5 beste Aroma Diffusers Test van 2020

Laatste update: 14.08.20

 

Beste aroma diffusers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een duurzame aroma diffuser maar kun je maar geen keuze maken? Dan kan onze koopgids hieromtrent misschien wel soelaas bieden. In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke factoren die de zoektocht net iets makkelijker kunnen maken. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse aroma diffusers even aan jou voorstellen. Zo blijkt de Seidon Aroma Diffuser alvast een schot in de roos. Dergelijk apparaatje is zelfs voorzien van een handige bluetooth functie. Ook de O’dor Aroma blijkt een goede keuze te zijn, zeker wanneer je op zoek bent naar een diffuser met een prachtige rustgevende houtachtige uitstraling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Aroma diffusers Koopgids

 

Na een lange stresserende werkdag, is het altijd leuk om thuis te komen in een fris en lekker geurend huis. Een degelijke aroma diffuser kan daar perfect voor zorgen. Uiteraard bieden de meeste aroma diffusers nog tal van andere voordelen. Zo bestaan er elektrische diffusers en apparaten die je kunt gebruiken in combinatie met etherische oliën. Ook het verschil in vermogen en capaciteit is een belangrijk gegeven om even bij stil te staan. Ga daarom zoveel mogelijk diffusers met elkaar vergelijken en bekijk ook eventuele aanbiedingen.

Voordelen van aroma diffusers

De aroma diffuser was al niet meer weg te denken in heel wat praktijken, nu blijken ze ook in menig huiskamer aanwezig te zijn. En dat is niet meer dan normaal aangezien het gebruik van een degelijke aroma diffuser voornamelijk heel wat pluspunten met zich lijkt mee te brengen. Zo kan het in de eerste plaats zorgen voor een stemmingsverhoging. Zo zullen bepaalde geuren een positieve energie uitstralen wat van pas kan komen als je vaak met angstige patiënten of klanten te maken hebt.

Verder kan het gebruik van een aroma diffuser de lucht ook gaan zuiveren. Dat wil zeggen dat dergelijke apparaten de concentratie aan stofdeeltjes, vuile, rook en schimmel drastisch kunnen verminderen, zoniet verwijderen. Best wel handig wanneer je last hebt van allergieën. Heb je regelmatig te kampen met stress en/ of hoofdpijn, al dan niet ten gevolge van de spanning? Ook dan kan een aroma diffuser soelaas bieden. Tot slot is het ook een goede oplossing om de ruimte te bevochtigen en de slaapkwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Kortom, waar wacht je nog op?

 

De werking van een aroma diffuser

Het principe van een degelijke aroma diffuser is niet zo heel moeilijk te verklaren. De diffuser maakt namelijk gebruik van een verzameling hoogfrequente trillingen. Die moeten ervoor zorgen dat het water vrijwel gelijktijdig in stoom wordt omgezet. Op die manier zal er geleidelijk aan een koude verneveling worden gecreëerd. Die koude neveling zal bovendien verhinderen dat, indien je etherische olie gebruikt, de olie moleculen zoveel mogelijk intact blijven.

Deze werking maakt het mogelijk om de aroma diffuser te gebruiken in combinatie met tal van etherische oliën. Je kiest zelf de geur van vanille tot lavendel tot citroen en limoen. Iets wat je zelf aangenaam ruiken vindt. Doordat de moleculen van de etherische olie intact zullen blijven, bekom je deze unieke geur. Naast deze aangename geur, zal de aroma diffuser de lucht ook bevochtigen. Een voldoende hoog vochtgehalte kan bepaalde problemen zoals hoofdpijn en allergieën verminderen.

 

Vermogen/ Capaciteit in verhouding tot de ruimte

Er bestaan uiteraard heel wat verschillende soorten aroma diffusers waardoor we ook op het gebied van vermogen en capaciteit best wel een verschil kunnen waarnemen. Met het vermogen bedoelen we de kracht waarover de diffuser beschikt. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger de aroma diffuser zal zijn. Met de capaciteit bedoelen we uiteraard de inhoud van het waterreservoir.

De combinatie van die beide zal een indicatie zijn voor de totale ruimte die kan worden behandeld. Zo kun je kiezen voor een compacte diffuser geschikt voor kleine ruimtes tot 25 m2. Maar er zijn ook heel wat diffusers met een groter vermogen en capaciteit die makkelijk ruimtes tot wel 100 m2 of meer, kunnen behandelen.

Het gebruik van etherische oliën

We hebben het al min of meer vermeld, maar de meeste aroma diffusers doen veel meer dan alleen maar de lucht in de ruimte bevochtigen. Door toevoeging van 1 of 2 druppeltjes etherische olie, kun je de ruimte ook heerlijk doen ruiken. Dat kan handig zijn in de praktijk, in een winkelcentrum of gewoon bij jou thuis als je na een lange werkdag thuis komt.

Geur wordt door de mens als één van de belangrijkste zintuigen omschreven en staat bijgevolg in direct contact met onze hersenen. Zo kunnen bepaalde geuren, omwille van hun positieve energie, een kalmerende werking aanbieden. Andere geuren roepen dan weer bepaalde emoties bij ons op, positief of negatief.

En nog andere geuren kunnen bepaalde kwaaltjes zoals spanningshoofdpijn, migraine, stress en allergieën aanpakken. Denk maar aan het gebruik van eucalyptus bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een (zware) verkoudheid.

 

Design en het mogelijke kostenplaatje

Tot slot is het een aanbeveling om nog even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Een degelijke aroma diffuser hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope diffusers net zoals je voor sommige apparaten net iets duurder zult betalen. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 41 euro.

Bedenk waarvoor je de diffuser wenst aan te kopen en waar je hem wilt plaatsen. Een diffuser die een grote ruimte moet behandelen zal vaak iets duurder zijn dan eentje met een compact vermogen en capaciteit. Verder kan ook het design van de diffuser het prijskaartje, in meer of mindere mate beïnvloeden.

Indien je mocht twijfelen tussen één of meerdere diffusers, dan kan het handig zijn om even een kijkje te nemen tussen de online reviews. Daarin schrijven klanten hun ongezouten mening over een desbetreffende diffuser.

 

5 beste aroma diffusers (Reviews) van 2020

 

Heel wat merken zoals O’dor, Soehnle, Ultransmit en Grundig bieden een ruim gamma van aroma diffusers aan. Wat nu eigenlijk de beste aroma diffuser is, blijft uiteindelijk vooral een persoonlijke keuze. Wij kunnen jou alvast een handje op weg helpen door jou 5 hedendaagse topproducten aan te bieden. Bekijk ze even en misschien kan het handig zijn om ook de online reviews en het bijbehorende advies van klanten door te nemen. En wie weet, kun je zo nog wel een aantrekkelijke aroma diffuser aanbieding spotten.

 

 

1. Seidon Aroma Diffuser Bluetooth Inclusief Ebook Luchtbevochtiger

 

Tussen de goedkope aroma diffusers zul je dit apparaat van het bekende merk Seidon misschien niet meteen vinden. Toch stellen we vast dat de meeste klanten bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het gebruiksgemak van de diffuser. Bovendien hoef je de diffuser niet gelijk in het wit aan te kopen maar heb je keuze uit een breed gamma aan kleuren en designs.

Uiteraard ziet deze aroma diffuser er niet alleen goed uit maar doet hij ook perfect wat ervan verwacht wordt. Zo kun je de diffuser gebruiken in combinatie met tal van lekker geurende etherische oliën. Op die manier kun je nare geurtjes maskeren of gewoon aan aromatherapie doen. Verder is deze aroma diffuser ook bijzonder geschikt om te gebruiken in bijzonder droge ruimtes en woningen. De diffuser is zelfs voorzien van een automatische uitschakelingsfunctie en is bijzonder eenvoudig na te vullen.

Ben je daarnaast verzot op technologie? Dan zul je vrij snel begrijpen dat deze diffuser makkelijk met je smartphone of tablet te besturen is. Hoe komt dit? Heel eenvoudig door het gebruik van bluetooth. Kortom, deze aroma diffuser biedt heel wat meer mogelijkheden dan alleen maar therapie met olie en ledverlichting.

Indien je niet meteen een bepaald budget voor ogen hebt, kun je deze aroma diffuser van Seidon altijd even bekijken. Het valt op dat heel wat kopers duidelijk tevreden zijn met de aanschaf van dit product, en dat stelt gelijk gerust. Een compacte maar degelijke diffuser en bovendien beschikbaar in tal van designs.

 

Voordelen:

Etherische olie: indien je de diffuser wenst te gebruiken in combinatie met enkele druppeltjes van een etherische olie, dan is dat geen enkel probleem.

Bluetooth: het grote pluspunt van deze diffuser is dat er een bluetooth functie aanwezig is. Dit maakt het mogelijk om de verstuiver zelfs met een smartphone of tablet apparaat, te bedienen.

Handig in gebruik: het is een krachtige diffuser die je makkelijk even kunt bijvullen en zelfs is uitgerust met een automatische uitschakelingsfunctie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat het niet gelijk het product met de laagste prijs is.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

2. O’dor Aroma 300 ml All-In-One Diffuser met Extra Bluetooth Speaker

 

Ben je eerder op zoek naar een goed werkende aroma diffuser met een typische hout look? Dan lijkt dit exemplaar van het bekende en sterk gewaardeerde merk O’dor alvast een stap in de goede richting. Uiteraard zijn er nog tal van andere kleuren en designs mogelijk, indien je niet direct dol bent op die typische houtachtige uitstraling.

De diffuser wordt gekenmerkt door een stevig waterreservoir met een maximale inhoud van 0,3 liter en blijkt makkelijk navulbaar te zijn. Het krachtige vermogen maakt het bovendien mogelijk om deze diffuser ruimtes met een oppervlakte tot 25 m2 te behandelen. Verder geniet je nog tal van andere opties en mogelijkheden zoals het gebruik van bluetooth. De diffuser is voorzien van een controlelampje, een automatisch uitschakelingsfunctie en een indicator die de watercapaciteit controleert.

We stellen vast dat deze aroma diffuser bijzonder goed scoort bij het grote publiek. Zo zijn er velen die een positief advies geven over de kwaliteit, het design en het gebruiksgemak. Slechts een enkeling is van mening dat het apparaat teveel lawaai maakt.

O’dor is een vaste waarde op het gebied van aroma diffusers en wordt niet voor niets als veruit het beste merk beschouwd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het apparaat? Aarzel dan niet en lees vooral even verder. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen:

Waterreservoir: de inhoud van het waterreservoir wordt geschat op ongeveer 300 ml en is bijzonder ruim. Bovendien kun je het reservoir makkelijk bijvullen.

Kracht: het ruime vermogen van de diffuser maakt het mogelijk om ruimtes tot 25 m2 probleemloos te behandelen.

Bluetooth: ook hier ben je voorzien van een degelijke bluetooth functie en dus de mogelijkheid om de diffuser te besturen door middel van je smartphone of tablet.

 

Nadelen:

Te luid: een blik op de online reviews toont aan dat één koper vindt dat de verstuiver vrij veel lawaai produceert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Phytosun Pietra Verstuiver voor Essentiële Olie Aroma Diffuser

 

Door te kiezen voor de aroma diffuser van Phytosun, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design. Dat verklaart misschien wel het iets hogere prijskaartje van de diffuser. Toch krijg je heel wat waar voor je geld. Zo wordt de elektrische verstuiver gekenmerkt door een vrij groot vermogen en de mogelijkheid om ruimtes van maximaal 40 m2 oppervlakte aan te pakken.

Ook de inhoud van het waterreservoir, dat overigens makkelijk navulbaar blijkt, is met 200 ml niet te min. De verstuiver wordt verder aangevuld met een indicator die de watercapaciteit controleert, een controlelampje en een functie waardoor het apparaat automatisch zal uitschakelen. Verder is het apparaat geheel kindveilig, wat niet onbelangrijk is.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten dan ook bijzonder positief reageren op deze elektrische aroma diffuser. Voor velen is het een topproduct omwille van de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat kopers de diffuser sterk aanbevelen.

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit maar vind je design minstens even belangrijk? Dan kunnen wij jou deze verstuiver van Phytosun best wel aanbevelen. Een krachtige elektrische verstuiver die gemakkelijk te bedienen is. Hieronder een overzichtje van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Waterreservoir: het waterreservoir is niet alleen makkelijk bij te vullen maar beschikt verder over een totale inhoud van maar liefst 200 ml.

Kracht: dankzij het krachtige vermogen, is het voor deze diffuser geen enkel probleem om ruimtes tot 40 m2 te behandelen.

Watercapaciteit: het apparaat is uitgerust met een handige functie waardoor je steeds op de hoogte bent van de watercapaciteit.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Koop bij bol.com (€46.21)

 

 

 

 

4. WiseGoods Luxe Olie Diffuser Hout Elektrische Aroma Air Diffuser

 

Ben je op zoek naar een aroma diffuser met een vriendelijk prijskaartje? Dan kun je alvast even deze verstuiver van WiseGoods onder de loep nemen. Deze prachtige diffuser is vervaardigd uit kwalitatief hout, vandaar ook de typische donkerbruine kleur. Bij de levering krijg je er bovendien ook nog eens en USB kabel bij inclusief 3 nieuwe wattenstaafjes.

De aroma diffuser wordt verder gekenmerkt door een eenvoudig gebruik. Zo geniet je een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 300 ml, dat overigens makkelijk bij te vullen is. Je kunt de diffuser gebruiken in combinatie met tal van etherische oliën, waarbij 1 à 2 druppeltjes volstaan. Bij gebruik op maximaal vermogen is de verstuiver in staat om ruimtes tot 10 m2 te behandelen.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen kopers gereageerd hebben op het product. Het is dus mogelijk dat het om een vrij recente diffuser gaat. Echter kan het gebrek aan bepaalde functies zoals een controlelampje en automatische uitschakelingsfunctie, ook een mogelijke verklaring zijn.

Je kunt altijd nog kiezen voor de WiseGoods verstuiver die gekenmerkt wordt door een ruim waterreservoir van maar liefst 300 ml. Bovendien zul je merken dat het reservoir makkelijk en snel aan te vullen is. We zetten de belangrijkste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Verpakking: de verstuiver wordt geleverd inclusief een duurzame USB kabel en 3 extra wattenstaafjes.

Etherische olie: indien je de verstuiver wenst te gebruiken in combinatie met eender welk type etherische olie, dan is dat helemaal geen probleem.

 

Nadelen:

Geen automatische uitschakelingsfunctie: ben je van plan om deze aroma diffuser aan te kopen, besef dan wel dat er geen automatische uitschakelingsfunctie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Grundig Aroma Diffuser Wisselende kleuren USB

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke aroma diffuser, jou aangeboden en geleverd door Grundig. Grundig is één van de bekende merken op het gebied van diffusers en aromatherapie en staat garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee.

Deze diffuser wordt jou overigens aangeboden inclusief een USB kabel en duidelijke informatieve handleiding. Zo zul je merken dat het waterreservoir makkelijk bij te vullen is en je de diffuser eenvoudig kunt gebruiken in combinatie met eender welk type etherische olie. Indien gewenst, is het ook mogelijk om bepaalde lichteffecten toe te voegen daar de diffuser voorzien is van licht.

Wanneer we de reacties van kopers op het product bekijken, dan moeten we eigenlijk vaststellen dat de meningen vooralsnog verdeeld blijken. Voor sommigen is het werkelijk een topproduct met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Voor anderen is het apparaat te kwetsbaar.

We sluiten het rijtje af met de Grundig verstuiver, een vaste waarde wanneer we het hebben over aroma diffusers in combinatie met aromatherapie. Je zult vrijwel gelijk kunnen vaststellen dat ook de prijs van de verstuiver hartstikke goed blijkt mee te vallen.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen een verstuiver maar eveneens een handige USB kabel en bijbehorende duidelijke handleiding.

Lichteffecten: de diffuser is uitgerust met verlichting waardoor je dus gebruik kunt maken van bepaalde lichteffecten.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat bepaalde onderdelen te kwetsbaar zijn.

Koop bij bol.com (€18.99)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is voorzien van een, compact of groot, reservoir dat je met water kunt vullen. Je kunt hierbij, indien gewenst, altijd enkele druppeltjes etherische olie aan toevoegen. Door de diffuser vervolgens in te schakelen, kan het water vrijwel automatisch in nevel worden omgezet. Die omzetting komt tot stand door een verzameling snelle trillingen.

Indien je gebruik maakt van etherische olie dan wordt uiteraard niet alleen de nevel, maar ook de specifieke geur in de ruimte verspreid. Op die manier wordt niet alleen de lucht voorzien van vocht maar ook van een aangenaam en lekker geurtje.

Q2: Waarom een aroma diffuser?

Het gebruik van een aroma diffuser is een sterke aanbeveling daar het garant staat voor heel wat voordelen. In gebruik met bepaalde etherische oliën, kan het garant staan voor een stemmingsverhoging. Dat kan heel uiteenlopend zijn van positieve geuren tot geuren die een bepaalde emotionele toestand oproepen.

Daarnaast is een diffuser ook een welkom apparaatje omdat het de lucht in de ruimte gaat zuiveren. Daardoor worden eventuele fijne stofdeeltjes, rook, schimmels en dergelijke zoveel mogelijk verwijderd. Indien je dus last hebt van allergieën dan is dit een echte aanbeveling. Dergelijke apparaten zuiveren de lucht niet alleen maar bevochtigen de lucht ook. Dat kan zorgen voor minder hoofdpijn en misschien wel een betere nachtrust.

 

Q3: Hoe vaak moet je een aroma diffuser reinigen?

Indien je besloten hebt om een aroma diffuser in huis te halen, dan is het een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud. Zeker wanneer je de diffuser gebruikt in combinatie met etherische olie, zul je merken dat er vaak een gekleurde en/ of donkere waas achterblijft. Je kunt dit vergelijken met een soort van kalkaanslag. Dit kun je verwijderen door de verstuiver te vullen met wat water en citroenolie, en deze vervolgens even in te schakelen.

Een grondige schoonmaakbeurt van de aroma diffuser wordt echter wel elke 2 tot 3 weken aangeraden. Bij een grondige reiniging maak je, bij voorkeur gebruik van een combinatie van water met azijn.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties