5 Beste Wekkers Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Wekkers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Durf je wel eens te laat op school of kantoor aankomen? Dan is een kwalitatieve wekker – al dan niet met radiofunctie, verlichting en/ of muziek – precies waar jij naar op zoek moet. Heel wat recente modellen zijn zelfs met tal van bijkomende snufjes uitgerust zoals zonsopgang en zonsondergang simulatie, waardoor het aangenaam wakker worden en/ of gaan slapen is. Daar het ruime assortiment best voor heel wat keuzestress durft zorgen, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo haal je met de Denver CRP-618 een zeer degelijk toestel in huis; voorzien van een helder en duidelijk display inclusief bijbehorende verlichting. Daartegenover staat de Philips TAR5505/10 DAB+ /FM Radio die dan weer in het oog springt vanwege zijn uitgebreide FM, DAB én DAB+ radiofuncties die de diverse wekkerfuncties verder lijken te ondersteunen

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Wekkers (Reviews) van 2024

 

Komt u af en toe te laat op het werk? Bent u op zoek naar de beste wekker voor u of naar advies over goedkope wekkers? Wij hebben verscheidene wekkers vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers en zetten deze even graag op een rijtje voor u. Als u op zoek bent naar de perfecte wekker aanbieding dan vindt u zeker iets in ons lijstje.

 

1. Denver CRP-618 Wekkerradio met Projectie

 

De Denver wekkerradio kan u elke ochtend wakker maken met uw favoriete radiozender. Hij beschikt ook over een luide alarmfunctie voor de diepe slapers onder ons.

Je kan gemakkelijk instellen dat het alarm niet afgaat op je vrije dagen om nog even te blijven liggen in het weekend. Bovendien beschikt hij over een dual alarmfunctie, zo kunt u de wekker voor uzelf instellen maar ook voor uw partner.Maar het beste moet nog komen, dit is namelijk een wekker met projectie! Inderdaad, de tijd wordt zowel afgebeeld op het led display als met de 180 graden projectieklok. Zo kunt u gemakkelijk de tijd aflezen van de muur of van het plafond!

Kopers van dit topproduct geven het een positief advies. Van het heldere display en de prima geluidsontvangst tot de gebruiksvriendelijkheid. Dit is een mooie wekker aanbieding!

Het enige minpuntje is dat het even duurt voor je deze digitale wekker doorhebt, de handleiding is niet altijd even duidelijk en de bediening kan nogal onhandig zijn.

Met deze wekker kun je ‘s morgens genieten van je favoriete radiozender. Het alarm zal ervoor zorgen dat je zeker wakker wordt, je kunt het bovendien instellen op de dagen van je voorkeur.

 

Voordelen:

Alarm of muziek: je kunt kiezen tussen een alarmsignaal of een radiozender om je ‘s morgens wakker te maken. Het alarmsignaal is extra luid en je kunt zelfs een tweede alarm instellen voor een andere persoon.

Tijdweergave: de tijd wordt op twee manieren weergegeven met deze wekker. Ten eerste kun je het uur aflezen van het display maar het wordt ook geprojecteerd op de muur of het plafond.

Helder display: je kunt de tijd perfect aflezen in het donker maar het display geeft niet teveel licht af zodat het niet stoort wanneer je wilt gaan slapen.

 

Nadelen:

Moeilijke instelling: het is nogal verwarrend om de wekker in te stellen. Het apparaat beschikt over vele functies waar je doorheen moet voordat je effectief de wektijd kunt instellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips TAR5505/10 DAB+ /FM Radio /Hout – Inclusief keukentimer – Bluetooth

 

Op zoek naar een leuke wekker die niet alleen in het oog springt vanwege zijn mogelijkheden maar tevens ook door zijn unieke en originele design? Dan lijkt de Philips TAR5505/10 alvast een stap in de goede richting te zijn. Houd er wel rekening mee dat het een tweedehands artikel betreft en lichte beschadigingen en/ of gebruikssporen bijgevolg niet onbestaande zijn. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van deze Philips wekkerradio wat hem de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo springt de Philips TAR5505/10 wekkerradio meteen in het oog vanwege zijn veelzijdigheid. Hoewel deze draagbare radio met wekkerfuncties, ondersteund wordt door maar liefst 4 1,5V batterijtjes, kan hij ook perfect op het stroomnet worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 100 tot 240 Volt. Vervolgens kun je genieten van een knap staaltje FM radio of opteren voor een kristalheldere DAB+ radio-ontvangst met tot maar liefst 20 voorkeurzenders.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want je bent eveneens verzekerd van een set krachtige ingebouwde luidsprekers, een bluetooth 5.0 functie, een keukentimer en een helder en duidelijk leesbaar LCD display met bijbehorende backlight. Kortom, zijn prijskaartje meer dan waard volgens heel wat klanten.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de wekker van Philips is uitgerust met een ingebouwde LCD display dat tevens voorzien is van backlight.

Voeding: deze draagbare radio kan perfect op het stroomnet worden aangesloten alsook draadloos worden gebruikt met behulp van de krachtige ingebouwde batterijen.

Wekker: maar dat is niet alles want de draagbare radio garandeert tevens een knap staaltje wekker- én klokfuncties. Ideaal dus indien je ‘s morgens een alarm wilt zetten en tegelijk wilt wakker worden met het heerlijke geluid van de radio.

Frequentiebanden: deze radio/ wekker ondersteunt meerdere frequentiebanden gaande van FM tot DAB en DAB+ inclusief de mogelijkheid tot het instellen van 20 voorkeurszenders.

 

Nadelen:

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lexon Flip Digitale Wekker ON OFF Kunststof 

 

Moet je ’s morgens vroeger opstaan maar kost het jou telkens heel wat moeite? Dan kan deze wekker van Lexon misschien wel een oplossing bieden. Deze digitale wekker is afkomstig van de bekende Lexon Flip Lcd serie en wordt gekenmerkt door een zwart design. Echter bestaat de mogelijkheid om de digitale wekker nog in tal van andere kleuren en designs aan te kopen waardoor het geheel meteen een pak persoonlijker wordt.

Verder zul je zien dat de wekker voorzien is van een digitaal display waarop niet alleen het uur maar ook de tijd waarop het apparaat is ingesteld, wordt weergegeven. Dit laatste wordt overigens rechts onderaan vermeld. Daarnaast is de wekker eveneens uitgerust met een ON/OFF signaal dat heel eenvoudig werkt. Door de wekker met de ON naar boven te plaatsen, schakel je hem in. Draai je de wekker om zodanig dat hij met de OFF kant naar boven komt te staan, dan wordt hij uitgeschakeld.

Wil je bovendien ’s nachts graag even bekijken hoe laat het is, dan volstaat het om eventjes over het woord “light” aan de bovenkant te wrijven. Op die manier wordt het scherm eventjes kort opgelicht. Tot slot is de wekker voorzien van een krachtige batterij waarvan er overigens 2 stuks worden meegeleverd op het moment van aankoop. Ondanks het feit dat heel wat klanten tevreden zijn, blijkt één koper te twijfelen over de duurzaamheid.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een stevige en duurzame wekker waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof werd gemaakt.

Display: het apparaat maakt gebruik van een digitaal display waarop de gegevens worden vermeld. Bovendien kan het display ’s nachts altijd even kort verlicht worden dankzij het woordje “light”.

ON/OFF: door de wekker te kantelen kun je hem in- of uitschakelen. Handig en comfortabel in gebruik.

Voeding: de wekker maakt gebruik van een krachtige en duurzame batterij. Bovendien worden er op het moment van aankoop maar liefst 2 stuks meegeleverd.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: we stellen vast dat één enkele koper toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de duurzaamheid van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Uply Wake Up Light – Licht Wekker – Wekker Radio – Wekker Met Licht – Smart Clock 

 

Ben je op zoek naar een originele en aantrekkelijke wekker voor je kind? Dan loont het alvast de moeite om deze wekker met licht van het – al dan niet bekende – merk “UPLY” eens even onder de loep te nemen. De wekker springt in het oog vanwege de zonsopkomst én zonsondergang simulatie die kan worden ingesteld gaande van 10 tot maximaal 60 minuten, afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Dit maakt het voor kindjes alvast een pak makkelijker om te weten wanneer ze precies mogen opstaan dan wel moeten gaan slapen.

Maar er is natuurlijk nog veel meer. Zo biedt de UPLY Wake Up Light wekker maar liefst 7 verschillende kleuren inclusief 20 helderheidsniveaus aan, 7 prachtige natuurgeluiden of een radiozender als wekker én 3 natuurgeluiden of radio om ‘s avonds aangenaam mee in slaap te vallen. Verder is er mogelijkheid tot bediening via de app of stembediening via Google Home of het bekende Amazon Alexa. Het geheel wordt aangevuld met een USB-poort, een helder LCD scherm en wifi.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn, vindt één koper de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit eerder matig.

 

Voordelen:

Wifi: in tegenstelling tot andere wekkerradio’s is dit exemplaar voorzien van wifi en ondersteunt daarbij moeiteloos het Android en iOS besturingssysteem.

Wektijden: de wekkerradio is uitgerust met maar liefst 4 wektijden en 7 verschillende wekgeluiden. Je kunt wakker worden met één van deze wekgeluiden of kiezen voor een knap staaltje FM radio.

Wekkeropties: verder geniet je diverse wekkeropties gaande van een sleep timer tot meervoudig alarm, week- én weekend alarm en/ of hulp bij het in slaap vallen.

Simulatie: de wekkerradio is tevens in staat om een zonsopgang en zonsondergang te simuleren waarbij je de tijd kunt instellen van respectievelijk 0-60 minuten tot 0-120 minuten. Daarbij kun je kiezen uit verschillende lichtkleuren zoals amber, rood, wit, groen, oranje, roze, geel en blauw.

 

Nadelen:

Snoozefunctie: volgens één koper zou de snoozefunctie in combinatie met het licht niet naar behoren functioneren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sprekende wekker alarmklok SenseWorks Low Vision Design

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke wekker van het bekende merk Low Vision Design. Dit exemplaar wordt gekenmerkt door een compact en handzaam formaat van 12 x 10 x 7 cm en werd voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd.

Net zoals heel wat andere wekkers uit dit lijstje, is ook dit digitale exemplaar voorzien van een helder en duidelijk afleesbaar display waarop het uur wordt weergegeven. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om een alarm in te stellen en kun je gebruik maken van de Nederlandstalige spreekfunctie. Vooral dit laatste kan best wel handig zijn voor personen die minder goed zien.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we dat er een mooie eindscore van 4,8 sterren werd gegeven. Zo zijn heel wat klanten duidelijk tevreden over het design en de gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de correcte prijs. Slechts één enkele koper is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

 

Voordelen:

Voeding: de wekker is uitgerust met een bijzonder krachtige en duurzame batterij waardoor je dus niet beperkt bent in beweging.

Slechtzienden: dankzij de Nederlandstalige spraakfunctie is het mogelijk om de tijd luidop voor te lezen.

Formaat: de wekker meet 12 x 10 x 7 cm en is daardoor handig om te verplaatsen of een plekje te geven.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze wekker één gebruiker niet helemaal kunnen overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wekkers koopgids

 

Bij het kopen van een wekker zijn enkele voorwaarden belangrijk. Je kunt kiezen tussen een klassieke wekker met een ringgeluid of een wekkerradio zodat je wakker wordt met muziek. De prijs is altijd belangrijk voor vele kopers en beslis ook voor jezelf of je liever een digitale tijdsweergave hebt of met wijzers. Wekkers kunnen ook over extra snufjes beschikken zoals het instellen van meerdere tijden.

Wekker of wekkerradio?

De eerste belangrijke beslissing die je moet nemen is kiezen of je liever wakker wordt met muziek of met een traditionele wekker. Onderzoek heeft aangewezen dat de meeste mensen zullen kiezen voor muziek, het is leuker om aan te horen en is een zachtere manier om je wakker te maken dan het traditionele wekkergeluid.

Velen zien het nut van een wekker niet in omdat ze hun smartphone gebruiken om met hun favoriete muziek wakker te worden, dit doe je beter niet. Je telefoon geeft altijd wel wat straling af, hoe weinig dat ook mag zijn, en het zorgt voor extra stress omdat je blijft denken aan je bereikbaarheid en misschien ook nog even berichtjes verzendt naar één van je whatsapp groepen. Laat je telefoon dus beter op een afstand opladen en gebruik een wekkerradio om op tijd op te staan.

Er bestaan wekkerradio’s die beschikken over CD spelers of USB ingangen zodat je kunt genieten van je eigen muziek bij het wakker worden. Je moet dus niet naar een radiostation luisteren die je toch niet zo graag hoort. Er zijn vele mogelijkheden om op jouw manier ‘s morgens vroeg de dag te beginnen!

 

Prijs van de wekker

Hoeveel wil je nu uitgeven aan je toestel? Wekkers zijn in het algemeen niet overdreven duur maar er kunnen wel grote prijsverschillen plaatsvinden. Het hangt allemaal af van de functies die de wekker of wekkerradio heeft.

Een klassieke wekker met wijzerplaat is volgens de regel het goedkoopst, hoewel er ook al design en vintage modellen bestaan die iets duurder zijn. Wil je de nieuwste wekkerradio met digitale tijdsaanduiding, CD speler, USB verbindingen en tal van andere functies? Dan zul je natuurlijk een stuk meer betalen maar je hebt dan ook veel meer mogelijkheden met je apparaat.

Online beschik je over een enorm aanbod van wekkers. Je hoeft dus geen winkel meer te bezoeken en je kunt ze gewoon op het internet vergelijken om de beste wekker voor jezelf te vinden. Het kan maar zo makkelijk zijn.

 

Nuttige extra functies

Een wekker heeft bepaalde standaard functies zoals een alarm en de tijdsaanduiding. Een wekkerradio beschikt over dezelfde functies en een radio. Maar er zijn natuurlijk nog veel verschillende andere functies waarover zo’n toestel kan beschikken.

Sommige wekkers zijn voorzien van een snooze functie. Dit is een knop waar je op drukt om het alarm even voor een korte tijd te dempen. Dit kan vijf minuten zijn maar bij sommige wekkers kun je dit zelf instellen. Zo blijf je nog even liggen maar zul je je niet verslapen want na enkele minuten gaat het alarm opnieuw af.

Een ingebouwde CD speler hebben we vooraf al eens vermeld, zo kun je je eigen CD’s afspelen. Maar tegenwoordig worden CD’s niet meer zoveel gebruikt, dus je kunt makkelijk een toestel vinden met een iPod dock of een MP3 speler verbinding. Zo kun je eenvoudig naar je favoriete muziek luisteren met je wekkerradio of wakker worden met je lievelingsliedje. Als jouw wekker over een USB verbinding beschikt dan kun je er ook makkelijk een USB stick op aansluiten. Ook op deze manier kun je je eigen muziek afspelen.

Bij digitale wekkers kan het ook handig zijn dat je het scherm kunt dimmen. Sommige digitale tijdsaanduidingen geven nogal veel licht af en dat kan storen wanneer je wilt slapen. Met een dimfunctie kun je dit probleem gemakkelijk oplossen.

Modern, klassiek of hip design

Voor het design komen we even terug op het begin van een artikel. De meest moderne wekkers zijn digitaal maar vele grote merken maken tegenwoordig ook zeker met een klassiek design. Een wijzerplaat kan zorgen voor een retro of zelfs een luxe uitzicht in je slaapkamer. In sommige gevallen zijn ze stijlvoller dan digitale wekkers.

Als je de wekker voor iemand anders koopt dan houd je best rekening met de leeftijd van deze persoon. Een wekker voor een volwassene zal er anders uitzien dan een wekker voor een kind. Zelfs bij de kinderen kan het al veel verschillen naargelang hun leeftijd.

Kleine kinderen en peuters zullen al blij zijn als de wekker een disney design heeft of andere ontwerpen die de aandacht trekken. Dat kunnen tekeningen zijn met felle kleuren, foto’s van dieren, afbeeldingen van tekenfilms, enzovoort. Als je kind al wat ouder is dan zal dit soort wekker niet “cool” genoeg zijn en willen ze liever iets anders. Volwassenen zullen eerder zoeken naar iets dat past bij het interieur van de slaapkamer.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES