Beste whiteboard

Laatste update: 21.05.24

 

Whiteboards test van 2024

 

Wij beseffen dat het niet altijd makkelijk is om een degelijk en duurzaam whiteboard aan te kopen. Tegenwoordig is het assortiment zodanig ruim dat de keuze er alleen maar moeilijker door wordt. Daarom willen wij jou graag deze koopgids over whiteboards aanbieden zodanig dat het iets makkelijker wordt om een beslissing te maken. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daaruit is onder andere gebleken dat je met het Ekm Magneetbord RVS alvast kiest voor een topproduct. Het whiteboard wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 120 x 75 cm. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Quantore 45×60 cm whiteboard dat, zoals de naam doet vermoeden, een totaal formaat aanbiedt van maar liefst 45 bij 60 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Whiteboard Reviews – Top 5

 

Een whiteboard kan echt wel van pas komen als je binnenkort een belangrijke presentatie moet geven of een vergadering moet leiden. Zo kun je de belangrijke elementen op het whiteboard aanbrengen. Omdat wij natuurlijk willen dat je met het beste whiteboard naar huis kunt gaan, hebben we 5 topproducten geselecteerd. Tijdens het onderzoek hebben we zoveel mogelijk rekening trachten te houden met de verschillende online reviews en het nuttige advies dat door de kopers gegeven werd.

 

 

1. Ekm Magneetbord RVS

 

Dit leuke whiteboard van het bekende merk EKM is helemaal geen mini versie aangezien het 120 x 75 cm groot is. Toch is het ook mogelijk om een ander formaat aan te kopen en dan zal de prijs uiteraard mee variëren. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope whiteboards zal zijn.

Het bord is helemaal gemaakt uit geborsteld RVS en is afgewerkt met een speciale coating waardoor vuile vingerafdrukken gemakkelijk kunnen vermeden worden. Het bord is niet alleen sterk magnetisch maar je kunt er verder ook op schrijven. Alles wat je schrijft is nadien terug gemakkelijk weg te vegen.

We merken dat dit ondanks de hoge prijs, voor deze kopers echt wel een topproduct is. Zo zijn ze niet alleen tevreden over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de duurzaamheid en de kwaliteit ervan.

Het is niet altijd eenvoudig een duurzaam en degelijk whiteboard op de kop te tikken. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien meteen ook wel het beste merk EKM. Het bord wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 120 bij 75 cm en is dus behoorlijk groot.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van dit whiteboard heeft men voornamelijk gewerkt met geborsteld RVS in combinatie met een duurzame coating.

Gebruiksgemak: het is een handig whiteboard waar je niet alleen op kunt schrijven maar ook documenten, foto’s of afbeeldingen op kunt plakken dankzij de magnetische werking.

Onderhoud: het whiteboard is makkelijk schoon te wrijven en daarnaast zul je maar zelden vuile vingerafdrukken zien verschijnen dankzij de speciale coating die bij de productie werd gebruikt.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen het whiteboard met de laagste prijs en zul je dus toch wel wat meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Quantore 45×60 cm

 

In tegenstelling tot het vorige product zou je bij dit model van Quantore meteen vermoeden dat het om een whiteboard aanbieding gaat. Het whiteboard meet 45 x 60 cm maar is ook in iets grotere formaten beschikbaar.

Het oppervlak van dit leuke whiteboard is helemaal gemaakt uit gelakt staal en is daardoor beschrijfbaar. Je hoeft geen schrik te hebben want na gebruik kun je alles probleemloos uitwissen. Het bord is daarnaast ook magnetisch dus je kunt er leuke schema’s of afbeeldingen probleemloos op bevestigen. De omlijsting is gemaakt uit stevig aluminium en het is mogelijk om het bord zowel horizontaal alsook verticaal op te hangen.

De overgrote meerderheid van de kopers is tevreden over de uitstekende kwaliteit en de enorme mogelijkheden van het bord. Haast je dus zeker naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor het whiteboard van Quantore. Dergelijk bord heeft, zoals de titel doet vermoeden, een totaal formaat van maar liefst 45 bij 60 cm. Het compacte whiteboard is makkelijk te verplaatsen en installeren. De moeite waard om de populairste eigenschappen ervan even te bekijken.

 

Voordelen: 

Kostenplaatje: ben je niet meteen van plan om heel wat budget te spenderen aan een degelijk whiteboard dan is dit je kans.

Materiaal: je zult merken dat het oppervlak van het product voornamelijk vervaardigd is uit duurzaam gelakt staal. De omlijsting echter bestaat hoofdzakelijk uit aluminium.

Gebruiksgemak: dankzij het gelakte staal is het mogelijk om zonder problemen op dit bord te schrijven, hetzij met behulp van speciale stiften. Verder is het bord ook nog eens magnetisch.

 

Nadelen: 

Beschadigd: slechts één klant is net iets minder tevreden aangezien het whiteboard beschadigd toegekomen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Acaza Magnetisch 60x90cm

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk whiteboard dan kun je misschien altijd dit model van Acaza eens bekijken. Het bord meet 60 x 90 cm en is daardoor niet supergroot maar ook niet echt klein. Bij de aankoop van het bord krijg je er meteen een stift en een bordenwisser bij.

Dit handige whiteboard is in de eerste plaats sterk magnetisch dus je kunt er probleemloos heel wat schema’s en planningen op bevestigen. Verder kun je er ook op schrijven en het nadien allemaal uitwissen. Je krijgt er ook haakjes en clips bij, zodat je het whiteboard vrijwel meteen kunt ophangen. Het gootje kunt je gebruiken om de bordwisser en de stift op te bergen.

Een aantal kopers vinden het product bijzonder kwetsbaar en het ophangsysteem helemaal niet zo handig. Toch is de overgrote meerderheid wel overtuigd van de goede kwaliteit en de duurzaamheid van het whiteboard.

Door te kiezen voor het whiteboard van Acaza kies je voor een bord met een totaal formaat van 60 bij 90 cm. Dit maakt het tot een bord van middelmatige grootte, makkelijk hanteerbaar en comfortabel om te gebruiken.

 

Voordelen: 

Toebehoren: zodra je besluit om het bord aan te kopen dan zul je merken dat ook een handige bordenwisser en zelfs stift worden meegeleverd.

Gebruiksgemak: dit whiteboard kun je niet alleen gebruiken om dingen op te schrijven. Verder is het ook magnetisch en kun je er bijgevolg heel wat documenten, foto’s en afbeeldingen op bevestigen.

Gootje: het whiteboard is voorzien van een soort gootje dat voldoende groot is om er de bordenwisser en stift handig in op te bergen.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: we merken dat een kleine minderheid van de klanten het whiteboard eerder kwetsbaar blijkt te vinden. Dat is uiteraard behoorlijk jammer.

Ophangsysteem: ook het ophangsysteem blijkt volgens enkele kopers toch niet meteen kwalitatief en stevig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Legamaster Uniersal 100×200 cm

 

Dit grote whiteboard met een afmeting van 100 x 200 cm behoort toe aan het bekende en gewaardeerde merk Legamaster. Uiteraard is het bord ook beschikbaar in andere formaten en zal de prijs dan ook lichtjes verschillen.

Het oppervlak van het bord is gemaakt van duurzaam gelakt staal en is daardoor goed magnetisch. Dit maakt het mogelijk om allerlei afbeeldingen of foto’s probleemloos op het whiteboard te bevestigen. Het bord laat ook toe om er aantekeningen op te maken die je dan achteraf met een eenvoudige bordwisser terug kunt afvegen.

De koper is werkelijk laaiend enthousiast over de aankoop van dit whiteboard en raadt het dan ook iedereen aan. Het is niet alleen leuk om in de keuken te plaatsen maar ook om gewoon op de kinderkamer of in je bureau te hebben.

Ben je echter op zoek naar een iets groter whiteboard dan loont het de moeite om dit exemplaar alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. Dit whiteboard wordt jou geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Legamaster. Wij zetten de voor- en nadelen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen: 

Formaat: het whiteboard heeft een totaal formaat van maar liefst 100 bij 200 cm en is daardoor behoorlijk groot.

Materiaal: bij de productie van het bord heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van gelakt staal.

Gebruiksgemak: dankzij het gelakte staal wordt het whiteboard bijzonder magnetisch. Uiteraard is het ook mogelijk om dingen neer te schrijven op het bord die je nadien makkelijk weer kunt verwijderen.

 

Nadelen: 

Te groot: het grote formaat zorgt ervoor dat je toch heel wat ruimte zult moeten voorzien om dit whiteboard te kunnen plaatsen. Dat kan een minpuntje zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. GS Quality Products Glazen memobord

 

In tegenstelling tot de voorgaande producten die we besproken hebben, is dit whiteboard gemaakt uit stevig en duurzaam glas. Het is afkomstig van het bekende merk GS Quality Products en zou zomaar een whiteboard aanbieding kunnen zijn.

Het bord meet 35 x 35 cm en is gemaakt uit groen glas. Het magneetbord is bijzonder krachtig en je kunt er dan ook moeiteloos heel wat leuke afbeeldingen of foto’s op bevestigen. Bij de aankoop van dit leuke whiteboard krijg je er ook 6 magneten bij net zoals ook een markeerstift en zelfs een penhouder.

Doordat er momenteel nog geen online reviews verschenen zijn, is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven omtrent dit product. Wij vermoeden dat het hier eerder om een vrij recente whiteboard gaat die nog een beetje onder de aandacht moet komen van de klanten.

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor het unieke whiteboard van GS Quality Products. Ben je benieuwd om te weten of dit product al dan niet aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen? Dan loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen hieronder al even te bekijken.

 

Voordelen: 

Materiaal: het zou een beetje een atypisch whiteboard kunnen zijn daar het volledig uit duurzaam glas is vervaardigd.

Formaat: het is een vrij compact whiteboard met een totaal formaat van 35 bij 35 cm. Compact, licht van gewicht en makkelijk hanteerbaar.

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van dit whiteboard.

Toebehoren: de levering omvat niet alleen het whiteboard maar tevens ook enkele magneten en zelfs een markeerstift in combinatie met een penhouder.

 

Nadelen: 

Te klein: het is mogelijk dat sommige klanten het bord misschien toch wel wat te klein zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Whiteboards koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke whiteboard? Dan willen wij jou maar al te graag helpen in je zoektocht. Eigenlijk is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk whiteboards met elkaar te vergelijken. Je zult merken dat het meteen een pak eenvoudiger wordt om een keuze te maken tussen de beste whiteboards. Uiteraard kun je je hierbij richten op bepaalde factoren zoals de mogelijkheden, het prijskaartje en het type whiteboard. Ga eventuele promoties alvast niet uit de weg. Het is namelijk altijd mogelijk dat je een aantrekkelijke whiteboard aanbieding spot die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Wat is een whiteboard en het nut ervan

Misschien heb je de term whiteboard al wel eens horen vallen maar weet je niet precies wat het nu precies allemaal inhoudt. Toch zullen de meeste personen al wel eens een whiteboard gezien hebben of er zelfs mee gewerkt hebben. Eigenlijk kun je het vrij letterlijk gaan vertalen. Een whiteboard is dus eigenlijk een soort van “wit bord”. Meer specifiek is het een bord waarvan de ondergrond of het oppervlak uit glanzende witte kunststof bestaat. Daarop kun je dan vervolgens met speciale stiften gaan schrijven.

Het is dus wel belangrijk dat je er niet met om het even welke stift gaat op schrijven of tekenen. In combinatie met een whiteboard zijn er namelijk unieke whiteboard stiften ontworpen. Deze stiften kun je nadien makkelijk en zonder problemen gaan uitvegen zodat het whiteboard weer glanzend wit is.

Een whiteboard wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in scholen ter vervanging van het standaard schoolbord. Maar je kunt een whiteboard ook op kantoor spotten of gewoon bij jou thuis. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties en het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk whiteboards te bekijken.

 

Het soort whiteboard

In je zoektocht naar het voor jou ideale whiteboard zul je merken dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om voor jezelf een keuze te maken uit het type whiteboard. Eigenlijk kunnen we de verschillende whiteboards in 2 grote groepen gaan onderverdelen. Zo heb je het standaard whiteboard zoals we in het stukje hierboven al min of meer beschreven hebben. Dit is het zogenaamde board waarop je met speciale en unieke whiteboard stiften iets kunt op schrijven of tekenen.

Uiteraard staat de technologie niet stil en dat is de reden dat je vandaag de dag ook heel wat digitale whiteboards kunt spotten. Het grote pluspunt van een digitaal whiteboard is dat het beschikt over een speciale soort software. Deze software zal ervoor zorgen dat alle aantekeningen of notities die je maakt op het whiteboard meteen op het computerscherm zullen verschijnen. En dat is natuurlijk best wel handig en comfortabel. Houd er wel rekening mee dat je dit product niet meteen tussen de goedkope whiteboards zult hoeven te verwachten. Houd daarom rekening met aanbiedingen.

 

Mogelijke kostenplaatje

Zodra je besluit om een whiteboard aan te kopen dan zul je merken dat er ook heel wat onderscheid is tussen de verschillende prijskaartjes. Sommige whiteboards kun je al aankopen voor amper 20 of 25 euro terwijl andere exemplaren toch al gauw 180 euro of meer waard zijn. Uiteraard moet je voor jezelf uitmaken hoeveel je wilt en vooral ook kunt spenderen aan een degelijke whiteboard.

Probeer ook rekening te houden met de situatie. Indien je bijvoorbeeld een whiteboard in huis wilt om met je kinderen en je partner een takenpakket af te spreken dan hoeft dit alvast geen 180 euro te kosten.

Het is logisch dat scholen of kantoren vaak al iets meer geld uitgeven aan een degelijk whiteboard. Verder kan het ook een goed idee zijn om alvast even de verschillende online beoordelingen te bekijken. Daarin worden vaak iets meer tips en adviezen gegeven door andere kopers. Indien je dus twijfels hebt tussen 1 of meerdere whiteboards dan kunnen de online reviews misschien helpen bij het maken van een keuze.

Opties en extra kenmerken

Je zult ook al vrij snel merken dat bepaalde whiteboards iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere exemplaren. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk wanneer je er speciale whiteboard stiften bij krijgt of zelfs een handige whiteboard wisser. Zo hoef je alvast geen extra kosten meer te maken. Daarnaast is het ook altijd leuk wanneer je een whiteboard hebt dat ook magnetisch is. Op die manier kun je foto’s of andere documenten op het whiteboard aanbrengen.

Sommige whiteboards zullen ook iets groter zijn van formaat en bieden dus veel meer ruimte om aantekeningen te maken. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je voldoende ruimte hebt om het board te plaatsen of op te hangen. Er zijn dus heel wat mogelijkheden op het gebied van whiteboards. Dit wil dus ook zeggen dat je heel wat knopen zult moeten doorhakken alvorens je met de voor jou ideale whiteboard naar huis gaat.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES