5 beste voetenverwarmers Test Van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste voetenverwarmers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je tijdens de kille wintermaanden koude voeten hebt, is het heel moeilijk om terug opgewarmd te geraken. Door een degelijke voetenverwarmer aan te schaffen kun je dit probleem snel oplossen en zal je hele lichaam meteen warm krijgen. We hebben gemerkt dat er een vrij ruim aanbod is en daarom hebben we alvast 3 huidige toppers met hun bijhorende voor- en nadelen uitgezocht om aan jou voor te stellen. Zo zou je kunnen kiezen voor de alpina Elektrische Voetenwarmer die over 3 warmtestanden beschikt. Daarnaast blijkt de Medisana FWS – Voetenwarmer met handige afstandsbediening een meer dan waardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste voetenverwarmers (Reviews) van 2024

 

Als je tijdens de gure wintermaanden altijd last hebt van koude voeten, willen we je graag het advies geven om een degelijke voetenverwarmer aan te schaffen.  Ben je op zoek naar een voetenverwarmer met massage? Of gaat je voorkeur uit naar een voetenverwarmer om in je schoenen te leggen? We hebben aan de hand van de online reviews alvast 5 toppers voor jou geselecteerd. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens er de beste voetenverwarmer uit te kiezen.

 

1. Alpina Elektrische Voetenwarmer – Wasbaar – 3 Warmtestanden

 

De Alpina elektrische voetenverwarmer met een vermogen van 100 Watt verwarmt zachtjes je voeten en zorgt ervoor dat de bloedsomloop terug goed circuleert zodat je het snel lekker warm krijgt. Deze voetenverwarmer ziet eruit als een grote pantoffel waarin je beide voeten gelijktijdig kunt verwarmen.

Het gebruiksgemak wordt zelfs nog verder uitgebreid door de handige afstandsbediening waarmee je het toestel in 3 verschillende warmtestanden kunt instellen waardoor je zelf kunt bepalen welke jij het aangenaamst vindt. Doordat hij tevens over een automatische uitschakeling beschikt, zal hij zichzelf na 90 minuten uitschakelen zodat het toestel niet oververhit geraakt.

De voetenverwarmer met stoffen hoes werd aan de binnenkant met een super zachte bekleding afgewerkt waardoor hij heel comfortabel aanvoelt. Deze binnenvoering kan er overigens gemakkelijk worden uitgehaald om op 30°C in de wasmachine te wassen. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze voetenverwarmer is ideaal om ’s avonds voor de tv je beide voeten gelijktijdig te verwarmen.

Vermogen: hij kent een vermogen van 100 Watt waarmee hij heel snel zijn ingestelde temperatuur bereikt.

Instelling: het toestel kan door middel van een afstandsbediening in 3 warmtestanden worden ingesteld én schakelt zichzelf na 90 minuten automatisch uit.

Wasbaar: de super zachte binnenvoering kan er gemakkelijk worden uitgehaald om in de wasmachine te stoppen.

 

Nadelen: 

Binnenvoering: een klant merkt op dat de binnenvoering best iets hoger mocht zijn zodat hij minder snel naar beneden zakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana FWS – Voetenwarmer – met uitneembare voering – 3 warmtestanden

 

Medisana wordt door velen als het beste merk voor medisch gecertificeerde gezondheidsproducten beschouwd. Deze Medisana voetenverwarmer is tevens het populairste item in ons assortiment en dat merken we dan ook in de reviews waar hij van de meeste klanten een uitstekende beoordeling kreeg.

Doordat deze elektrische voetverwarmer een heel zachte uitneembare voering kreeg, is dit toestel ideaal om je voeten op koudere dagen goed op te warmen zodat je een ontspannen en comfortabel gevoel krijgt. Hij wordt gekenmerkt door zijn 2 m lange netsnoer, 3 warmtestanden en handige timer waarmee je zelf kunt bepalen in welke mate en hoelang je voeten worden verwarmd.

Bovendien zal het apparaat zichzelf automatisch na 90 minuten uitschakelen waardoor je zelfs een dutje kunt doen terwijl de voetverwarmer zijn werk doet. De uitneembare teddy hoes kan zonder probleem in de wasmachine worden gereinigd.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: het toestel zal zichzelf na 90 minuten uitschakelen zodat hij niet oververhit raakt.

Netsnoer: dankzij het 2 m lange netsnoer kun je steeds een comfortabele plaats uitzoeken om je voeten op te warmen.

Warmtestanden: hij kent 3 warmtestanden waardoor je zelf kunt bepalen welke mate van opwarming jij aangenaam vindt.

Onderhoud: de heel zachte uitneembare voering is wasmachinebestendig zodat je hem schoon en fris kunt houden.

 

Nadelen: 

Stevigheid: enkele klanten merken op dat de voetenzak geen stevigheid heeft waardoor hij naar beneden zakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Senza Runamel Voetenwarmer – verschillende uitvoeringen met grappige dieren

 

Deze Senza voetenverwarmer is eigenlijk een grappige pluchen pantoffel waardoor hij het ideale geschenk is om onder de kerstboom te leggen. Hij bestaat in verschillende kleuren en uitvoeringen waaronder een rendier, schaap, hond en dergelijke meer zodat je er zeker het perfecte exemplaar kunt uitkiezen.

De vrolijke pantoffel is zowel aan de buitenkant als binnenin, heerlijk zacht waardoor je een uiterst comfortabel gevoel ervaart om ontspannen in de sofa te zitten. Uiteraard kun je met deze pantoffel niet rondlopen want je beide voeten zitten er samen in om ze lekker warm te houden.

Door je eigen lichaamswarmte zullen je voeten namelijk vrij snel opwarmen wat voor een heel behaaglijk gevoel zorgt. Deze uitvoering kent geen elektrische bestanddelen en kan bijgevolg op het handwasprogramma in de wasmachine worden gereinigd. In de reviews merken we dat de klanten dit product een uitstekende beoordeling van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Geschenk: deze voetenverwarmer pantoffel wordt gekenmerkt door zijn ludieke uitstraling waardoor hij perfect is om cadeau te geven.

Materiaal: hij is vervaardigd uit super zachte pluche en zorgt voor een heel aangenaam en comfortabel gevoel.

Keuzemogelijkheden: de pantoffel wordt in verschillende kleuren aangeboden en kent diverse uitvoeringen waaronder een hond, schaap, rendier en nog enkele andere diersoorten.

Wasmachinebestendig: doordat hij geen elektrische onderdelen bevat kan hij in de wasmachine worden gewassen.

 

Nadelen: 

Gebruik: deze voetenverwarmer is eigenlijk niet meer dan een grote pantoffel waarin je je beide voeten kunt steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LifeGoods Elektrische Voetenwarmer – Voetenzak met Timer en Overhittingsbeveiliging 

 

De LifeGoods elektrische voetenverwarmer is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze uitvoering wordt getypeerd door zijn vrij grote pasvorm waardoor hij geschikt is voor mensen tot schoenmaat 47.

Dankzij zijn hoge vermogen van 100 Watt en de 3 warmtestanden, zal dit toestel heel snel op de gewenste temperatuur zijn zodat je van een ontspannend en pijnverlichtend gevoel kunt genieten. Doordat deze voetenverwarmer tevens over een timer en automatische uitschakeling beschikt, is hij tegen oververhitting beveiligd en kun je gerust een siësta doen. 

Het gebruiksgemak wordt zelfs nog een tikkeltje versterkt door de uitneembare teddy binnenvoering die op 30°C in de wasmachine kan worden gewassen om hem heerlijk fris en schoon te houden. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: de zachte teddy binnenhoes kan zonder probleem op 30°C worden gewassen zodat hij altijd schoon blijft en fris ruikt.

Vermogen: het apparaat kent een vermogen van 100 Watt en kan in 3 warmtestanden worden ingesteld waardoor je zelf een aangename temperatuurstand kunt uitkiezen om je voeten te verwarmen.

Het prijskaartje: dit product heeft de laagste prijs in onze lijst zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

Veiligheid: door de automatische uitschakeling zal het toestel zichzelf na 90 minuten uitzetten om oververhitting te voorkomen.

 

Nadelen: 

Binnenvoering: hoewel de binnenvoering heel aangenaam is, blijkt hij iets te dik te zijn om de warmte goed door te laten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sanitas Elektrische voetenverwarmer SFW 10 – automatische uitschakeling

 

De elektrische voetenverwarmer van Sanitas is het perfecte toestel om tijdens de koude herfst- en wintermaanden je voeten op te warmen. Vooral oudere of zieke personen hebben vaak last van koude voeten waardoor de spieren en gewrichten minder soepel zijn. 

Deze voetenverwarmer wordt getypeerd door zijn zachte en comfortabele pluchen binnenvoering die voor een nog aangenamer gevoel zorgt. Bovendien kan deze binnenhoes er gemakkelijk worden uitgenomen om hem in de wasmachine op 30°C te wassen. Het apparaat kent een sterk vermogen van 100 Watt en beschikt over 3 warmte-instellingen zodat je zelf de temperatuur kunt bepalen.

Verder werd hij voorzien van een oververhittingsbeveiliging die het toestel na 90 minuten automatisch zal uitschakelen. We zien dat er voor dit vrij recente apparaat nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: deze voetverwarmer kreeg een heel comfortabele en zachte teddy binnenvoering die voor een aangenaam gevoel zorgt.

Warmtestanden: hij kent 3 warmtestanden die je zelf naar wens kunt instellen om je voeten goed te verwarmen.

Veiligheid: de oververhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat het toestel zichzelf automatisch na 90 minuten zal uitschakelen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze uitvoering in de duurste prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetenverwarmers Koopgids

 

Als je vaak last hebt van koude voeten, kan het een goede aanbeveling zijn om in een degelijke voetenverwarmer te investeren. Maar zijn er eigenlijk verschillende soorten voetenverwarmers en kan een dergelijk apparaat gemakkelijk worden gebruikt? En hoe zit het met de veiligheid? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de aanbiedingen in de diverse testen te vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

De verschillende types

Een voetenverwarmer is een handig toestel om tijdens de koude wintermaanden je voeten op te warmen. Vooral senioren en mensen met een slechte bloedcirculatie hebben veel last van koude voeten waardoor de spieren en gewrichten over het ganse lichaam stram worden. We onderscheiden verschillende soorten voetenverwarmers die elk zo hun eigen voor- en nadelen hebben.

Enerzijds zijn er de verwarmingselementen of hotpacks die vrij compact zijn en ideaal om in je gewone schoenen te gebruiken. Deze verwarmingselementen worden gemaakt met actieve koolstof, ijzer, zout en water en geven gemiddeld 5 uren warmte af. Anderzijds worden er draagbare voetenverwarmers aangeboden waaronder sokken, inlegzolen en pantoffels die zowel binnens- als buitenshuis kunnen worden gedragen . Deze varianten zijn voorzien van een oplaadbare batterij en worden met een USB-kabel op de netstroom aangesloten.

Tenslotte is er nog de elektrische voetenverwarmer, in de vorm van een voetenzak, die rechtstreeks op de netstroom moet worden aangesloten om warmte te genereren. Sommige toestellen zijn voorzien van verschillende warmtestanden waarmee je zelf kunt bepalen welke temperatuur jou het aangenaamste gevoel geeft. Andere exemplaren beschikken dan weer over een massagefuntie zodat je koude en vermoeide voeten gelijktijdig worden verwarmd én verwend.

 

Het gebruiksgemak en de veiligheid

De elektrische voetenzak blijkt de best verkochte voetenverwarmer te zijn en kan net zoals alle andere varianten heel gemakkelijk worden gebruikt. Een dergelijk apparaat beschikt vrijwel altijd over een schakelaar en wordt vaak met een afstandsbediening geleverd zodat je je niet voorover moet buigen om de voetenverwarmer aan/uit te schakelen.

Daarnaast zijn al deze apparaten voorzien van een oververhittingsbeveiliging waardoor het toestel zich na een bepaalde tijd zelf gaat uitschakelen. Het elektrische toestel komt immers in direct contact met je lichaam waardoor je er heel voorzichtig mee moet omspringen.

We willen je graag het advies geven om steeds de gebruiksaanwijzing goed te lezen voor je het apparaat in gebruik neemt. In de meeste gevallen wordt er namelijk aangeraden om steeds sokken te dragen of een handdoek te gebruiken zodat er een barrière tussen de huid en de warmtebron wordt gevormd. Wanneer je voelt dat de warmte-intensiteit te hoog is, kun je beter het toestel onmiddellijk uitschakelen en de instellingen controleren.

De extra functies en het onderhoud

Er zijn voetenverwarmers met oplaadbare batterijen die je na het opladen gewoon kunt aantrekken en er zijn varianten die op de netstroom werken en bijgevolg in de buurt van een stopcontact moeten worden gebruikt. Deze voetenverwarmers worden gekenmerkt door hun vrij lange netsnoer dat voor voldoende bewegingsvrijheid zorgt om een gezellig en comfortabel plaatsje uit te zoeken zodat je ondertussen bijvoorbeeld naar de tv kunt kijken.

Enkele exemplaren zijn uitgerust met een timer die ervoor zorgt dat het apparaat zich na de ingestelde tijd zelf gaat uitschakelen en dit laat je toe om een dutje te doen terwijl je voeten aan het opwarmen zijn. Bovendien kennen alle voetenverwarmers een heel licht gewicht waardoor je het toestel gemakkelijk kunt verplaatsen om hem overal in huis te gebruiken. 

Het overgrote deel van deze elektrische voetenverwarmers kan trouwens in verschillende warmtestanden worden ingesteld waardoor je zelf de ideale temperatuur kunt kiezen om je voeten te verwarmen of warm te houden. Elke elektrische voetenverwarmer is trouwens voorzien van een zachte en comfortabele binnenvoering uit katoen, polyester of teddy en deze binnenhoezen zijn altijd uitneembaar en kunnen volgens de wasinstructies worden gewassen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES