun je de deur vanop afstand openen en hoef je je zelf niet te verplaatsen. Het is wel mogelijk dat je hiervoor een extra voeding nodig hebt. Let erop bij de aankoop van de videofoon zodat je zeker weet of je genoeg ruimte hebt voor extra bekabeling.

Bedrading en montage

 

We hebben in het eerste punt al besproken dat er systemen zijn die je makkelijk kunt aansluiten op de bestaande bedrading. Er zijn echter ook videofoons die kunnen werken op een batterij. Dit zijn meestal kleinere apparaten die ook wel deurspionnen worden genoemd. Als je een bedraad model koopt dan is het beter om dit te laten installeren door een elektricien zodat de kabels zeker correct aangesloten worden.

Let ook op de afmetingen van de binnen- en de buitenpost tijdens de aankoop om te controleren of je genoeg ruimte hebt voor de montage van het apparaat. Houd er rekening mee dat de buitenpost op een minimale hoogte van 1,60 meter geplaatst moet worden om een duidelijk beeld te krijgen van de bezoeker.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES