Beste vouwmatras

Laatste update: 21.05.24

 

Vouwmatrassen test van 2024

 

Het is altijd leuk als vrienden een nachtje blijven slapen. Toch hoef je dan wel zeker te zijn van een extra slaapruimte. Een degelijke vouwmatras kan dan ook wonderen doen. Ideaal dus wanneer je na een nachtje uit gewoon bij vrienden of familieleden kunt blijven slapen. En bovendien neemt een vouwmatras ook helemaal niet zoveel ruimte in beslag. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 2 best beoordeelde vouwmatrassen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Antraciet 70×190 vouwmatras. Dit product biedt de mogelijkheid om 1 volwassen persoon zonder problemen te slapen te leggen. Ook wanneer je kiest voor de Antraciet 120×200 vouwmatras dan kun je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien kun je deze matras ook gewoon als een soort van poef of zitbank gaan gebruiken. Kortom het biedt heel wat verschillende mogelijkheden en opties.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vouwmatras Reviews – Top 2

 

 

Met een goede vouwmatras kun je verschillende leuke dingen doen en het is trouwens ook gemakkelijker om op te bergen. Hieronder staan er 2 opties waaruit je kunt kiezen om je zoektijd wat in te korten. Let wel, dat het materiaal geen allergische reactie veroorzaakt en kies voor de beste vouwmatras.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Antraciet 70×190

 

Het is altijd een zoektocht naar slaapruimte als je plotseling bezoek verwacht. Dat kan vermeden worden als je tenminste 1 vouwmatras in huis hebt. De antraciet vouwmatras van het merk MatrasDirect is een perfecte oplossing daarvoor. Je kunt dit product gemakkelijk uitvouwen als jouw gast zover is om te gaan slapen en na gebruik kun je het gemakkelijk opvouwen en opbergen. Dit is ook een perfecte oplossing als je weinig ruimte in huis hebt voor een logeerbed.

Een vouwmatras is heel handig als je ruimte wilt besparen, want met een permanent bed heb je weinig beschikbare ruimte over voor andere spullen. Je kunt dit logeerbed ook als poef gebruiken voor de slaapkamer van het kind. Het is klein en is dus heel gemakkelijk om op te bergen. Dit product is gemaakt van polyetherschuim en het kan goed dienen als een speelmatras of extra zitvlak voor kinderen. Het heeft een ruim formaat waardoor zelfs volwassenen goed erop passen. Het is echt een eenpersoons matras met een gemiddeld ligcomfort. Als je dit product lang wilt gebruiken is het aangeraden om het niet te belasten met een gewicht boven 80 kg. Deze vouwmatras is echter niet anti allergisch, dus je kunt liefst een schoon deken erop gebruiken.

Voor deze vouwmatras aanbieding is er slechts 1 review geplaatst, waarbij deze gebruiker het comfortabel vindt voor het kind, maar voor hem of haar heeft het niet een aantrekkelijk ontwerp. Deze gebruiker is van mening dat dit product stevig genoeg is voor kinderen, maar te slap is voor volwassenen. Je kunt dit product ook niet omdraaien om het dikker te maken, vanwege de dikte ervan. Over het algemeen raadt deze gebruiker dit product wel aan, maar in het bijzonder voor kinderen. Deze vouwmatras aanbieding is desondanks wel aangeraden door deze gebruiker, want het heeft meer positieve eigenschappen dan negatieve.

Wanneer je bijvoorbeeld op een klein appartementje woont dan kan een degelijke vouwmatras best wel handig zijn. Ook wanneer je regelmatig vrienden en familie op bezoek krijgt die dan besluiten om bij jou te blijven logeren. Met dit exemplaar van het bekende merk MatrasDirect haal je misschien wel één van de populairste producten in huis. We kunnen je alvast vertellen dat het merk MatrasDirect echt wel een vaste waarde is op het gebied van vouwmatrassen en misschien daardoor ook wel als het beste merk kan worden beschouwd.

 

Voordelen:

Budget: het is misschien niet meteen de vouwmatras met de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope matrassen kunnen vinden. En dit is werkelijk ideaal voor personen met een beperkt budget of gewoon wanneer je liever niet zoveel geld wilt uitgeven.

Comfort: het duurt helemaal niet zo lang om de matras volledig uit te vouwen. Bovendien kun je deze na gebruik ook weer makkelijk en snel dichtvouwen en ergens veilig opbergen.

Materiaal: deze vouwmatras is volledige vervaardigd uit zeer stevig en duurzaam polyetherschuim. Daardoor is het stevig maar voelt het toch nog heel zacht aan. Indien je het bijvoorbeeld niet als matras gebruikt dan zou je het ook als een soort van poef kunnen gebruiken.

Handig in gebruik: met deze vouwmatras haal je een product in huis dat je maximaal kunt belasten met een gewicht van ongeveer 80 kilogram.

 

Nadelen: 

Geen reviews: momenteel zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit kan te maken hebben met het feit dat het om een nog vrij recent toestel gaat.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen online reviews zijn geschreven, is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring bij deze vouwmatras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Antraciet 120×200

 

Heb jij een kleine woon- en slaapruimte en krijg je vaak bezoek? Dan wordt het heus tijd dat je uitkijkt naar een goede vouwmatras. Dit product van MatrasDirect is heel handig om voor verschillende doeleinden te gebruiken. Dit product is erg dik met een ruim formaat voor alle leeftijdscategorieën.

Je kunt deze matras binnen de kortste tijd opvouwen tot een bankje waarop jouw kind kan zitten lezen. Je zult merken dat het kind veel meer ervan geniet, omdat je van alles op dit product kunt doen. Deze volwaardige matras biedt uitstekend ligcomfort voor jong en oud. De matras heeft een twijfelaar voering en het is gemaakt van polyester. Dit product is te verkrijgen in de kleur antraciet en het is niet anti allergisch.

Door de dikte van deze matras kun je hem moeilijk wassen, maar je kunt hem van tijd tot tijd in de zon plaatsen voor enkele uren. Ook kun je hem laten stomen tegen huisstofmijt. Je kunt deze matras te allen tijde gebruiken, maar je dient er wel zorg voor te dragen dat je het niet overbelast met meer gewicht dan is aangeraden. Dit product kan maximaal met 80 kg belast worden, dat is 1 volwassene of ongeveer 10 peuters.

De vouwmatras antraciet van het merk MatrasDirect wordt aanbevolen voor eenieder, hoewel er nog geen gebruikerservaringen zijn geschreven. Dit kan hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de hoge prijs van dit product. Het past trouwens ook niet in de categorie van goedkope vouwmatrassen en dat is terecht ook. Laat de prijs je niet afschrikken, want je kunt er pas van meepraten als je het hebt uitgeprobeerd. Het kan een topproduct zijn, maar er kan nog geen advies worden gegeven hiervoor. Wees daarom 1 van de eerste om dit product te gebruiken en deel jouw ervaringen door middel van een review.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Antraciet 120×200 vouwmatras. Net zoals het product dat we hierboven besproken hebben, zul je merken dat ook deze vouwmatras afkomstig is van het bekende merk MatrasDirect. Om te weten of deze vouwmatras nu wel precies is waar jij al zo lang naar op zoek bent, is het altijd een goed idee om even naar de kenmerken van het product te kijken. Om het jou iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de verschillende voordelen en nadelen van de vouwmatras.

 

Voordelen:

Comfort: deze vouwmatras is werkelijk ideaal wanneer je regelmatig vrienden op bezoek krijgt die uiteindelijk blijven slapen. Of gewoon wanneer je op een klein appartementje woont en dus zoveel mogelijk ruimte wilt kunnen besparen.

Handig in gebruik: je kunt dit product niet alleen als een degelijke matras gaan gebruiken maar je kunt het bovendien ook gaan omvormen tot een degelijke zitbank.

Materiaal: deze vouwmatras is volledig vervaardigd uit duurzaam en stevig polyester en is voorzien van een degelijke twijfelaar voering.

 

Nadelen: 

Onderhoud: het is niet echt eenvoudig om deze vouwmatras op een handige manier te onderhouden. Dit heeft vooral te maken met de dikte van dit product. Bovendien is de matras niet anti allergisch.

Draagkracht: je hoeft er ook wel rekening mee te houden dat je deze vouwmatras maximaal met 80 kilogram kunt gaan belasten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vouwmatrassen koopgids

 

Krijg jij ook vaak vrienden over de vloer voor een feestje en blijven de meeste daarna ook logeren? Dan ben jij zeker gebaat bij de aankoop van een vouwmatras. Wij helpen je graag een keuze te maken uit de beste vouwmatrassen. Wanneer je de aanbiedingen gaat vergelijken is het dan ook best dat je aandacht schenkt aan het gebruiksgemak, de lichaamsondersteuning, de prijs en het design.

Gebruiksgemak

Om van een goede nachtrust te genieten is een matras uiteraard van groot belang. Er zijn ook zodanig veel modellen op de markt die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Daarnaast heeft elke matras ook zijn eigen functie. Stel dat je een feestje bij je thuis organiseert en sommige personen besluiten om gewoon bij jou te logeren. In dat geval kan het handig zijn dat je beschikt over één of meerdere vouwmatrassen.

Het is ook mogelijk om een vouwmatras te gaan gebruiken wanneer je op kampeertrip gaat. Als je van een extra goede nachtrust wilt genieten, dan kun je bijvoorbeeld je matras onder je slaapzak leggen. Op die manier lig je ook niet meteen op de harde ondergrond. Bovendien kun je een vouwmatras ook gewoon als speelmatras zien voor jouw kindjes. Het is niet nodig dat je slaapt op een vouwmatras.

Uiteraard zal het misschien iets harder liggen dan de gewone standaard matras. Daarom is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht dat bij die vouwmatras hoort. Je hebt modellen waarbij het aan te raden is om slechts tot 80 kg gewicht te gaan. Indien je er met meer dan 80 kg gaat op liggen dan kan het zijn dat de matras net iets teveel inzakt waardoor je natuurlijk veel harder ligt. Houd verder ook rekening met de afmetingen ervan. Zo heb je vouwmatrassen voor volwassenen en matrassen specifiek voor kinderen.

 

Lichaamsondersteuning

Bij de zoektocht naar een goede vouwmatras en eigenlijk om het even welke matras is het ook belangrijk dat je let op de ondersteuning. Langs de ene kant is het aan te raden dat de matras een zekere hardheid bevat zodat die voldoende ondersteuning kan bieden. Maar langs de andere kant mag de matras ook niet te hard zijn zodat de natuurlijke kromming van onze wervelkolom zoveel mogelijk wordt gerespecteerd.

Het is namelijk belangrijk dat ons hoofd en onze nek in één lijn blijven liggen met de rest van ons lichaam. Namelijk met de rug en de heupen. Je zult al vrij vlug merken dat er matrassen zijn die zeer zacht kunnen zijn en dan ook een aantal modellen die heel hard kunnen liggen. Uiteraard zijn niet alle zachte matrassen slecht en niet alle harde matrassen slecht. Het is dus ook mogelijk dat een hardere matras een goede ondersteuning biedt. Hierbij is persoonlijke voorkeur dan weer heel belangrijk en een bepalende factor.

Uiteraard speelt ook de grootte van de matras een belangrijke rol net als jouw gewicht. Zoals reeds eerder aangegeven heeft elke matras een bepaalde maximale belastbaarheid. Als je een kinder vouwmatras aankoopt en jij gaat daar als volwassene op liggen dan zul je merken dat je veel harder ligt doordat de vouwmatras niet voor jouw gewicht gemaakt is.Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden als je van een goede nachtrust wilt genieten.

Prijs en design

In jouw zoektocht naar de vouwmatras die aan al jouw wensen en eisen voldoet zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn naar het design toe. Vouwmatrassen vind je namelijk in de meest uiteenlopende kleuren. Bovendien heb je ook modellen die beschikken over een bepaald patroon. Op die manier kun je de matras kiezen die het beste bij jouw persoonlijkheid past en misschien ook wel het meest in jouw interieur past. Het zou wel eens kunnen zijn dat matrassen met een bepaald patroon iets duurder zijn dan de gewone effen kleuren en daardoor dus niet meer tot de goedkope vouwmatrassen behoren.

De prijs van de vouwmatras zal ook mede bepaald worden door het materiaal waaruit deze bestaat en de dikte ervan. Het is dan ook een goede aanbeveling om even tijd te nemen en de vele beoordelingen van kopers door te nemen. In deze reviews geven kopers niet alleen hun eerlijke mening maar je kunt er ook heel wat extra informatie uit halen. Op die manier kun je te weten komen of het product dat je wilt aankopen echt wel iets voor jou is. Het is ook nooit verkeerd om rekening te houden met eventuele promoties en misschien kom jij zo wel jouw vouwmatras aanbieding tegen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES