5 Beste vloerwissers Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste vloerwisser – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We zijn er ons van bewust dat de zoektocht naar de beste vloerwisser niet altijd even makkelijk is. Het aanbod is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid waardoor je nu dus rekening moet houden met diverse andere factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte, het type vloer en de gebruikte producten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we dan ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse vloerwissers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Vileda Turbo Mopset die gekenmerkt wordt door z’n betaalbare prijskaartje. Echter blijkt ook de Leifheit Profi Micro Duo vloerwisser alvast een schot in de roos te zijn. Dergelijke vloerwisser beschikt over een wisbreedte van ongeveer 42 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste vloerwissers (Reviews) van 2024

 

Een professionele vloerwisser verlangt misschien net iets meer budget, toch hoef je voor thuis echt geen professioneel apparaat aan te kopen. Zo is een basis vloerwisser met spons of een standaard vloerwisser met sprayfunctie alvast een goede aanbeveling. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten om de keuze voor jou iets makkelijker te maken. Bekijk ze even rustig en kies er vervolgens de voor jou beste vloerwisser uit. Het advies van klanten, vermeld in de online reviews kan best wel een extra hulpmiddel zijn en misschien leiden naar een leuke aanbieding.

 

1. Vileda Turbo Mopset Easy Wring & Clean

 

Tussen de goedkope vloerwissers zul je vast en zeker dit exemplaar van Vileda terugvinden. Hij is vervaardigd uit een combinatie van microvezel en kunststof en vervolgens afgewerkt in een grijs met rood design. De Vileda vloerwisser wordt gekenmerkt door een maximaal uitschuifbare lengte van 132 cm en wordt geleverd inclusief een 6 liter emmer met maataanduiding, handvat én schenktuit. Dankzij de combinatie van de roterende pers en het pedaal, kun je de mop probleemloos uitwringen.

Het is een makkelijk te gebruiken vloerwisser die je perfect op tegels, parket en andere delicate vloeren kunt gebruiken. Kortom, de ideale vloerwisser om de badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamers mee schoon te maken. Ondanks al deze voordelen is het wel handig om te beseffen dat het hier geen vloerwisser met sprayfunctie beschikt.

Toch zien we dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid van het product. Verder zijn de meesten eveneens overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van de Vileda vloerwisser, wat resulteert in een hoge eindscore van 4,6 sterren. Slechts een minderheid had iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Roterende pers: de roterende pers waarover de emmer beschikt, maakt het mogelijk om de mop snel en zonder problemen te gaan uitwringen.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de steel maximaal uitschuiven tot op een lengte van maar liefst 132 cm. Verder krijg je er ook een handige emmer bij met een inhoud van 6 liter en voorzien van een stevig handvat, een maataanduiding én een degelijke schenktuit.

Materiaal: bij de productie van deze vloerwisser heeft men ervoor gekozen om de telescopische steel uit kunststof te vervaardigen en de mop uit microvezel.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het vriendelijke prijskaartje

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit van het product misschien toch wel net iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Leifheit Profi Micro Duo Vloerwisser

 

Leifheit is een vaste waarde op het gebied van schoonmaak producten en toestellen. Het zal dan ook niet verwonderen dat het door heel wat klanten als veruit het populairste en/ of beste merk wordt beschouwd. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee van deze degelijke Leifheit vloerwisser.

Ben je op zoek naar een vloerwisser die in staat is om een grote ruimte inclusief houten vloer of tegels schoon te maken? Dan is de Leifheit Profi Micro Duo Staalsteel vloerwisser vast en zeker een goede aanbeveling. Hij wordt gekenmerkt door een wisbreedte van maar liefst 42 cm en een 360 graden draaibaar scharnier waardoor je met een soort van slingerbeweging kunt reinigen.

Indien gewenst, is het mogelijk om deze vloerwisser aan te vullen met de bekende Leifheit Profi pers. Dergelijke pers wordt gekenmerkt door een handig voetpedaal dat het werk meteen een pak comfortabeler maakt. En we zien dat de meeste klanten het daar helemaal mee eens zijn. Slechts één enkele koper vindt dat het uitwringen van de vloerwisser soms wel wat meer krachten kost.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je krijgt een krachtige en duurzame vloerwisser met stalen steel toegestuurd inclusief een pers met voetpedaal.

Budgetvriendelijk: ook hier betreft het om een budgetvriendelijk product dat heel toegankelijk is voor het grote publiek.

Wisbreedte: de maximale wisbreedte van deze vloerwisser wordt geschat op maar liefst 42 cm wat hem bijzonder geschikt maakt om grote ruimtes en oppervlaktes aan te pakken.

Reinigingsmethode: je kunt schoonmaken volgens een handige slingerbeweging die je makkelijk kunt bekomen door het 360 graden draaibare scharniertje.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: we stellen vast dat enkele klanten de vloerwisser helemaal niet zo handig vinden en van mening zijn dat het uitwringen best wel wat krachten en moeite kost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Swiffer WetJet Alles-in-1 Spray & Dweil Starterkit

 

Ben je op zoek naar de vloerwisser met de laagste prijs? Dan lijkt de Swiffer vloerwisser alvast goed op weg te zijn. Bovendien krijg je bij de aankoop van dit product meteen een volledige starterskit meegeleverd zodanig dat je meteen met de schoonmaak kunt beginnen. Zo bevat de starterskit enkele handige microvezeldoekjes en een uitstekende vloer reinigingsoplossing.

Dit unieke 2-in-1 dweilsysteem is voorzien van een lange uitschuifbare steel die het werk een pak aangenamer moet maken. Houd er wel rekening mee dat hij niet voorzien is van een bijbehorende emmer, maar eigenlijk is dat ook niet nodig aangezien je de microvezeldoekjes ter beschikking hebt staan. Dankzij de tweevoudige sproeiverstuiver wordt meteen voor de correcte hoeveel reinigingsmiddel gezorgd, waarna het vuil makkelijk loskomt en door het microvezeldoekje wordt geabsorbeerd.

Wanneer we de online reacties bekijken dan zien we voornamelijk tevreden klanten opduiken. Zo zijn kopers bijzonder tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Het is een handig en makkelijk te bedienen product en bovendien geschikt om op eender welk vloertype te gebruiken, zelfs hout.

 

Voordelen:

Vloertype: het is mogelijk om deze unieke vloerwisser op verschillende ondergronden en vloertypes te gebruiken. Zelfs een houten vloer behoort tot de mogelijkheden.

Prijskaartje: indien je niet meteen van plan bent om heel wat budget te spenderen aan een degelijke vloerwisser, lijkt dit product met z’n lage prijs een leuke aanbeveling te zijn.

Sproeiverstuiver: kenmerkend aan dit product is de tweevoudige sproeiverstuiver waardoor automatisch een juiste hoeveelheid aan reinigingsmiddel wordt aangebracht.

Starterskit: de starterskit omvat niet alleen een krachtige en degelijke vloer reinigingsoplossing maar eveneens enkele efficiënte microvezeldoekjes zodanig dat jij meteen aan de schoonmaak kunt beginnen.

 

Nadelen:

Geen emmer: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een emmer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. D&L Vloerwisser Supa Mop Professioneel Model op Wielen

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke vloerwisser van D&L. Hij wordt geleverd inclusief een stevige emmer met uitwringsysteem, handvat en wieltjes waardoor het verplaatsen een stuk makkelijker wordt. Net zoals bij de vorige producten het geval was, is het ook hier mogelijk om de steel van de vloerwisser uit te schuiven tot op de gewenste hoogte.

Dit handige product is voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van enerzijds kunststof en anderzijds microvezel. De microvezel maakt het schoonmaken een pak makkelijker en aangenamer, en dat is altijd mooi meegenomen. Houd er wel rekening mee dat deze vloerwisser voornamelijk geschikt is om op een gietvloer te gebruiken, wat door sommigen misschien als een minpuntje zou kunnen worden beschouwd.

Toch stellen we vast dat de koper, die momenteel op het product heeft gereageerd, bijzonder tevreden is met de aankoop. Zo is de klant niet alleen overtuigd van de duurzaamheid maar ook van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Telescopisch: net zoals bij heel wat andere vloerwissers, zul je merken dat ook dit exemplaar over een telescopische steel beschikt die je dus makkelijk kunt uitschuiven.

Emmer: de meegeleverde emmer is niet alleen uitgerust met een efficiënt uitwringsysteem maar wordt verder ook aangevuld met een hoog handvat en transportwieltjes.

 

Nadelen:

Niet elk vloertype: jammer genoeg kun je dit type vloerwisser niet op eender welk type vloer of ondergrond gaan gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wipe-It Pro vloerveger incl microvezel spons en dweil 

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met de Wipe-It Pro vloerwisser die door klanten als een topproduct omschreven wordt. Dat wordt ook duidelijk in de eindscore van maar liefst 5 sterren waarbij klanten een positief advies geven over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

De set wordt gekenmerkt door 1 microvezel dweil, een handige power spons en een telescopische steel van maximaal 160 cm die vervaardigd blijkt uit aluminium. Bovendien is het mogelijk om de spons te wassen op een programma van 60 graden en nadien opnieuw te gebruiken.

Je kunt deze vloerwisser bovendien op diverse ondergronden gebruiken, al dan niet in combinatie met de bijbehorende Wip-It Solution. Verder is hij voorzien van een flexibel opzetstuk waardoor het mogelijk wordt om alle moeilijk te bereiken hoeken en kantjes grondig schoon te maken. En dit alles tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje. Kortom, echt wel de moeite waard!

 

Voordelen:

Opzetstuk: dankzij het beschikbare flexibele opzetstuk wordt het mogelijk op zelfs op de meeste moeilijke plekjes grondig schoon te maken.

Vloertype: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het type vloer waarover je woning beschikt aangezien je dit product op diverse ondergronden kunt gebruiken.

Set: de levering omvat niet alleen een 160 cm lange telescopische steel uit aluminium, maar ook een microvezel dweil én een efficiënte power spons.

 

Nadelen:

Weinig toebehoren: momenteel kunnen we geen negatieve online reviews opmerken maar het is altijd mogelijk dat sommige klanten toch wel nog graag enkele accessoires extra hadden gekregen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vloerwissers Koopgids

 

Doordat er verschillende soorten vloerwissers bestaan, is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Daarnaast zul je ook nog rekening moeten houden met het vloertype en tal van andere bijkomstigheden. Denk bijvoorbeeld maar aan de lengte van de steel en het perstype. Met deze koopgids trachten wij een antwoord te bieden op deze en tal van andere prangende vragen. Bekijk de gids even alvorens je besluit de verschillende vloerwissers met elkaar te vergelijken. Verder lijkt het ons een goede aanbeveling om eventuele promoties en aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.


Wat is het nut van een vloerwisser

Een vloerwisser is een handig apparaatje dat je tot de huishoudtoestellen mag rekenen. Hij is bedoeld om vuil, stof en eventuele vlekken op je vloer zonder problemen te gaan verwijderen. Aangezien er diverse soorten vloeren bestaan, is het niet verwonderlijk dat er ook heel wat verschillende soorten vloerwissers op de markt gebracht zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Swiffer stofwisser indien je enkel en alleen stof wilt verwijderen, en voor een dweilsysteem wanneer je de vloer nadien ook even wilt dweilen.

Of je nu uiteindelijk moet kiezen voor een vloermop al dan niet voor een microvezeldoek, dat blijft vooral een persoonlijke keuze die nauw verbonden staat met het gebruik dat je eraan wilt geven. Kies daarom niet zomaar in het wilde weg de eerste de beste vloerwisser uit maar neem de tijd om de verschillende apparaten met elkaar te gaan vergelijken. Bedenk ook wat je ermee wilt doen en hoe groot de oppervlakte is die je wilt aanpakken of behandelen.

 

Het type vloerwisser in functie van het gebruik

Zoals reeds min of meer vermeld, bestaan er wel degelijk diverse soorten vloerwissers. Om te weten te komen welk product jij precies moet aankopen, raden wij jou aan om rekening te houden met het gebruik. Wil je de vloer vooral droog wissen of ben je toch eerder op zoek naar een vloerwisser die kan gebruikt worden bij het nat wissen? Op die manier kun je een onderscheid maken tussen 3 vloerwissers zoals het dweilsysteem, het vloermopsysteem en het stofwissersysteem.

De meest voorkomende vloerwisser blijkt het dweilsysteem te zijn en is voornamelijk bedoeld voor nat gebruik. Indien je vlekken op de vloer hebt en je de vloer bijgevolg wenst te dweilen, dan is het dweilsysteem de beste oplossing. Met het stofwissersysteem heb je dan weer de mogelijkheid om het stof en het vuil van de vloer te verwijderen. Kortom, hiermee kun je enkel droog wissen. Tot slot is er nog het vloermopsysteem waarmee beide mogelijkheden worden aangeboden.

 

Het type vloer

Uiteraard zul je ook wel aandachtig moeten zijn voor het type vloer dat je wilt gaan schoonmaken. Zo is duurzame parket net iets omslachtiger schoon te maken dan bijvoorbeeld tegels of laminaat. Beschik je over een unieke tegelvloer dan kun je makkelijk kiezen voor een stofwisser- of dweilsysteem. Bij tapijten wordt dan weer hoofdzakelijk de voorkeur gegeven aan droog wissen en bijgevolg het stofwissersysteem. Kortom, elk type vloer biedt voor- en nadelen en wordt gekenmerkt door een bepaalde manier van schoonmaken.


Steellengte, perstype en andere kenmerkende eigenschappen

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de steellengte en andere belangrijke kenmerkende mogelijkheden. Zo worden de meeste vloerwissers gekenmerkt door een steellengte van minimaal 101 cm of meer. Uiteraard bestaan er ook heel wat compactere vloerwissers met een maximale lengte van 15 cm of een lengte variërend van 16 tot 50 cm. Houd bij het bepalen van de steellengte ook rekening met het gebruik van de vloerwisser.

Verder blijkt ook het perstype een belangrijke factor. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een handmatig of automatisch perstype maar je kunt ook opteren voor eentje dat functioneert met behulp van een voetpedaal. Daarnaast kan het evenzeer handig zijn om te kiezen voor een vloerwisser met bijbehorende handgreep en wieltjes. De handgreep draagt bij aan het extra comfort net zoals de wieltjes die de vloerwisser goed verrijdbaar maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES