5 Beste Vliegenvallen Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Vliegenvallen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb jij ook zo last van die vervelende insecten? Dan kan een degelijke vliegenval misschien wel wonderen doen. Toch zul je merken dat niet elke vliegenval even effectief blijkt te zijn. In onze koopgids proberen we een aantal belangrijke factoren wat grondiger uit te diepen. Zo krijg je een beter idee waar je zoal rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar de perfecte vliegenval. Daarnaast zijn we ook zo vrij geweest om zelf al even op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde vliegenvallen van dit moment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Ta Biologisch vliegenval. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier om een biologisch en dus geheel milieuvriendelijk product. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Zeldzaamgoed Plakstrip. Het is een vrij ouderwetse doch zeer degelijke vliegenval die z’n effect dan ook niet mist.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Vliegenvallen (Reviews) van 2024

 

Er is niets dat vervelender is dan vliegen en muggen in de zomerperiode. Je kunt dit vervelende probleem gemakkelijk gaan oplossen door middel van een vliegenval maar dan moet je wel voor de beste vliegenval gaan. Om jou te helpen, hebben wij dan ook een aantal producten met elkaar vergeleken. Die kun je hieronder in onze top 5 bekijken.

 

 

1. Vliegenval Biologisch en Herbruikbaar

 

Heb jij thuis ook vaak last van vervelende insecten dan is het zeker en vast een aanrader om eens een kijkje te nemen tussen de verschillende vliegenvallen van het merk TA.

Deze vliegenval is ideaal voor de bestrijding van ongedierte zoals bijvoorbeeld zilvervisjes. Het product is niet alleen biologisch maar daardoor ook nog eens herbruikbaar. Uiteraard is het belangrijk dat je het product op een veilige en correcte manier gaat gebruiken.

De review die bij dit product geplaatst werd doet ons vermoeden dat het wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Het is niet alleen heel erg handig in gebruik maar bovendien ook heel duurzaam. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding zou dit wel eens een echte vliegenval aanbieding kunnen zijn.

Je zult het vast en zeker wel herkennen; zodra het maar een beetje goed weer begint te worden, zijn daar alvast ook de eerste vliegen en andere insecten. Toch kun je er makkelijk iets aan doen. Dit handige product kan misschien wel de ideale vliegenval zijn voor jou. Het wordt geleverd door het bekende, en misschien wel het beste merk TA.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke vliegenval is in de eerste plaats een biologische vliegenval die je ook nog eens meerdere malen kunt hergebruiken.

Gebruiksgemak: de vliegenval is niet alleen geschikt om het vervelende vliegenprobleem aan te pakken maar kan verder ook van pas komen in de bestrijding van andere insecten zoals zilvervisjes.

Prijs-kwaliteitverhouding: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs maar toch zijn klanten heel tevreden over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is jammer genoeg helemaal niet tevreden met de aankoop van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vliegpapier Plakstroken Set

 

Dankzij de vliegenval van Zeldzaamgoed.nl ben jij voortaan van die vervelende vliegen en muggen verlost. Bovendien helpt het ook zeer goed in de bestrijding van wespen en fruitvliegjes. Kortom je hoeft werkelijk nooit nog last te hebben van die vervelende insecten.

Deze vliegenval is niet alleen geurloos maar ook nog eens gifvrij waardoor je geen schrik moet hebben als jouw kind in de buurt komt van dit product. Het principe is heel eenvoudig en werkt door middel van een plakstrip.

Uit de enkele review die bij dit product geschreven is, kunnen we opmaken dat de gebruiker echt wel tevreden is. De koper vindt dat het een product is dat volledig aan de verwachtingen voldoet aangezien het ook echt doet wat het moet doen. Bovendien is het extra veilig doordat het gifloos maar ook kleurloos is. Kortom voor deze koper is dit echt een goede aanrader.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze vliegenval van het al dan niet bekende merk Zeldzaamgoed.nl. Het is een bijzonder handig product dat je makkelijk en in een mum van tijd kunt bevestigen. Toch is het altijd handig om de voor- en nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Effectief: het is de ideale vliegenval niet alleen om vliegen te vangen maar tevens ook van die vervelende muggen verlost te zijn. Verder zijn ook wespen en fruitvliegjes niet langer veilig.

Werkwijze: het enige dat je hoeft te doen is de plakstrip ergens op een bepaalde hoogte te bevestigen. De insecten worden aangetrokken door de geur en blijven vervolgens op de strip plakken.

Gebruiksvriendelijk: het grote voordeel van deze plakstrips is dat ze niet alleen geurloos zijn voor mensen maar ook helemaal gifvrij. Geen paniek dus indien je ook kindjes bij jou thuis hebt rondlopen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijken niet alle kopers overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze plakstrips.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luxan Vliegenval

 

Met deze vliegenval van Luxan Vliegenval zorg jij er voortaan voor dat elke vlieg en elke mug op tijd gestopt wordt.

Het gaat hier om een gifvrij product dat bovendien echt wel ideaal is voor het bestrijden van die typische groene vleesvliegen. Daarnaast worden ook andere insecten zoals vliegen en muggen aangetrokken tot het apparaat. Eenmaal ze gevangen zijn, kunnen ze er niet meer uit ontsnappen. Je bent dan voorgoed verlost van die vervelende insecten.

Eén gebruiker is van mening dat de lokstof echt verschrikkelijk hard ruikt. Toch doet het product exact wat het moet doen en is het bovendien ook erg handig in gebruik. Veel kopers geven bovendien ook een goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. En het is ook nog eens volledig veilig.

Je hebt eventueel ook de keuze om te kiezen voor de unieke Luxan Vliegenval. Muggen en vliegen zijn echt wel vervelend en vooral in de zomer als je op het terras van een heerlijke maaltijd probeert te genieten. Met deze unieke vliegenval kun je deze insecten dan ook te slim af zijn. Laten we de populairste kenmerken eens even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Gifvrij: het grote pluspunt van dit product is dat het helemaal gifvrij is. Dat is bovendien ook goed om te weten indien je zelf ook nog kleine kindjes hebt.

Bestrijding: het product helpt niet alleen bij vliegen en muggen maar helpt verder ook in de bestrijding van ander ongedierte. Denk maar aan groene vleesvliegen en dergelijke.

Handig in gebruik: de insecten worden vrijwel meteen aangetrokken door die typische en krachtige geur en belanden vervolgens in de vliegenval. Deze insecten kunnen hier dan niet meer uit ontsnappen.

 

Nadelen:

Stinkt: we merken dat een enkele koper toch een melding maakt van de sterke geur van de lokstof. Misschien dus toch wel iets om eventueel rekening mee te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Swampworld Glas Vleesetende Plant 

 

Ben je toch meer op zoek naar een val die eerder dichtklapt zodra er insecten op zitten dan kun je misschien eens een kijkje nemen tussen de Swamperworld vliegenvallen.

Deze vliegenvallen werken met een soort van vleesetende plant. Als jij dus die vervelende insecten wilt proberen vangen dan laat je best het deksel van het glas. Hierdoor komen de zoetstoffen van die plant vrij waardoor insecten naar het glas worden gelokt. Zodra de insect op de plant zit, klapt de plant dicht.

Voor veel kopers is dit werkelijk een ideaal product aangezien het weinig onderhoud nodig heeft. Als je een lange periode van huis bent, kun je het deksel gewoon op het glas laten zitten waardoor de plant helemaal niet uitdroogt. Doordat het product precies doet wat het moet doen en daardoor aan de verwachtingen voldoet is het voor veel kopers van een hoge kwaliteit. Daarnaast ziet het er ook gewoon nog eens heel leuk en mooi uit.

Door te kiezen voor de Swamperworld Venus Vliegenval kies je niet alleen voor kwaliteit maar volgens verschillende klanten ook voor degelijkheid. Op het moment dat het ongedierte of de insecten in de val komen, dan zal de val vrijwel meteen dichtklappen. Hieronder een selectie van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen:

Vleesetende plant: de vliegenval is voorzien van een krachtige vleesetende plant die een bijzonder sterke lokgeur verspreidt. Insecten worden hierdoor aangetrokken en belanden in de greep van de vleesetende plant.

Weinig onderhoud: het is een handige vliegenval die maar heel weinig tot geen onderhoud vereist. Ideaal als je bijvoorbeeld toch wel enkele uurtjes of dagen van huis weg moet.

 

Nadelen:

Te klein: we merken dat één enkele koper de vliegenval toch wel net iets groter had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vliegen Lokstof Hervullingen van Vliegenval

 

Deze vliegenval behoort in vergelijking met de andere producten helemaal niet meer tot de goedkope vliegenvallen. Maar als het doet wat het moet doen namelijk insecten vangen dan is de prijs misschien minder van belang.

Het principe van de vliegenval is heel eenvoudig en daardoor ook erg gemakkelijk en handig te gebruiken. Je moet gewoon één maatindeling poeder in de val gieten en dit gaan aanlengen met een beetje water. Uiteraard moet je de fles altijd sluiten na gebruik. Dit product bevat lokstof voor ongeveer een tiental hervullingen.

Bij dit product is momenteel één review geplaatst waarin de koper echter heel tevreden blijkt te zijn over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Daarnaast is het ook nog eens heel handig en snel te gebruiken.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke vliegenval. Deze Lokstof Set heeft maar liefst voldoende om de vliegenval tot 10 keer te gaan hervullen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan alvast even verder.

 

Voordelen:

Hoeveelheid: het product is voorzien van heel wat lokstof die je de mogelijkheid biedt om tot wel 10 keer toe te hervullen.

Principe: het is makkelijk om te gebruiken aangezien je gewoon een beetje van de lokstof moet vermengen met wat water.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dit product niet meer tussen de goedkope vliegenvallen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vliegenval koopgids

 

Er is niets vervelenders dan vliegen in huis of op het terras terwijl je van een heerlijke maaltijd probeert te genieten. Toch kun je er iets tegen doen. Er zijn uiteraard verschillende middeltjes elk met hun eigen prijskaartje. En het is ook een feit dat het ene product net iets effectiever zal zijn dan het andere. Bekijk daarom zeker de verschillende mogelijkheden en probeer deze zoveel mogelijk te vergelijken. Houd ook rekening met promoties en eventuele aanbiedingen. Op die manier kun je iets gerichter op zoek gaan tussen de beste vliegenvallen.

Het gebruiksgemak

We zullen het allemaal wel al meegemaakt hebben en herkennen. Zodra het mooier weer wordt, zijn ze daar, die vervelende vliegen, muggen en andere insecten. Je zit bijvoorbeeld op het terras met vrienden van een heerlijke maaltijd en een lekker glaasje wijn te genieten en een heleboel vliegen probeert dit te verhinderen. Toch kun je er zeker en vast iets aan doen. Zo bestaan er tegenwoordig een heleboel verschillende producten waarmee je vliegen kunt afschrikken en weghouden. Uiteraard zal het ene product misschien ook wel net iets effectiever zijn dan het andere middeltje.

Je zult ook merken dat er tegenwoordig ook heel wat producten bestaan die naast vliegen ook andere ongedierte weghouden. Denk hierbij maar aan muggen, wespen en andere vervelende insecten. Deze producten zullen misschien iets duurder zijn in de aankoop maar als het belangrijkste is dat je er in de eerste plaats mee geholpen bent. Verder is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de plaatst waar je ze wilt hangen. Zo zijn er heel wat soorten die je enkel binnen of buiten kunt hangen. Kortom je zult versteld staan van de mogelijkheden en de aanbiedingen die er tegenwoordig op de markt zijn.

 

Het type vliegenval

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer aangehaald, zul je merken dat er tegenwoordig heel wat producten op de markt gebracht zijn om vliegen en andere insecten te bestrijden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle middeltjes een even grote uitwerkingskracht hebben. Sommige producten zijn nu eenmaal efficiënter dan andere. Zo heb je tussen de standaard vliegenvallen de typische kleefstrip. Deze hoef je gewoon buiten of binnen ergens op te hangen en de vliegen worden ertoe aangetrokken. Eenmaal ze erop gaan zitten, kunnen ze er niet meer af door de lijm die zich op de kleefstrik bevindt.

Uiteraard zijn er tegenwoordig ook heel wat sprays. Als je naast vliegen ook last hebt van andere insecten zoals wespen en muggen dan kun je kijken naar een combinatiespray. Dit zijn producten die niet enkel fungeren als vliegenval maar ook zullen helpen in de bestrijding van ander ongedierte. Bekijk ook zeker of het product geschikt is om binnen in huis te gebruiken of toch eerder voor buitenhuis gebruik is.

 

Een natuurlijke vliegenval

Sommige mensen die zo milieuvriendelijk mogelijk proberen leven, hebben liever niet teveel chemische producten. In zo een geval kun je ook zelf een natuurlijke vliegenval in elkaar steken. Dit is vaak iets goedkoper en bovendien hoef je geen chemische middeltjes of producten te gebruiken. Vliegen komen vooral voor in de zomerperiode, zodra het iets warmer begint te worden. En net zoals heel wat andere insecten, worden zij hoofdzakelijk aangetrokken door zoete geuren en smaken. En hier kun jij dan ook handig op inspelen.

Je kunt bijvoorbeeld een waterfles handig doormidden snijden. Vervolgens doe je in de fles een stukje fijngesneden appel. En je werkt dit af met een goede portie suiker en wat water. Deze combinatie zorgt voor een zoete geur en smaak waar vliegen en andere insecten meteen op afkomen. Eenmaal ze zich in de fles bevinden, kun je de fles afsluiten waardoor de vliegen sterven. Dit is een heel handige manier om het vliegenprobleem op warme zomerdagen in de hand te houden en bovendien is het ook milieuvriendelijker.

De effectiviteit en de kostprijs

Het werd reeds min of meer uitgedrukt dat er heel wat verschillende soorten vliegenvallen op de markt zijn. Het is dus logisch dat het ene product net een tikkeltje efficiënter zal zijn dan het andere. Je zult ook meteen opmerken dat er heel wat prijsverschillen waar te nemen zijn. Toch is het niet altijd zo dat een hoge prijs automatisch gelijk staat aan een hoge graad van doeltreffendheid. Er bestaan nu eenmaal heel wat goedkope vliegenvallen die veel doeltreffender zijn dan de dure variant. Denk bijvoorbeeld maar aan de natuurlijke vliegenvallen die we hiervoor reeds kort hebben aangehaald.

Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om eerst eens een kijkje te nemen tussen de vele reviews van kopers. Op die manier kun je vaak heel wat nuttige tips ontdekken en delen in de ervaringen van andere klanten. En uiteraard is het altijd mogelijk dat je zo in contact komt met een vliegenval aanbieding die volledig aan je wensen voldoet.

 

 

 

Bibliografie:

1 – Een wespenval maken – wikiHow

2 – seedsandmore.net

3 – Do Wasp Traps Work? – ABC Humane Wildlife

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES