Beste wasbak

Laatste update: 25.04.24

 

Wasbakken test van 2024

 

Ben je toe aan vervanging of wil je gewoon een volledig nieuwe wasbak aankopen? Een wasbak is nu eenmaal zo goed als onmisbaar, aangezien je het vrijwel dagelijks zult gebruiken. Wanneer je in de ochtend opstaat, dan kan het handig zijn om je gezicht of je handen even te wassen. Ook na elk toiletbezoek kan een wasbak nuttig zijn zodat je je handen goed kunt afspoelen. Daarom proberen we in onze koopgids zoveel mogelijk tips en adviezen mee te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo blijkt de VidaXL 140686 wasbak alvast een schot in de roos te zijn. Dit exemplaar is mooi rechthoekig qua vorm en daardoor vrij makkelijk in eender welk interieur te plaatsen. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de VidaXL 140673 wasbak. In tegenstelling tot het vorige product zul je merken dat dit apparaat ovaal van vorm is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wasbak Reviews – Top

 

 

Een wasbak heb je nodig om je handen te kunnen wassen nadat je het toilet gebruikt hebt of om ‘s morgens je gezicht te wassen wanneer je opstaat. Als je niet urenlang wilt zoeken naar een goede wasbak dan kan dit artikel je helpen. We hebben vijf goede producten vergeleken op basis van de beoordelingen van andere kopers. Het is nu aan jou om er de beste wasbak uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. VidaXL 140686

 

Deze wasbak heeft een rechthoekige vorm en heeft een breedte van 60 cm, een dikte van 46 cm en een hoogte van 12,5 cm. Het is een wasbak met een kraangat zodat je een kraan kunt bevestigen. Het product is gemaakt van keramiek en dankzij de hoogglans afwerking weerkaatst het licht op de wasbak.

De afvoer heeft een diameter van 4,5 cm en het kraangat heeft een diameter van 3,5 cm. De wasbak heeft een witte kleur en wordt geleverd zonder de kraan en de afvoerbuis. Deze accessoires moet je zelf nog apart kopen.

De wasbak heeft volgens de kopers een mooi design en de prijs van het product is betaalbaar. De wasbak is eenvoudig om te installeren maar volgens een van de kopers hangt het product niet volledig recht.

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten wat precies de beste wasbak is. Indien je op zoek bent naar een modern en elegant exemplaar dan kun je alvast deze wasbak van het merk VidaXL even bekijken. VidaXL is een gewaardeerd merk dat bekend staat voor garantie en kwaliteit. Het mag dan ook niet verwonderen dat heel wat kopers het als veruit het beste merk zullen beschouwen.

 

Voordelen:

Formaat: het is een rechthoekige wasbak van maar liefst 60 cm breed en zo’n 46 cm dik. Verder mag je rekenen op een maximale hoogte van ruim 12,5 cm.

Materiaal: deze unieke wasbak is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig keramiek. Vervolgens werd de wasbak voorzien van een hoogglans coating.

Kraangat: de wasbak is voorzien van een degelijk kraangat zodat je er zelf nog eender welke kraan op kunt gaan bevestigen. Je moet echter wel rekening houden met een doorsnede van maximaal 3,5 cm.

 

Nadelen:

Geen accessoires: bij de aankoop van deze wasbak zul je merken dat er niet meteen accessoires en toebehoren worden meegeleverd. Zo zul je achteraf zelf nog een kraan en afvoerbuis moeten aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. VidaXL 140673

 

Deze ovalen wasbak is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar goedkope wasbakken. Ook dit product is gemaakt van keramiek en heeft een hoogglans afwerking. Net als de rechthoekige wasbak van vidaXL beschikt deze wasbak over een afvoergat met een diameter van 4,5 cm.

Dit product beschikt niet over een gat om een kraan op te installeren. De afvoer wordt ook niet geleverd met de bestelling dus dit moet je zelf nog kopen. De afmetingen van het product zijn: 63 cm breedte, 42 cm diepte en 12 cm hoogte.

Hoewel deze wasbak aanbieding nog maar één review heeft gekregen is het advies van de koper volledig positief. De wasbak is handig in gebruik en heeft een mooi design. Het is ook comfortabel voor kinderen om te gebruiken.

Net zoals de vorige wasbak is ook dit product afkomstig van het bekende merk VidaXL. Dat doet vermoeden dat VidaXL vast en zeker tot de populairste merken behoort. Het loont alvast de moeite om de voor- en nadelen van het product hieronder even grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Budget: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke wasbak? Dan is dit product vast en zeker iets voor jou. Misschien heeft het wel de laagste prijs?

Materiaal: je zult merken dat de wasbak vervaardigd is uit bijzonder degelijk en kwalitatief keramiek in combinatie met een unieke hoogglans coating.

Formaat: in tegenstelling tot het vorige product heb je hier te maken met een ovalen wasbak in combinatie met een afvoergat dat een doorsnede van 4,5 cm heeft.

 

Nadelen:

Geen afvoer: jammer genoeg zul je er bij de aankoop zelf nog een gepaste afvoer hoeven bij de kopen. Dit wordt namelijk niet meegeleverd met het product.

Geen kraangat: echter zul je opmerken dat de wasbak nog niet over een kraangat beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sphinx Serie 300 Basic

 

Deze wasbak van Sphinx heeft een witte kleur en is gemaakt van keramiek. Het product heeft een breedte van 60 cm en een diepte van 40 cm. De wasbak beschikt over een kraangat waar je zelf een kraan kunt op aansluiten. Deze kraan wordt niet meegeleverd dus je hoeft dit zelf nog te kopen.

Ook dit product is nog maar één keer beoordeeld geweest door een gebruiker maar deze persoon is heel tevreden over de aankoop van deze wasbak.

Het design van de wasbak valt in de smaak bij de koper en het product is gemaakt van sterk materiaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de wasbak vlug zal breken.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Sphinx Serie 300 Basic wasbak. De witte kleur in combinatie met de duurzame materiaalsoort keramiek zorgen voor een unieke en kwalitatieve wasbak die in eender welke badkamer mooi zal staan. Bekijk alvast het overzichtje hieronder van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen:

Formaat: de wasbak is maar liefst 60 cm breed en zo’n 40 cm diep. Verder beschikt het product over een degelijk en handig kraangat.

Materiaal: het is een unieke wasbak die gemaakt werd uit een stevige materiaalsoort namelijk keramiek.

 

Nadelen:

Geen kraan: jammer genoeg zul je bij de levering vaststellen dat er helemaal geen kraan met het product wordt meegeleverd. Dat kan voor sommige klanten wel als een minpuntje worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Caressi CA55Q10 

 

Deze wasbak is eigenlijk een spoelbak die je in de keuken kunt gebruiken om groenten en fruit te wassen of je vaat te spoelen. Het product heeft een lengte van 55 cm, een breedte van 40 cm en een diepte van 19 cm.

Het is een design spoelbak die gemaakt is van roestvrij staal voor een grotere duurzaamheid. De prijsklasse van dit product ligt een stuk hoger maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Het product wordt geleverd inclusief een kortplugafvoerset.

De koper die dit product al in huis gehaald heeft is heel positief over deze spoelbak en dat merk je ook aan de review. De spoelbak is van topkwaliteit en heeft een heel mooi design. Het is een praktisch product die gemaakt is van sterk materiaal.

Ben je eigenlijk meer op zoek naar een wasbak die dienst kan doen als een spoelbak? Dan hoef je alvast even dit product van Caressi te bekijken. Deze unieke spoelbak zou je bijvoorbeeld een mooi plaatsje kunnen geven in de keuken. Laten we alvast even de voor- en nadelen wat meer onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke wasbak of spoelbak is maar liefst 55 cm lang, 40 cm breed en zo’n 19 cm diep. Ideaal om de vaat te doen of gewoon om je groenten en fruit even grondig af te spoelen.

Toebehoren: de levering bevat niet alleen deze unieke spoelbak maar telt ook een handige kortplugafvoerset.

Materiaal: het is een degelijke spoelbak die volledig vervaardigd is uit duurzaam roestvrij staal. Bovendien is het ook makkelijk te onderhouden.

 

Nadelen:

Budget: je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat je dit product niet meteen tussen de goedkope spoelbakken zult hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trend Algemene Serie

 

Deze wasbak van Trend is gemaakt van natuursteen en heeft een lengte van 80 cm en een breedte van 47 cm. Het product beschikt over een kraangat waar je zelf een kraan op kunt aansluiten. Deze kraan wordt wel niet meegeleverd met de bestelling dus je hoeft deze zelf nog te kopen.

De wastafel heeft een donkerblauwe kleur en ligt in een hogere prijsklasse. Je zult dus iets meer geld moeten uitgeven voor deze wastafel maar je krijgt er wel goede kwaliteit voor terug.

Er zijn nog geen reviews geplaatst bij dit product door andere kopers. Wegens een gebrek aan tenminste één beoordeling is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over deze wasbak aanbieding.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om te gaan opteren voor deze unieke wasbak van het bekende merk Trend. Indien je op zoek bent naar een uniek en modern stuk dan is deze wasbak alvast een stap in de goede richting.

 

Voordelen:

Formaat: de wasbak heeft een mooie en comfortabele rechthoekige vorm waarbij je kunt rekenen op een lengte van maar liefst 80 cm en een maximale breedte van zo’n 47 cm.

Kraangat: je hoeft je geen zorgen te maken aangezien deze wasbak voorzien is van een degelijk kraangat.

Materiaal: deze unieke wasbak is volledig vervaardigd uit duurzaam natuursteen dat bovendien ook makkelijk en zonder problemen te onderhouden is.

 

Nadelen:

Prijsklasse: het spreekt voor zich dat je deze wasbak niet meteen tussen de goedkope exemplaren zult moeten verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wasbakken koopgids

 

Een wasbak is echt onmisbaar geworden en je gebruikt het dagelijks wel een paar keer. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de beste wasbakken. Dit kun je enkel doen als je rekening houdt met een aantal zaken zoals het gebruiksgemak ervan. Uiteraard kun je ook letten op het materiaal en de constructie als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

Gebruiksgemak

Iedereen gebruikt dagelijks wel een wasbak. Je kunt dit eenvoudig installeren op verschillende plaatsen. Je kunt het bevestigen in de badkamer, de toiletruimte of ook gewoon in de keuken. In de badkamer kun je een wasbak vooral gebruiken om je eventjes snel op te frissen of je tanden te poetsen. Als je een wasbak in de toiletruimte plaatst dan is dit vooral bedoeld om achteraf je handen te wassen. In de keuken kun je dit ook wel zien als een soort spoelbak. Je kunt er bijvoorbeeld je groenten en fruit in afspoelen. Maar je kunt het ook gebruiken om er je vuile vaat in te spoelen.

Je ziet dat een wasbak veel gebruikelijker is dan je misschien eerst gedacht had. In je zoektocht naar de voor jou ideale wasbak zul je dan ook heel wat modellen en formaten tegenkomen. Zo heb je wasbakken in een vierkante vorm. Maar je hebt ook exemplaren met een ovalen of zelfs rechthoekige vorm. Alles is uiteraard afhankelijk van je eigen voorkeur en de interieurinrichting. Zo zul je ook moeten rekening houden met het formaat. Want je hebt grote maar ook kleine wasbakken.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden zoals je zelf wel zult zien. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken. Je kunt op voorhand ook altijd eens een kijkje nemen in de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Zo kun je eventuele goedkope wasbakken spotten.

 

Materiaal waaruit de wasbak bestaat

Wanneer je beslist om een nieuwe wasbak aan te kopen dan zul je ook zien dat er heel wat mogelijke materiaalsoorten zijn. Elke materiaalsoort heeft uiteraard altijd voor- en nadelen. Zo heb je heel wat wasbakken die uit keramiek of roestvrij staal gemaakt zijn. Dit zijn heel stevige en degelijke materialen die je bovendien heel eenvoudig kunt schoonmaken. Het is ook mogelijk om een wasbak uit porselein te spotten. Uiteraard zal dit iets duurder zijn maar het is altijd mogelijk om een wasbak aanbieding tegen te komen.

Als je echt een natuurmens bent en dus houdt van een landelijke stijl dan is het een aanbeveling om een wasbak uit natuursteen te kiezen. Dit past heel goed in een strak of landelijk interieur en is handig te onderhouden. Ook wasbakken uit kunststof, glas of zelfs metaal zijn een optie. Zoals je ziet zijn er dus heel wat mogelijkheden. Je kunt hierbij het beste rekening houden met je eigen persoonlijke voorkeur maar ook met het interieur.

De constructie

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de constructie ervan. Zo zullen de meeste wasbakken voorzien zijn van een gat aan de bovenkant ervan. Dit gat is bedoeld om er een kraan op te installeren. Veel mensen zullen dan ook vaak kiezen voor een mengkraan. Deze mengkraan kun je namelijk op een heel eenvoudige en vooral snelle manier op het koude en het warme water gaan aansluiten. Als je kiest voor deze manier van monteren dan kun je ook uit heel wat eenknops designkranen kiezen. Het woord zegt het eigenlijk al helemaal zelf maar dit zijn kranen die je met slechts één knop kunt bedienen. Houd er wel rekening mee dat in bepaalde gevallen de uitloop niet op het kraanhuis wordt gemonteerd. Dit is hoofdzakelijk het geval bij wasbakken die aan de muur moeten worden bevestigd.

Daarnaast is er ook een afvoergat voorzien waarlangs het water kan weglopen. Dit afvoergat kan je ook vaak afsluiten door middel van een stop. Op die manier kan het water helemaal niet meer weglopen en blijft het in de wasbak staan. Bij de stop heb je dan twee mogelijkheden. Het kan gaan om een rubberen stop die je zelf aankoopt. Maar het kan ook gaan om een stop die reeds bij het toestel zit inbegrepen en bijvoorbeeld vasthangt aan de kraan.

Er zijn daarnaast ook heel wat wasbakken die beschikken over een overloopopening. Dit verhindert de kans dat de wasbak overstroomt. Je moet dus rekening houden met heel wat zaken als je op zoek gaat naar de ideale wasbak. Toch is het belangrijk om hier op te letten en dan zal het zoeken veel vlotter verlopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES