5 Beste zwembadstofzuigers Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Zwembadstofzuigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Steeds meer personen beslissen om een zwembad in de tuin te plaatsen. Zo is er op warme zomerdagen toch een beetje verkoeling. Wanneer je een zwembad plaatst dan kan een zwembadstofzuiger best wel een goede aanbeveling zijn. Zo kun je het water schoon en hygiënisch houden. We zijn even op zoek gegaan naar de 3 beste zwembadstofzuigers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Poola Zwembad stofzuiger die geleverd wordt inclusief een 5-delige steel van maximaal 140 cm lang. Daartegenover staat de Zwembad Stofzuiger Inclusief Telescoopsteel van Bilinga die wordt aangeboden als een complete set met alles erop en eraan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Zwembadstofzuigers (Reviews) van 2024

 

Ben jij de eigenaar van een zwembad en zoek jij naar een eenvoudigere manier om die te onderhouden. Dan is het misschien tijd dat jij een zwembadstofzuiger aanschaft voor een snel en hygiënisch onderhoud van het zwembad. Bekijk de opties hieronder en koop een zwembadstofzuiger die bij jouw behoefte past.

 

1. Poola Zwembad stofzuiger – Zwembad bodem reiniging – Inclusief 5-delige steel (140cm) – Bodemzuiger zwembad

 

Ben je van plan om een zwembad te kopen of heb je reeds een bad aangelegd in de tuin en wil je de geïntegreerde zwembad verwarming aanvullen met een correct en nauwkeurig functionerende zwembadstofzuiger? Dan is dit model van Poola het overwegen alvast meer dan waard. Net zoals de vernoemde Intex zwembadstofzuiger wordt ook dit exemplaar bijzonder goed onthaald door veel klanten wat resulteert in een resem positieve reviews en een mooi klantenadvies dat uitmondt in een 4,4 score.

De zwembadstofzuiger – overigens beschikbaar in 2 kleuren – wordt geleverd inclusief een filterzak, een tuinslang aansluiting, een vijfdelige steel, een koppelstuk voor de steel en een instructieve handleiding. Zo merken we meteen op dat dit apparaatje niet alleen geschikt is om zwembaden te reinigen maar tevens ook een dienst kan bewijzen bij eventueel jacuzzi onderhoud.

De set is bovendien vrij handig in gebruik waarbij je de tuinslang – al dan niet met behulp van het meegeleverde koppelstuk – op de stofzuiger dient aan te sluiten. Door de stofzuiger vervolgens in te schakelen en op het maximale vermogen te laten draaien, kun jij je zwembad in een mum van tijd weer helemaal proper krijgen.

 

Voordelen:

Steel: de telescopische steel kent een maximale lengte van 140 cm wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Design: hoewel de zwembadstofzuiger wordt aangeboden in een zwarte kleur, is hij ook in het blauw verkrijgbaar.

Toepassingsveld: naast opblaasbare- én inbouwzwembaden blijkt deze set tevens ook geschikt om jacuzzi’s grondig te reinigen.

Verpakkingsinhoud: de zwembadstofzuiger wordt geleverd inclusief een vijfdelige telescopische steel, een bijbehorend koppelstuk voor de steel, een stevige filterzak die zelfs de allerkleinste zandkorreltjes mooi vasthoudt en een aparte tuinslang aansluiting.

 

Nadelen:

Te klein: hoewel heel wat klanten tevreden zijn met hun aankoop, blijkt één koper de zwembadstofzuiger toch iets té klein te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Zwembad Stofzuiger Inclusief Telescoopsteel & Intex Zwembadthermometer

 

Zodra je besluit te investeren in een degelijk zwembad, hetzij ingegraven of niet, is het aangewezen om eveneens uit te kijken naar een degelijke én gebruiksvriendelijke zwembadstofzuiger. Op die manier kun je je ervan behoeden dat het zwembadwater groen én vuil wordt en om de haverklap dient ververst te worden. Zo lijkt de Bilinga zwembadstofzuiger alvast een schot in de roos volgens heel wat klanten en bovendien, naast kwalitatief en degelijk, eveneens betaalbaar wat gelijk resulteert in 5 sterren.

Deze Bilinga zwembadstofzuiger aanbieding wordt overigens als een complete set aangeboden wat betekent dat je er gelijk een telescoopsteel, Intex zwembad thermometer, een filterzak, een koppelstuk én een tuinslang aansluiting bij krijgt. 

Hoewel de installatie en het gebruik van deze zwembadstofzuiger bijzonder eenvoudig en voor de hand liggend is, wordt alles nogmaals duidelijk uitgeklaard in de bijgevoegde Nederlandstalige handleiding. Zo wordt meteen duidelijk dat je de stofzuiger op de tuinslang dient aan te sluiten zodat de vervolgens geleverde waterdruk het aanwezige vuil in het bijbehorende netje kan stuwen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de zwembadstofzuiger wordt geleverd als een complete set en omvat bijgevolg ook een telescoopsteel, een koppelstuk, een filterzak, een tuinslang aansluiting en een Intex zwembad thermometer.

Installatie: door de zwembadstofzuiger op de tuinslang aan te sluiten, kan de geleverde waterdruk er vervolgens voor zorgen dat het vuil in het bijbehorende netje wordt gestuwd.

Gebruiksgemak: de zwembadstofzuiger is niet alleen geschikt voor opzetzwembaden maar kan ook voor inbouwzwembaden en opblaasbare zwembaden worden gebruikt.

Budgetvriendelijk: vanwege zijn vriendelijke prijskaartje zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope zwembadstofzuigers kunnen spotten. Bovendien lijkt het hier wel om een zwembadstofzuiger aanbieding te gaan.

 

Nadelen:

Geen kwaliteitslabel: in tegenstelling tot sommige andere zwembadstofzuigers kent dit apparaat geen kwaliteitslabel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Telsa 5 Rechargeable Pool & Spa Vacuum

 

De Kokido Telsa 5 is een herlaadbare zwembadstofzuiger die als voeding herlaadbare lithium batterijen gebruikt en voor 30 minuten onafgebroken schoonmaakt. Dit product is draadloos, draagbaar en het is ideaal om puin te stofzuigen uit jacuzzi’s en kleine zwembaden.

Ook heeft deze zwembadstofzuiger een watersensor die het automatisch aan- en uitschakelt. Het is voorzien van een LED laadstatus-indicator en het heeft een transparant lichaam om te kunnen zien wanneer de filter vol zit met vuil. Het mondstuk is voorzien van borstels om de randen schoon te maken en het heeft een 1,7 meter lange steel.

Voor deze zwembadstofzuiger staan er tot nu toe nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst voor dit voorwerp, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Indien je zelf een zwembad in de tuin hebt staan, dan is het belangrijk dat je in het onderhoud voorziet. Met deze handige zwembadstofzuiger van het bekende merk Kokido – Electric – Cleaners hoeft dit vanaf nu dan ook geen enkel probleem meer te zijn. Laten we dan ook even kijken naar de karaktereigenschappen van dit toestel.

 

Voordelen:

Stroom: deze zwembadstofzuiger is voorzien van lithium batterijen. Deze kun je gewoon na gebruik opnieuw gaan opladen en dus hergebruiken.

Handig in gebruik: doordat het werkt op batterijen is het toestel helemaal draadloos. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en dus ook comfort. Bovendien weegt het helemaal niet zoveel en is het handig om mee te werken.

Watersensor: het apparaat is voorzien van een watersensor waardoor de zwembadstofzuiger automatisch kan aan- en uitschakelen.

Filter: de filter is transparant en daardoor kun je gemakkelijk zien wanneer deze helemaal vol met vuil zit. Zo kun je de filter tijdig reinigen of vervangen.

 

Nadelen:

Formaat: voor één enkele koper blijkt deze zwembadstofzuiger toch net een tikkeltje te klein uit te vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hayward Stofzuigmond Voor Zwembaden

 

De Hayward Super Vac is een manuele, driehoekige zwembadstofzuiger die met behulp van de vorm het verwijderen van vuil in de hoeken vergemakkelijkt. Dit product stelt jou in staat om zelfs de meest hardnekkige algen te verwijderen.

De Super Vac heeft een telescopische arm waardoor je snel over de bodem van het zwembad kan bewegen zonder zelf in het zwembad te gaan. Dit product is 3 kg licht en er kan eenvoudig een slang aan gekoppeld worden. Voor een nog betere schoonmaak krijg je samen met deze stofzuiger 3 gewichten bijgeleverd.

Voor Super Vac Hayard zwembadstofzuiger staan er ook nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers deze stofzuiger hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven. Omdat er nog geen ervaring van een gebruiker is geplaatst voor dit product, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Misschien ben je wel al geruime tijd op zoek naar een degelijke en vooral duurzame zwembadstofzuiger maar wil je niet zoveel geld spenderen. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om dit model van Hayward eens rustig te bestuderen. Neem alvast de voor- en nadelen van dit toestel eens grondig onder de loep.

 

Voordelen:

Aankoopprijs: je zult helemaal staan kijken van het voordelige tarief van deze zwembadstofzuiger. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, heeft dit apparaat wel degelijk de laagste prijs.

Vorm: de driehoekige vorm van het apparaat maakt het eenvoudiger om ook in alle hoeken en kantjes het vuil te verwijderen.

Telescopische arm: dankzij de telescopische arm hoef jij zelf niet in het zwembad te gaan staan om het bad schoon te houden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één enkele koper zou het toestel toch vrij kwetsbaar zijn wanneer je het vaak wilt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Intex Zwembadstofzuiger, oplaadbaar voor zwembad en jacuzzi

 

We sluiten het rijtje van de zwembadstofzuigers af met dit unieke toppertje jou aangeboden door het populaire en bekende merk Intex én bovendien uitermate geschikt voor menig zwembad en jacuzzi. In tegenstelling tot heel wat andere zwembadstofzuigers binnen deze selectie, valt hier meteen op dat het om een elektrische, tevens oplaadbare, stofzuiger gaat wat meteen het hogere prijskaartje zou kunnen verklaren.

De Intex PureSpa zwembadstofzuiger maakt gebruik van een setje krachtige ingebouwde Ni.MH batterijen die, indien nodig, makkelijk kunnen worden opgeladen. Daarbij moet je ongeveer een 50 minuten per oplaadsessie rekenen. Eenmaal de batterijen helemaal zijn opgeladen, wordt een uiterst sterke zuigkracht geproduceerd wat resulteert in een maximale schoonmaakcapaciteit.

Verder blijkt de multifunctionele zwembadstofzuiger voorzien van 2 verwisselbare borstelkoppen alsook een schachtadapter waardoor de lengte én breedte kunnen worden aangepast. Hoewel de meeste klanten uitermate positief reageren, vindt 1 koper het toch wel bijzonder jammer dat er geen stekker wordt meegeleverd.

 

Voordelen:

Materiaal: het geheel blijkt vervaardigd uit een combinatie van stevige materialen gaande van aluminium en staal tot PP.

Formaat: de zwembadstofzuiger kent een maximaal formaat van 17,4 x 14 x 106,3 cm.

Handig in gebruik: de lichtgewicht telescopische schacht inclusief bijbehorende schachtadapter dragen alvast bij aan het gebruiksgemak en worden verder aangevuld met 2 verwisselbare borstelkoppen.

Voeding: de stofzuiger maakt gebruik van krachtige ingebouwde Ni-MH batterijen die makkelijk opnieuw kunnen worden opgeladen.

 

Nadelen:

Geen stekker: houd er rekening mee dat er bij aankoop van dit product geen stekker wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembadstofzuigers koopgids

 

Als je een zwembad in je tuin hebt dan ken je het probleem wel. Het zwembad zit al gauw vol van het vuil die naar de bodem zakt. Hoe krijg je dit vuil er nu uit? Je kunt dit doen door een zwembadstofzuiger te kopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stofzuigers en er zijn natuurlijk nog andere belangrijk punten om op te letten zoals de prijs, de accessoires en het gebruiksgemak.

Soorten zwembadstofzuigers

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers waaruit je kunt kiezen. Je kunt een handmatige bodemstofzuiger kopen. Deze hebben een telescopische arm die je gebruikt om de bodem van het zwembad zelf te reinigen. Je sluit de stofzuiger aan op een pomp die meestal zand gebruikt om te filteren. Het vuile water wordt door de zandfilter gezogen met de filterpomp.

Als je zelf niet veel werk wilt verrichten dan kun je kiezen voor een zwembadrobot. Dit apparaat reinigt de bodem van je zwembad zonder jouw hulp. Je steekt de stekker in het stopcontact, laat de stofzuiger in het water zakken en je schakelt de robot in zodat het kan beginnen met reinigen. De robot zal zelf de route uitstippelen en automatisch uitschakelen wanneer het klaar is met reinigen. Sommige modellen kunnen zelfs de wanden reinigen en de duurst kunnen zelfs de waterlijn zelf schoonmaken. Het vuil wordt opgevangen in een herbruikbare filterzak.

Een automatische stofzuiger werkt volgens hetzelfde principe als een zwembadrobot. Het verschil is dat dit model geen filterzak gebruikt maar aangesloten wordt op een zandfilter. Het vuile water wordt via de pomp door de filter gezogen. Sommige toestellen kunnen ook de wanden van het zwembad reinigen.

Dan zijn er nog zwembadstofzuigers die op batterijen werken, zo ben je niet afhankelijk van een stopcontact. Deze toestellen sluit je niet aan op een zandfilter maar gebruiken, net als de robot, een herbruikbare filterzak.

 

Gebruiksgemak van de stofzuiger

Er zijn verschillende punten die kunnen bijdragen tot een beter gebruiksgemak van een zwembadstofzuiger. Het eerste punt is de lengte van het snoer. Als je een stofzuiger koopt met een lang snoer dan kun je het gebruiken om een groter oppervlak schoon te maken. Het is geen aanbeveling om een model te kopen met een kort snoer want dan ben je heel beperkt in je schoonmaakmogelijkheden.

Het formaat van je zwembadstofzuiger kan een probleem vormen, vooral als je over niet veel plaats beschikt om het toestel op te bergen. Natuurlijk kun je moeilijk een kleine zwembadstofzuiger kopen voor een groot zwembad maar het is toch beter om rekening te houden met de grootte. Meestal heb je een opbergruimte bij het zwembad om alle spullen te bewaren die nodig zijn voor het onderhoud van het zwembad, zorg ervoor dat je genoeg plaats over hebt om de stofzuiger op te bergen.

Sommige apparaten gebruiken een transparante opvangbak voor het vuil, op die manier kun je zien wanneer de opvangbak of de filterzak vol zit om het op tijd te legen. Ook zijn er andere nuttige functies zoals een watersensor. Met deze sensor merkt een waterstofzuiger wanneer je in het water gaat en schakelt het automatisch in. Vanaf dat je de stofzuiger uit het water haalt schakelt het automatisch uit.

 

Accessoires

Natuurlijk krijg je ook verschillende accessoires bij de aankoop van je zwembadstofzuiger. Je kunt deze een beetje vergelijken met de accessoires die je krijgt bij een gewone stofzuiger. In dit geval kan het gaan om bepaalde opzetstukken die het eenvoudiger maken om het vuil in hoeken te verwijderen.

Een andere mogelijkheid is verschillende telescopische stelen van verschillende lengtes. Op die manier kun je ook hele diepe zwembaden makkelijk schoonmaken. Sommige opzetstukken bestaan uit een zuigmond met borstels aan de zijkanten. Deze opzetstukken kun je gebruiken om randen en vloeren echt schoon te maken voordat je het vuile water opzuigt.

Sommige modellen worden geleverd met verschillende gewichten om de zuigmond van de stofzuiger goed op de bodem te laten. Zo hoef je zelf geen kracht te gebruiken om de stofzuiger naar beneden te duwen want dankzij de gewichten gebeurt dit automatisch.

Hoeveel wil je betalen voor een zwembadstofzuiger?

Het is moeilijk om een prijs te plakken op dit product want het hangt van vele verschillende factoren af. Zo kun je ook kleinere modellen kopen die speciaal gemaakt zijn om jacuzzi’s schoon te maken. Deze zullen minder kosten maar je kunt ze natuurlijk niet gebruiken om grote zwembaden mee te reinigen.

Zet de belangrijkste punten op papier voordat je op zoek gaat naar een zwembadstofzuiger. Waarover moet jouw ideale toestel beschikken? Hoe lang moet de kabel zijn? Wil je het zwembad handmatig schoonmaken of automatisch? Tegenwoordig hoef je zelfs je huis niet meer te verlaten wanneer je een product wilt kopen. Neem een kijkje op specifieke websites voor het onderhoud van zwembaden om interessante aanbiedingen te vinden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES