5 beste Waterontharders met magneet Test van 2021

Laatste update: 26.07.21

 

Beste waterontharders met magneet – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke waterontharder kan de waterleidingen van eventuele kalkaanslag of vorming ontzien. Dat is niet alleen positief nieuws voor de eigenlijke waterleidingen maar ook voor alle apparaten die op diezelfde leidingen aangesloten zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan een wasmachine, vaatwasmachine, droger en cv-ketel. Aangezien het ruime assortiment vaak voor heel wat keuzestress lijkt te zorgen, zetten we alvast enkele toppertjes in de kijker. Zo lijkt de Waterontharder magneet van het bekende merk Shopping4All alvast een schot in de roos. Dankzij zijn krachtige magneet wordt kalk vermeden waardoor apparaten tot wel 30% duurzamer worden en maar liefst 20% energiezuiniger. Daarnaast kun je evengoed opteren voor de Magiko – Magnetische Waterontharder die, met een kracht van 12.8000 Gauss minstens even krachtig is als zijn voorganger.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Waterontharders met magneet Koopgids 

 

Kalk is de voornaamste reden waarom leidingen stuk gaan en bijgevolg bepaalde apparaten geen lange levensduur beschoren zijn. Een kwalitatieve waterontharder, al dan niet met magnetische werking, kan in dergelijke gevallen alvast soelaas bieden. Toch dien je rekening te houden met bepaalde factoren zoals het formaat, de plaatsing en de uiteindelijke installatie. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende (magnetische) waterontharders, en eventuele aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een waterontharder en hoe werkt deze?

Een waterontharder is, in de meeste gevallen, een relatief compact apparaatje dat de kristalstructuur van leidingwater verandert. Eenvoudig gezegd betekent dit dat je met een dergelijk toestel hard water automatisch kunt omzetten naar zacht water zodat eventuele kalkvorming vermeden wordt en bestaande kalkafzetting wordt aangepakt.

De manier waarop dit gebeurt, is echter afhankelijk naargelang het type waterontharder. Zo zullen de meeste apparaten functioneren op het principe van de ionenuitwisseling waarbij calcium- én magnesiumionen worden omgezet naar natriumionen. Echter, bestaan er ook magnetische waterontharders die, zoals de naam doet vermoeden, zijn uitgerust met een krachtige ingebouwde magneet die vervolgens een magnetisch veld creëert. Hoe krachtiger de magneet, hoe groter het magnetisch veld en dus ook de kracht van de waterontharder.

 

Het gebruiksgemak

Op basis van bovenstaande uitleg wordt het nut van een degelijke waterontharder al meteen duidelijk. Doordat een dergelijk apparaat in staat is om de kristallijne structuur van water te veranderen, wordt eventuele kalkaantasting meteen verwijderd én toekomstige kalkvorming zoveel mogelijk vermeden. Het spreekt voor zich dat dit eveneens voor een positief effect zal zorgen op elk apparaat dat met die bepaalde waterleiding verbonden blijkt.

Kalkvrije waterleidingen zorgen resulteren in kalkvrije huishoudelijke apparaten. Denk bijvoorbeeld maar aan je wasmachine, cv-ketel, boiler en vaatwasmachine waarvan de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. En we hoeven het hier trouwens niet alleen over de levensduur te hebben. Kalkvrije apparaten verbruiken nu eenmaal weinig energie waardoor de verbruikskosten een pak lager geschat worden dan normaal. Kortom, alleen maar voordelen waardoor het de moeite waard wordt om meteen in actie te schieten en op zoek te gaan naar de voor jou beste waterontharder.

 

Formaat en plaatsing

Echter willen we niet alleen de aandacht vestigen op het gebruiksgemak en de werking maar ook op het formaat en de plaatsing. Zo bestaan er waterontharders in allerlei vormen, formaten en ontwerpen waarbij we de grootte voornamelijk laten afhangen van het volume water dat gemiddeld wordt verbruikt. Het spreekt voor zich dat een huishouden van 3 of meer personen meer gemiddeld meer water zal verbruiken dan iemand die alleen woont waardoor deze gezinnen beter opteren voor een grotere waterontharder met een ruimer volume.

Naast het aantal gezinsleden kan het formaat van een dergelijk apparaatje ook beïnvloed worden door de uiteindelijke plaats. In de meeste gevallen wordt gekozen om de waterontharder boven of onderaan de watermeter te installeren. Echter zijn er ook gebruikers die ontharder in de kelder, garage of berging monteren. De keuze is geheel aan jou maar zorg ervoor dat er toch wel enige logica achter zit en dat je, indien nodig, makkelijk tot bij de waterontharder kunt komen.

 

Wat moet je weten als je de ontharder gaat installeren

Eenmaal je het geschikte plekje voor de waterontharder gevonden hebt, is het de bedoeling van deze correct te installeren. Gelukkig heeft de installatie niet veel voeten in de aarde en kun je dit bij wijze van spreke makkelijk zelf uitvoeren. Zo bespaar je alvast op extra service- én installatiekosten, wat altijd een meevaller is.

Alvorens je de waterontharder monteert, dien je niet alleen het water maar ook alle mogelijke bijbehorende stroombronnen volledig uit te schakelen. Op die manier kun je eventuele ongelukken en/ of beschadigingen aan het apparaat, de leidingen en de toestellen vermijden.

Extra kenmerken, opties en prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele kenmerken en opties die misschien wel als een meerwaarde zouden kunnen worden beschouwd. Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om steeds op zoek te gaan naar een waterontharder met het bijbehorende ISO keurmerk. Dergelijke ontharders worden meermaals getest alvorens ze als 100% goedgekeurd en veilig beschouwd worden.

Daarnaast kan het eveneens een meerwaarde betekenen om te kiezen voor een ontharder waarbij je eigenhandig het watervolume kunt aanpassen. Ook apparaten die geleverd worden inclusief diverse opzetstukken, bijbehorend montagemateriaal en accessoires lijken bij vele kopers alvast een streepje voor te hebben.

Houd er wel rekening mee dat dergelijke factoren het uiteindelijke prijskaartje aanzienlijk zullen beïnvloeden. Afhankelijk van het type en de mogelijkheden kan de prijs dan ook makkelijk variëren van enkele tientjes tot zo’n 100 euro of misschien wel meer indien je het apparaat laat installeren.

 

5 beste waterontharders met magneet (Reviews) van 2021

 

Werkt een waterontharder met magneet echt of is het gebruik van een krachtige waterontharder met magneet eerder onzin? Een snel onderzoek toont aan dat velen overtuigd zijn van de efficiënte van een waterontharder met magneet. We zijn vervolgens op zoek gegaan naar 5 hedendaagse toppertjes om even aan jou voor te stellen, elk voorzien van bijbehorende online reviews en advies van klanten en experts. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken alvorens je er de voor jou beste waterontharder met magneet uithaalt. En wie weet is hij wel afkomstig van het beste merk of betreft het een aanbieding.

 

1. Waterontharder magneet Antikalk Ontkalker 12.800 Gauss

 

Tussen de goedkope magnetische waterontharders zul je dit exemplaar van Shopping4All niet meteen hoeven te verwachten. Toch lijkt hij, ondanks zijn hoge prijskaartje, weliswaar tot de populairste apparaten uit deze selectie te behoren. Klanten geven onder andere een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit wat leidt tot een unieke gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt de Y2-M waterontharder uitgerust met een bijzonder krachtige magneet die zonder problemen een magnetisch veld van maar liefst 12.800 Gauss, 1,28 Tesla, kan creëren. Zo voorkomt men dat noch calcium noch magnesium gaan kristalliseren wat resulteert in kalkvrije leidingen én apparaten. Dit betekent eveneens dat apparaten een langere levensduur én lager energieverbruik zullen kennen. 

Verder kent de waterontharder een maximale afmeting van 8,6 x 7,2 x 10,8 cm wat hem vrij compact en makkelijk te installeren maakt. Hij kan bovendien op eender welke waterleiding worden geplaatst op voorwaarde dat de diameter tussen de 18 en 60 mm ligt.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: bij aankoop wordt de Y2-M waterontharder geleverd inclusief 4 inbusbouten, 4 moeren, 4 ringen en een praktische inbussleutel.

Gebruiksgemak: zijn compacte formaat en unieke design maken deze waterontharder makkelijk te installeren op eender welk type waterleiding met een diameter tussen 18 en 60 mm.

Kracht: de waterontharder blijkt voorzien van een bijzonder krachtige magneet die moeiteloos een krachtig magnetisch veld weet te produceren van maar liefst 12.800 Gauss oftewel 1,28 Tesla.

Handig in gebruik: eenmaal correct geïnstalleerd, zal de waterontharder ervoor zorgen dat magnesium en calcium niet langer worden gekristalliseerd. Op die manier bekom je kalkvrije apparaten en leidingen die op hun beurt langer meegaan en minder energie verbruiken.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je bewust op zoek naar de magnetische waterontharder met de laagste prijs, dan is dit exemplaar niet meteen de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Magiko Magnetische Waterontharder Waterleiding. 12.800 Gauss

 

Net iets goedkoper maar minstens even krachtig als het vorige apparaatje, hebben we hier de magnetische waterontharder van Magiko. Als we gelijk verder scrollen naar de online reacties dan zien we onder andere een grote tevredenheid over de geleverde kwaliteit, de eenvoudige installatie en de efficiëntie wat opnieuw resulteert in maar liefst 5 sterren.

De waterontharder van Magiko kent een maximale afmeting van 7,3 x 8,7 x 11 cm en blijkt vervaardigd uit duurzaam metaal. Net zoals het vorige apparaat blijkt de vulling eveneens uit neodymium te bestaan en kan hij op eender welke leiding met een diameter van 15 tot 60 mm worden gemonteerd.

De TX5000 waterontharder is verder uitgerust met een bijzonder krachtige magneet die moeiteloos een magnetisch veld van 12.800 Gauss creëert wat hem geschikt maakt voor huishoudens van 2 tot 4 personen. Bij aankoop wordt hij trouwens geleverd inclusief een inbussleutel en informatieve installatiehandleiding.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de TX5000 waterontharder blijkt eveneens voorzien van een inbussleutel en een degelijke installatiehandleiding.

Installatie: hij is makkelijk zelf in amper 5 minuutjes te installeren op eender welk type waterleiding uit koper of PVC met een doorsnede tussen 15 en 60 mm.

Gebruiksgemak: een correcte installatie zorgt ervoor dat de waterleidingen 100% kalkvrij blijven waardoor de leidingen en apparaten vervolgens duurzamer worden en minder energie zullen verbruiken.

 

Nadelen:

Huishouden: dit type waterontharder is voldoende krachtig voor kleine huishoudens. Huishoudens met meer dan 5 personen kiezen beter voor een ander type dan deze TX5000 van Magiko.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Waterontharder Magneet TX5000 Ultimate 15.000 Gauss 1.5 Tesla

 

Grote huishoudens van 4 personen of meer gaan uiteraard beter op zoek naar een waterontharder met een nóg krachtiger magnetisch veld zoals de TX5000 Ultimate. Met zijn bijzonder krachtige N52 graads magneet kan hij zonder problemen een ruim magnetisch veld van wel 15.000 Gauss, oftewel 1.5 Tesla, produceren. Op die manier zullen magnesium en calcium niet langer kristalliseren wat resulteert in kalkvrije waterleidingen en bijgevolg duurzame leidingen én apparaten.

De TX5000 wordt gekenmerkt door een relatief compacte afmeting van 11 x 7,3 x 8,7 cm en blijkt vervaardigd uit metaal in combinatie met een neodymium vulling. Bij aankoop wordt hij geleverd inclusief een praktische inbussleutel en de nodige instructies om de installatie tot een goed einde te brengen.

Als we even kijken in de richting van de online reacties dan valt ook hier opnieuw de mooie gemiddelde score van 5 sterren op. Klanten zijn zodanig tevreden over de geleverde kwaliteit en de eenvoudige installatie dat ze het hoge prijskaartje er zonder problemen bij nemen.

 

Voordelen:

Installatie: deze unieke waterontharder kan op eender welk type waterleiding  voor of na de watermeter, worden geïnstalleerd. Dit kan eveneens in een vochtige ruimte.

Kracht: hij levert zonder problemen een magnetisch veld van maar liefst 15.000 Gauss wat overeenkomt met 1.5 Tesla.

Materiaal: terwijl de behuizing uit duurzaam metaal bestaat, werd voor de vulling gekozen om te werken met neodymium.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het hogere prijskaartje zou wel eens als het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€159)

 

 

 

 

4. JouwGoods Waterontharder Magneet Ontkalker Waterleiding Anti Kalk 2020 editie

 

In vergelijking met de vorige magnetische waterontharders lijkt dit exemplaar van JouwGoods wel een echte aanbieding te zijn. Zijn vriendelijke prijskaartje valt meteen op en maakt hem een pak toegankelijker voor het brede publiek. Klanten weten echter niet alleen de budgetvriendelijke prijs te waarderen maar ook de kwaliteit, de service en het gebruiksgemak wat opnieuw resulteert in een 5 sterren product.

De waterontharder kent een relatief compact formaat van 11,5 x 3,5 x 4,5 cm wat hem uitermate geschikt maakt om te gebruiken op waterleidingen met een maximale doorsnede van 15 mm. Eenmaal correct geïnstalleerd, zullen de 4 krachtige magneten aan de beide kanten van het apparaat 100% en geheel automatisch hun werk beginnen doen.

Kortom, met behulp van dit apparaatje wordt de kristalstructuur van het leidingwater veranderd waardoor eventuele kalkaanslag verleden tijd is. Op die manier zullen niet alleen de waterleidingen een langere levensduur kennen maar ook de daarmee overeenkomstige apparaten. Denk onder andere maar aan de wasmachine, cv-ketel en droger.

 

Voordelen:

Onderhoudsvrij: door te kiezen voor dit apparaat kies je voor een 100% onderhoudsvrij magnetische waterontharder.

Waterleiding: zijn unieke ontwerp inclusief relatief compacte formaat maken deze waterontharder voornamelijk geschikt voor waterleidingen tot 15 mm diameter.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn zodra je het vriendelijke prijskaartje ziet verschijnen.

 

Nadelen:

Kleine leidingen: in tegenstelling tot de voorgaande waterontharders is dit apparaatje louter bedoeld om te installeren op vrij compacte waterleidingen.

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

5. Magnetische Waterontharder ATV PRO 2 Ultra Anti Kalk ontkalker

 

We sluiten het rijtje van de magnetische waterontharders af met dit unieke exemplaar dat jou wordt aanbevolen door ATV Perfectum. Zijn budgetvriendelijke prijskaartje valt meteen in het oog net zoals de positieve eindbeoordeling waarbij maar liefst 5 sterren werden toegekend. Klanten zijn dan ook duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de positieve werking ervan.

De ATV PRO 2 Ultra waterontharder wordt dan ook gekenmerkt door een compact formaat van 5,5 x 4,5 x 3,6 cm inclusief dito licht gewicht wat hem bijzonder handzaam maakt om op eender welk type waterleiding met een maximale doorsnede van 38 mm, te installeren.

In tegenstelling tot de vorige modellen, blijkt deze waterontharder voorzien van een aluminium behuizing in combinatie met neodymium vulling. Eenmaal correct geïnstalleerd, start hij automatisch met wat van hem verwacht wordt. 

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een vrij krachtige waterontharder die in staat is om de kristalstructuur in het water te veranderen waardoor kalkvorming en aanslag vermeden wordt.

Efficiënt: bij correct gebruik kan hij ervoor zorgen dat de leidingen en bijbehorende apparaten tot maar liefst 30% langer meegaan én 30% energiezuiniger worden.

Materiaal: de aluminium behuizing wordt gecombineerd met een kenmerkende neodymium vulling.

 

Nadelen:

Geen Amfa 4000: ben je bewust op zoek naar een Amfa 4000 waterontharder dan is dit apparaat niet meteen een goede aanbeveling.

Koop bij bol.com (€32.35)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES