8 beste vuurtafels Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste vuurtafels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een geschikte vuurtafel dan zul je al gauw versteld staan van het ruime aanbod. Zo kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen, materiaalsoorten, formaten, designs en prijsklassen wat maakt dat er vast en zeker voor elk wat wils tussen zit. Om de keuze enigszins makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om een selectie te maken van 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de MaxxGarden Lounge Terrasverwarmer, een compacte inbouwbrander die geleverd wordt met de nodige lavastenen en opberghoes. Daartegenover staat de Garden Impressions Faro Tuinhaard vuurtafel die in het oog springt vanwege de degelijke en 100% onderhoudsvriendelijke materialen die werden gebruikt bij de productie ervan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste vuurtafels (Reviews) van 2024

 

De beste vuurtafel is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of daarbij je voorkeur uitgaat naar een vuurtafel op gas, een vuurtafel op bio ethanol, een lavasteen vuurtafel dan wel een vuurtafel als bbq; blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 8 toppertjes, rekening houdend met het advies uit de online reviews. Bekijk de opties even en bedenk of je kiest voor een witte dan wel zwarte vuurtafel, een Cosi vuurtafel voor buiten, een vuurtafel van steigerhout om in de tuin te plaatsen dan wel een ronde Happy cocooning vuurtafel.

 

Vuurtafel gas

 

1. MaxxGarden Lounge Terrasverwarmer – gas – inbouw of vrijstaand – 50x50x29cm

 

Met de MaxxGarden lounge terrasverwarmer kies je gelijk voor een budgetvriendelijke inbouwbrander op gas die gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering van 50 x 50 x 29 cm,  geheel vervaardigd uit duurzaam en hittebestendige RVS materiaal. Maar er is natuurlijk nog veel meer want zo maakt deze brander gebruik van duurzaam propaangas waardoor een gebruikstijd kan worden gegarandeerd van 8 tot 12 uren waarin je geniet van prachtige hoge vlammen zonder hinder te ondervinden van rook en/ of vonken.

De vuurtafel op gas werd overigens voorzien van een CE-keuring inclusief bijbehorend pinnummer die aantoont dat het toestel voldoet aan de Europese normen én eisen inzake gezondheid, veiligheid én milieuvriendelijkheid. En dit alles tegen een vriendelijke prijskaartje. Let wel; bij aankoop wordt er geen gasfles van 5 kg meegeleverd, wat jammer genoeg een extra meerkost zou kunnen betekenen.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren zien waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Kortom, de moeite waard om de gas vuurtafel van MaxxGarden eens even onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Uitvoering: de inbouwbrander – overigens vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal – kent een relatief compacte uitvoering van 50 x 50 x 29 cm en is bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Voeding: het toestel werkt op basis van propaangas waarbij een gasfles van ongeveer 5 kg makkelijk een gebruiksduur kan garanderen van zo’n 8 tot 12 uren lang.

Verpakkingsinhoud: naast de gasslang worden ook de nodige lavastenen, een degelijke opberghoes en een instructieve handleiding aan het pakket toegevoegd.

Vlammen: je geniet van een stel prachtige vlammen zonder daarbij hinder te ondervinden van vonken en/ of rook.

 

Nadelen: 

Niet binnen: experts raden aan om deze vuurtafel bij voorkeur niet binnenshuis te gebruiken.

Geen gasfles: houd er rekening mee dat de gasfles jammer genoeg niet wordt meegeleverd op het moment van de aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuurtafel tuin

 

2. Garden Impressions Faro Tuinhaard – 60 x 60 x 61 cm – Gas – Aluminium

 

De Faro tuinhaard van Garden Impressions – voor velen veruit het beste merk – behoort, afgaande op de positieve online reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, duidelijk tot de populairste vuurtafels uit het rijtje. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen ervan eens even van naderbij te bekijken.

Zo kent de vierkante Faro vuurtafel van Garden Impressions een totaal formaat van 60 bij 60 cm aangevuld met een maximale hoogte van 60 cm. Indien je het geheel – zoals op de afbeelding – wenst uit te breiden met een glazen ombouw set ter bescherming, dan is dat eveneens mogelijk.

De set blijkt alvast vervaardigd uit duurzame onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium en werd vervolgens in een tijdloos mat zwart jasje gegoten. Bij aankoop wordt hij standaard geleverd inclusief de nodige lavastenen en maar liefst 4 bijbehorende lava stammen zodat hij zo goed als gebruiksklaar is.

 

Voordelen: 

Formaat: de Faro tuinhaard van Garden Impressions wordt gekenmerkt door een totaal formaat van 60 x 60 cm in combinatie met een maximale hoogte van 60 cm.

Handig in gebruik: de haard is vrij eenvoudig te plaatsen en installeren en kan bovendien zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt.

Materialen: de vuurtafel blijkt voornamelijk vervaardigd uit lichtgewicht doch stevig aluminium en kent een onderhoudsvriendelijk en duurzaam karakter. 

Verpakkingsinhoud: ben je van plan om deze vuurtafel in het winkelmandje te plaatsen dan worden de nodige lavastenen en maar liefst 4 lava stammen standaard in de levering inbegrepen.

 

Nadelen: 

Geen ombouw: je kunt de set verder aanvullen met een glazen ombouw ter bescherming die jammer genoeg niet wordt meegeleverd.

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inbouwbrander vuurtafel

 

3. Enjoyfires Inbouwbrander 42x42x14 cm – RVS brander 16 kW – Gas

 

Wil je liever zelf een vuurtafel bouwen? Dan is de keuze voor deze unieke RVS gasbrander van Enjoyfires alvast een meer dan goede aanbeveling gebleken. Het betreft een krachtige inbouwbrander van maar liefst 16 kW die werkt op basis van propaangas en die – in combinatie met een 5 kg gasfles – makkelijk een brandtijd van zo’n 8 tot 12 uren kan garanderen.

De inbouwbrander uit duurzaam RVS is tevens ook voorzien van een handige regelknop waarmee je de hoogte van de vlammen eigenhandig kunt bepalen. Naast het feit dat deze vuurtafel inbouwbrander weinig tot geen rook noch vonken produceert, beschikt hij over een CE-keuring inclusief bijbehorend pinnummer waardoor hij tot de veilige apparaten kan gerekend worden.

De vuurtafel brander kent een relatief compact formaat van 42 x 42 x 14 cm en kan eenvoudig in een bestaande tafel worden ingebouwd. Let wel dat hij bij voorkeur buitenshuis wordt geïnstalleerd teneinde een optimale zuurstofaanvoer te voorzien. Toch reageren klanten bijzonder enthousiast op deze goedkope inbouwbrander wat resulteert in een maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Doe-het-zelver: deze op propaangas werkende inbouwbrander is bedoeld voor iedereen die graag eigenhandig een unieke vuurtafel bouwt. Zo kan de inbouwbrander makkelijk in een reeds bestaande tafel worden ingewerkt.

Verpakkingsinhoud: ben je van plan om deze inbouwbrander aan te kopen dan worden meteen de nodige lavastenen, een bijkomend RVS deksel en een 30mb regelaar met 120 cm lange slang meegeleverd.

Formaat: de inbouwbrander kent een relatief compact formaat waarbij een afmeting geldt van 42 x 42 x 14 cm.

Vermogen: de brander werkt op propaangas en levert een ruim vermogen van maar liefst 16 kW.

 

Nadelen: 

Buitenshuis: doordat er steeds voldoende zuurstofaanvoer voorhanden moet zijn, is het aangewezen om de inbouwbrander niet binnenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cosi vuurtafel

 

4. Cosi Fires – Cosiscoop Original Gaslantaarn – Kerstpakketten nodig? – Metaal

 

Met zijn laagste prijskaartje zul je deze unieke gaslantaarn vuurtafel evenwel tussen de aanbiedingen mogen verwachten, wat hem dan weer toegankelijker maakt bij een brede laag van de bevolking. Verder wordt de Cosiscoop Original gaslantaarn van Cosi Fires gekenmerkt door een vrij compact formaat waarbij een breedte van 20 cm en een maximale hoogte van 30 cm gelden. Daardoor kun je hem makkelijk verplaatsen en eventueel overal mee naartoe nemen.

Doordat hij functioneert op een standaard 190 grams gascartouche is hij relatief eenvoudig in gebruik. Aangevuld met een bijbehorende gasfles kan hij vervolgens makkelijk een brandtijd van maar liefst 6 uren garanderen. Echter, wordt er op het moment van aankoop jammer genoeg geen gasfles meegeleverd.

De gaslantaarn uit aluminium is verder in diverse neutrale designs te verkrijgen en wordt geleverd met de nodige kiezelstenen. Heel wat klanten reageren dan ook bijzonder enthousiast hoewel een kleine minderheid van mening is dat de gasbrander net iets te weinig warmte afgeeft.

 

Voordelen: 

Formaat: de ronde gaslantaarn garandeert een breedte/ doorsnede van 20 cm en wordt daarbij aangevuld met een maximale hoogte van wel 30 cm.

Gascartouche: zijn gebruik is bijzonder eenvoudig en steunt op het principe van een 190 grams prik gascartouche in combinatie met een bijbehorende kleine gasfles.

Brandtijd: in combinatie met een kleine gasfles, kan deze vuurtafel makkelijk een brandtijd van wel 6 uren garanderen.

Uitvoering: de compacte gaslantaarn uit aluminium is te verkrijgen in een olijfgroene, ivoor-witte of zwarte kleur en kan eenvoudig worden geïnstalleerd of verplaatst.

 

Nadelen: 

Geen gasfles: hoewel de nodige materialen en kiezelstenen worden meegeleverd, zul je zelf nog op zoek moeten naar een bijbehorende gasfles.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuurtafel buiten

 

5. Easyfires Vuurtafel Juke vierkant 95x95x53cm – Easyfires 

 

Mag het allemaal best dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig belang, dan loont het de moeite om deze Juke vuurtafel – eveneens aangeboden door Easyfires – even van naderbij te bekijken. De vuurtafel kent daarbij een vierkante uitvoering van 95 x 95 cm in combinatie met een hoogte van 53 cm. Wil je het geheel verder aanvullen met een glazen ombouw ter bescherming en veiligheid, dan is dat eveneens mogelijk.

Verder blijkt de Juke vuurtafel vervaardigd uit duurzaam FSC goedgekeurd Cumaru hout in combinatie met een zwarte gepoedercoate aluminium top van 3 mm dik waardoor het geheel een robuuste doch sfeervolle uitstraling bekomt. Dit alles wordt verder aangevuld met een RVS gasbrander die – voor het zicht – verborgen wordt onder de meegeleverde lavastenen én een degelijke gasfles die eveneens in de vuurtafel kan worden bewaard.

Vervolgens is de vuurtafel via een elektrische ontsteking eenvoudig in te schakelen waarna je de hoogte van de vlam kunt aanpassen met behulp van de bijbehorende draaiknop. Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst wat het voor ons moeilijker maakt om jou verder advies te geven.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de 95 x 95 x 53 cm grote Juke vuurtafel wordt aangeboden inclusief de nodige lavastenen, een bijbehorend deksel, een gasdrukregelaar van 30 mBar en een CE goedgekeurde 100 cm lange gasslang uit rubber.

Elektrische ontsteking: doordat hij gebruik maakt van een elektrische ontsteking, is hij eenvoudig aan te steken wat dan weer bijdraagt aan de uiteindelijke gebruiksvriendelijkheid.

Bedieningspaneel: ter hoogte van één van de zijkanten werd een bescheiden bedieningspaneel ingebouwd waarmee je bijvoorbeeld de hoogte van de vlam kunt regelen.

Materiaal: het overgrote deel van de vuurtafel werd gemaakt uit duurzaam tropisch Camura hardhout in combinatie met een 3 mm dikke toplaag uit gepoedercoat aluminium.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuurtafel steigerhout

 

6. Vuurtafel Tree Terrasverwarmer Wash steigerhout 80x150x50cm – Gas

 

Ben je op zoek naar dé geschikte sfeermaker om je terras, balkon of tuin verder aan te kleden? Dan lijkt deze vuurtafel – jou aangeboden en geleverd door KSM-Steigerhout – alvast een goede aanwinst. De vuurtafel kent hierbij een totaal formaat van 80 x 150 x 50 cm en wordt – in tegenstelling tot de voorgaande exemplaren – aangeboden als een complete set inclusief glazen ombouw. De gasfles wordt jammer genoeg niet meegeleverd.

De vuurtafel – vervaardigd uit een combinatie van duurzaam steigerhout, glas en RVS – werkt op basis van gas en maakt daarbij gebruik van een elektrische ontsteking. Eenmaal ingeschakeld, is het zelfs mogelijk om via het bedieningspaneel de hoogte van de vlam – en bijgevolg druk – eigenhandig te regelen. 

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je deze vuurtafel aan te schaffen, dan krijg je er gelijk een gasdrukregelaar van 30 mBar bij, een 1 meter lange gasslang, een deksel, de nodige lavastenen en een hoogteregelaar. De hoge prijs zou evenwel een verklaring kunnen bieden voor het uitblijven van online reacties.

 

Voordelen: 

Formaat: de vuurtafel kent een lengte van 80 cm in combinatie met een breedte van 150 cm en een hoogte van 50 cm.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop worden eveneens de nodige lavastenen, een 1 meter lange gasslang, een hoogteregelaar, een deksel en een gasdrukregelaar van 30 mBar meegeleverd.

Materiaal: het unieke design blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals steigerhout, RVS en glas.

Ombouw: in tegenstelling tot de vorige exemplaren blijkt deze vuurtafel aangeboden inclusief een een transparante glazen ombouw die bijdraagt aan de veiligheid.

 

Nadelen: 

Geen gasfles: houd er wel rekening mee dat er geen gasfles wordt aangeboden wat jammer genoeg een extra meerkost betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuurtafel bio ethanol

 

7. Lambretti Milano – Tafelhaard // Keramisch materiaal – Bio ethanol

 

De Milano tafelhaard van Lambretti wordt beschouwd als een veelzijdige rechthoekige vuurtafel die werkt op basis van bio ethanol. Dit maakt dat hij zowel binnen- als buitenshuis kan worden gebruikt alsook vrijstaand dan wel als inbouwhaard kan dienen. Kortom, mogelijkheden zat met deze Lambretti Milano tafelhaard en dit alles tegen een relatief aanvaardbaar prijskaartje.

Verder blijkt deze rechthoekige vuurtafel uitgerust met een stevige ingebouwde brander welke omgeven wordt met keramisch materiaal. Op die manier kan de bio ethanol makkelijker worden geabsorbeerd wat de totale uitvoering een pak veiliger maakt in gebruik. Bij de verbranding komen er overigens geen schadelijke gassen vrij.

Indien je van plan bent om deze vuurtafel aan te schaffen, is het wel aangewezen om uitsluitend gebruik te maken van LEF ethanol teneinde de duurzaamheid te waarborgen. Ook hier werden jammer genoeg nog geen online reacties geplaatst.

 

Voordelen: 

Formaat: de Milano tafelhaard kent een breedte van 58,5 cm en wordt aangevuld met een hoogte van 34,5 cm en een diepte van maximaal 26,5 cm.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder gepoedercoated staal en een gehard veiligheidsglas.

Brandstof: de vuurtafel functioneert op basis van bio ethanol; bij voorkeur LEF keramische ethanol teneinde de duurzaamheid te kunnen garanderen.

Veelzijdig: de Milano tafelhaard van Lambretti kan als vrijstaand meubel dan wel als inbouw decoratiestuk worden opgevoerd en blijkt daarbij geschikt voor gebruik buiten- én binnenshuis.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de prijs behoorlijk goed meevalt, zou het alsnog een struikelblok kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Happy cocooning vuurtafel rond

 

8. Happy Cocooning Vuurtafel Bowl Rond – Ø91 cm – Gasdrukregelaar 

 

We sluiten het rijtje af met deze ronde vuurtafel van Happy Cocooning die gekenmerkt wordt door een maximale doorsnede van 91 cm en vervaardigd blijkt uit duurzaam composiet. Dit maakt de vuurtafel niet alleen bestand tegen extreme hitte maar zorgt er tevens ook voor dat zelfs koudetemperaturen geen effect lijken te veroorzaken. Kortom, je kunt deze vuurtafel zonder problemen de hele winter laten buiten staan.

Daarbij wordt de Happy Cocoon vuurtafel gevoed door de combinatie van een gashaard inclusief RVS brander, de nodige optische houtblokken én meegeleverde lavastenen. Net zoals heel wat andere vuurtafels blijkt de ontsteking verder 100% elektrische te verlopen wat zijn gebruiksgemak een pak makkelijker maakt.

Bekijken we de online reviews dan moeten we jammer genoeg vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons moeilijker om jou verder advies te verschaffen omtrent de gebruikerservaringen.

 

Voordelen: 

Toebehoren: de Happy Cocoon vuurtafel wordt jou aangeboden inclusief 6 kg lavastenen, 4 afzonderlijke stammetjes, een 30 mBar gasdrukregelaar, een CE-goedgekeurde rubberen gasslang van 250 cm lang en een stevige PVC beschermhoes.

Formaat: de ronde vuurtafel kent een maximale diameter van 91 cm.

Bedieningspaneel: het bescheiden bedieningspaneel zit verwerkt in één van de zijkanten van het ronde ontwerp en maakt het mogelijk om de hoogte van de vlam te regelen alsook het apparaat te ontsteken.

Materiaal: bij de productie van deze ronde vuurtafel heeft men ervoor gekozen om te werken met composiet.

 

Nadelen: 

Prijzig: de prijs in verhouding tot het product zou wel eens een mogelijk struikelblok kunnen vormen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuurtafels Koopgids

 

Nu de zomer weer voorbij is en koning Winter voor de deur staat, komt er gelijk een einde aan gezellige terrasjes met vrienden en familie. Of; dat lijkt alleen maar zo. Want met behulp van een degelijke vuurtafel wordt het mogelijk om ook tijdens de koudere herfst- én winterperiode volop van je terras, balkon en/ of tuin te genieten. Echter durft het ruime aanbod – gaande van diverse uitvoeringen over formaten en materialen – wel eens voor verwarring te zorgen. Wij willen jou alvast de aanbeveling geven om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens de verschillende vuurtafels met elkaar te vergelijken. Wees daarbij attent voor eventuele aanbiedingen.

Het belang van een vuurtafel

Wil je ook na de zomerperiode nog even verder kunnen genieten van een glaasje wijn en een goed boek? Dan is de aanschaf van een duurzame vuurtafel alvast een meer dan goede aanbeveling. 

Vuurtafels zijn er vandaag de dag in allerlei formaten, materialen, designs en uitvoeringen waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Bovendien biedt het niet alleen een vorm van fysieke warmte maar draagt het eveneens bij aan het creëren van een gezellige sfeervolle avond. Kortom, de ideale manier om ook op koude herfst- én/ of winterdagen nog even van de buitenlucht op het terras, het balkon of de tuin te genieten.

 

Het type in verhouding tot de veelzijdigheid

Dat een vuurtafel een multifunctioneel en veelzijdig karakter kent, hoeft alvast niet te verwonderen. Zoals hiervoor reeds duidelijk werd, biedt een degelijke vuurtafel in eerste instantie een aangename portie fysieke warmte aangevuld met een optimale sfeer- én gezelligheid.

Maar er is natuurlijk meer; veel meer! Zo kun je tegenwoordig eveneens kiezen tussen verschillende types vuurtafel waarbij elk type wordt onderverdeeld op basis van hun kunnen en gebruiksgemak. Zo kun je onder meer opteren voor een standaard basis vuurtafel die bedoeld is om warmte, gezelligheid en sfeer te genereren. Maar er bestaan ook apparaten die je – met de minste toevoeging en in slechts enkele seconden – kunt ombouwen tot een volwaardige barbecue. Op die manier kun je de gezelligheid aanvullen met een heerlijk hapje en drankje.

Kortom, vandaag de dag is er een brede waaier aan verschillende mogelijkheden op het gebied van vuurschalen. Zo bestaan ze in tal van uitvoeringen, materialen, designs en bijgevolg ook prijsklassen. Aan jou de keuze om te bepalen of je opteert voor een basis exemplaar dan wel een vuurtafel die iets meer mogelijkheden te bieden heeft en bijgevolg net dat tikkeltje duurder zal zijn.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Eenmaal een keuze gemaakt op het gebied van types, is het aangewezen om ook even aandachtig te zijn betreffende de gebruikte materiaalsoorten. Houd bij de keuze voor een bepaald type materiaal voornamelijk rekening met de doelstelling en het gebruiksgemak dat je aan de vuurtafel wenst toe te kennen. 

Is de vuurschaal bedoeld om buiten- of binnenshuis te worden gebruikt? Zo worden vuurschalen voor gebruik buitenshuis maar beter vervaardigd uit duurzame en 100% weerbestendige materialen. Op die manier vermijd je eventuele ongemakken zoals corrosie en bijgevolg beperkte duurzaamheid.

Algemeen kunnen we stellen dat heel wat degelijke vuurtafels uit staal, Cortenstaal of RVS vervaardigd blijken. Echter bestaan er ook diverse andere exemplaren die uit beton, composiet, gietijzer, metaal, hout of kunststof worden gemaakt. Aan jou de keuze om te bedenken waar jij precies naar op zoek bent alle voor- én nadelen betreffende eender welke materiaalsoort in acht nemend.

 

Formaat en uitvoering in functie van de plaatsing

Uiteraard is het minstens even belangrijk om aandacht te besteden aan het formaat en de uitvoering aangezien deze pijlers enorm belangrijk zijn met betrekking tot de plaatsing en eventuele installatie achteraf. 

Kies je voor een vuurtafel voor gebruik binnenshuis baseer je dan op het formaat van bijvoorbeeld de salontafel. Het spreekt voor zich dat vuurtafels of schalen voor binnenshuis vaak een pak compacter zullen zijn qua uitvoering in vergelijking met de exemplaren die bedoeld zijn om buitenshuis te plaatsen. 

Voor buitenshuis geldt uiteraard hetzelfde principe. Komt de vuurtafel op een ruim terras te staan of ben je op zoek naar de perfecte schaal om het balkon tijdens de wintermaanden extra gezellig te maken? Is de vuurtafel bedoeld als bijkomend onderdeel van een loungeset of betreft het een 100% vrijstaand exemplaar dat eender waar buitenshuis kan worden gebruikt?

Met welk prijskaartje moet je rekening houden?

Tot slot willen we toch nog even wijzen op het uiteindelijke prijskaartje dat – naargelang bepaalde factoren – uiteraard sterk kan verschillen. Algemeen kan de prijs makkelijk variëren van zo’n 37 euro voor een ronde basis vuurschaal met een compacte doorsnede van 60 cm, tot maar liefst 2300 euro voor een Cosi vuurtafel met alles erop en eraan.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke gasfles is geschikt voor een vuurtafel?

Gaat je voorkeur uit naar een vuurtafel die functioneert op gas? Dan is het uiteraard van uiterst groot belang om rekening te houden met het type gas dat daarvoor in aanmerking komt.

Zo wordt voor gebruik met vuurtafels in de meeste gevallen de voorkeur gegeven aan propaangas. Propaan wordt beschouwd als een vloeibaar petroleumgas en kan bijgevolg zonder problemen bij extreem lage temperaturen (max -42ºC) worden gebruikt. Ideaal dus indien je tijdens de koude herfst- en winterperiode het terras wilt opvrolijken met behulp van een vuurtafel.

Houd er wel rekening mee dat het tijd vraagt om het vloeibare gas om te zetten naar dampvormig gas. Dat betekent dat – indien de temperaturen echt extreme koude aangeven – de gasfles in sommige gevallen zou kunnen bevriezen.

Q2: Hoe lang doe je met een gasfles voor een vuurtafel?

De keuze voor een vuurtafel op gas impliceert uiteraard het gebruik van een aparte gasfles of eventueel inbouwbrander. Kies je voor een vuurtafel op gas dan gaat de gasfles in de meeste gevallen zo’n 10 tot 30 uren mee. 

Dat is een behoorlijk ruim bereik aangezien je rekening dient te houden met tal van extra bijkomende factoren zoals de hoogte van de vlam en de grootte van de vuurtafel. Kies je voor één van de vele Happy Cocooning branders dan is het ook mogelijk om de vuurtafel aan te sluiten op aardgas. Houd er wel rekening mee dat dit een extra meerkost van ongeveer 100 à 150 euro met zich mee brengt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES