Beste vuilnisbak

Laatste update: 25.04.24

 

Vuilnisbakken test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke vuilnisbak? Dan kunnen wij jou vast en zeker helpen. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen met welke elementen je rekening zou kunnen houden. Deze tips en adviezen zouden je misschien echt wel kunnen helpen in de zoektocht naar de ideale vuilniszak. We zijn natuurlijk ook op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse vuilnisbakken. Zo blijkt de Brabantia Touch Bin een degelijk apparaat te zijn dat op heel wat positieve online reviews kan rekenen. Het heeft een totaal volume van maar liefst 30 liter en is dus voldoende groot. Ook met de Simplehuman Retro vuilnisbak haal je een uitstekend toestel in huis. Het toestel is ideaal voor grote gezinnen met een maximaal volume van maar liefst 30 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vuilnisbak reviews – top 5

 

 

Een vuilnisbak is onmisbaar in elk huis of appartement. Je kunt toch moeilijk je vuilnis op de grond of door het raam gooien? Koop een goede vuilnisbak en als je van recycleren houdt dan kun je een vuilnisbak kopen met verschillende compartimenten om het afval te scheiden. Kies de beste vuilnisbak uit van tussen de volgende vijf topproducten die we vergeleken hebben op basis van de beoordelingen van gebruikers.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Brabantia Touch Bin

 

De Brabantia Touch Bin heeft een inhoud van 30 liter en staat goed in elk interieur. Het artikel is uitgerust met de soft-touch sluiting dus het is geruisloos wanneer het deksel opent of sluit. Het deksel is afneembaar zodat je vlug en eenvoudig de volle vuilniszak kunt vervangen.

Aan de binnenkant zit een binnenemmer gemaakt van kunststof die je makkelijk kunt schoonmaken. Deze emmer beschikt over ventilatiegaten om vacuüm te voorkomen als je de vuilniszak verwijdert. Dankzij de draaggreep kun je het product makkelijk verplaatsen en de vloer raakt ook niet beschadigd door de bodemrand die gemaakt is van kunststof.

De vele honderden reviews zijn positief en geven een goed advies weer voor dit product. Deze vuilnisbak heeft een mooi ontwerp en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Je kunt het eenvoudig openen en sluiten met de klep en het heeft ook een goed formaat.

Met de Brabantia Touch Bin mag je er zeker van zijn dat je een degelijke en duurzame vuilnisbak in huis haalt. Bovendien beschikt dit model over een vrij ruim volume van maar liefst 30 liter. De witte kleur laat het vrijwel meteen goed uitkomen in eender welk interieur. We kunnen stellen dat Brabantia zeker één van de populairste zoniet het beste merk is.

 

Voordelen:

Soft-touch sluiting: dankzij de soft-touch sluiting zul je merken dat de vuilnisbak niet met een harde klap dicht valt.

Onderhoud: het is mogelijk om het deksel van deze vuilnisbak te halen. Op die manier is het veel gemakkelijker om er de volle vuilniszak uit te halen en deze te vervangen door een leeg exemplaar.

Handig in gebruik: je zult merken dat de vuilnisbak nog voorzien is van een handige binnenemmer die je er ook eenvoudig kunt uithalen. Verder zorgt de draaggreep voor iets meer comfort tijdens het verplaatsen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit van dit product.

Vraagprijs: een aantal klanten vinden dat de vraagprijs voor deze vuilnisbak net iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Simplehuman Retro

 

Deze vuilnisbak aanbieding van Simplehuman beschikt over een pedaal om het makkelijk te openen en is ontworpen in echte retro-stijl. Het artikel heeft een inhoud van 30 liter en is daardoor geschikt om in de keuken te gebruiken.

Het product is gemaakt van RVS en beschikt over een FFP laag waardoor je geen vingerafdrukken nalaat op het deksel. Het is een functionele vuilnisbak die ook nog eens tegen een scherpe prijs aangeboden wordt.

De meeste kopers zijn heel positief over de aankoop van deze vuilnisbak aanbieding. Het is een stevig product die goed werkt en het is makkelijk om te reinigen. Het design valt in de smaak bij de gebruikers en de voetpedaal is een pluspunt. Het deksel mocht wel iets zwaarder want het sluit niet altijd even goed en de vuilnisbak verschuift ook nogal makkelijk, vooral op gladde vloeren.

Zodra je de prijs van de Simplehuman Retro vuilnisbak ziet dan zou je kunnen denken dat het hier misschien wel eens om een aanbieding gaat. Dit zouden heel wat kopers echt wel kunnen waarderen waardoor de vuilnisbak wel eens tot de populairste modellen zou kunnen behoren.

 

Voordelen:

Inhoud: deze handige vuilnisbak is voorzien van een vrij groot volume van ruim 30 liter. Ideaal voor grote gezinnen.

Materiaal: je kunt er zeker van zijn dat het om een stevige vuilnisbak gaat die helemaal uit RVS is gemaakt. Bovendien is het product afgewerkt met een handige FFP laag. Op die manier zul je geen vingerafdrukken op de vuilnisbak opmerken.

Prijskaartje: het is misschien nog niet de laagste prijs maar toch zul je versteld staan van het voordelige tarief.

 

Nadelen: 

Deksel: volgens een enkele koper had het deksel van deze vuilnisbak misschien net wel iets zwaarder mogen zijn.

Niet stabiel: het was misschien handiger geweest indien de vuilnisbak over een antislip bodem beschikte. Nu blijft het toestel niet altijd even stabiel staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brabantia Touch Bin

 

Deze vuilnisbak van Brabantia heeft een inhoud van wel 60 liter om veel afval in te verzamelen. Het is uitermate geschikt voor gezinnen en is uitgerust met een soft touch sluiting om het deksel geruisloos te openen en te sluiten. Om de vuilniszak eenvoudig te vervangen is het deksel afneembaar.

Het artikel beschikt over stevige draaggrepen om het eenvoudig te verplaatsen en dankzij de grote opening kun je je afval makkelijk weggooien. De vloer is beschermd dankzij de beschermrand op de bodem die gemaakt is van kunststof.

De beoordelingen zijn volledig positief, geen enkele persoon geeft negatief advies. De grote vuilnisbak is geschikt voor gezinnen maar ook voor op kantoor. De kopers zijn tevreden dat ze niet meer elke dag het vuilnis moeten buiten zetten. Het is van goede kwaliteit maar wel iets duurder. Het product heeft een mooi design en de levering was vlot en snel.

Net zoals het eerste product is ook deze vuilnisbak afkomstig van het merk Brabantia. Dit doet vermoeden dat heel wat mensen het dan ook als het beste merk zullen beschouwen. Hieronder kun je even een overzicht vinden van de sterke en minder sterke kanten van deze vuilnisbak.

 

Voordelen:

Inhoud: in tegenstelling tot de voorgaande modellen is dit een vrij grote vuilnisbak die over een volume van maar liefst 60 liter beschikt.

Soft-touch sluiting: dankzij de soft-touch sluiting zul je merken dat de vuilnisbak zo goed als geruisloos kan geopend en gesloten worden.

Onderhoud: je kunt de vuilniszak handig en snel vervangen doordat je het deksel van de vuilnisbak er kunt afhalen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is zeker niet meteen het toestel met de laagste prijs en dit zou eventueel wel eens een minpuntje kunnen zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Steeldesign Duo Maro

 

De Steeldesign Duo Maro vuilnisbak is geschikt voor afvalscheiding en beschikt daarvoor over 2 compartimenten met elk een inhoud van 30 liter. Deze vuilnisbak kan dus tot 60 liter afval in totaal bevatten. Kies zelf welk vuilnis je in het tweede vak wilt weggooien, wil je plastic recycleren of liever papier? De keuze is aan jou.

Het is een stevig artikel gemaakt van RVS en is uitgerust met twee voetpedalen zodat je de compartimenten elk apart kunt openen. De vuilnisbak heeft een breedte van 58,5 cm en een hoogte van 64,5 cm als de deksels gesloten zijn.

De meningen van gebruikers zijn overwegend positief. Het is een grote vuilnisbak met een mooi ontwerp en je kunt handig je vuilnis scheiden in de twee bakken. Het past goed in de keuken en de voetpedalen werken perfect. Voor één koper sluit het deksel niet goed bij gebruik van een binnenzak.

Met de Steeldesign Duo Maro haal je een heel bijzondere vuilnisbak in huis. Dit model bestaat namelijk uit 2 compartimenten waardoor we te maken hebben met een zogenaamde duo vuilnisbak. Elk compartiment afzonderlijk is voorzien van een volume van maar liefst 30 liter. Het komt er dus op neer dat je met dit product een totaal volume van ruim 60 liter in huis haalt.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: doordat de vuilnisbak over 2 afzonderlijke compartimenten beschikt, is het mogelijk om je afval te gaan sorteren.

Materiaal: je zult merken dat de vuilnisbak zeker en vast wel tegen een stootje kan aangezien het van stevig en duurzaam RVS gemaakt is.

Gebruiksgemak: de vuilnisbak is voorzien van 2 handige voetpedalen. Op die manier is het mogelijk om de compartimenten afzonderlijk van elkaar te gaan openen en sluiten.

 

Nadelen: 

Deksel: volgens een enkele koper zou het deksel van deze vuilnisbak niet voldoende sluiten en daardoor vrij kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hailo Vuilbak AE366610

 

Deze Hailo vuilnisbak is gemaakt voor inbouw en heeft de volgende afmetingen 251 x 480 x 400 mm.

Dit product is ook ideaal voor afvalscheiding dankzij de twee bakken van elk 15 liter inhoud. Het heeft een grijze kleur en kan in totaal 30 liter afval bewaren.

Dit artikel moet in een kast ingebouwd worden. Zo trek je de lade open en kun je je vuilnis weggooien. De product wordt aangeboden tegen een lage prijs en behoort daardoor tot de categorie van goedkope vuilnisbakken.

De kopers zijn tevreden over deze vuilnisbak aanbieding, vooral dan over de goede kwaliteit die ze krijgen voor een goedkope prijs. Het product past perfect in de keukenkast en is eenvoudig om te openen dankzij de goede glijders. Het is ook makkelijk om te installeren.

Met dit model van Hailo haal je meteen een heel bijzondere en speciale vuilnisbak in huis. Dit model is helemaal ontworpen om het te laten inbouwen in bijvoorbeeld een kast. De vuilnisbak heeft een formaat van 251 x 480 x 400 mm en is werkelijk ideaal voor iets grotere gezinnen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de vuilnisbak over 2 verschillende compartimenten beschikt, kun je op een handige manier je afval gaan sorteren.

Inhoud: de afzonderlijke compartimenten hebben elk een inhoud van ruim 15 liter. Dit komt dus neer op een totaal van maar liefst 30 liter.

Aankoopprijs: vanwege de lage prijs zul je dit artikel zeker en vast tussen de goedkope vuilnisbakken kunnen spotten.

 

Nadelen: 

Inbouw: het feit dat het om een inbouw model gaat, zou voor sommige kopers eventueel een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuilnisbakken koopgids

 

Een vuilnisbak is een product die je niet kan wegdenken in je huis. Tijdens het koken produceer je afval maar ook als je iets koopt werp je daarna de verpakking meestal weg. Voor deze zaken heb je een vuilnisbak nodig, ook wanneer je het huis schoonmaakt zul je veel stof verzamelen. Bij het kopen van een vuilnisbak moet je met enkele punten rekening houden: het formaat van de vuilnisbak, wil je recycleren, materiaal en vorm van de vuilbak en de manier om die te openen.

Formaat van de vuilnisbak

Een belangrijk punt om aan te denken is de grootte van de vuilnisbak. Dit hangt in grote mate af van twee factoren: de beschikbare plaats en de grootte van je gezin. Tegenwoordig is er echter nog een derde belangrijke factor namelijk het scheiden van afval.

Een vuilnisbak in de keuken moet groot zijn want meestal ga je daar het meeste afval in werpen. Een model van 10 liter is dus niet echt geschikt, je bewaart deze vuilnisbak beter om het in de badkamer te plaatsen. In de keuken plaats je best een vuilnisbak met een capaciteit van 30 tot 50 liter en de kleinere modellen van 10 liter kun je houden voor de badkamer of op kantoor.

De grootte van je huishouden is ook een grote invloed. Als je als koppel samenwoont zonder kinderen dan zul je minder afval produceren dan een gezin van vijf personen. Koop bijvoorbeeld geen vuilnisbak van 50 liter als je slechts met twee personen onder één dak woont want tegen dat de vuilnisbak vol is heb je al last van geurtjes in de keuken. Je kunt ook altijd een inbouw vuilnisbak plaatsen.

 

Recycleren

Er bestaan vuilnisbakken die speciaal gemaakt zijn om afval te scheiden. Je beschikt dan over twee of drie emmers zodat je organisch, plastic en glas of papier kunt scheiden. Een vuilnisbak met meerdere emmers zal natuurlijk ook meer plaats innemen maar je helpt er op lange termijn wel het milieu mee.

Deze vuilnisbakken zijn ook in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een product kopen met drie emmers die elk een inhoud hebben van 8 liter maar je kunt er ook krijgen met een inhoud van elk 15 liter. Je zult op die manier ook meer vuilniszakken moeten kopen maar het zal iets langer duren eer deze zakken vol zitten omdat je het afval van elkaar scheidt.

 

Materiaal en vorm

Er kunnen verschillende soorten materialen gebruikt worden om een vuilnisbak te maken. De keuze van dit materiaal hangt volledig van je eigen voorkeur af. Je kunt kiezen tussen metaal, RVS en kunststof.

Een vuilnisbak die gemaakt is van metaal is stevig en kan zeker tegen een stootje. Deze vuilnisbakken zijn uitermate geschikt om buitenshuis te gebruiken.

Een vuilnisbak van roestvrij staal is stijlvol en je kunt dit ook gemakkelijk schoonmaken. De nieuwste modellen zijn voorzien van een coating om vingerafdrukken te vermijden zodat je vuilnisbak proper blijft en er altijd strak uitziet.

Tenslotte zijn er nog vuilnisbakken die vervaardigd zijn uit kunststof, deze zijn lichter van gewicht zodat je ze makkelijker kunt verplaatsen maar ze zijn wel niet zo stevig.

De vorm hangt ook af van je eigen voorkeur. Sommige mensen verkiezen een rechthoekige afvalbak terwijl andere liever een ovaal model kopen. Je kunt ook ronde, driehoekige en vierkante vuilnisbakken vinden om bij je interieur te passen.

Hoe open je de vuilnisbak?

Er zijn verschillende manier waarop je een vuilnisbak kunt openen. Je kunt een sensor-systeem op je product hebben zodat de vuilnisbak opent zonder het aan te raken. Zo blijft het deksel schoen en kun je het vuilnis met beide handen weggooien. Het nadeel is wel dat deze vuilnisbak op een plaats moet staan waar er niet veel personen passeren.

De pedaalemmer bestaat al lang. Hier kun je met je voet op een pedaal trappen om het deksel van je vuilnisbak te openen. Te meeste modellen beschikken over deze optie, het enige nadeel is dat je het deksel meestal niet volledig kunt afnemen.

Er zijn ook vuilnisbakken met een touch-systeem waarbij je deze lichtjes moet aanraken om het deksel te openen. Het deksel blijft open zodat je het vuil kan weggooien en je sluit het terug door opnieuw even aan te raken. Deze manier is minder hygiënisch omdat je de vuilnisbak aanraakt en het deksel wordt ook sneller vuil door de vingerafdrukken.

Een open vuilbak is ook heel gekend, deze zie je veel op kantoor of in een studeerkamer. Je hoeft hier geen deksel te openen maar dit model is niet geschikt voor organisch materiaal en je moet het ook snel legen.

Je kunt ook nog andere manieren tegenkomen zoals het swing-systeem en het push-systeem.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES