Beste warmtekussen

Laatste update: 25.04.24

 

Warmtekussens test van 2024

 

Na een stressvolle en lange vermoeiende werkdag kan een goed functionerend warmtekussen alvast soelaas bieden. Het helpt de spieren ontspannen en de bloedsomloop te stimuleren. Het assortiment vandaag de dag is dan ook behoorlijk ruim en dit maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Daarom hebben we alvast 3 topproducten op een rijtje geplaatst. Zo haal je met het Dreamland 16169 warmtekussen alvast een topproduct in huis. Ideaal om een pijnlijke nek, rug en schouders aan te pakken. Met het Treets Hittepit warmtekussen mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardig topproduct dat gekenmerkt wordt door een typische U-vorm. Ideaal om een pijnlijke nek te verhelpen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Warmtekussen Reviews – Top 5

 

Een warmtekussen is ideaal wanneer je nog wel eens last hebt van stijve spieren in nek en schouders. Maar het kan ook de bloedcirculatie bevorderen. Wij maakten een selectie van vijf warmtekussens, zodat jij het voor jou beste warmtekussen kunt uitzoeken. Je kunt kiezen uit goedkope warmtekussens en met een snoer of snoerloos.

 

 

1. Dreamland 16169

 

Dit elektrische warmtekussen bedekt niet alleen schouders en nek, maar ook de bovenrug. Je hoeft bij het gebruik hiervan niet te gaan liggen. Je kunt ook gewoon blijven zitten met bijvoorbeeld een goed boek. Je schouders, nek en rug zullen je dankbaar zijn voor de verlichting van pijn. Dit kussen behoort niet direct tot de goedkope warmtekussens maar biedt wel veel comfort.

De 5 warmtestanden zijn via digitale bediening in te stellen. Dit kussen is vervaardigd uit zachte textiel die luchtdoorlatend en makkelijk wasbaar is. Het wordt snel aangenaam warm. Het heeft een snoerlengte van 1,5 m en een gewicht van 1500 gr. Het is voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

In de review wordt dit warmtekussen beoordeeld met maar liefst 4.9 sterren. Gebruikers spreken met name lovend over de gebruiksvriendelijkheid. De kwaliteit is prima en de resultaten uitstekend. Kortom een top kussen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Treets Hittepit

 

Dit ecologische warmtekussen voor de nek heeft een U-vorm. Het is gevuld met kersenpitten en kan ook koud worden gebruikt. Kersenpitten hebben de aangename eigenschap dat ze lang warmte vasthouden. Ook ontnemen ze na afkoeling geen warmte aan het lichaam.

Dit warmtekussen heeft geen snoer en wordt eenvoudig opgewarmd in de magnetron. Hierdoor leent het zich ook prima voor bijvoorbeeld gebruik op kantoor. Je nek zal je dankbaar zijn voor de verwarming. De prijs van dit kussentje is zo gunstig dat het lijkt of het een warmtekussen aanbieding is.

Het advies van klanten die dit product kochten is heel positief. Het is een handig nekkussen dat erg lang warm blijft. Omdat je het zo in de magnetron kunt verwarmen, kun je het ook eenvoudig meenemen. Er kan zeker gesproken worden van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum HNK137

 

Dit handige Inventum warmtekussen is geschikt voor rug, schouders en buik. Naast pijnverlichting zorgt het ook voor een goede bloedcirculatie. Het heeft een eenvoudig afneembaar snoer met een lengte van 2 m en kan dan ook makkelijk in de wasmachine gewassen worden. Met zijn handige formaat van 30×40 cm is het ook heel geschikt om te gebruiken bij buikklachten.

Dit warmtekussen is vervaardigd uit zacht fleece materiaal. Het beschikt over een oververhittingsbeveiliging en schakelt automatisch na 90 minuten uit. Via de verlichte schakelaar kun je kiezen uit drie warmtestanden.

Kopers die je reeds voorgingen, beoordelen dit warmtekussen zeer positief. Het warmt snel op en het is heel handig in gebruik met zijn kleine formaat. Ook de pijn verzachtende werking bij buikklachten is heel goed. Het is aantrekkelijk geprijsd en de kwaliteit is prima te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KipKep Woller

 

Hoe vervelend is het als je kindje last heeft van buikkrampjes. Het slaapt niet goed en jij dus ook niet. Je kindje huilt veel en je voelt je machteloos want je weet geen oplossing. Dan is dit KipKep Woller kussentje een uitkomst. Ook kan het verlichting geven wanneer je borstvoeding geeft. Het zal verlichting van de stuwingen geven.

Dit zachte kussentje heeft een vulling van vlaszaad en is dus onschadelijk voor je kind. Het wordt eenvoudig opgewarmd in de magnetron en zal zeker verlichting brengen bij buikkramp. Ook voor voorverwarming van bedje of kinderwagen is het heel praktisch. Voor dit kussentje worden losse hoesjes apart geleverd. Handig als je het hoesje even wilt wassen.

Klanten beoordelen dit artikel zeer positief. Zij hebben dit als een uitkomst ervaren bij buikklachten van hun kindje. Met het handige formaat van 29 x 14 cm blijft het ook heel goed liggen. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en het is een gebruiksvriendelijk warmtekussen dat zeer comfortabel is voor je kind.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Medisana HP 622

 

Dit Medisana warmtekussen heeft een aangename flexibele pasvorm voor schouders en nek. Het biedt veel verlichting bij spierpijn en zorgt ook nog voor een prima doorbloeding. Het is vervaardigd uit zachte fleecestof en biedt daarmee een aangenaam draagcomfort.

Met de ergonomische bediening via een LED verlichte schakelaar kan men een keuze maken uit 6 verschillende warmtestanden. Prettig is dat de schakelaar zowel door rechtshandige als linkshandige personen kan worden bediend. Het beschikt over een oververhittingsbeveiliging en schakelt automatisch na 90 minuten uit. De snoerlengte is 1,5 m en het gewicht bedraagt 1000 gr.

Kopers van dit Medisana warmtekussen zijn zeer tevreden over hun aankoop. Zij spreken zich lovend uit over de gebruiksvriendelijkheid. Ook is sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het is handig in gebruik en biedt veel verlichting bij spierklachten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Warmtekussens koopgids

 

Het ruime assortiment van beste warmtekussens maakt het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. Een warmtekussen is een goed idee indien je te kampen hebt met een sportblessure maar kan nog bij tal van andere zaken een goede aanbeveling zijn. Naast het gebruiksgemak en de voordelen is het ook altijd handig om rekening te houden met andere factoren. Denk maar aan het vermogen, het onderhoud en eventuele extra kenmerken. We raden jou dus alvast aan om zoveel mogelijk warmtekussens met elkaar te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.


Wat is een warmtekussen en het gebruiksgemak

Misschien niet iedereen zal een warmtekussen in huis hebben en misschien zullen er ook gebruikers zijn die helemaal geen idee hebben waarover het gaat. Toch is een warmtekussen een goede aanbeveling indien je vaak te kampen hebt met vermoeide of zelfs pijnlijke spieren en krampen. Ook mensen die vaak last hebben van menstruatiekrampen, verkoudheden en dergelijke zijn gebaat bij de voordelen van een degelijk werkend warmtekussen. De warmte van het kussen zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten gaan uitzetten waardoor het bloed dus ook veel beter door het lichaam stroomt.

Niet alleen het bloed wordt makkelijker vervoerd maar ook de zuurstof. Ideaal dus om spieren te stimuleren en herstellen. Een warmtekussen wordt door velen ook vaak omschreven als een elektrisch kussen. Toch is het niet de bedoeling om meteen het eerste het beste warmtekussen aan te kopen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden inzake het vermogen, het onderhoud en de vulling dat het aangewezen is om de diverse mogelijkheden te bekijken. Door ook rekening te houden met de online reviews en de gebruikerservaringen kun je zomaar een aantrekkelijke warmtekussen aanbieding spotten.

 

Mogelijke vulling van het warmtekussen

Bij de productie van degelijke warmtekussens wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten vullingen die we kunnen onderverdelen in 3 groepen. Zo kun je kiezen voor een warmtekussen waarbij de vulling uit grote pitten bestaat maar ook kleine pitten en siliconen parels behoren tot de mogelijkheden. Een warmtekussen dat bestaat uit grote pitten zal hoofdzakelijk opgevuld zijn met kersenpitten. Dergelijke kersenpitten zorgen uiteraard voor een specifiek aroma waar je ofwel voor of tegen bent.

Kies je echter voor een warmtekussen dat is opgevuld met kleine pitten dan behoren koolzaad, lijnzaad of druivenpitten tot de vele mogelijkheden. Het grote pluspunt van een warmtekussen dat voorzien is van kleinere pitten is dat je het makkelijker kunt vervormen. Daarnaast zal dergelijk kussen de warmte ook net iets langer behouden ten opzichte van een kussen dat is opgevuld met grote pitten. Heb je echter al gemerkt dat je allergisch bent voor kersenpitten, koolzaad of lijnzaad? Kies dan maar beter voor een warmtekussen dat is opgevuld met siliconen parels. Dergelijke kussens zijn volledig anti-allergeen.

 

Het mogelijke vermogen

Daarnaast is het toch ook wel belangrijk om even stil te staan bij het maximale vermogen van het warmtekussen. Het vermogen bepaalt de kracht, en dus de warmte, die zal worden afgegeven door het kussen. Dit wordt steevast uitgedrukt in Watt. Hoe groter het wattage, hoe meer vermogen en hoe meer warmte er dus wordt afgegeven. Een gemiddeld warmtekussen beschikt over een gemiddeld vermogen van ongeveer 100 Watt.


De schakelaar en de stroomvoorziening

Je zult merken dat vrijwel elk warmtekussen voorzien is van een handige schakelaar waarmee je het kussen kunt aan- en weer uitzetten. In de meeste gevallen is de schakelaar ook voorzien van een mogelijkheid om te schakelen tussen meerdere beschikbare warmtestanden. Indien je het kussen ook vaak ’s nachts in het donker wenst te gebruiken dan is het ook altijd handig om te kijken of de schakelaar voorzien is van een lichtfunctie.

Verder is het ook aangewezen om even stil te staan bij de stroomvoorziening. Zo zul je merken dat de meeste warmtekussens nog steeds op de traditionele manier werken; door middel van een schakelaar verbonden met een snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te steken. Echter bestaan er vandaag de dag ook heel wat oplaadbare warmtekussen. Extra handig indien je het kussen mee wilt nemen op reis. Dergelijke exemplaren zullen misschien niet meteen tussen de goedkope warmtekussens behoren.

 

Wat met het onderhoud van het kussen

Het is tenslotte ook belangrijk om even rekening te houden met het onderwerp “onderhoud”. De meeste warmtekussens kun je namelijk makkelijk en zonder problemen met de hand wassen. Indien je echter een hekel hebt aan met de hand wassen, dan is een kussen dat je in de wasmachine kunt plaatsen altijd een goede aanbeveling. Toch is het veiliger om aandachtig te zijn voor de gebruiksaanwijzing en dus bijgevolg ook de bijbehorende veiligheidsvoorschriften.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES