Beste voetensteun

Laatste update: 21.06.24

 

Voetensteunen test van 2024

 

Als je dagelijks enkele uurtjes in de weer bent met je computer dan is het belangrijk om een goede zithouding na te streven. Je kunt de zithouding aanzienlijk verbeteren met behulp van een degelijke voetensteun. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde voetensteunen. We hebben hierbij niet alleen gelet op de ervaringen van klanten maar ook op het advies. Zo is onder andere gebleken dat je met de Kensington Solemassage voetensteun alvast een goede aankoop doet. Je kunt op een eenvoudige manier je beenpositie lichtjes gaan verhogen om zo tot de ideale zithouding te komen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Desq Voetensteun. Als je vaak te kampen hebt met pijnlijke en/of gezwollen voeten, dan zul je merken dat dit product werkelijk ideaal is voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Voetensteun Reviews – Top 5

 

 

Heb jij vaak last van gezwollen voeten en gezwollen enkels? Dan is de bloeddoorstroming en vochthuishouding in je voeten en benen misschien niet optimaal. Een voetensteun kan hierbij een goede oplossing zijn voor dit probleem. Wij hebben even de beste voetensteunen voor jou samengevat in onze top 5.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Kensington Solemassage

 

Deze solemassage voetensteun van het merk Kensington Elektronica zorgt ervoor dat je de positie van je benen kunt verhogen en de zenuwuiteinden van je voeten kunt masseren.

Het product beschikt over 5 verschillende hoogtes die je kunt instellen. Bovendien heeft de voetensteun een instelbare hoek van 30 graden. Op die manier kun je de positie van je benen verhogen en zo de druk op je bovenbenen verminderen. Het ietwat unieke oppervlak van het product zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden van je voeten gemasseerd worden. Het product weegt slechts 2 kg.

De gebruikers raden dit product sterk aan omwille van de goede kwaliteit. Het product is namelijk zeer eenvoudig aan te passen zodat je snel de ideale zitpositie kunt vinden. Het product is ook zeer praktisch en dus handig in gebruik.

Met de Kensington Solemassage kun je zeker zijn van een stevige en dus ook heel erg duurzame voetensteun. De voetensteun wordt geleverd door het bekende, en misschien ook wel het beste merk Kensington Elektronico. Hieronder alvast een handig overzichtje van de voor- en de nadelen.

 

Voordelen:

Verstelbaar: deze unieke voetensteun is handig in hoogte te verstellen. Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit 5 diverse hoogtes en een maximale instelbare hoek van maar liefst 30 graden.

Gewicht: doordat de voetensteun behoorlijk weinig weegt, kun je deze makkelijk en zonder problemen verplaatsen.

Comfort: je zult merken dat het oppervlak van de voetensteun vrij uniek aanvoelt. Maar het zorgt er tegelijk wel voor dat de zenuwuiteinden aangenaam gemasseerd zullen worden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we merken dat slechts één enkele koper toch wel wat twijfels heeft over de kwaliteit van deze voetensteun.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Desq Voetensteun

 

De DESQ voetensteun aanbieding wordt beschouwd als één van de betere voetensteunen. Ideaal dus voor wie vaak last heeft van pijnlijk gezwollen voeten of enkels.

De DESQ voetensteun heeft een zwarte kleur en is gemaakt uit kunststof. Het product beschikt over een antislipmat gemaakt uit rubber die zorgt voor meer grip en stabiliteit. Bovendien kun je de voetensteun in vier verschillende posities instellen tot maximum 35 graden. De hoogte en de kanteling van de hoek kan gemakkelijk worden aangepast dankzij de twee uitklapbare flappen die op het product aanwezig zijn.

Uit de reviews bij dit product blijkt dat de kopers overtuigd zijn van de DESQ voetensteun. Het is een degelijk product dat voldoet aan de verwachting. De voetensteun is zeer goed verstelbaar en op die manier kun je zorgen voor een correcte zithouding. Kortom zeer handig in gebruik.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de voetensteun van het bekende merk DESQ. Volgens heel wat kopers behoort dit exemplaar absoluut tot de beste voetensteunen en dus ook meteen tot de populairste. Laten we alvast even uitzoeken over welke kenmerkende eigenschappen dit product beschikt.

 

Voordelen:

Materiaal: het grootste gedeelte van deze voetensteun is vervaardigd uit duurzaam kunststof. De antislipmat echter is vervaardigd uit kwalitatief rubber en biedt net iets meer grip aan.

Verstelbaar: het zal je alvast niet verwonderen dat het mogelijk is om deze voetensteun in hoogte te verstellen. Hierbij kun je rekenen op een maximaal instelbare hoek van maar liefst 35 graden.

Gebruiksgemak: de uitklapbare flappen die je aan de zijkant van het product ziet, zijn bedoeld om de hoogte van de voetensteun en de kanteling ervan te gaan aanpassen.

 

Nadelen:

We merken dat er tot op heden alleen maar positieve reacties zijn geplaatst. Dit maakt het bijzonder lastig voor ons om jou verder advies te geven over eventuele mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Classic Cantabile

 

De voetenbank van het merk Classic Cantabile is gemaakt uit rubber en metaal en weegt slechts 0,7 kg. Het product heeft een zwarte kleur en wordt beschouwd als één van de goedkope voetensteunen.

Deze stevige metalen voetenbank beschikt over vier rubberen poten. Deze kun je op vier verschillende hoogtes instellen en op die manier de voor jou ideale zitpositie terugvinden. Het product beschikt ook over een anti-slip oppervlak dat gemaakt is uit rubber voor extra grip. Bovendien is de Classic Cantabile voetenbank volledig inklapbaar.

De meeste kopers zijn zeer tevreden over de prijs van dit product en geven dan ook een goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is het toestel inklapbaar en dus zeer gemakkelijk op te bergen en mee te nemen waardoor het zeer handig is in gebruik.

Door te kiezen voor de Classic Cantabile voetensteun kies je niet alleen voor degelijkheid en duurzaamheid maar ook voor kwaliteit. De voetensteun weegt bovendien amper 0,7 kg en kan daardoor makkelijk overal mee naartoe worden genomen. En dat is uiteraard bijzonder handig. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan even met ons mee.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke voetensteun is vervaardigd uit een combinatie van degelijke materiaalsoorten zoals rubber en metaal. Het metaal zorgt voor de stevigheid terwijl rubber iets meer stabiliteit en grip garandeert.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de voetensteun met de laagste prijs maar toch zul je dit product in de lagere prijsklasse kunnen spotten.

Comfort: het is niet alleen mogelijk om de hoogte van de voetensteun te verstellen. Na gebruik kun je deze voetensteun ook makkelijk en zonder problemen inklappen.

 

Nadelen:

Design: ook hier moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen negatieve reviews zijn geplaatst. Echter is het mogelijk dat het design niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MikaMax voeten hangmat

 

De voeten hangmat van het merk MikaMax wordt gezien als de ideale voetensteun voor een bureau aanbieding. De hangmat is gemaakt uit kunststof en heeft een oranje kleur. Het product weegt slechts 0,2 kg waardoor het ideaal is om mee te nemen naar het kantoor of naar de les.

De hangmat kan slechts in twee posities versteld worden maar is zeer gemakkelijk te bevestigen. Je hebt slechts twee clips nodig die je aan beide kanten van je bureau moet bevestigen. Vervolgens hang je de MikaMax Voeten hangmat eenvoudigweg aan de clips op.

Dit product heeft momenteel slechts twee reviews. Toch zijn de gebruikers van deze MikaMax Voeten hangmat unaniem overtuigd van het leuke ontwerp. Het is het ideale product voor op het werk of ook wanneer je op vakantie gaat of gewoon thuis. Bovendien zijn de kopers overtuigd van de goede kwaliteit.

Ben je op zoek naar een ideale voetensteun en wil je er liever niet zoveel geld aan spenderen? Kies dan voor de MikaMax voetensteun. Je zou het eigenlijk kunnen omschrijven als een soort van hangmat maar dan enkel voor je voeten. Een overzicht van de positieve en negatieve eigenschappen van dit product.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke voetensteun is volledig vervaardigd uit duurzaam en degelijk kunststof.

Gewicht: doordat de voetensteun amper 0,2 kg weegt, is het helemaal geen moeite om deze voetensteun overal mee naartoe te nemen of te verplaatsen.

Installatie: met behulp van 2 stevige clips is het mogelijk om deze voetensteun of hangmat goed aan je bureau vast te maken.

 

Nadelen:

Beperkt verstelbaar: houd er echter wel rekening mee dat je deze voetensteun slechts beperkt kunt verstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Piedina Stripe

 

De Piedina Stripe voetensteun office is gemaakt uit kunststof dat schokbestendig is. Het product helpt je zoeken naar een ergonomisch correcte houding en is dus ideaal voor mensen die vaak last hebben van pijnlijke voeten of benen.

De voetensteun kan worden gekanteld tot 20 graden. Op die manier kun je de voor jouw ideale positie instellen. Je kunt je voeten dus naar een iets hogere positie verplaatsen waardoor je meteen zorgt voor een betere bloedcirculatie in je voeten en benen. Het product is compact in formaat maar biedt een uitstekende ondersteuning zowel op kantoor, in de les alsook gewoon thuis. Om een betere grip te krijgen, zijn anti-slip voetjes voorzien gemaakt uit rubber.

Bij dit product is slechts één review geplaatst waarbij de koper echter zeer tevreden is over de kwaliteit van het product. Het product is vooral een groot voordeel voor als je met je voeten niet goed bij de grond kunt. Dankzij dit product verbetert je zithouding namelijk aanzienlijk.

Het lijstje wordt tenslotte afgesloten met de Piedina Stripe voetensteun. Dit product is volledig vervaardigd uit kwalitatief en duurzaam kunststof. Een goede eigenschap hiervan is dat de voetensteun volledig bestand is tegen schokken. Het product kan dus vast en zeker wel tegen een stootje.

 

Voordelen:

Kantelbaar: het is mogelijk om deze voetensteun lichtjes te kantelen tot op een maximaal instelbare hoek van zo’n 20 graden.

Formaat: je zult verder ook kunnen vaststellen dat het om een behoorlijk compacte voetensteun gaat. Zo kun je de voetensteun makkelijk overal mee naartoe nemen of makkelijker gaan verplaatsen.

Antislipvoetjes: het product is ook voorzien van antislipvoetjes die vervaardigd zijn uit duurzaam rubber. Deze zorgen niet alleen voor meer grip maar dus ook voor meer stabiliteit.

 

Nadelen:

Niet in hoogte verstellen: volgens één enkele koper zou deze voetensteun helemaal niet in hoogte te verstellen zijn, wat uiteraard wel jammer is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetensteunen koopgids

 

Een correcte lichaamshouding is uitermate belangrijk. Het kan namelijk bepaalde klachten zoals rugpijn, nekpijn of gezwollen voeten voorkomen of verminderen. Een voetensteun kan helpen een correcte zithouding na te streven. Als je een keuze wilt kunnen maken uit de beste voetensteunen is het aan te raden om rekening te houden met een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het nut, het type, de opties en de prijs

Waarvoor dient een voetensteun

De meeste personen zullen al wel eens te maken gehad hebben met rugklachten of nekklachten. Ook opgezwollen enkels of voeten zijn een vaak voorkomende klacht. Wat de meeste mensen niet weten is dat dit in de meeste gevallen veroorzaakt wordt door een verkeerde lichaamshouding. Een correcte zithouding zorgt ervoor dat de vochthuishouding en bloeddoorstroming in je benen en voeten volledig normaal verloopt.

Indien je dus een verkeerde zithouding hanteert kun je de correcte werking van je lichaam verstoren. Zodra de bloeddoorstroming en de vochthuishouding verstoord zijn, kunnen klachten optreden. Uiteraard is het niet altijd eenvoudig om een correcte houding aan te nemen. Mensen die dagelijks verschillende uren op kantoor verblijven, kunnen hier moeite mee hebben. Een voetensteun kan je hier dan ook bij helpen. Dankzij de voetensteun is het iets gemakkelijker om langer in de juiste houding te blijven zitten.

Je zult zien dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo zijn er verstelbare voetensteunen en voetensteunen die verschillen qua grootte en stabiliteit. Het zal dus niet verwonderen dat er dus ook heel wat prijsverschillen voelbaar zijn. Er zijn heel wat goedkope voetensteunen maar ook duurdere exemplaren. Het is ook een aanbeveling om uit te kijken naar een voetensteun met antisliplaag.

 

Type voetensteun en de opties

Er bestaan heel wat verschillende soorten voetensteunen. Zoals reeds aangegeven kunnen de modellen op meerdere vlakken van elkaar verschillen. Zo zul je voetensteunen met verschillende afmetingen waarnemen. Verder zijn er ook verschillen op basis van de stabiliteit en de opties die erbij worden aangeboden.

Als je graag en vooral vaak gitaar speelt dan kan een compacte voetensteun iets voor jou zijn. Je kunt hierbij kiezen uit een voetensteun die je gebruikt om slechts één voet op te plaatsen. Maar er zijn ook de modellen om beide voeten op te plaatsen. Stel dat je bijna dagelijks verschillende uren op kantoor moet doorbrengen dan is een grotere voetensteun een aanwinst. Op die manier wordt ook je rug beter ondersteund dankzij de correcte zithouding.

Het is altijd een goed idee om te kiezen voor een verstelbare voetensteun. Op die manier kun je de voetensteun in de juiste hoek en hoogte aanpassen. Hierbij bestaan er heel wat modellen die je kunt aanpassen door er simpelweg met je voet tegen te tikken. Op die manier hoef je je niet onnodig te bukken en belast je je rug er niet door.

Indien het eventueel mogelijk is, kun je ook de aanbiedingen bekijken die voorzien zijn van een antisliplaag. Deze antisliplaag kan zowel op het steunvlak aanwezig zijn zodat je voeten niet van het toestel glijden, maar er kan ook een antisliplaag op de onderkant van het toestel voorzien zijn. Zo zal de voetensteun steeds heel stevig en stabiel blijven staan.

Kostplaatje van een degelijke voetensteun

Net zoals er heel wat onderscheid te vinden is onder de voetensteunen zal het niet verwonderen dat er ook heel wat prijsverschillen zijn. De grootte en de stevigheid van een voetensteun zal hierbij zeker een belangrijke rol spelen. Maar wat nog belangrijker is, zijn de mogelijkheden die een voetensteun biedt. Hoe meer opties eraan verbonden zijn, hoe groter de kans dat de prijs van het toestel hoger ligt.

Je hebt bijvoorbeeld heel wat recente modellen die over massagemogelijkheden beschikken. Deze specifieke voetensteunen zijn voorzien van allemaal kleine bolletjes die zich op het oppervlak bevinden. Op die manier worden de zenuwuiteinden van je voeten constant gemasseerd zodra je je voeten op de steun plaatst. Uiteraard zijn deze speciale voetensteunen wel iets duurder.

Het kan daarom een goed idee zijn om eens een kijkje te nemen tussen de verschillende reviews die kopers geplaatst hebben. Dit doe je best alvorens je aan je zoektocht begint. De reviews van kopers zijn niet alleen eerlijk maar ook informatief. Ze kunnen je op die manier al een idee geven over een bepaalde voetensteun. Het kan natuurlijk ook helpen om op voorhand reeds na te denken wat je verwacht van het product. Denk er hierbij ook aan of je het vaak gaat gebruiken. Zo kun jij veel gerichter de verschillende voetensteunen met elkaar vergelijken. En wie weet kom je vroeg of laat wel een voetensteun aanbieding tegen die volledig aan jouw eisen voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES