Beste waterstofzuiger

Laatste update: 15.07.24

 

Waterstofzuigers test van 2024

 

Ben je op zoek naar de ideale waterstofzuiger? In onze koopgids proberen we jou alvast enkele handige tips en adviezen aan te bieden. Op die manier kan de zoektocht naar de ideale waterstofzuiger misschien toch wel een beetje makkelijker verlopen. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 beste waterstofzuigers van dit moment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Eurom Force 1420S waterstofzuiger. Het is een krachtig apparaat dat je zowel kunt gebruiken om droog of nat te stofzuigen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Eurom Force 1240 waterstofzuiger. Net zoals het voorgaande product is ook dit toestel bijzonder krachtig en dus ideaal om zowel droog alsook nat te zuigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Waterstofzuigers reviews – top 5

 

 

Iedereen morst wel eens koffie of een andere drank. Misschien is er ook een beetje saus gevallen wanneer je aan het eten bent. Gebruik dan een waterstofzuiger om deze vloeistoffen op te ruimen. Er bestaan ook waterstofzuigers om je zwembad mee schoon te maken om zo in de zomer te genieten van een frisse duik. In ons artikel vergelijken we vijf producten, kies er zelf de beste waterstofzuiger uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Eurom Force 1420S

 

De Eurom Force 1420S is een waterstofzuiger met een vermogen van 1400 Watt die geschikt is voor zowel nat als droog zuigen. Dit apparaat is uitgerust met een filterreinigingssysteem en gebruikt een filter van het type Hepa.

Het product wordt geleverd met verschillende hulpstukken zoals een kierenzuiger of een borstelmondstuk.

Het toestel weegt 6 kg en staat te koop aan een lage prijs dus het behoort tot de categorie van goedkope waterstofzuigers.

Over deze waterstofzuiger aanbieding staat momenteel nog maar één review online maar de koper geeft positief advies. Het apparaat is van hoge kwaliteit en wordt aangeboden aan een scherpe prijs.

Eurom Force is zeker één van de bekende merken en misschien wel het beste merk voor sommigen op het gebied van waterstofzuigers. Het is een krachtig toestel dat zowel kan gebruikt worden om droog alsook nat te stofzuigen.

 

Voordelen:

Vermogen: deze waterstofzuiger is uitgerust met een krachtig vermogen van maar liefst 1400 watt. Daardoor kun je het zonder twijfel tot de krachtige apparaten gaan rekenen.

Filter: het toestel is voorzien van een degelijk en handig filterreinigingssysteem. Het type filter dat hierbij gebruikt wordt is een Hepa model.

Hulpstukken: zodra je besluit het toestel aan te kopen dan zul je merken dat je er meteen ook een borstelmondstuk en een handige kierenzuiger bij krijgt.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze waterstofzuiger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eurom Force 1240

 

De Eurom Force 1240 geschikt om nat en droog te zuigen en heeft een vermogen van 1200 Watt. De filter van het toestel is uitwasbaar zodat je het kan blijven gebruiken om schoon te maken.

Het snoer heeft een lengte van 5 meter en het apparaat is gemaakt van RVS voor betere stevigheid en duurzaamheid.

Het toestel wordt geleverd met een tapijtzuigmond, een waterzuigmond, een borstelmondstuk en een kierenzuiger. De ketel heeft een capaciteit van 40 liter en het toestel heeft een geluidsniveau van 73 dB.

De beoordelingen van de gebruikers zijn vooral positief. Het apparaat werkt goed en ziet er ook nog mooi uit. Hij is krachtig genoeg en zuigt zowel nat als droog goed op. Het toestel is eenvoudig om te onderhouden en volgens de kopers is dit een waterstofzuiger aanbieding.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze waterstofzuiger afkomstig van het merk Eurom. Daardoor vermoeden wij dat het misschien wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Het is een krachtig apparaat dat bovendien vrij eenvoudig te onderhouden is.

 

Voordelen:

Vermogen: deze waterstofzuiger zul je zeker tussen de krachtige apparaten kunnen rekenen. Het is uitgerust met een vermogen van maar liefst 1200 watt.

Filter: het apparaat is voorzien van een herbruikbare filter. Deze filter kun je er uithalen en gemakkelijk gaan uitwassen.

Duurzaamheid: doordat de waterstofzuiger uit stevig RVS gemaakt is, mag je er zeker van zijn dat het om een duurzaam product gaat.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een snoer van 5 meter lang. Verder krijg je er bij de aankoop ook heel wat hulpstukken bij zoals een tapijtzuigmond en een kierenzuiger. Het toestel heeft daarnaast een inhoud van ruim 40 liter.

 

Nadelen: 

Te weinig kracht: een enkele koper is van mening dat de zuigkracht van de stofzuiger best wel iets krachtiger had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eurom Force 1012

 

Net als de andere Eurom Force waterstofzuigers is ook dit toestel geschikt voor nat en droog zuigen. Het apparaat heeft een RVS ketel met een inhoud van 12 liter en de motor heeft een vermogen van 1000 Watt. Deze stofzuiger kan niet alleen zuigen maar heeft ook een blaasfunctie.

De zuigslang heeft een lengte van 1,6 meter en het apparaat wordt geleverd met een combi-zuigmond, een kierenzuiger en een borstelmondstuk. De filter is gemaakt van stof en is uitwasbaar. Dit toestel maakt deel uit van de goedkope waterstofzuigers dankzij de lage prijs van het product.

Volgens de reviews kun je makkelijk wisselen tussen nat en droog zuigen. Het is een topproduct met een goede zuigkracht die niet veel ruimte in beslag neemt. Toch zijn er ook enkele negatieve punten. Voor enkele kopers is het product van matige kwaliteit en valt het toestel gemakkelijk om omdat het te licht is.

Ook hier hebben we te maken met een waterstofzuiger die afkomstig is van het bekende en gewaardeerde merk Eurom. Net zoals het eerste apparaat is ook dit model krachtig genoeg om het te gebruiken om zowel nat alsook droog te stofzuigen. Verder is het apparaat ook voorzien van een handige blaasfunctie.

 

Voordelen:

Vermogen: deze waterstofzuiger kun je zeker tot de krachtige apparaten rekenen aangezien het over een vermogen van ruim 1000 watt beschikt.

Inhoud: het toestel is voorzien van een stevige ketel die gemaakt is uit duurzaam RVS en een volume van wel 12 liter heeft.

Hulpstukken: zodra je besluit om het toestel aan te kopen dna krijg je er ook een combi-zuigmond, een borstelmondstuk en zelfs een handige kierenzuiger bij.

Filter: je zult merken dat de filter van dit apparaat uit stof vervaardigd is. Daardoor is het een pak eenvoudiger om deze filer uit te wassen en opnieuw te gebruiken.

 

Nadelen: 

Te licht: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel best wat meer had mogen wegen. Doordat het apparaat te weinig weegt is het niet zo stabiel.[proscons id=”1926″]

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. vidaXL WD-1200

 

De vidaXL waterstofzuiger is geschikt om het vuil in je zwembad of vijver te verwijderen. De zuigslang heeft een lengte van 4 meter en de motor heeft een vermogen van 1200 Watt. Je kunt deze stofzuiger ook gebruiken binnenshuis en het heeft een tankinhoud van 25 liter.

Het toestel wordt geleverd met verschillende hulpstukken zoals een waterfilter, een rioolfilterzak en een combinatie zuigmond. Het apparaat is uitgerust met meerdere luchtfilters voor een betere schoonmaak en je kunt ook gebruik maken van een blaasfunctie. Dankzij de parkeerstand kun je het toestel eenvoudig opbergen en ruimte besparen.

Dit product is volgens de gebruikers nogal onhandig in het begin maar als je het kent is het een handig toestel. Hij maakt ook nogal wat lawaai maar heeft een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Ook met de vidaXL waterstofzuiger mag je zeker zijn van een degelijk apparaat. Dit toestel is werkelijk ideaal voor mensen die een vijver of een zwembad hebben. Met behulp van dit apparaat wordt het namelijk een pak eenvoudiger om het zwembad of de vijver zonder problemen schoon te maken en te onderhouden.

 

Voordelen:

Inhoud: deze waterstofzuiger is voorzien van een ruime tankinhoud van maar liefst 25 liter.

Vermogen: doordat dit toestel over een ruim vermogen van wel 1200 watt beschikt, zul je het zeker tussen de krachtige waterstofzuigers kunnen spotten. Bovendien is het toestel ook geschikt om het binnenshuis te gebruiken.

Hulpstukken: je zult deze waterstofzuiger kunnen aankopen in combinatie met een heleboel handige hulpstukken. Denk maar aan een waterfilter, een combinatie zuigmond en zelfs een rioolfilterzak.

Parkeerstand: het toestel is voorzien van een parkeerstand. Op die manier zul je het apparaat veel eenvoudiger kunnen opbergen.

 

Nadelen: 

Onhandig: een kleine minderheid vindt dat het toestel in het begin niet zo handig is om mee te werken. Eenmaal je weet hoe het ongeveer werkt, valt het wel zeer goed mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Numatic WV 1800DH-2 KIT BA7

 

De Numatic WV 1800DH-2 is een enkelmotorige waterstofzuiger met een grote capaciteit van 70 liter. Het toestel beschikt ook over een afvoerslang zodat je de ketel gemakkelijk kunt legen. Zowel de motorkop als de ketel zijn gemaakt van structofoam voor meer stevigheid en duurzaamheid. Het artikel staat ook op wielen dus is eenvoudig om te verplaatsen.

Dit apparaat wordt geleverd met aluminium buizen, een grote zuigmond en een slang. De motor heeft een enorm vermogen van 12000 Watt. De prijs van dit product is niet bedoeld voor mensen die niet veel geld willen uitgeven. Het is het duurste product in ons lijstje.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door een koper. Door de hoge prijs is het apparaat misschien nog door niemand aangekocht. Wegens gebrek aan een review is het niet mogelijk om een advies te formuleren over deze waterstofzuiger.

Indien je op zoek bent naar een waterstofzuiger die over een ruim volume beschikt dan hoef je zeker dit toestel eens te bekijken. Om jou te helpen, geven we hieronder even de voor- en nadelen van het apparaat weer. Zo kun jij beslissen om deze stofzuiger al dan niet iets voor jou is.

 

Voordelen:

Capaciteit: het toestel is uitgerust met een tankinhoud van maar liefst 70 liter. Verder is er ook een handige afvoerslang voorzien waarmee je de ketelinhoud eenvoudig kunt verwijderen.

Comfort: doordat het toestel voorzien is van wielen, kun je het gemakkelijk verplaatsen. Verder is het grootste gedeelte van de stofzuiger uit structofoam gemaakt en is het dus behoorlijk stevig.

Krachtig: het toestel heeft een krachtig vermogen van maar liefst 12000 watt.

 

Nadelen: 

Geen review: doordat er nog geen review geplaatst is, is er nog geen informatie bekend omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Waterstofzuigers koopgids

 

Met een waterstofzuigers kun je ook vloeistoffen opzuigen, dit is heel handig als je koffie of thee gemorst hebt of wanneer je een lek hebt in de douche en er ligt water in de badkamer. Andere waterstofzuigers zijn speciaal ontwikkeld om een zwembad mee te poetsen en kun je niet gebruiken om droog te zuigen. Let bij de aankoop van een waterstofzuiger op het vermogen, de zuigkracht, de functies en de prijs.

Soorten stofzuigers

Er bestaan verschillende modellen van stofzuiger zoals een sledestofzuiger, steelstofzuiger, ketelstofzuiger en robotstofzuiger.

De sledestofzuiger beschikt over wieltjes en kun je achter je aan trekken terwijl je aan het stofzuigen bent. Dit type gebruikt een krachtige motor en beschikt over genoeg zuigkracht voor de meeste toepassingen. Het nadeel is de beperkte bewegingsvrijheid vanwege de kabel. Voordelen zijn de vele accessoires en de grotere capaciteit om het vuil of de vloeistoffen te bewaren.

De steelstofzuiger is compacter van formaat en kun je meestal met één hand bedienen. Deze stofzuigers zijn geschikt voor kleinere woningen of appartementen maar beschikken over een kleinere opvangbak of -zak voor vuil. Het is ook moeilijker om een steelstofzuiger te vinden die nat kan zuigen.

Een ketelstofzuiger wordt veel gebruikt in kantoorgebouwen. Deze stofzuigers zijn perfect om zowel droog als nat te zuigen en beschikken over een grote opvangruimte voor het vuil en de vloeistoffen. Deze apparaten zijn echter duur om te kopen.

De robotstofzuiger werkt geheel automatisch, je hoeft dit apparaat enkel te programmeren om te stofzuiger op bepaalde tijdstippen. Meestal kunnen ze zowel droog als nat zuigen maar door het kleine reservoir moet je ze regelmatig legen. Deze stofzuiger werkt op batterijen en gaat zelfstandig terug naar het oplaadstation wanneer de batterijen bijna op zijn.

 

Gebruik van de waterstofzuiger

Waar wil je de waterstofzuiger voor gebruiken? Je kunt tussen verschillende soorten kiezen dus je moet er eerst over nadenken waarvoor je het toestel nodig hebt. Als je van plan bent om kleine hoeveelheden water of vloeistof bij jou thuis op te zuigen dan kun je gewoon kiezen voor een stofzuiger die nat kan zuigen. Deze apparaten zijn niet zoveel duurder dan een gewone stofzuiger en je kunt er kleine hoeveelheden water mee opzuigen die in een aparte opvangbak terecht komt.

Je kunt echter ook een waterstofzuiger kopen om je zwembad mee te reinigen. Deze apparaten kun je volledig onderdompelen en gebruiken om de bodem van het zwembad te stofzuigen. Dit zijn krachtige stofzuigers die een stuk duurder zijn dan een gewoon model.

 

Vermogen en zuigkracht

We vallen meteen met de deur in huis: het vermogen is niet belangrijk! Je kunt denken dat een toestel met een hoger vermogen beter werkt maar dit is helemaal niet waar. De werking van een stofzuiger hangt veel meer af van de zuigkracht van het toestel.

Kies voor een model met een verstelbare zuigkracht. Sommige vloeren zijn gevoeliger dan andere en het is daarom beter om bepaald oppervlakken op een lagere zuigkracht schoon te maken. Sommige tapijten kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken als de zuigkracht van het apparaat te hoog staat.

De meeste stofzuigers beschikken over de mogelijkheid om de zuigkracht te regelen. Dit kan gebeuren op verschillende manieren. Meteen op de stang van de stofzuiger met een schuif die je kunt openen om de zuigkracht te verminderen. Maar de meeste efficiënte manier is nog altijd via een knop op de stofzuiger waarmee je de zuigkracht kunt instellen.

Functies en kostprijs

Wanneer je verschillende gewone stofzuigers vergelijkt merk je dat er zowel stofzuigers met zak als zakloze stofzuigers bestaan. Bij een waterstofzuiger komt dit minder voor want je kunt de vloeistoffen moeilijker opvangen in een zak. Dus meestal beschikt een waterstofzuiger over een opvangbak voor de vloeistoffen die je eenvoudig kunt uitnemen op het te legen. De vloeistof en het vuil worden van elkaar gescheiden door behulp van een filter die het water doorlaat maar het vuil niet.

Een waterstofzuiger valt in een hogere prijsklasse dan een gewone stofzuiger, net door de extra mogelijkheid om vloeistoffen op te zuigen. Er zijn echter op elk moment ook interessante aanbiedingen te vinden, zowel online als in de winkel. Als je tijd hebt om een keuze te maken dan kun je vooraf nog wat meer onderzoek verrichten naar de verschillende modellen op de markt. De technologie van stofzuigers gaat er elke dag op vooruit dus na enkele maanden kunnen er al betere producten beschikbaar zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES