Beste wasmiddel

Laatste update: 25.04.24

 

Wasmiddelen test van 2024

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar het perfecte wasmiddel? Dan kan onze koopgids misschien helpen door te wijzen op enkele belangrijke kenmerken en factoren. Indien je echter dringend op zoek bent, dan kun je natuurlijk ook gelijk doorklikken naar de 3 best beoordeelde hedendaagse wasmiddelen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Ariel 3-in-1 Pods wasmiddel dat uitstekend geschikt is om een bleke en/ of witte was weer schoon te krijgen. Echter blijkt ook de aankoop van het Robijn Klein & Krachtig wasmiddel een schot in de roos te zijn. De flacon bevat voldoende wasmiddel voor maar liefst 42 wasbeurten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wasmiddel Reviews – Top 5

 

Wasmiddelen zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Het aanbod is dan ook heel groot en er is voor ieder wat wils. Je kunt het in poedervorm of in vloeibare vorm gebruiken. Maar tegenwoordig zijn er ook de heel handige 3-in-1 pods op de markt. Wij hebben er een vijftal voor je geselecteerd. De soms grote verschillen in prijzen hebben natuurlijk te maken met de grootte van de verpakking.

 

 

1. Ariel 3-in-1 Pods

 

Zoek je een wasmiddel voor de witte was in de vorm van pods? Dan is dit mogelijk de wasmiddel aanbieding voor jou. Deze verpakking is geschikt voor maar liefst 105 wasbeurten. Het gebruik van pods kan je in vergelijking met gebruik van poeder of de vloeibare vorm wel tot 25% besparing opleveren.

De drie ingrediënten van deze pods komen pas met elkaar in aanraking nadat de verpakking in contact met water is gekomen. Het middel heeft een super geconcentreerde reinigingskracht en zorgt ervoor dat je was heerlijk ruikt. Er is natuurlijk ook een Ariel wasmiddel voor je gekleurde was.

Het advies van onze klanten is erg positief. De was wordt echt goed schoon en ruikt lekker fris. De 3-in-1 pods zijn zeer handig in het gebruik. Een koper merkte op dat voor grotere wasmachines met een inhoud van 7 kg of meer de inhoud van de pods iets te klein is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Robijn Klein & Krachtig

 

Iedereen kent wel de slogan van Robijn: “wat mooi is moet mooi blijven”. Ben jij dat ook van mening, dan is dit het beste wasmiddel voor jou. Deze flacon is geschikt voor 42 wasbeurten. Met het handige formaat van de verpakking kun je deze fles  ook makkelijk opbergen.

Dit wasmiddel is geschikt voor alle kleuren en vezels, behalve voor wol en zijde. Hiervoor is een apart Robijn wasmiddel verkrijgbaar. Het wasmiddel is extra geconcentreerd en reinigt ook zonder voorwassen. Het is vriendelijk voor kleuren en materialen. Overigens is het ook verkrijgbaar in capsules.

In de review zijn kopers die je voorgingen, erg lovend over dit product. Het wasresultaat is uitstekend te noemen en de was ruikt heerlijk fris. Door de geconcentreerde vorm heb je er maar weinig van nodig en je zou het daarom tot de goedkope wasmiddelen kunnen rekenen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Omo Color 798 g

 

Omo is al sinds jaar en dag een begrip in de wereld van de wasmiddelen met haar slagzin: “Omo wast door en door schoon”. Een vertrouwde kwaliteit voor een redelijke prijs. Dit product is geschikt voor de gekleurde was. Natuurlijk is er ook een apart Omo wasmiddel voor de witte was.

In de filosofie van Omo is het veel beter voor kinderen om buiten te spelen dan achter de computer te zitten. Zij zorgen er dan ook voor dat hun wasmiddelen de meest hardnekkige vlekken verwijderen, zoals die van olie, vet, bloed en gras. Deze verpakking is geschikt voor 14 wasbeurten.

In de beoordeling door klanten wordt dit product heel positief beoordeeld. De was lijkt schoner te worden en ruikt lekker fris. Het wasmiddel voldoet meer dan volledig aan de verwachtingen. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Neutral 0% Kleur Parfumvrij 3 kg

 

Allergieën komen steeds vaker voor. Heb je er last van of wil je ze voorkomen dan is dit Neutral wasmiddel perfect voor jou. Het bevat geen parfum, bleekmiddelen en  kleurstoffen. Dit is het handelsmerk van Neutral en geldt overigens voor alle andere verzorgingsproducten die zij leveren.

Dit wasmiddel is dermatologisch getest en belangrijker nog, ook goedgekeurd. Dit product is geschikt voor de gekleurde was. Vanzelfsprekend levert Neutral ook een wasmiddel voor de witte was. Dit beschikt natuurlijk over dezelfde eigenschappen als het hier beschreven artikel.

Kopers, die je voorgingen zijn zeer te spreken over dit wasmiddel. Als je een gevoelige huid hebt merk je zeker een verschil met andere producten. De was wordt prima schoon, ook bij lagere temperaturen en blijft geurvrij.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lenor 3-in-1 Pods

 

Ben je op zoek naar een wat royalere verpakking, dan zou je keuze wel eens op dit product kunnen vallen. Het is toereikend voor maar liefst 72 wasbeurten. Het zit in een handige verpakking die goed afsluitbaar is. Dit is ook veiliger voor kinderen, maar dan wel op wat grotere hoogte opbergen.

Hier is Lenor wasmiddel beschreven met de geur zeebries. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het een heerlijk frisse geur. Natuurlijk is hij ook met een ander geurtje te leveren. Tevens is hij leverbaar in de vloeibare vorm en als een waspoeder. Het wasmiddel reinigt perfect en je was ruikt lekker. De lucht blijft ook lang hangen.

Kopers zijn erg tevreden over dit product. Het heeft een krachtig reinigende werking en verwijdert goed vlekken. Een enkele koper merkte op dat het bij gebruik in wat kleinere machines wel een beetje veel schuimt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wasmiddelen koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de beste wasmiddelen. En daarom willen wij jou helpen zodanig dat het makkelijker wordt de volgende keer dat je diverse wasmiddelen met elkaar gaat vergelijken. Zo is het alvast een goede aanbeveling om te letten op het type, de substantie, het gebruiksgemak en het eventuele prijskaartje. We raden jou verder aan om eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet uit de weg te gaan. Niet alle producten behoren tot de goedkope wasmiddelen en dan is een leuke korting uiteraard een meevaller.


Wat is wasmiddel en het nut ervan

Je vindt ze terug in zowat elk huishouden en ze bestaan in tal van geuren, vormen en kleuren. Een wasmiddel is een handig product dat je gebruikt om je kledij, handdoeken en dergelijke mooi te laten geuren. Maar het zorgt er ook voor dat bevlekte kledingstukken, tafelkleedjes en handdoeken weer proper worden. Toch is het niet zo makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten wasmiddelen. Zo zijn er heel wat merken die vandaag de dag tal van diverse wasmiddelen op de markt hebben gebracht.

Kies je voor een wasmiddel in poedervorm of toch liever een vloeibaar wasmiddel? Ben je dol op de geur van vanille of zoek je toch liever iets neutraal? Grote gezinnen kunnen dan weer baat hebben bij voordeelverpakking en zo misschien wel een wasmiddel aanbieding op de kop tikken. Heb je al eens nagedacht over wasverzachter en wat dan met wasmiddelen die gericht zijn op gekleurde kledingstukken? Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Het type wasmiddel, vloeibaar en/of poeder

In je zoektocht naar het voor jou beste wasmiddel zul je merken dat er diverse soorten bestaan. Zo zou je kunnen kiezen voor een universeel wasmiddel dat, zoals de naam doet vermoeden, kan gebruikt worden voor om het even welk type kledij en om het even welke stof. Echter bevatten universele wasmiddelen ook een grote hoeveelheid bleekmiddel waardoor ze na verloop van tijd een negatief effect kunnen hebben op gekleurde was. Voor gekleurde en/ of donkere was kies je dus maar beter een wasmiddel speciaal ontworpen voor dat type was; het zogenaamde bontwasmiddel.

Verder heb je ook de optie om te kiezen voor wasmiddelen die specifiek ontworpen zijn om te gebruiken in combinatie met bepaalde textielen. Zo bestaan er diverse soorten wasmiddelen om wol of zijde mee te wassen. Wol en zijde worden beschouwd als behoorlijk delicate stoffen en vereisen dus iets meer zorg. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee. Verder kun je kiezen tussen vloeibare wasmiddelen en/ of poeder. En ook capsules behoren tot de vele mogelijkheden. Veelal is de keuze tussen vloeibaar, poeder of capsule vorm een persoonlijk gebonden keuze.

 

Wat is een wasverzachter

Als je op zoek moet naar wasmiddelen dan zul je vaak ook in contact komen met wasverzachter, maar wat is dat nu precies? Wasverzachters zijn producten die ervoor zorgen dat de was lekker zacht aanvoelt en bovendien extra geurig en fris ruikt. Bovendien biedt het gebruik van wasverzachter nog tal van andere pluspunten.

Zo zorgt wasverzachter er ook voor dat het makkelijker wordt om de kledij te strijken. En dat is alvast een meerwaarde, zeker voor personen die een hekel hebben aan strijken. Bovendien beschikt wasverzachter ook over de goede eigenschap van antistatisch te werken. Kortom, heel wat voordelen die je toch wel in acht hoeft te nemen om het gebruik van wasverzachter te overwegen.


Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tenslotte raden wij jou ook aan om even stil te staan bij het prijskaartje aangezien niet alle wasmiddelen een koopje blijken te zijn. Voor sommige wasmiddelen kun je toch wel makkelijk 8 euro of meer gaan betalen. Aan jou de keuze om uit te maken hoeveel budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen. Daarom kan het vaak handig zijn om op zoek te gaan naar voordeelverpakkingen. Dergelijke verpakking bevatten meestal 2 of meerdere wasmiddel producten tegen een aanvaardbaar prijskaartje.

Extra handig voor grote gezinnen maar ook als student op kot of alleenstaande. Verder kan het handig zijn om te werken met kortingsbonnen en eventuele leuke promoties in de gaten te houden. Het is altijd leuk indien je een minder hoeft te betalen dan je eerst gedacht had, of niet? Indien je echter mocht twijfelen tussen diverse soorten wasmiddel dan kan het misschien soelaas bieden om ook de online reacties van klanten even te bekijken. Daarin worden positieve en minder positieve punten besproken en zo krijg jij meteen een beter beeld over het desbetreffende wasmiddel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES