7 beste Weerstations Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste weerstations – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment aan weerstation toestellen vandaag de dag is bijzonder groot. Zo zijn er dan ook heel wat merken die het, voor hen, beste toestel weten aan te bieden. Maar wat is nu echt het beste weerstation? Wij hebben het even voor je uitgezocht en stellen jou de 3 best beoordeelde hedendaagse weerstation toestellen hieronder voor. Zo zou je kunnen kiezen voor het Alecto WS-4800, Wind en regenval apparaat. Een degelijk en betrouwbaar toestelletje dat een inkijk biedt in de temperatuur, de windsnelheid en de kans op een eventuele regenbui. Echter blijkt ook het TFA Dostmann een schot in de roos te zijn. Bovendien ziet het design van dit toestelletje er ook nog bijzonder leuk uit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste weerstations (Reviews) van 2024

 

Is het beste weerstation een aanbieding of betaal je maar beter een tikkeltje meer? Kies je voor het bekende merk Alecto of blijken merken zoals Cresta, Netatmo, Bresser en TFA een even goede kwaliteit en duurzaamheid aan te bieden? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Neem rustig de tijd om deze te bekijken en houd eveneens rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Alecto WS-4800 Professioneel weerstation Temperatuur, Wind en regenval

 

Met dit unieke weerstation, jou aangeboden door Alecto, is het mogelijk om binnen en buiten bepaalde metingen uit te voeren. Zo wordt het apparaat geleverd inclusief een draagbare buitenunit. Ideaal indien je de temperatuur, de windkracht of de regenval wilt meten.

Of je nu een dagje naar zee wilt gaan of een heerlijke barbecue voor familie en vrienden wilt organiseren, het is altijd mooi meegenomen om zeker te zijn van mooi weer. Dit apparaat is dan ook voorzien van tal van functies zoals een barometer, hygrometer, windsnelheidsmeter en neerslagmeter. Het weerstation maakt gebruik van krachtige Penlite batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd.

Je zult merken dat het weerstation eenvoudig te bedienen is en een draadloos bereik aanreikt van ruim 100 meter. Dit digitale apparaat kan dan ook op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. Zo zijn er velen die een positief advies geven over de mogelijkheden, het krachtige antennebereik en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Alecto is alvast een bekend en degelijk merk op het gebied van weerstation toestellen. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat klanten Alecto als veruit het beste merk gaan beschouwen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit toestel? Aarzel dan niet en lees vooral even verder!

 

Voordelen

Handig in gebruik: het grote pluspunt van dit toestel is dat je er zowel buiten alsook binnen metingen mee kunt uitvoeren.

Gebruiksgemak: het apparaat biedt je heel wat nuttige en nauwkeurige informatie omtrent de windkracht, de windsnelheid, de temperatuur en natuurlijk ook de aanwezigheid van eventuele regenbuien.

Bereik: het draadloze bereik van dit unieke weerstation wordt geschat op maximaal 100 meter.

 

Nadelen

Geen batterijen: je zult er wel rekening mee moeten houden dat je de batterijen er bij de aankoop van het toestel niet bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TFA Dostmann digitale thermo hygrometer vierkant

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijk weerstation? Dan loont het de moeite om dit apparaat van TFA Dostmann even grondig te bekijken. De lage prijs maakt het apparaat bijzonder toegankelijk voor het grote publiek.

Dit digitale weerstation is speciaal ontworpen om binnenshuis te gebruiken en is voorzien van een datum- en tijdsweergave. Daarnaast is het apparaat ook uitgerust met een krachtige hygrometer die zorgt voor snelle en nauwkeurige metingen. Er is ook een wekkerfunctie inclusief temperatuur indicator aanwezig.

Houd er wel rekening mee dat het apparaat niet zo krachtig zal zijn als bijvoorbeeld het eerste weerstation uit ons lijstje. Zo wordt er geen informatie gegeven omtrent een mogelijke regenbui en is er ook geen meter aanwezig om de windsnelheid te berekenen. Echter stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid van het apparaat.

Door te kiezen voor het weerstation van TFA Dostmann kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar tegelijk ook voor betaalbaarheid. Ben je bewust op zoek naar het toestel met de laagste prijs en wil je dus liever niet zoveel geld spenderen? Dan lijkt dit weerstation vast en zeker een goede optie te zijn.

 

Voordelen

Binnenshuis: dit unieke weerstation is speciaal ontworpen om op een goed plekje ergens binnen in huis te plaatsen.

Gebruiksgemak: het weerstation biedt je niet alleen informatie over de datum en de tijd maar reikt daarnaast ook een wekkerfunctie aan.

Handig in gebruik: naast het feit dat de temperatuur probleemloos door het toestel wordt weergegeven, beschik je ook nog over een hygrometer.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: houd er rekening mee dat bepaalde opties niet met dit apparaat verbonden zijn. Zo bekom je geen informatie omtrent een regenbui of windsnelheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ease Electronicz Hygrometer – Luchtvochtigheidsmeter – Digitaal Weerstation

 

Denk je erover na om een weerstation te kopen dan kunnen wij jou dit exemplaar van Ease Electronicz alvast warm aanbevelen. Of het ook meteen één van de goedkope weerstations uit het rijtje is, laten we nog even in het midden. Toch lijken heel wat klanten alvast tevreden met hun aankoop getuige het positieve advies in de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om dit – populairste? – apparaatje eens even van naderbij te bekijken.

Zo is het weerstation gezegend met een compacte uitvoering van 5,5 x 6,6 x 1,8 cm wat resulteert in diverse installatiemethoden gaande van vrijstaand tot hangend aan de wand of muur. Let wel; het weerstation is niet geschikt om buiten te installeren wat misschien voor sommigen een struikelblok zou kunnen zijn.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven. Zo is dit weerstation onder meer in staat om de temperatuur én de vochtigheid te meten met een nauwkeurigheid van respectievelijk 0,5ºC en ongeveer 2-3% en is het gezegend met een thermometer voor binnen. Bovendien wordt bij aankoop de nodige AAA batterij meegeleverd waardoor het prijskaartje meer dan gerechtvaardigd wordt.

 

Voordelen

Formaat: het weerstation kent een relatief compacte afmeting van 5,5 x 6,6 x 1,8 cm.

Vochtigheid: naast de temperatuur wordt ook de luchtvochtigheid gemeten binnen een bereik van 10 tot 99% waarbij een nauwkeurigheid van ongeveer 2-3% geldt.

Temperatuur: het weerstation garandeert een ruim temperatuur meetbereik van -50ºC tot +70ºC aan een nauwkeurigheid van ongeveer 0,5ºC.

Voeding: het apparaatje steunt op het gebruik van een AAA batterij die op het moment van aankoop ook gewoon wordt meegeleverd.

 

Nadelen

Geen buitensensor: ben je op zoek naar een weerstation met buitensensor dan is dit apparaat niet het meest geschikte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Netatmo NWS01-EC Weerstation Bediening via app Digitaal CO-2 meter

 

Ook het bekende merk Netatmo mag alvast niet in het lijstje ontbreken met degelijke weerstation apparaten. Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar hecht je tevens ook belang aan design, dan kan dit apparaat misschien wel iets voor jou zijn. Dit digitale weerstation is bovendien geschikt voor metingen binnen- en buitenshuis.

Het apparaat is niet alleen voorzien van een barometer maar beschikt daarnaast ook over een hygrometer. Bovendien is het mogelijk om het toestel door middel van een app op je smartphone te bedienen, indien je dat wenst. Besef wel dat er geen windsnelheidsmeter noch neerslagmeter voorhanden is. Echter zijn de weersvoorspelling gemaakt door dit apparaat, bijzonder accuraat.

Het weerstation maakt gebruik van krachtige AAA Penlite batterijen die bovendien ook worden meegeleverd. Verder geniet je een maximaal bereik van 100 meter en is er ook een Co-2 meter voorzien. Ondanks de hogere prijs merken we voornamelijk positieve reacties van klanten op.

Je zou eventueel kunnen kiezen voor dit prachtige weerstation van Netatmo waarbij kwaliteit en duurzaamheid probleemloos met elkaar worden gecombineerd. Alvorens je besluit het toestel aan te kopen, lijkt het aangewezen om de voor- en nadelen hieronder even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Handig in gebruik: net zoals het eerste weerstation zul je merken dat ook dit toestel probleemloos metingen binnen- en/ of buitenshuis kan uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk: je zult gelijk vaststellen dat het apparaat heel wat te bieden heeft. Zo is er onder andere een hygrometer en barometer voorzien en is het mogelijk om een volledige weersvoorspelling te maken.

Voeding: het weerstation werkt op basis van duurzame AAA Penlite batterijen. Op het moment van aankoop krijg je die er trouwens gewoon bij.

 

Nadelen

Prijskaartje: echter zul je hier wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt.

Geen windsnelheidsmeter: wil je graag de windkracht of de snelheid van de wind achterhalen? Dan is dit toestel jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bresser 5-in-1 Weerstation Incl. Wifi Barometer Voor binnen- en buitengebruik

 

Tot slot is er dan nog de mogelijkheid om te kiezen voor het weerstation van Bresser. Een ideale optie indien je op zoek bent naar een weerstation voor binnen- én buitengebruik. Dit digitale 5-in-1 weerstation is voorzien van tal van handige opties en kun je bovendien probleemloos besturen door middel van een app op je smartphone.

Zo kun je gebruik maken van de barometer, hygrometer en windsnelheidsmeter net zoals er ook een tijdweergave voorzien is. Daarnaast is het apparaat ook voorzien van een neerslagmeter en zijn de gemaakte weersvoorspellingen altijd bijzonder accuraat. Het toestel maakt gebruik van een bijzonder krachtige Alkaline batterij die jammer genoeg niet wordt meegeleverd.

Ondanks de vele voordelen en mogelijkheden stellen we vast dat de meningen omtrent dit weerstation vrij uiteenlopend zijn. Zo vinden sommige klanten het een topproduct vanwege de uitstekende kwaliteit en eenvoudige installatie. Anderen vinden de handleiding dan weer net iets te onduidelijk.

Uiteindelijk is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor het weerstation van het bekende en misschien wel meteen het beste merk Bresser. Dit multifunctionele apparaat zorgt voor een bijzonder accurate weersvoorspelling dag na dag! Een echte aanrader indien je een leuke trip naar zee of naar het park wilt plannen.

 

Voordelen

App: het weerstation wordt geleverd inclusief een bijbehorende app waardoor het mogelijk is om het apparaat via je smartphone, en vanop afstand, te bedienen.

Gebruiksgemak: naast een barometer en een hygrometer, biedt het apparaatje ook een windsnelheidsmeter aan en een volledige tijdweergave.

 

Nadelen

Voeding: het weerstation maakt gebruik van krachtige en duurzame Alkaline batterijen die je jammer genoeg zelf nog zult moeten aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Cresta Care DTX510 Digitaal Led weerstation voor binnen en buiten met multi kleuren display

 

Met het Cresta Care DTX510 weerstation ben je verzekerd van een nauwkeurige meting en bijgevolg betrouwbare meetresultaten op het gebied van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk. Zo wordt de luchtdruk gemeten met behulp van de ingebouwde barometer en steevast weergegeven in Mbar/hPa over een bereik van 850 hPA tot 1050 hPA. De temperatuur en luchtvochtigheid worden dan weer buiten- én binnen gemeten over een resolutie van respectievelijk 0,1°C en 0,1%.

Het digitale Cresta weerstation is uitgerust met een krachtige Penlite AAA batterij die je makkelijk kunt opladen door middel van de meegeleverde adapter. Het elektrische weerstation is makkelijk te bedienen en maakt melding van alle gegevens op het heldere en duidelijk leesbare 7 kleuren LCD-display. Daarbij kun je zelf de kleuren naar wens instellen of opteren om gebruik te maken van een lichtkrant waarbij de kleurtjes automatisch gewisseld worden na ongeveer 10 seconden. Het display maakt eveneens melding van een kalender, radiogestuurde klok en 2 instelbare alarmtijden.

De draadloze weersensor garandeert een 433 mHz frequentie over een bereik van 30 tot 100 meter, waardoor probleemloos de buiten- en binnentemperatuur alsook luchtvochtigheid kunnen worden weergegeven. Heel wat klanten zijn duidelijk overtuigd en raden de aanschaf van dit weerstation dan ook aan.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de verpakking bestaat uit een standaard basisstation aangevuld met een buitensensor, een garantiekaart, een informatieve gebruiksaanwijzing en een adapter die je zomaar op het lichtnet kunt aansluiten.

Sensor: het weerstation is uitgerust met een ingebouwde draadloze sensor die gebruik maakt van een 433 MHz frequentie en dit over een bereik van 30 tot 100 meter.

Luchtvochtigheid: de sensor maakt het mogelijk om de luchtvochtigheid binnen- en buiten te meten over een bereik van 20 tot 95% en met een nauwkeurigheid van ongeveer 5%.

Temperatuur: ook de temperatuur wordt zowel binnen- als buiten gemeten met een temperatuurbereik van respectievelijk 0 tot 50°C en -20 tot +60°C, over een nauwkeurigheid van ongeveer 2°C.

 

Nadelen

Voeding: volgens één koper zouden er geen batterijtjes worden meegeleverd op het moment van aankoop wat wel jammer is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Buienradar BR-1800 Weerstation Met thermo-, hygro-, regen-, windrichting- en windsnelheidsmeter

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een degelijk apparaatje dat professionele weermetingen kan uitvoeren? Dan is het BR-1800 weerstation van het bekende merk Buienradar vast en zeker iets voor jou. De verpakking omvat hierbij een mast die bedoeld is als buitenunit en gekenmerkt wordt door meerdere sensoren én een meetdisplay dat je ergens binnen in huis dient te plaatsen.

De buitenunit, die overigens draadloos functioneert en gevoed wordt met behulp van een zonnepaneel, omvat niet alleen een temperatuursensor en regenmeter maar ook een windrichtingsensor, een vochtigheidssensor en een windsnelheidsmeter. Vervolgens worden de gegevens draadloos verzonden en weergegeven op het display van de binnenunit.

Dit krachtige weerstation blijkt eveneens voorzien van een uitstekend geheugen waarin maar liefst 660.000 metingen kunnen worden bijgehouden. Daarnaast geniet je een ruim bereik van 25 meter en een frequentie van wel 868 MHz. Ondanks het hoge prijskaartje, reageren klanten voornamelijk positief.

 

Voordelen

Units: het weerstation bestaat uit 2 afzonderlijke units waaronder een meetdisplay voor gebruik binnen en een mastsensor, gevoed door zonnepanelen, voor gebruik buiten.

Functionaliteit: het weerstation blijkt niet alleen uitgerust met een neerslagmeter en barometer maar is daarnaast ook voorzien van een hygrometer, een windsnelheidsmeter en een weersvoorspelling.

Voeding: het gedeelte buiten wordt gevoed met behulp van zonnepanelen terwijl de binnenunit gebruik maakt van AA Alkaline batterijen waarvan er 3 stuks worden meegeleverd.

Handig in gebruik: het digitale weerstation is eenvoudig in te schakelen en biedt een maximaal bereik van 25 meter. Dit wordt aangevuld met een uiteindelijke frequentie van 868 MHz.

 

Nadelen

Prijzig: we vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Weerstations Koopgids

 

Wat is een weerstation en waarvoor wordt het zoal gebruikt? Hoe werkt het en bestaan er verschillende soorten weerstations? Het loont de moeite om niet gelijk het eerste het beste weerstation aan te kopen, maar verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Doordat sommige weerstations misschien net iets prijziger zijn, is het handig om eventuele aanbiedingen alvast niet uit het oog te verliezen. Veel succes!

Wat is een weerstation en het gebruiksgemak

Een weerstation is een handig elektronisch toestelletje waarmee je meer informatie kunt bekomen over het weer. Afhankelijk van het weerstation dat je besluit aan te kopen, is het ook mogelijk om gegevens over de luchtvochtigheid, de luchtdruk, de windsnelheid en eventuele buien te bekomen. Kortom, je hoort het al, een handig toestelletje om in huis te halen.

Zou je morgen graag eens met het hele gezin een dagje naar zee trekken? Of heb je misschien een leuke picknick of barbecue met vrienden op de planning staan? Dan is het wel handig om op voorhand te weten dat het zeker niet zal regenen. Dat kan met behulp van zo’n degelijk weerstation. Zo bestaan er apparaatjes die je enkel binnenshuis kunt gebruiken en andere toestellen die voorzien zijn van een buitenunit.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt en hebt besloten om een weerstation aan te schaffen. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling te zijn om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Een standaard basis weerstation hoeft helemaal niet zo duur te zijn en kun je zelfs beschouwen als een koopje. Echter zijn er ook apparaten die je wel wat duurder zult betalen. De prijs wordt namelijk beïnvloed door bepaalde factoren zoals bijvoorbeeld het aantal opties en mogelijkheden.

Het spreekt voor zich dat een weerstation met meer mogelijkheden en opties vaak ook duurder zal zijn. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Hoeveel budget wil je er maximaal aan spenderen? Indien je dan nog mocht twijfelen tussen 2 of meerdere weerstations dan kunnen de online reviews misschien wel voor een oplossing zorgen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over bepaalde weerstations.

 

De werking en sensoren

De werking van een weerstation is voornamelijk gebaseerd op het gebruik van sensoren. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een weerstation waarbij de sensoren ingebouwd zitten of een weerstation waarbij je de sensoren zelf nog buiten zult moeten plaatsen. In het eerste geval gaat het om en weerstation dat je enkel en alleen binnen kunt plaatsen en waarbij de metingen effectief binnen gebeuren.

Echter is het aan te raden om te kiezen voor een weerstation waarbij je de sensoren buiten plaatst. Op die manier kun je zeker zijn van nauwkeurige meetresultaten. Algemeen is het mogelijk dat het weerstation voorzien is van een temperatuursensor die de temperatuur zowel binnen- alsook buitenshuis kan berekenen. Verder behoren ook een hygrometer, een barometer, een regensensor, een UV-meter, een anemometer en meter voor de windsnelheid tot de vele mogelijke opties.

 

Het type weerstation

De zoektocht naar het perfecte weerstation zal aantonen dat er wel degelijke verschillende types bestaan. Zo kon je enkele jaren geleden alleen kiezen voor een zogenaamd analoog weerstation. Dergelijke analoge weerstations waren vaak opgebouwd met behulp van houten planken in combinatie met enkele metertjes. Elk van die metertjes gaf dan een bepaalde meting weer. Analoge weerstations bieden heel nauwkeurige metingen aan maar zijn beperkt in hun mogelijkheden.

Daarom is het, indien mogelijk, beter om over te schakelen naar een digitaal weerstation. Dergelijk weerstation is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar display waarop je heel wat meer gegevens kunt aflezen dan alleen maar de temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid. Bovendien zijn digitale weerstations ook veel compacter. Het is zelfs mogelijk om bepaalde meetresultaten op de laptop of computer te plaatsen. Echter is de aankoopprijs wel een pak duurder.

Naast het analoge of digitale weerstation kun je altijd nog kiezen voor een radiogestuurd weerstation. Dit apparaatje is niet alleen in staat om heel wat datagegevens te registreren en analyseren maar zal daarnaast ook gegevens van professionele weerstation toestellen kunnen ontvangen.

Standaardfuncties en eventueel bijkomende mogelijkheden en kenmerken

Zoals we reeds min of meer vermeld hebben, zullen de meeste weerstations in staat zijn om enkele basis metingen uit te voeren. We denken hierbij aan het registreren van de temperatuur, eventueel binnen- en buitenshuis; de luchtdruk en de luchtvochtigheid. Echter bestaan er naast deze standaardfuncties nog heel wat andere functiemogelijkheden, die eveneens een meerwaarde kunnen zijn. Alhoewel je dan wel rekening moet houden met een hoger prijskaartje.

Zo kan de aanwezigheid van een regenmeter alvast een meerwaarde zijn. Net zoals de mogelijkheid om de maximum en minimum temperatuur per dag of per week weer te geven. Dat is namelijk niet bij alle weerstations een optie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een DFC-klok waardoor je steeds opnieuw de exacte tijd kunt aflezen.

Kortom, er zijn dus wel degelijk heel wat mogelijkheden op het gebied van weerstations. Aan jou de keuze om uit te maken wat je belangrijk vindt en wat net iets minder belangrijk is. Besef wel dat het prijskaartje van het weerstation stijgt naarmate de optiemogelijkheden en kenmerken toenemen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar moet je de sensor van het weerstation plaatsen?

De plaatsing van de sensoren is afhankelijk van het type weerstation dat je besluit aan te kopen: analoog of digitaal. Bij de digitale weerstations wordt gebruik gemaakt van zogenaamde externe sensoren om diverse metingen te kunnen uitvoeren. Dat houdt natuurlijk in dat de plaatsing van deze externe sensoren uiterst belangrijk is.

Zo kun je de thermometer bijvoorbeeld maar beter ergens in de schaduw plaatsen, maar niet tussen of aan bomen en struiken. Als je een regenmeter hebt, dan kies je maar beter een plekje ergens in een volledig open omgeving. Dat kan bijvoorbeeld ergens in de tuin zijn maar evengoed op het dak van je woning. Voor de windmeter kies je beter een veilig, bij voorkeur open plekje zonder al teveel obstakels.

Q2: Wat is een weerstation?

Een weerstation is vaak een compact en lichtgewicht elektronisch apparaatje dat in staat is om verschillende metingen uit te voeren. Afhankelijk van het type weerstation dat je besluit aan te kopen, wordt niet alleen de datum en de dag weergegeven. Maar krijg je ook gelijk wat meer informatie over de minimale en maximale temperatuur en de luchtvochtigheid.

Een weerstation is bijgevolg een handig instrument om het weer van de komende uren en dagen in de gaten te houden. Dat kan handig zijn indien je een barbecue met vrienden en/ of familie gepland hebt of wanneer je even een dagje naar zee wilt. Daarnaast kan ook informatie gegeven worden omtrent de luchtdruk en is er vaak ook informatie over een mogelijke regenbui.

 

Q3: Hoe kun je de luchtdruk op het weerstation instellen?

De meeste weerstations zijn in staat om informatie te bieden omtrent de luchtdruk. Echter is het wel belangrijk om alle parameters inzake de luchtdruk op voorhand in te stellen. Daarvoor zul je eerst en vooral een keuze moeten maken uit de verschillende luchtdruk eenheden. Wil je de luchtdruk weergeven in mHg of toch liever in hPa/mBar? Aan jou de keuze!

Vervolgens is het belangrijk om de hoogte eenheid te selecteren. Wil je de hoogte weergeven in “meter” of toch liever in “foot”. Eenmaal je de eenheid van de hoogte hebt gekozen, is het de bedoeling om de hoogte ook effectief te gaan instellen. Stel dus het aantal meter of aantal foot naar eigen wensen in en druk vervolgens op de knop “set”. Daarmee bevestig je je keuze nog maar eens.

Q4: Waarom een weerstation aanschaffen?

We hebben het al min of meer vermeld, maar de aanschaf van een weerstation is absoluut iets om te overwegen. Wil je graag even een dagje naar het strand gaan of die heerlijke barbecue met vrienden organiseren maar je weet niet of het wel droog blijft? Dankzij het weerstation kun je op de hoogte blijven van de temperatuur, luchtvochtigheid, zonsopkomst en zonsondergang. Bovendien kom je ook gelijk te weten of er winterse buien verwacht worden.

Een handig apparaatje dat je, afhankelijk van het type weerstation, binnen- of buitenshuis kunt plaatsen. Ideaal dus indien je benieuwd bent naar de weersvoorspelling vandaag, morgen of voor de rest van de week.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES