Beste wandklok

Laatste update: 21.05.24

 

Wandklokken test van 2024

 

Tegenwoordig hebben de meeste mensen wel een polshorloge of een smartphone waarop ze de tijd aflezen. Toch zijn er ook nog heel wat personen die op zoek gaan naar een degelijke wandklok. In onze koopgids trachten we zo goed mogelijk enkele handige en nuttige tips aan te bieden. Deze tips en adviezen zouden je kunnen helpen in je zoektocht naar de ideale wandklok. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen doorklikken naar de top 3 waaruit gebleken is dat je met de Karlsson Mr White Numbers een degelijke wandklok aankoopt. De klok heeft een totale doorsnede van maar liefst 37,5 cm en heeft dus een vrij normaal formaat. Indien je van Vintage houdt en het design ook bijzonder belangrijk is voor jou dan raden wij jou aan om te kiezen voor de Karlsson Vintage Round wandklok.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wandklok reviews – top 5

 

 

Hoewel iedereen tegenwoordig de tijd afleest van een smartphone is het toch handig om in huis een wandklok te hebben. Het is niet alleen nuttig maar het kan ook helpen om het interieur van je huis mooier te maken. Kies voor een wandklok met een modern of een retro design om je huis op te fleuren. Zo weet je ook altijd hoe laat het is. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er de beste wandklok uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Karlsson Mr White Numbers

 

Deze wandklok van Karlsson heeft een dunne rand rond de klok die gemaakt is van koper. Deze metalen wandklok heeft een diameter van 37,5 centimeter en een witte wijzerplaat. De wijzers zijn net als de rand koperkleurig zodat je de tijd goed kunt aflezen.

Deze klok past het best in de woonkamer maar is ook geschikt voor andere plaatsen. Het toestel staat op een afstand van ongeveer 5 cm van de muur. Dit apparaat werkt op een AA-batterij die wel niet meegeleverd wordt.

De meeste kopers van dit product geven er een positief advies over maar sommigen zijn het wel niet eens over het design. Voor velen is het een aantrekkelijk product maar enkele kopers vinden het ontwerp ronduit lelijk. De klok heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding maar de cijfers zijn vanop een afstand moeilijk te lezen omdat ze wit zijn net als de wijzerplaat.

Met deze wandklok van het bekende merk Karlsson haal je niet alleen een degelijke klok in huis maar bovendien ook een echt stijlvol design. De rand van deze wandklok is behoorlijk dun en is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam koper. Hieronder kun je even wat meer eigenschappen raadplegen van één van de populairste modellen uit onze lijst.

 

Voordelen: 

Kleurschakering: de wijzerplaat van deze wandklok heeft een moderne witte kleur. De wijzers daarentegen zijn net zoals de rand uit koper gemaakt en hebben daardoor een koperachtige kleur.

Voeding: deze wandklok functioneert op basis van een degelijke en krachtige AA batterij.

Handig in gebruik: dit model heeft een doorsnede van maar liefst 37,5 cm en staat op een afstand van ongeveer 5 cm van de wand. De cijfers staan groot en duidelijk afgebeeld.

Prijskaartje: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en dit zou eventueel als een struikelblok kunnen ervaren worden.

 

Nadelen: 

Batterij: zodra je het toestel aankoopt dan zul je merken dat je de AA batterij er zelf nog apart hoeft bij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Karlsson Vintage Round

 

Deze ronde vintage wandklok van Karlsson heeft een mooi retro design en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies uit grijs, koper, wit, zwart, groen, rood of geel en koop de klok die het beste in jouw interieur past.

Deze wandklok is gemaakt van glas en heeft een diameter van 35 cm. Een belangrijk gegeven is dat deze klok niet stil is maar werkt met een normaal tikgeluid. Voor mensen die niet houden van een tikgeluid is dit geen goed product.

De gebruikers zijn positief over deze wandklok aanbieding. Het toestel heeft een mooi design en de tijd is duidelijk af te lezen. Je kunt kiezen uit vele kleuren en het tikgeluid is zacht dus is niet overdreven storend. De levering van het product verliep vlot en het apparaat is gemaakt van topkwaliteit.

Net zoals het voorgaande product is ook deze wandklok afkomstig van één van de bekende merken Karlsson. We zouden zelfs durven stellen dat Karlsson voor heel veel kopers misschien zelfs wel het beste merk is. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van deze vintage wandklok.

 

Voordelen: 

Design: indien je graag een blikvanger in huis haalt, dan is dit vintage design echt iets voor jou. Bovendien is het beschikbaar in heel wat verschillende kleuren.

Materiaal: je zult vrijwel meteen kunnen waarnemen dat de wandklok helemaal vervaardigd is uit duurzaam en kwaliteitsvol glas.

Handig in gebruik: je zult merken dat dit model een ruime doorsnede van maar liefst 35 cm heeft. Doordat de cijfers ook vrij groot worden afgebeeld, is de klok duidelijk leesbaar.

 

Nadelen: 

Tikgeluid: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de klok een standaard tikgeluid zal maken. Dit kan voor sommige personen als storend ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cabanaz Rood

 

Deze wandklok aanbieding van Cabanaz heeft een rode kleur maar is ook verkrijgbaar in het wit, grijs of blauw.

Het is ontworpen in retro-stijl en is uitgerust met het sweep movement mechanisme. Dit laat de wijzers glijden in plaats van het tikken.

De klok heeft een overzichtelijke tijdsaanduiding dus het is ook nog eens makkelijk af te lezen. Deze klok is geschikt voor mensen met een beperkt budget dankzij de lage prijs. Het product maakt dus deel uit van de categorie van goedkope wandklokken.

Volgens de reviews vinden de kopers dit een gebruiksvriendelijk product. De klok tikt inderdaad niet en is dus geruisloos, dit tot grote tevredenheid van vele gebruikers. Het ontwerp valt ook in de smaak en het artikel heeft een mooie prijs- en kwaliteitverhouding.

Wanneer je op zoek bent naar een leuke wandklok die meteen ook een echte blikvanger is dan hoef je zeker dit model van Cabanaz eens te bekijken. De klok heeft een opvallend rode kleur maar is ook te verkrijgen in andere kleuren zoals blauw, grijs of modern wit. Op die manier kies je zelf welke wandklok het beste in het interieur past.

 

Voordelen: 

Budget: in vergelijking met de andere 4 wandklokken uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs.

Sweep movement: dankzij het sweep movement mechanisme waarover deze klok beschikt, zul je merken dat de wijzers lijken te glijden. Dit heeft als resultaat dat je geen vervelend tikgeluid zult horen.

Gebruiksgemak: ook hier valt het op dat de cijfers vrij groot staan afgebeeld waardoor je de klok eenvoudig en snel kunt aflezen.

 

Nadelen: 

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om eventuele nadelen aan het licht te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. NeXtime Classy Round

 

De NeXtime Classy Round wandklok is gemaakt van glas en bevat metalen 3D-cijfers om het uur aan te duiden. Deze wandklok heeft een zwarte kleur maar is ook verkrijgbaar in mahoniebruin, turquoise, wit en beuken.

Het uurwerk is geruisloos en de secondewijzer heeft een oranje kleur. De klok heeft een diameter van 30 cm en werkt op een AA-batterij. Deze batterij moet je apart kopen want het wordt niet meegeleverd.

Het enige minpunt die door kopers aangehaald wordt is dat de batterij niet meegeleverd wordt. Voor de rest zijn ze tevreden over dit product. Het is een mooie klok van topkwaliteit en de prijs is ook aanvaardbaar.

Het artikel is volledig geruisloos en compact. Het glas weerspiegelt nogal dus het kan wel zijn dat je in het licht van een lamp kijkt wanneer je de tijd wilt aflezen.

De NeXtime Classy Round wandklok is het ideale model voor mensen die graag een strak en modern interieur hebben. Dit product is voorzien van handige 3D-cijfers die helemaal uit metaal zijn vervaardigd. De rest van de wandklok bestaat dan weer uit duurzaam en kwaliteitsvol glas.

 

Voordelen: 

Kleur: indien je de witte kleur van de klok maar niets vindt, dan kun je ook een turquoise, een mahoniebruin of zelfs een beuken bruin model uitkiezen. Je zult zien dat de secondewijzer voorzien is van een meer uitgesproken kleur.

Voeding: net zoals de voorgaande modellen werkt ook deze wandklok op basis van een krachtige en duurzame AA batterij.

Handig in gebruik: je zult merken dat de wandklok zo goed als geruisloos is. Je hoeft dus niet te vrezen voor een storend geluid. De klok heeft bovendien een doorsnede van ongeveer 30 cm.

 

Nadelen: 

Batterij: indien er een klein minpuntje mag worden aangehaald, dan vinden de gebruikers het best wel jammer dat de batterij niet bij de aankoop wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HamaPg

 

De HamaPg wandklok werkt met een kruipende secondewijzer en maakt daardoor weinig geluid.

Deze ronde wandklok heeft een diameter van 22 cm is gemaakt van kunststof. Het artikel heeft een witte kleur.

Dit product wordt geleverd zonder batterij en weegt slechts 0,5 kg. Dit is meteen ook het goedkoopste product in onze lijst en behoort zeker tot de categorie van goedkope wandklokken.

De reviews geven een positief advies over dit artikel. De klok heeft een goede kwaliteit en wordt aangeboden tegen een spotprijs.

De klok is makkelijk af te lezen en is geruisloos. Verder heeft het nog een mooi design en is het een compact toestel die weinig ruimte inneemt.

Net zoals het voorgaande model werkt ook deze HamaPg wandklok op een zo goed als geluidloze manier. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de secondewijzer van dit product glijdt en niet tikt. Alvorens je besluit dit toestel aan te kopen, kun je alvast de positieve en negatieve eigenschappen ervan even raadplegen.

 

Voordelen: 

Design: dit model is helemaal vervaardigd uit stevig kunststof en heeft een doorsnede van maar liefst 22 cm. De witte kleur laat de klok er heel modern en stijlvol uitzien.

Prijskaartje: vanwege de lage prijs zul je deze wandklok zeker en vast tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten.

 

Nadelen: 

Batterij: net zoals ook het geval was bij de voorgaande klok, krijg je er ook bij dit model de batterijen niet bij. Dit zou zeker als een struikelblok kunnen beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wandklokken koopgids

 

Desondanks het feit dat de meeste mensen tegenwoordig het uur raadplegen op hun mobiele telefoon, zijn er toch vele personen die nog graag een wandklok in de kamer hangen. Je kunt kiezen voor een design wandklok om bij je interieur te passen. Bij het kopen van een wandklok kun je rekening houden met de wijze waarop het uur weergegeven wordt, de soorten wandklokken, het formaat en de prijs.

Hoe wordt het uur weergegeven?

Dit kan gebeuren op twee manieren: analoog of digitaal. De meeste wandklokken gebruiken nog de analoge weergave maar je kunt ook al digitale modellen vinden om in je huis te hangen.

De analoge wandklok gebruikt twee wijzers die tonen hoe laat het is en bij vele modellen is er ook nog een derde wijzer die gebruikt wordt om de seconden aan te geven. Het verschil tussen analoge wandklokken zit vooral in de weergave van de cijfers, deze kunnen weergegeven worden als gewone cijfers maar er kunnen bijvoorbeeld ook Romeinse cijfers gebruikt worden. Hele moderne klokken gebruiken zelfs helemaal geen cijfers.

Op een digitale klok wordt de tijd weergegeven in cijfers. Je kunt meestal zelf instellen als je wilt dat het met een 12-uurs of een 24-uur weergave gebeurt. Digitale klokken kunnen naast de tijd meestal ook andere gegevens tonen zoals de temperatuur en de datum. Dit is handig om meer informatie af te kunnen lezen van het toestel zonder daarvoor extra apparaten te kopen.

 

Soorten wandklokken

De verschillende wandklokken kun je indelen op vlak van design. Voor mensen die een alleenstaand huis hebben met veel natuur rondom is een landelijke wandklok een goede keuze. Tenminste als je interieur natuurlijk ook een landelijke stijl heeft.

De verschillen hebben ook te maken met het materiaal die gebruikt is om de klok te maken, zo kun je kiezen voor een houten wandklok die over het algemeen zeer stevig is, of een wandklok die gemaakt is van plastic die goedkoper zal uitkomen maar wel minder stevig is.

De meeste klokken zijn gemaakt uit een behuizing van aluminium of staal. Deze zijn ook zeer stevig maar zijn meestal afgedekt met een glasplaat die wel redelijk vlug kan breken.

Als je een klok koopt met cijfers, let er dan zeker op dat de cijfers goed leesbaar zijn. Dit is vooral belangrijk voor oudere mensen die misschien problemen kunnen hebben met hun zicht.

Sommige klokken kun je via een radiosignaal gelijkzetten met de atoomklok. Deze klok geeft de tijd precies weer en dan kun je er zeker van zijn dat de klok nooit verkeerd zal lopen. Zelfs als je de batterij moet vervangen loopt de klok automatisch terug gelijk.

 

Formaat van de klok

Grote wandklokken zijn tegenwoordig heel populair bij de meeste kopers. Maar je moet in de eerste plaats ook zeker zijn dat een grote wandklok wel past bij jouw interieur. En natuurlijk moet je ook weten of je genoeg plaats hebt om een grote wandklok te hangen.

Er bestaan zelfs wandklokken die bestaan uit stickers van elk cijfer die je op de muur plakt en dan bevestig je enkele grote wijzers in het midden. Deze wandklok neemt veel ruimte in maar geeft wel een moderne uitstraling aan je woning.

Onze aanbeveling is dat je moet rekening houden met je interieur voordat je een keuze maakt. Een grote wandklok of XXL wandklok geeft een moderne uitstraling maar als je beschikt over een ouderwets interieur dan zal de wandklok niet passen in jouw woning.

Voor mensen die over weinig plaats beschikken is het sowieso beter om een kleinere klok te kopen. Je kunt dan wel beter kiezen voor een klein model met grote cijfers zodat je het uur makkelijk kunt aflezen.

 

Prijs van een wandklok

De prijs van een wandklok verschilt naargelang de grootte en het design. Meestal kost dit product echter niet veel geld. Je kunt voor 10 euro al een simpele wandklok kopen om in de keuken te hangen zodat je altijd weet hoe laat het is.

Je kunt verschillende modellen vergelijken totdat je een wandklok vindt die je aandacht trekt en als je meerdere webwinkels bezoekt zul je zeker interessante aanbiedingen tegenkomen. Het enige nadeel wanneer je online een product koopt, is dat er nog verzendkosten bij de prijs kunnen gerekend worden. Voor de rest biedt het ook vele voordelen, zo kun je vanuit je luie zetel het product bestellen en wordt het ook enkele dagen later aan huis geleverd. Je hoeft je dus niet te verplaatsen.

Natuurlijk kun je ook naar een designwinkel gaan om de klokken van nabij te bekijken en tijdens de soldenperiode is het ook mogelijk dat je een mooie aanbieding tegenkomt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES