6 beste badkamerradiatoren Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste badkamerradiatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een ruim en uitgebreid assortiment aan badkamerradiatoren voorhanden wat de keuze vaak alleen maar moeilijker maakt. Om het voor jou zo aangenaam mogelijk te houden, zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de bekende Designradiator Plieger Palermo die meteen opvalt vanwege zijn unieke rechthoekige uitvoering en bedoeld is om tegen de wand/ muur te installeren. Daartegenover staat de Klea Handdoekradiator die is uitgerust met een middenonder aansluiting en een ruim vermogen van wel 655 Watt lijkt te garanderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste badkamerradiatoren (Reviews) van 2024

 

Het ruime aanbod aan badkamerradiatoren maakt het niet altijd eenvoudig om een weldoordachte keuze te maken. Daarom zetten wij alvast 6 toppertjes, inclusief de bijbehorende reviews en het nodige advies op een rijtje. Of je daarbij kiest voor een standaard dan wel een design badkamerradiator blijkt uiteraard een persoonlijke keuze net zoals de kleurenopties. Zo kun je tegenwoordig niet alleen opteren voor de authentieke witte badkamerradiator maar ook voor een badkamerradiator in prachtig antraciet of een volledig zwarte badkamerradiator. Bedenk eveneens of je op zoek wilt naar de populairste en beste badkamerradiator dan wel een aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. Designradiator Plieger Palermo 170,2x60cm 921 Watt Zijaansluiting

 

Tussen de goedkope badkamerradiatoren zul je dit exemplaar van Plieger – afkomstig uit de Plieger Palermo serie – misschien niet meteen hoeven te verwachten. Toch zijn de reacties omtrent de kwaliteit, het design en de gebruiksvriendelijkheid bijzonder positief wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo wordt de Plieger badkamerradiator gekenmerkt door een breedte van 60 cm en een hoogte van maar liefst 170,2 cm wat hem geschikt maakt om aan de wand of muur te installeren. Bij de installatie – waarvoor je overigens al het nodige bevestigingsmateriaal krijgt toegestopt – maak je bovendien gebruik van de praktische zijaansluiting.

Bij een correcte aansluiting en gebruik, geniet je overigens een ruim vermogen van wel 921 Watt waardoor je makkelijk een middelgrote badkamer kunt verwarmen. Dit alles wordt aangevuld met de nodige blindstoppen én een ingebouwde ontluchter.

 

Voordelen: 

Formaat: de Plieger badkamerradiator kent een rechte uitvoering waarbij de hoogte 170,2 cm in beslag neemt en de breedte 60 cm.

Materiaal: het paradepaardje werd vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden staal en vervolgens afgewerkt in een zwarte kleur.

Montage: de badkamerradiator is voorzien van een zijaansluiting en is bedoeld om tegen de wand/ muur van de badkamer te monteren. De nodige blindstoppen en bevestigingsmateriaal worden overigens meegeleverd.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel velen overtuigd zijn van hun aankoop, zou het prijskaartje  van deze elektrische badkamerradiator door anderen alsnog als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Klea Handdoekradiator Middenonderaansluiting 1400x500mm 655 Watt Geborsteld Mat

 

Met de Klea badkamerradiator kies je meteen voor een uitstekende combinatie tussen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid. Zo kent deze unieke handdoekradiator een maximale hoogte van 140 cm en een breedte van 50 cm wat hem, net zoals het vorige product, geschikt maakt om aan de wand/ muur te installeren.

Verder werd de radiator voornamelijk uit staal vervaardigd en afgewerkt in een prachtige tijdloze geborsteld mat zwarte kleur hoewel je hem ook in het traditioneel wit kunt bestellen. Kortom, geschikt voor eender welk badkamer en ongeacht het interieur. 

Daarnaast is de handdoekradiator voorzien van een middenonderaansluiting wat hem heel eenvoudig te monteren maakt en – weliswaar bij een correcte aansluiting – een totaal vermogen van 655 Watt oplevert. Klanten zijn tevreden en geven 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van deze badkamerradiator heeft men ervoor gekozen om te werken met de voordelen van staal.

Vermogen: indien de badkamerradiator correct werd geïnstalleerd, kan een totaal vermogen van maar liefst 655 Watt worden geleverd.

Design: de badkamerradiator valt meteen op vanwege het geborstelde mat zwarte design maar kan ook in een neutrale witte kleur worden aangekocht.

Toebehoren: de badkamerradiator wordt jou aangeboden inclusief een console, blindstoppen, ontluchter en de nodige schroeven en pluggen.

 

Nadelen: 

Handleiding: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan kan dit te maken hebben met de Engelstalige handleiding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Radiator/handdoekenrek recht 600×1160 mm – Dubbele functie

 

Ben je op zoek naar een badkamerradiator die prijs-kwaliteit bij de absolute top behoort? Dan lijkt dit exemplaar van vidaXL – door velen overigens beschouwd als veruit het beste merk – alvast de moeite waard om even onder de loep te nemen.

Zo valt meteen de veelzijdigheid van het apparaat op dat niet alleen dienst doet als badkamerradiator maar ook als handdoekenrek. Extra handig dus aangezien op die manier zowel de ruimte alsook de handdoeken aangenaam worden verwarmd. Bovendien kenmerkt de radiator zich door een maximaal formaat van 60 x 116 cm bestaande uit maar liefst 18 stalen dwarsbalken van 22 mm dik. Op die manier kan een optimale warmte-afgifte worden gegarandeerd.

Net zoals de vorige 2 exemplaren, is ook dit setje bedoeld om tegen de muur/ wand van de badkamer te installeren. En geen nood want ook hier wordt al het nodige bevestigingsmateriaal gewoon meegeleverd. Klanten zijn duidelijk overtuigd en geven het product de maximale score.

 

Voordelen: 

Formaat: de radiator kent een maximale hoogte van 116 cm aangevuld met een breedte van 60 cm.

Dwarsbalken: het geheel telt maar liefst 18 dwarsbalken die elk een doorsnede garanderen van 22 mm. Doordat ze zo dik zijn, kan een optimale warmte-afgifte worden gegarandeerd.

Multifunctioneel: dit unieke product zorgt er niet alleen voor dat de ruimte wordt verwarmd, maar zal ook de handdoeken verwarmen en/ of drogen.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien van dit prijskaartje.

 

Nadelen: 

Te klein: voor grote badkamer oppervlakken, zou deze radiator alsnog te compact kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Belrad Designradiator Ovaal Dubbel 1800x472mm 16 Tubes 1640 Watt

 

Indien het allemaal net dat tikkeltje meer zou mogen zijn, dan kun je eveneens kiezen voor deze unieke ovalen designradiator van Belrad. Hoewel de radiator in een witte kleur en met een formaat van 180 x 47,2 wordt aangeboden, kun je nog kiezen uit tal van andere designs en uitvoeringen. Op die manier onstaat er voor elk wat wils!

Deze rechthoekige radiator garandeert een relatief laag gewicht van amper 30 kg waardoor je hem zonder problemen aan de muur of wand kunt bevestigen. Indien correct aangesloten dan leveren de 16 dwarsbalken/ tubes een maximaal vermogen van maar liefst 1640 Watt wat behoorlijk ok is voor een dergelijke badkamerradiator.

Een blik op de online reviews leert ons dan ook dat deze unieke badkamerradiator met onderaansluiting en het nodige bevestigingsmateriaal, wel degelijk positief onthaald wordt door verschillende klanten. Dit levert opnieuw een mooie eindscore van 5 sterren op.

 

Voordelen: 

Formaat: deze prachtige badkamerradiator wordt gekenmerkt door een hoogte van 180 cm en een breedte van amper 47,2 cm wat resulteert in een totaal gewicht van 30 kg.

Installatie: de rechthoekige badkamerradiator dient hangend te worden gepositioneerd en is voorzien van een onderaansluiting. Bovendien wordt al het nodige bevestigingsmateriaal meegeleverd op het moment van aankoop.

Vermogen: bij een correcte aansluiting en dito gebruik, kan zonder problemen een totaal vermogen van 1640 Watt worden gegarandeerd.

Keurmerk: deze stalen badkamerradiator wordt vergezeld van verschillende keurmerken waaronder CE, GS, NF en CCC.

 

Nadelen: 

Geen chroom: indien je op zoek bent naar een badkamerradiator uit chroom, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling. 

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Viidako – Kimii Handdoekradiator – Vierkant – 800×500 – Design – Kwaliteit

 

Tussen de betaalbare badkamerradiatoren zul je vast en zeker dit exemplaar van het populaire en bekende merk Viidako kunnen spotten. De badkamerradiator die tevens ook als handdoekradiator fungeert kent een vierkante uitvoering en is beschikbaar in een mat zwarte en witte kleur waardoor hij in diverse badkamers perfect tot uiting kan komen.

De radiator wordt daarbij gekenmerkt door een maximaal formaat van 80 x 50 cm en blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam staal. Vervolgens werd hij afgewerkt met een speciale coating die niet alleen bijdraagt aan het gebruiksgemak maar ook aan de duurzaamheid ervan.

Hoewel de radiator misschien toch net iets te klein is om ook de volledige ruimte te verwarmen, blijken klanten wel degelijk overtuigd te zijn van hun aankoop. Zo wordt onder meer positief gereageerd op de prijs-kwaliteitverhouding en het fraaie design.

 

Voordelen: 

Formaat: deze badkamerradiator van 50 cm breed wordt aangevuld met een hoogte van 80 cm en een gewicht van 6,6 kg.

Installatie: net zoals de vorige exemplaren, dient ook deze rechthoekige badkamerradiator hangend aan de muur/ wand te worden geïnstalleerd. Daarbij geniet je onderaansluiting en wordt al het nodige bevestigingsmateriaal op het moment van aankoop geleverd.

Design: de handdoekradiator is niet alleen beschikbaar in een mat zwarte kleur maar kan tevens ook in het traditioneel wit worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Vermogen: hoewel hij een maximaal vermogen van wel 326 Watt garandeert, is dit nog net iets te weinig om ook de volledige ruimte lekker te verwarmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Vasco paneelradiator Flatline T21s, staal (hxlxd) 400x2400x69mm

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Vasco badkamerradiator die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 40 x 240 x 6,9 cm maar tevens ook met een breedte van 50 cm kan worden aangekocht. De radiator – die overigens net zoals de meeste andere badkamerradiatoren voornamelijk uit staal bestaat – werd afgewerkt in een klassieke doch tijdloze witte kleur.

Indien de Vasco Flatline paneelradiator correct werd geïnstalleerd, kan een ruim vermogen van 2194 Watt worden gegarandeerd aangevuld met een waterinhoud van 8,45 liter en een werkdruk van maximaal 6 bar. Bovendien is hij verzekerd van de nodige keurmerken gaande van CE tot EN442, KIWA, DVGW, GS, NF en CCC.

Hoewel deze universele badkamerradiator best wel een prijskaartje met zich meebrengt, reageren klanten overwegend positief. Zo worden de goede kwaliteit en het fraaie design alvast hard gewaardeerd wat opnieuw de maximale score oplevert.

 

Voordelen: 

Materiaal: ook hier heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van staal.

Formaat: de badkamerradiator garandeert een maximale hoogte van 240 cm en een breedte van 40 cm.

Vermogen: bij correct gebruik is deze badkamerradiator in staat om een ruim vermogen tot wel 2194 Watt te leveren aangevuld met een maximale werkdruk van 6 bar en een inhoud van 8,45 liter.

 

Nadelen: 

Geen handdoeken: er wordt aangeraden om er maar beter geen handdoeken op te laten drogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badkamerradiatoren Koopgids

 

Met behulp van een degelijke en functionele radiator kun je ervoor zorgen dat het binnenshuis altijd lekker warm aanvoelt. Indien je specifiek op zoek gaat naar een radiator om in de badkamer te installeren, moet je je er in eerste instantie van bewust zijn dat het om een vochtbestendig exemplaar gaat. Daarnaast kan ook het formaat in functie van de installatie, de extra mogelijkheden en het prijskaartje een belangrijke – en misschien wel doorslaggevende – factor zijn in de keuze voor een bepaald type. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende badkamerradiotoren en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het nut van een badkamerradiator

Een degelijke en kwalitatieve badkamerradiator zorgt ervoor dat de badkamer steeds opnieuw lekker warm aanvoelt. Best wel handig indien je op een koude winteravond van een heerlijk warm bad wilt kunnen genieten of eventjes tijd wilt spenderen aan een volwaardige manicure- én/ of pedicure. In tegenstelling met een standaard radiator dient een badkamerradiator weliswaar vochtbestendig te zijn, wat uiteraard logisch klinkt.

Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste badkamerradiator in het winkelmandje te plaatsen. Zo dien je uiteraard nog een keuze te maken op het gebied van formaat, plaatsing, installatie en eventueel design. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, wat je verwachtingen zoal zijn en wat je onderhand verwacht van de badkamerradiator.

 

Type in functie van de plaatsing

In eerste instantie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden inzake badkamerradiatoren. Zo zul je kunnen vaststellen dat er wel degelijk diverse types radiatoren bestaan, elk met hun eigen voor- én nadelen. Zo kun je onder meer opteren voor een vrijstaande badkamerradiator die je makkelijk kunt verplaatsen of gaat je voorkeur eerder uit naar een inbouw dan wel opbouw exemplaar? Zo bestaan er tegenwoordig heel wat unieke design paneelradiatoren die aan de wand of muur geïnstalleerd moeten worden.

Kortom, wanneer je het type badkamerradiator bepaalt is het altijd handig om rekening te houden met de plaatsing ervan. Waar wil je de radiator plaatsen en welke ruimte kun je hiervoor maximaal ter beschikking stellen? In een kleine badkamerruimte kan het misschien aangewezen zijn om te kiezen voor een type paneelverwarming die je op de muur of wand kunt installeren. Op die manier bespaar je meteen op heel wat extra ruimte. 

Opties en extra kenmerken in verhouding tot de prijs

Uiteraard zullen sommige badkamerradiatoren over net iets meer mogelijkheden en optiekenmerken beschikken, waarvan sommigen misschien echt wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd mooi meegenomen indien de badkamerradiator geleverd wordt inclusief een informatieve handleiding en het nodige montagemateriaal. Ideaal indien je als echte doe-het-zelver de radiator eigenhandig wenst te installeren en op die manier eventuele installatiekosten wilt uitsparen.

Daarnaast kan het ook handig zijn indien de hoogte van radiator zou kunnen worden aangepast. Overigens kan het lijstje verder worden aangevuld met de mogelijkheid tot app-besturing, de aanwezigheid van een digitaal (touchscreen) display en het meeleveren van een afstandsbediening. En indien je voorkeur uitgaat naar een vrijstaande badkamerradiator bekijk dan of je deze kunt verrijden en/ of kunt dichtklappen na gebruik. 

Uiteraard zal dit alles een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Zo kan de prijs makkelijk variëren van zo’n 20 à 50 euro voor een degelijk basistoestel tot maar liefst 2000 euro of meer voor een badkamerradiator met alles erop en eraan. Maak dus voor jezelf op voorhand uit waar je belang aan hecht en welke opties en/ of kenmerken je eerder als een extra beschouwt. Door jezelf overigens een maximaal budget op te leggen, wordt de zoektocht net dat tikkeltje makkelijker en aangenamer.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat kost een badkamerradiator?

Een badkamerradiator is een handig – vaak relatief compact – apparaat dat uitsluitend bedoeld is voor installatie in de badkamer. Dergelijk type radiator is bijgevolg vochtbestendig en kan – afhankelijk van het type – vrijstaand of in opbouw worden gebruikt. 

De badkamerradiator is voornamelijk een handig gegeven indien je tijdens de koude herfst- én of wintermaanden van een verkwikkende douche of lang bad wilt kunnen genieten. Tegenwoordig bestaat er dan ook een vrij groot en uitgebreid assortiment aan badkamerradiatoren in diverse uitvoeringen, formaten, designs en mogelijkheden. Wat meteen resulteert in verschillende prijsklassen.

Afhankelijk van het type, de uitvoering en de mogelijkheden kan de prijs dan ook makkelijk variëren van zo’n 50 à 60 euro tot maar liefst 1500 euro of meer.

Q2: Hoe groot moet een badkamerradiator zijn?

Ben je op zoek naar een geschikte badkamerradiator dan is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het design en de prijsklasse maar ook vooral met de uitvoering, het formaat en de installatie ervan. Zo zal de grootte van de badkamerradiator – die overigens makkelijk kan variëren van zo’n 10 cm breed tot maar liefst 250 cm breed of meer – afhankelijk zijn van de beschikbare ruimte in de badkamer.

Heb je een vrij grote badkamer met behoorlijk wat beschikbare ruimte, dan kun je eventueel opteren om een grote – eventueel vrijstaande – badkamerradiator in de ruimte te plaatsen. Houd er rekening mee dat vrijstaande exemplaren meer beschikbare ruimte zullen inpalmen dan de inbouw en/ of opbouw modellen.

 

Q3: Hoe kun je de badkamerradiator aansluiten?

Als professionele klusser en/ of handige doe-het-zelver is het mogelijk om de aansluiting van de badkamerradiator eigenhandig uit te voeren. Uiteraard dien je hiervoor in het bezit te zijn van enkele standaard benodigdheden waaronder de radiator inclusief radiatorbuis, de nodige fittingen en knelringen én natuurlijk ook de buizensnijder.

Indien een nieuwe type radiator wordt geïnstalleerd dan kan het gebeuren dat de aanwezige af- en aanvoer aansluitingen op een volledig andere plek gemonteerd staan en bijgevolg niet overeenkomen met het nieuwe type badkamerradiator. In dat geval zul je de leidingen in beperkte mate moeten verlengen met behulp van de radiatorbuis, buizensnijder en bijbehorende fittingen.

Eenmaal de af- en toevoer correct werden aangesloten en overigens ook alle ontluchtingskraantjes feilloos werden afgesloten, is het mogelijk om de installatie opnieuw bij te vullen. Gebruik hiervoor de aanwezige waterkraan ter hoogte van de ketel. Zorg er wel voor dat je de slang in eerste instantie helemaal laat vollopen met water alvorens je deze op de installatie gaat aansluiten. Tot slot dien je de kraan helemaal open te draaien tot een maximale druk van 1,5 à 2 bar.

 

Q4: Hoe kun je de badkamer radiator aarden?

Metalen leidingen, stalen baden en whirlpools dienen voor alle veiligheid te worden geaard. In het verlengde hiervan betekent dit dus dat ook elke nieuwe badkamerradiator dient geaard te worden. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een – al dan niet meegeleverde – ( geïntegreerde ) radiatorklem of design radiatorklem.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES