5 beste Vuurkorven Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste vuurkorven – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je ’s avonds nog wat in de tuin of op het terras kunnen genieten van een lekker glaasje wijn en een goed boek? Dan komt een vuurkorf vast en zeker goed van pas. Het ruime aanbod maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en daarom willen wij jou alvast graag op weg helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten en zijn onder andere uitgekomen bij de Esschert Design Vuurkorf die gekenmerkt wordt door een prachtige tulpvorm. Echter blijkt ook de La Hacienda Morden vuurkorf een schot in de roos te zijn. Het grote verschil met het eerste product is dat hij geleverd wordt inclusief een stevige bodemplaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste vuurkorven (Reviews) van 2024

 

De beste vuurkorf hoeft niet noodzakelijkerwijs ook de duurste te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope vuurkorven en/ of aanbiedingen die best de moeite waard zijn. Of je nu kiest voor een vuurkorf van Intratuin of liever gaat voor eentje van Livin Flame blijft vooral een persoonlijke keuze. Net zoals de beslissing om te kiezen voor een houten exemplaar of eentje met, al dan niet zonder schaal. Bekijk de 5 topproducten hieronder even en houd ook rekening met het advies van klanten, vermeld in de talrijke online reviews.

 

1. Esschert Design Vuurkorf Tulpvorm

 

Deze prachtige vuurkorf met een compact formaat van 61 x 50 x 54,5 cm kun je makkelijk ergens een mooi plekje in de tuin of op het terras zoeken. De vuurkorf wordt bovendien gekenmerkt door een prachtig tulpvorm en werd volledig in een zwarte kleur afgewerkt. Hij wordt geleverd door het bekende Esschert Design, door velen als veruit het beste merk beschouwd.

De vuurkorf is voorzien van een stevig onderstel inclusief 2 handvatten die het mogelijk maken om hem makkelijk en snel te verplaatsen. Het product is voornamelijk uit metaal vervaardigd en werd volledig voorbehandeld.

Een blik op de online reviews toont voornamelijk heel wat positieve reacties van klanten aan waardoor deze vuurkorf wel eens tot de populairste korven kan behoren. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat er geen onderplaat of opvangschaal wordt meegeleverd en dat de as bijgevolg gewoon op de grond valt.

 

Voordelen:

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 61 x 50 x 54,5 cm wat als behoorlijk compact kan worden beschouwd.

Comfort: dankzij het stevige onderstel mag je er zeker van zijn dat de vuurkorf stabiel blijft staan. De 2 handvatten bieden je dan weer extra comfort tijdens het verplaatsen.

Materiaal: bij de productie van deze prachtige vuurkorf heeft men vooral gekozen om te werken met metaal dat bovendien werd voorbehandeld.

 

Nadelen:

Geen onderplaat: het is mogelijk dat sommige klanten het als storend zullen ervaren dat het product zonder onderplaat wordt geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. La Hacienda Morden Vuurkorf Incl. bodemplaat

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke kwalitatieve vuurkorf? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van La Hacienda even grondig te bekijken. In vergelijking met de andere vuurkorven uit dit lijstje, kunnen we bovendien besluiten dat hij over de laagste prijs beschikt.

Deze prachtige vuurkorf wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 39 x 39 x 45 cm én wordt geleverd inclusief een bodemplaat. De bodemplaat vangt de assen meteen op zodanig dat deze niet op de grond belanden en bijgevolg makkelijker weg te vegen zijn. Bij de productie van de korf heeft men gekozen om te werken met gelakt staal wat resulteert in een optimale stevigheid en een prachtig design. De handvatten maken hem dan weer makkelijk te verplaatsen.

Wanneer we de reacties van klanten bekijken dan zien we dat er heel wat positief advies wordt gegeven omtrent de gebruiksvriendelijkheid, de duurzaamheid en het design. Slechts één koper blijkt de vuurkorf als kwetsbaar en niet stevig te ervaren en dat is uiteraard jammer.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de mooie betaalbare prijs van deze vuurkorf.

Formaat: je geniet een compact en handzaam formaat van maar liefst 39 x 39 x 45 cm.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot het vorige product, zul je merken dat deze vuurkorf wel degelijk voorzien is van een bodemplaat. De handvatten bieden dan weer net dat tikkeltje meer comfort.

Materiaal: de vuurkorf is voornamelijk uit gelakt staal vervaardigd en kan dan ook best wel wat verdragen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele klant is van mening dat bepaalde onderdelen aan de vuurkorf behoorlijk kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BadBoysBrand Hercules Vuurkorf Staal 100% Made in Jail 29 KG

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar design? Dan raden wij jou aan om dit product van BadBoysBrand alvast even van naderbij te bekijken.

De vuurkorf is, net zoals het vorige product, vervaardigd uit duurzaam staal en kan dan ook best wel tegen een stootje. Het compacte formaat van 46 x 46 x 48 cm in combinatie met de stevige handvatten, zorgen voor een handzaam en makkelijk te verplaatsen product. Verder is de vuurkorf uitgerust met een degelijke opvangbak waarin de assen kunnen vallen. Dit maakt het schoonmaakwerk achteraf meteen een pak eenvoudiger.

Ondanks de hoge prijs kunnen we vaststellen dat de koper duidelijk helemaal tevreden is en beloond wordt met een monsterscore van 5 sterren. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de gebruikte materialen maar ook vanwege het design. Kortom, een topproduct!

 

Voordelen:

Materiaal: ook hier heeft men voornamelijk gewerkt met de positieve eigenschappen van staal.

Formaat: de vuurkorf wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 46 x 46 x 48 cm en kan als behoorlijk compact worden beschouwd.

Handvatten: de handvatten bieden je de mogelijkheid om de vuurkorf op een eenvoudige en comfortabele manier op te tillen en te verplaatsen.

Opvangbak: de meegeleverde opvangbak zorgt ervoor dat er geen assen en stofdeeltjes op de grond terechtkomen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze vuurkorf aan te kopen dan zul je wel moeten opboksen tegen een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Practo Vuurkorf Vierkant Met asplaat Metaal

 

Je kunt altijd nog kiezen voor deze unieke vuurkorf die jou wordt aangeboden en geleverd door Practo. De korf wordt gekenmerkt door een vierkante vorm en een maximale afmeting van 45 bij 45 cm. De combinatie van enerzijds het compacte formaat en anderzijds de inklapbare handvatten, maken hem bijzonder handzaam en eenvoudig om te verplaatsen.

Net zoals heel wat andere vuurkorven uit dit lijstje, zul je merken dat ook dit exemplaar uit duurzaam metaal vervaardigd werd. Hij kan dan ook best wel wat verdragen. De korf wordt bovendien geleverd inclusief een opvangbak waarop de assen rechtstreeks terecht komen. Op die manier valt het schoonmaakwerk achteraf natuurlijk wel nog mee.

Ook hier stellen we vast dat de klant duidelijk tevreden is over de aangeboden kwaliteit en het prachtige design. Dit wordt opnieuw beloond met een uitstekende score van 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen als een koopje beschouwd kan worden.

 

Voordelen:

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een vierkant ontwerp en totaal formaat van maar liefst 45 x 45 cm.

Comfort: de vuurkorf is voorzien van een stel stevige handvatten die hem makkelijk te verplaatsen maken.

Onderhoud: dankzij de meegeleverde opvangbak waarin de assen en stofdeeltjes terechtkomen, kan het onderhoud nadien tot een minimum worden beperkt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat net iets hoger ligt dan normaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Livin’ Flame Vuurtafel Blaze 60 Roestvrije brander Lavastenen Lava houtblokken

 

Tot slot is er dan altijd nog deze unieke en opvallende vuurkorf van Livin’ Flame. Ben je op zoek naar een stijlvolle vuurtafel om buiten op het terras of in de patio te plaatsen? Dan lijkt dit product alvast een goede aanbeveling te zijn. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een roestvrije brander, lava houtblokken, lavastenen, een gasslang en een beschermhoes.

De vuurkorf wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van maar liefst 63 cm, een breedte van zo’n 59 cm en een diepte van ruim 59 cm. Bij de productie van dit unieke design heeft men vooral gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van enerzijds RVS en anderzijds hout. Vandaar meteen ook het rustieke en stijlvolle karakter.

Jammer genoeg blijken er nog geen online beoordelingen bij deze vuurkorf te zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het een vrij recent product betreft. Alhoewel ook de hoge prijs een perfecte verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van enige reviews.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen een vuurkorf maar onder andere ook een stevige beschermhoes, een roestvrije brander, lava houtblokken en lavastenen.

Formaat: de vuurkorf blijkt maar liefst 63 cm hoog te zijn, zo’n 59 cm breed en maar liefst 59 cm diep.

Materiaal: het is een stevige en duurzame vuurkorf die vervaardigd is uit een combinatie van RVS en hout.

 

Nadelen:

Budget: indien je interesse hebt in deze vuurkorf, stel dan op voorhand het budget lichtjes bij daar de prijs iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuurkorven Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een ideale vuurkorf maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Dan willen wij jou uiteraard uit de nood helpen. In onze koopgids bespreken we enkele belangrijke factoren die jouw keuze tijdens het vergelijken van producten en aanbiedingen, kunnen vergemakkelijken. Zo zullen we het niet alleen hebben over de mogelijkheden maar evenzeer over de werking, de gebruikte materialen en natuurlijk ook de plaatsing.

Wat is een vuurkorf

Een vuurkorf is een apparaatje dat je zou kunnen vergelijken met een verwarmingstoestel. Uiteraard ziet het er fysiek wel iets anders uit maar het principe is min of meer hetzelfde en berust of het afgeven van warmte. Naast het design zul je merken dat er nog één groot verschil is met de standaard verwarmingstoestellen; een vuurkorf wordt namelijk buitenshuis gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar aan je patio, terras of even goed als je buiten gaat kamperen.

Het gebruik van een vuurkorf is bovendien niet iets dat recent geleden ontstaan is maar gaat al wel enkele jaartjes mee. Zo werd het in de tijd van de Grieken en Romeinen al frequent gebruikt. Uiteraard heeft de vuurkorf doorheen de jaartjes wel wat gedaanteverwisselingen gekend. Zo werd hij oorspronkelijk vervaardigd uit duurzaam terracotta terwijl men nu eerder gebruik maakt van een koperen of metalen behuizing.

Hij is makkelijk te plaatsen, vergt vaak niet zoveel onderhoud en biedt heel snel warmte en gezelligheid aan. Het is een multifunctioneel product dat niet alleen warmte biedt maar ook als tuindecoratie of zelfs verlichting zou kunnen dienen. Bovendien kun je er zelfs op koken, wat altijd handig is als je met de camper onderweg bent.

 

De werking en de eventuele mogelijkheden

Zoals reeds min of meer vermeld, is het gebruik van een vuurkorf helemaal niet zo moeilijk. Echter wordt er aangeraden om bepaalde regels en normen in acht te nemen zodanig dat de veiligheid niet geschaad wordt. Zo is het een goede aanbeveling om je vuur geleidelijk aan te steken door middel van specifieke vuuraanmakers. Zorg er tevens voor dat je het hout niet te hoog gaat opstapelen en blijf erbij zolang hij brandt. Het gebruik van schermen is een extra tip omdat ze bescherming bieden tegen externe factoren zoals vonken en wind.

Nu de werking iets meer is toegelicht, wordt het natuurlijk nog duidelijker waarvoor je de vuurkorf zoal kunt gebruiken. In eerste instantie is hij bedoeld om warmte te bieden zodanig dat je het niet te koud krijgt als je in de herfst of winter nog even op het terras wilt genieten. Daarnaast biedt hij ook gezelligheid aan en kan hij perfect dienst doen als decoratiemeubel. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus de moeite waard om de aanschaf ervan minstens te overwegen.

 

Het type vuurkorf in verhouding tot de brandstof

Tijdens je zoektocht naar de perfecte vuurkorf zul je merken dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Het onderscheid tussen de verschillende types vuurkorven kan makkelijk gemaakt worden op basis van het type brandstof. Zo kun je opteren voor de elektronische vuurkorf die bijzonder makkelijk te bedienen en bij te vullen is. Echter zijn het niet meteen de meest energiezuinige apparaten wat op termijn wel een verhoging in de kosten kan betekenen.

Wil je een hoge energierekening vermijden, dan kies je maar beter voor de vuurkorf op hout of het exemplaar op steenkool. Een exemplaar op hout is niet alleen economischer maar tevens ook ecologisch. Echter zal dergelijk type vuurkorf vaak heel wat rookontwikkeling met zich meebrengen en hij vraagt tevens ook een kleine houtvoorraad. Steenkool is dan weer makkelijker want het zorgt niet alleen voor een lager verbruik maar tevens ook een hogere verbrandingswaarde. En het prijskaartje valt bovendien ook nog eens goed mee!

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor de gasvuurkorf en de propaanvuurkorf. De gasvuurkorf is een goede aanbeveling indien je op zoek bent naar een hoge warmteafgifte. Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten tijd nodig hebben om op te warmen. De propaanvuurkorf is dan weer hoofdzakelijk bedoeld voor mensen die de vuurkorf in eerste instantie als decoratiemeubel willen gebruiken.

De gebruikte materiaalsoorten

Ook wat de materialen betreft, zul je duidelijke verschillen zien optreden. Zo hebben we al min of meer vermeld dat men vroeger voornamelijk gebruik maakte van terracotta en geleidelijk aan is overgeschakeld op metaal en koper. Echter zijn de keuzes eindeloos. Zo bestaan er ook heel wat vuurkorven die vervaardigd zijn uit gietijzer en die voornamelijk als designobject bedoeld zijn.

De korven uit cortenstalen zijn evenzeer bedoeld als decoratiemeubel en blijken bovendien een goede bescherming te bieden tegen enerzijds hitte en anderzijds corrosie. De vuurkorven uit aardewerk zijn dan weer de authentieke exemplaren die een bepaald vakantiegevoel zullen oproepen.

 

Plaatsing van de vuurkorf

Tot slot willen wij het nog even kort hebben over de plaatsing van de vuurkorf. Zo is hij uiteraard bedoeld om te gebruiken tijdens outdoor activiteiten. Dat kan heel ruim zijn van een lekker glaasje drinken in de tuin of op het terras, tot een leuke kampeertrip met vrienden of familie.

De reden dat hij voornamelijk buiten wordt gebruikt, is omdat hij schadelijke stoffen zal afgeven tijdens het verbranden. Plaats hem bij voorkeur op een stabiele ondergrond zodanig dat je een optimale stabiliteit kunt bereiken. Zorg er eveneens voor dat er geen kinderen te dicht in de buurt komen aangezien er altijd wel kans is op vuurspatten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe kun je een vuurkorf aanmaken?

Wil je een vuurkorf aanmaken dan zul je toch enkele regeltjes in acht moeten nemen. Deze zullen het aanmaken niet alleen vergemakkelijken maar ook veiliger laten verlopen. Zo is het belangrijk dat, wanneer je de vuurkorf gaat vullen met houtblokken, je de grootste exemplaren eerst stapelt en vervolgens enkele kleinere. Zorg er tevens voor dat er voldoende openingen zijn zodat er voldoende ruimte is voor zuurstof.

Eenmaal de houtblokken gestapeld zijn, is het de bedoeling dat je bovenaan nog een klein laatje met aanmaakhout maakt. Zorg ook hier voor voldoende openingen tussen het aanmaakhout. Vervolgens kun je het vuur aansteken met behulp van aanmaakblokjes.

Q2: Wat mag je in de vuurkorf gooien?

Als je nog nooit een vuurkorf hebt aangemaakt of gebruikt, dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je er mag in gooien en wat niet. Maak voornamelijk gebruik van schoon en onbehandeld. Daarmee bedoelen we dat er geen lijm, verf, impregneermiddel of sporen van verf op het hout aanwezig mogen zijn. De verbranding van behandeld hout is ten strengste verboden omdat er heel wat schadelijke stoffen vrijkomen.

Bovendien is het ook beter dat het hout droog is aangezien het dan volledig zal opbranden zonder dat er schadelijke stoffen zullen ontsnappen. Droog hout is makkelijk en snel te herkennen aan de kleine of grote scheurtjes en loszittende stukjes schors. Goede voorbeelden van hout zijn essenhout en berkenhout. Papier en karton zijn dan weer helemaal verboden.

 

Q3: Hoe warm wordt een vuurkorf?

Deze vraag is niet meteen rechtlijnig te beantwoorden aangezien de temperatuur kan verschillen. Zo zal de vuurkorf in het begin vooral het hout verbranden. Echter zal er na enkele minuten niet alleen meer sprake zijn van brandend hout maar zul je ook deeltjes brandende houtskool erbij krijgen. Het brandende houtskool heeft dan weer een veel hogere temperatuur dan gewoon brandend standaard hout.

Ook de hoeveelheid vocht dat nog in het hout aanwezig zit zal de temperatuur min of meer bepalen. Zo zal nat hout uiteraard een andere temperatuur bekomen dan droog onbehandeld hout. Gewoon droog en onbehandeld hout heeft een ontbrandingstemperatuur van ongeveer 190 tot 260 graden Celsius. En algemeen kunnen we stellen dat de temperatuur in sommige gevallen kan oplopen tot wel 500 à 600 graden Celsius.

 

Q4: Hoe groot mag een vuurkorf zijn?

Tot slot is het ook belangrijk om even na te denken over het formaat van de vuurkorf. Een vuurkorf is bedoeld om warmte en gezelligheid te creëren. Een vuurkorf dient echter niet om afval en andere elementen te verbranden. Bovendien is het op vele plaatsen in België en Nederland zelfs verboden om, in je achtertuin, eventjes een groot en open vuur aan te steken. Maar dat klinkt eigenlijk wel logisch.

Het spreekt dan ook voor zich dat een vuurkorf niet bijzonder groot zal zijn. Zo mag hij een maximale capaciteit aanbieden van slechts 25 liter. Indien dat minder is dan is er natuurlijk geen problemen, maar meer dan 25 liter inhoud voor een vuurkorf is echter helemaal uitgesloten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES