5 Beste Zakloze Stofzuigers Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Zakloze Stofzuigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Iedereen komt graag thuis in een schoon en hygiënisch huis. Een stofzuiger is dan ook onmisbaar geworden in de meeste huishoudens. Indien je besluit een zakloze stofzuiger aan te kopen, dan raden wij jou wel aan om onze koopgids even grondig door te nemen. Echter kun je ook gelijk even een kijkje nemen naar onze top 3 van beste zakloze stofzuigers die wij voor jou hebben geselecteerd. Zo haal je met de AEG LX7-2-CR-A stofzuiger alvast een duurzaam en krachtig apparaat in huis met een enorme zuigkracht. Daarnaast blijkt ook de Philips PowerPro Expert een goede aanbeveling te zijn. Hij is uitgerust met een 7 meter lang snoer dat je eenvoudig in eender welk stopcontact kunt inpluggen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zakloze Stofzuigers (Reviews) van 2024

 

Ben jij iemand die graag schoonmaakt, omdat jij houdt van een schone omgeving? Is het moeilijk om dat te doen, omdat je last hebt van een allergie? Dan is een zakloze stofzuiger met een speciale filter wel een optie voor jou. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste zakloze stofzuiger.

 

1. AEG LX7-2-CR-A Animal Edition Stofzuiger zonder zak

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame zakloze stofzuiger? Dan zul je vaak toestellen van het bekende merk AEG tegenkomen. Dit exemplaar staat bekend onder de noemer “animal edition”. Dat heeft vooral te maken met de aanwezigheid van de speciale zuigmond waarmee je makkelijker dierenhaar kunt opzuigen. Heb jij dus ook een kat of hond rondlopen, dan is deze zakloze stofzuiger alvast iets voor jou.

Het apparaat is niet alleen voorzien van een uiterst sterke zuigkracht maar beschikt ook over een handige draaiknop waarmee je de zuigkracht makkelijk kunt regelen. Dankzij het Easy Empty systeem kun je opvangbak makkelijk en zonder problemen legen. Er zitten ook een parketzuigmond, een dierenhaarborstel, een kleine zuigmond, een combizuigmond, een meubelzuigmond, een kierenzuigmond en zelfs een turbozuigmond bij de levering inbegrepen.

De kopers zijn dan ook duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit van deze zakloze stofzuiger, alhoewel er ook wat tegenkanting is. Zo is een kleine minderheid ervan overtuigd dat het product vrij kwetsbaar is.

Heb je meerdere huisdieren bij je thuis rondlopen? Dan is een krachtige en duurzame stofzuiger zo goed als onmisbaar. Het lijkt ons daarom een goed idee om deze zakloze stofzuiger van het bekende en populaire merk AEG even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Zuigkracht: het toestel is voorzien van een krachtige motor die zorgt voor een uitstekende zuigkracht. Bovendien is het mogelijk om de zuigkracht zelf te bedienen en te regelen door middel van de daarvoor voorziene draaiknop.

Toebehoren: op het moment van de aankoop zul je merken dat je er nog heel wat handige hulpstukken en toebehoren bij krijgt zoals onder andere een parketzuigmond een kierenzuigmond.

Animal edition: deze zakloze stofzuiger wordt omschreven als de ideale “animal edition” stofzuiger vanwege de speciale zuigmond waarmee je makkelijk en snel al het dierenhaar kunt verwijderen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een beperkt aantal kopers vindt dat bepaalde onderdelen aan deze zakloze stofzuiger toch wel vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips PowerPro Expert FC9742/09 Stofzuiger zonder zak

 

Philips is een vaste waarde op het gebied van huishoudapparaten. Deze zakloze stofzuiger uit de Philips – PowerPro Expert serie mag dan ook niet in het rijtje ontbreken. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 292 x 292 x 505 mm en een ruim vermogen van maar liefst 900 Watt. Bovendien is hij makkelijk op het stopcontact aan te sluiten dankzij het 7 meter lange snoer dat overigens voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt.

Ondanks het ruime vermogen mag je toch wel zeker zijn van een positief energieverbruik. Zo worden zowel de stofuitstootklasse als de stofopname voor harde vloeren geklasseerd onder het label A. Echter zul je wel rekening moeten houden met een geluidsniveau van 75 dB dat mogelijks storend kan werken.

Toch mag je zeker zijn van een topproduct dat heel wat comfort en mogelijkheden aanbiedt. Zo geniet je een krachtige en duurzame Hepa 13 luchtfilter, is er een ergonomisch gevormd handvat, een opslagruimte voor het snoer en een opvangreservoir van 2,2 liter. Hij wordt overigens geleverd inclusief een geïntegreerde borstel, een spleetmondstuk, een parketzuigmond, een combizuigmond en een kleine zuigmond. Slechts een kleine minderheid van de kopers is niet overtuigd van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Vermogen: de zakloze stofzuiger wordt gekenmerkt door een ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 900 Watt kan behalen.

Toebehoren: je zult zien dat de stofzuiger van alle mogelijke comfort en toebehoren is voorzien. Zo bevat hij onder andere een kleine zuigmond, een parketzuigmond, een combizuigmond en een geïntegreerde borstel.

Snoer: het snoer van deze stofzuiger is maar liefst 7 meter lang en biedt daardoor behoorlijk wat bewegingsvrijheid aan.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: op de hoogste stand moet je jammer genoeg rekening houden met een geluidsniveau van maar liefst 75 dB, waardoor hij niet tot de stille zakloze stofzuigers behoort.

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van het aangeboden product iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681 

 

Ook met de zakloze stofzuiger van het bekende merk Rowenta kun je volgens de meeste kopers zeker zijn van een topproduct. Bovendien is het toestel meteen een pak goedkoper in vergelijking met het vorige product. En dit is natuurlijk een groot voordeel voor heel wat gebruikers.

Zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan zul je merken dat je er meteen ook heel wat handige hulpstukken en accessoires bij krijgt. Zo kun je rekenen op een kierenzuigmond, een meubelzuigmond, een kleine zuigmond, een turbozuigmond, een combizuigmond en zelfs een parketzuigmond. Op die manier kun je werkelijk alle soorten oppervlakken aanpakken.

Het is een krachtig toestel dat niet draadloos is maar wel over een snoer van ruim 8,4 meter lang beschikt. Dus je hebt wel voldoende bewegingsvrijheid. Verder zijn de meeste kopers ook bijzonder tevreden over de uitstekende kwaliteit van het toestel.

Je kunt ook altijd dit product van het bekende en misschien ook wel het beste merk Rowenta eventjes bekijken. Om het voor jou makkelijker te maken, zijn we alvast even op zoek gegaan naar de voordelen en de nadelen van deze zakloze stofzuiger.

 

Voordelen:

Vermogen: het toestel beschikt over een krachtige motor die over een vermogen van maar liefst 750 Watt beschikt en daardoor over heel wat zuigkracht beschikt.

Hulpstukken: bij de aankoop van de stofzuiger krijg je er niet alleen een combizuigmond en een turbozuigmond bij maar meteen ook een kierenzuigmond, een parketzuigmond en zelfs een meubelzuigmond.

Energiezuinig en geluidloos: ondanks de kracht van het apparaat verbruikt deze zakloze stofzuiger bijzonder weinig energie en werkt het toestel ook vrij stil.

 

Nadelen:

Niet draadloos: ondanks het feit dat de stofzuiger voorzien is van een bijzonder lang snoer is het mogelijk dat sommige kopers het vervelend vinden dat de stofzuiger niet draadloos werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dyson V11 Absolute Steelstofzuiger

 

Ook met deze steelstofzuiger van Dyson mag je zeker zijn van een duurzame en degelijke zakloze stofzuiger. Het apparaat heeft bovendien heel wat positieve reacties van tevreden klanten mogen ontvangen. Houd er echter wel rekening mee dat je deze stofzuiger niet meer tussen de goedkope apparaten zult hoeven te verwachten.

Het is een handig 2-in-1 toestel daar het ook voorzien is van een geïntegreerde kruimelzuiger. Bovendien wordt er bij de levering ook gedacht aan een handige turbozuigmond, een meubelzuigmond, een kierenzuigmond, een kleine zuigmond, een parketzuigmond en een krachtige dierenhaarborstel. Het stofreservoir heeft een maximale capaciteit van 0,8 liter en je kunt de stofzuiger steeds opnieuw opladen.

Je zult versteld staan van de enorme zuigkracht van deze stofzuiger en bovendien kun je kiezen uit 3 verschillende standen. Doordat het toestel weinig weegt, is het ook makkelijk te gebruiken. Kortom, voor velen is het duidelijk een topproduct.

Dyson is niet alleen één van de populairste merken maar misschien ook wel het beste merk op het gebied van stofzuiger apparaten. Met dit exemplaar haal je bovendien een handige en multifunctionele 2-in-1 zakloze stofzuiger in huis. Zo kun je namelijk ook beroep doen op de geïntegreerde kruimelzuiger.

 

Voordelen:

Toebehoren: bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen ook een aantal handige opzetstukken en toebehoren bij. Denk maar aan een dierenhaarborstel, een parketzuigmond, een kierenzuigmond, een kleine zuigmond, een turbozuigmond en een handige meubelzuigmond.

Zuigkracht: het is een uitstekende apparaat dat een enorme en krachtige zuigkracht levert. Je kunt zelfs kiezen tussen maar liefst 3 krachtige snelheidsstanden.

 

Nadelen:

Prijskaartje:jammer genoeg is deze zakloze stofzuiger niet meteen voorzien van de laagste prijs en zul je dus toch rekening moeten houden met wat extra budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips SpeedPro Max FC6823/01 Steelstofzuiger 

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke zakloze stofzuiger dan kun je altijd nog kiezen voor de steelstofzuiger van Philips. De stofzuiger heeft een opvallende rode kleur en is volledig snoerloos. Daardoor kun je genieten van heel wat bewegingsvrijheid tijdens het stofzuigen.

De zakloze stofzuiger is voorzien van een handige stofreservoir met een totale inhoud van maar liefst 0,6 liter. Zodra het apparaat helemaal is opgeladen dan kun je het maar liefst 65 minuten zonder problemen gaan gebruiken. Het is een handige 2-in-1 apparaat vanwege de geïntegreerde kruimelzuiger. En bij de levering wordt er natuurlijk ook gedacht aan een praktische turbozuigmond. Dit is ideaal om dierenhaar te verwijderen of tapijten schoon te maken.

Ook het 360 graden mondstuk met ingebouwde ledverlichting is een pluspunt dat heel wat kopers kunnen waarderen. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het toestel niet voorzien is van een HEPA filter en toch wel vrij veel lawaai veroorzaakt.

Met deze zakloze stofzuiger van Philips haal je volgens verschillende kopers een kwalitatief en duurzaam toestel in huis. Bovendien is hij niet alleen handzaam maar ook comfortabel om mee te werken. Ben je benieuwd naar de andere voordelen van dit apparaat, dan kun je alvast even het overzicht hieronder raadplegen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de stofzuiger is niet alleen voorzien van een handige geïntegreerde kruimelzuiger maar beschikt ook nog eens over een 360 graden mondstuk dat voorzien is van ledverlichting.

Stofreservoir: het stofreservoir beschikt over een maximale capaciteit van zo’n 0,6 liter. Verder kun je de opvangbak makkelijk legen en terug plaatsen.

Gebruiksduur: je kunt deze handige zakloze stofzuiger zonder problemen gedurende iets meer dan een uurtje gaan gebruiken om het huis schoon te maken. Uiteraard moet de stofzuiger dan wel helemaal opgeladen zijn.

 

Nadelen:

Geen HEPA filter: het is belangrijk om te weten bij de aankoop, dat deze zakloze stofzuiger niet voorzien is van een HEPA filter.

Te luid: verder is het niet meteen één van de meest stille zakloze stofzuigers die er op de markt gebracht zijn. Met een geluid van maximaal 84 decibel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zakloze stofzuigers koopgids

 

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een stofzuiger zonder zak. Dit type stofzuiger beschikt over een stofreservoir die je handmatig kunt leegmaken en, indien je dit wenst, kunt schoonmaken met een beetje water en zeep. Zo hoef je niet meer op zoek te gaan naar stofzakken en kost je dat ook niet meer geld. Bij het kopen van zo’n stofzuiger moet je rekening houden met het vermogen en de zuigkracht, de functies, het type stofzuiger en de prijs.

Soorten stofzuigers

Er bestaan vele verschillende soorten stofzuigers die je kunt gebruiken om je huis proper te houden. De sledstofzuiger is de bekendste variant. Dit zijn de klassieke stofzuigers met twee wieltjes aan de achterkant. Dit type stofzuiger is makkelijk om te gebruiken en is voorzien van een krachtige motor waardoor het vooral geschikt is om thuis te stofzuigen. Deze soort heeft ook enkele nadelen: ze zijn redelijk zwaar en blijven makkelijk aan meubelen haken.

Je kunt ook kiezen voor een steelstofzuiger, deze zijn kleiner en lichter. Je kunt een steelstofzuiger makkelijk opbergen en het is vooral geschikt voor kleinere woonruimtes. De nadelen zijn dat het stofreservoir kleiner is en dat je meer gewicht moet meedragen omdat je gans de stofzuiger in je handen hebt.

Ten derde zijn er de ketelstofzuigers die lijken op de sledestofzuigers. Je moet ze ook achter je aan trekken maar ze hebben een ketelvormig omhulsel en zijn eerder geschikt voor professioneel gebruik. Je kunt met dit type niet alleen stof en vuil opzuigen maar meestal ook vloeistoffen. Een ketelstofzuiger wordt veel gebruikt bij verbouwingen of in garages, maar dit model is ook duurder en groter dan de andere types.

Tenslotte zijn er de robotstofzuigers die een grote opmars maken. Deze stofzuigers zijn bedoeld om jouw leven makkelijker te maken want je kunt ze programmeren om automatisch een ruimte schoon te maken zonder dat jij je hoeft te verplaatsen. Een robotstofzuiger beschikt over sensors om obstakels en trappen te herkennen en de nieuwste modellen gaan zelfs automatisch terug naar het oplaadstation wanneer de batterij bijna leeg is. Deze soort is wel duurder en ze hebben een klein reservoir.

 

Het vermogen en de zuigkracht

Het vermogen van een stofzuiger is niet belangrijk dus daar moet je niet op letten. Het heeft geen directe invloed op de zuigkracht van een stofzuiger. De zuigkracht is echter wel belangrijk. Niet alle vloeren op oppervlakken vereisen dezelfde zuigkracht, dus de meeste stofzuigers beschikken over de optie om dit te regelen.

Je kunt dan, afhankelijk van het type vloer, de zuigkracht hoger of lager zetten. Dit kan op drie verschillende manieren gebeuren. Je kunt de zuigkracht mechanisch regelen door middel van een schuif op de zijstang. Als die schuif dicht is dan zuigt de stofzuiger het hardst, als je minder hard wilt zuigen dan kun je de schuif meer openen.

Ten tweede kun je de zuigkracht elektrisch regelen door middel van een draaiknop of schuifknop op de stofzuiger en als je apparaat over een automatische regeling beschikt dan past het zelf de zuigkracht aan afhankelijk van het oppervlak.

 

Functies van de stofzuiger

Een stofzuiger heeft bepaalde kenmerken die belangrijk zijn bij de aankoop. Zo is het belangrijk om te weten hoe de stofopvang gebeurt van een toestel, maar omdat het in dit artikel gaat over zakloze stofzuigers moeten we daar niet verder op ingaan. Deze modellen gebruiken een vast reservoir die je kunt ledigen en schoonmaken.

Een ander belangrijk punt is om te weten of je stofzuiger naast droog ook nat kan zuigen. Dit kan heel handig zijn in sommige huishoudens. Het gebeurt wel eens dat je een glas water omstoot of dat je natte hond zich uitschudt in de woonkamer. Daarom bestaan er stofzuigers die ook vloeistoffen kunnen opzuigen. Deze vloeistoffen worden gescheidt van het vaste vuil zodat je het makkelijker kunt weggieten. Niet alle modellen beschikken echter over deze functie dus controleer dit eerst!

De gebruikte filters in een stofzuiger zijn ook belangrijk. Vele mensen hebben last van allergieën en daarom is het belangrijk dat de uitgeblazen lucht van een stofzuiger zo weinig mogelijk stofdeeltjes bevat. De beste filters zijn een HEPA filter of een S-klasse filter, deze filteren de kleine stofdeeltjes uit de lucht en zijn beter voor mensen die last hebben van allergieën.

Prijs

De prijs van een zakloze stofzuiger hangt af van deze factoren en nog meer. Als je kiest voor een robotstofzuiger die nat kan zuigen zal je meer geld moeten neertellen dan voor een gewone steelstofzuiger die enkel droog kan zuigen. Het hangt af van hetgeen je zelf verkiest.

Een goede aanbeveling is om gebruik te maken van alle bestaande informatie online om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Je kunt je baseren op de beoordelingen van vorige kopers die hun tevredenheid of ongenoegen neergepend hebben.

Hoewel een stofzuiger een redelijk bedrag kan kosten is het wel een goede investering op lange termijn en is het veel sneller om stof te verwijderen dan een bezem.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES