5 Beste Draadloze deurbellen Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Draadloze deurbellen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen dat mensen een draadloze deurbel installeren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het heel wat mogelijkheden en voordelen te bieden heeft. Indien jij op zoek gaat naar een nieuwe draadloze deurbel dan raden wij jou natuurlijk wel aan om meteen te gaan voor een degelijk en kwalitatief model. Zo kunnen wij jou de Honeywell draadloze draagbare en plug-in deurbel heel sterk aanraden vanwege het feit dat je de bel heel snel en eenvoudig kunt installeren. Bovendien kun je de bel tot wel 150 meter ver horen en is het mogelijk om te kiezen uit verschillende melodieën. Toch hoeft de TeckNet Draadloze Deurbel met 2 Ontvangers Plug&Play Regelbaar Volume helemaal niet onder te doen. Ook voor slechthorende personen is dit product ideaal vanwege het lichteffect.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Draadloze deurbellen (Reviews) van 2024

 

Met een draadloze deurbel hoef je geen kabel meer door het huis te laten gaan om je deurbel te laten klinken. Deze deurbel is ook makkelijk om te installeren. Wij hebben verschillende topproducten opgezocht en vergeleken op basis van de reviews van vorige kopers. Je kunt ze zelf nog vergelijken en er de beste draadloze deurbel uit kiezen.

 

1. Honeywell draadloze draagbare en plug-in deurbel met volumeregeling en drukknop

 

Deze draadloze deurbel van Honeywell is meteen verbonden via ActivLink dus je hoeft de bel gewoon te installeren en het is klaar voor gebruik. Je beschikt over een maximaal bereik van 150 meter. Het volume van de deurbel kun je op een maximaal volume van 80-84 dB zetten zodat je de bel zelfs tot op een afstand van 60 meter kunt horen.

Je kunt kiezen tussen 6 verschillende melodieën om te horen en het product beschikt ook nog over LED verlichting om aan te geven wanneer er aan de deur gebeld wordt. Dit is handig voor momenten waarop je de bel niet gehoord hebt. De bel werkt op batterijen die tot 2 jaar lang blijven werken.

Deze draadloze deurbel is eenvoudig om te installeren en hoewel het voor enkele kopers een duur product is, krijg je er wel topkwaliteit voor terug. De gebruikers geven dus positief advies over dit artikel en zijn tevreden over de vele duidelijke signalen wanneer er gebeld wordt. Voor enkele kopers zijn er te weinig melodieën beschikbaar.

Indien je de draadloze deurbel wilt aankopen van Honeywell zul je toch net een tikkeltje meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet meteen de laagste prijs heeft. Toch worden de verwachtingen volgens de vele gebruikers helemaal ingelost en veel kopers beschouwen Honeywell dan ook als het beste merk.

 

Voordelen:

Accu: deze draadloze deurbel werkt volledig op batterijen die gemakkelijk 2 jaar meegaan. Bovendien beschikt dit apparaat over maar liefst 6 verschillende melodietjes waaruit je kunt kiezen.

Volume: de deurbel is voorzien van een maximaal volume van 80 tot 84 dB met een bereik van 80 meter.

Montage: je kunt de deurbel heel snel installeren doordat je geen draden hoeft te gebruiken. Bij de aankoop krijg je de bevestigingen er meteen bij.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet de goedkoopste deurbel en dit zou een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Batterij: bij de aankoop krijg je de batterijen er niet bij. Je hoeft er deze dus apart bij te kopen en dit is een meerkost die veel kopers minder leuk vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TeckNet Draadloze Deurbel met 2 Ontvangers Plug&Play Regelbaar Volume

 

Ben je op zoek naar een degelijke én betaalbare draadloze deurbel? Dan kan dit product, jou aangeboden en geleverd door Tecknet, misschien wel iets voor jou zijn. De verpakking telt maar liefst 1 stevige draadloze deurbel in combinatie met 2 krachtige betrouwbare ontvangers.

Je zult merken dat het product voorzien is van een krachtige batterij maar je kunt het evengoed aansluiten op het lichtnet of door middel van een adapter. De plakstrips, pluggen en schroeven om de deurbel te installeren, worden bovendien probleemloos meegeleverd. Het is een compact maar handig apparaatje waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om een keuze te maken uit de 52 beschikbare melodieën.

Daarnaast is niet alleen het volume instelbaar, maar zal ook het ledlicht gaan branden op het moment dat er wordt aangebeld. Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Slechts een beperkt aantal kopers is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Met deze draadloze deurbel, inclusief 2 betrouwbare ontvangers, mag je zeker zijn van een duurzaam product. De deurbel kun je makkelijk op een draadloze manier installeren en biedt een maximaal bereik van 100 meter aan. Bovendien is het apparaat helemaal waterdicht. Geen zorgen dus indien het plots begint te regenen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: de prijs van deze unieke deurbel met ontvangers valt bijzonder goed mee. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen.

Voeding: deze draadloze deurbel is uitgerust met een krachtige en duurzame batterij en is probleemloos op het lichtnet aan te sluiten.

Bevestigingskit: alles wat je nodig hebt om de deurbel te installeren, wordt meegeleverd bij de aankoop van het product. Denk maar aan pluggen en schroeven.

Handig in gebruik: de ontvangers lichten op zodra er iemand op de bel duwt. Daarnaast is de bel duidelijk hoorbaar in alle delen van het huis en heb je een mogelijkheid uit 52 verschillende deuntjes.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten heeft echter twijfels wat betreft de kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Byron DBY-23532 Draadloze deurbel – Draagbare set – Neem je eigen deurbelmelodie op 

 

Wil je graag een persoonlijke melodie horen zodra er iemand aan de voordeur belt? Dan is de Byron DBY-23532 draadloze deurbel precies waar jij naar op zoek moet. De set – die overigens tegen een zacht prijsje wordt aangeboden – bestaat uit een kwalitatieve draagbare deurbel voor binnen enerzijds én een weersbestendige beldrukker inclusief led indicatielicht voor buiten anderzijds. 

Verder functioneert de Byron draadloze deurbel met behulp van een krachtige batterij waardoor heel wat bewegingsvrijheid kan worden gegarandeerd op het moment van installatie. Binnen een onbelemmerd bereik van 175 meter, kun je deze draagbare set eender waar installeren. Maar dat is natuurlijk niet alles want, eenmaal correct geïnstalleerd, kun je zonder problemen kiezen uit maar liefst 8 voorgeprogrammeerde melodieën en maar liefst 4 verschillende geluidsniveaus. Daarnaast kun je evengoed een eigen melodie die je vervolgens via de meegeleverde AUX-kabel in mp3-formaat op het apparaatje laat opslaan.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

AUX-kabel: bij aankoop van deze draadloze deurbelset wordt een handige AUX-kabel meegeleverd die goed van pas komt indien je een persoonlijke deurbelmelodie wenst te installeren.

Ledverlichting: zodra de deurbel wordt ingedrukt, zal in eerste instantie een ledverlichting worden ingeschakeld waarna de melodie in kwestie in werking treedt.

Mute functie: er is ook sprake van een handige mute functie waarmee de deurbelmelodie (tijdelijk) kan worden uitgeschakeld. In dergelijke gevallen gaat enkel de ledverlichting branden.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met andere gelijkaardige sets, geniet je een budgetvriendelijk prijskaartje.

 

Nadelen:

1 gong: houd er rekening mee dat de set slechts één draadloze gong telt, wat misschien net iets te beperkend zou kunnen zijn in grotere woningen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bella Bell draadloze deurbel met twee ontvangers geen batterij nodig

 

Ook wanneer je kiest voor de draadloze deurbel van het, al dan niet bekende, merk Bella Bell mag je zeker zijn van een topproduct. De set bestaat uit een duurzame deurbel die wordt aangevuld met 2 krachtige ontvangers. Doordat je de set eenvoudigweg op het lichtnet kunt aansluiten, heb je helemaal geen batterijen nodig.

Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit het ruime assortiment van maar liefst 52 deuntjes. Ook het volume kun je naar keuze instellen en bepalen. Bovendien zullen de ontvangers ook oplichten zodra er iemand aan de deur belt. Dit kan bijzonder handig zijn voor bijvoorbeeld slechthorende personen. Daarnaast hoef je je al helemaal geen zorgen te maken indien het begint te regenen aangezien het product waterdicht is.

Je geniet een maximaal bereik van 300 meter en een duidelijk en krachtig signaal dat zo goed als overal in het huis hoorbaar is. Bij de levering wordt ook heel wat bevestigingsmateriaal meegeleverd. Tot op heden is er dan ook alleen maar positief advies gegeven door de verschillende klanten die een reactie hebben geplaatst.

Met deze unieke draadloze deurbel van Bella Bell kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor comfort en gebruiksvriendelijkheid. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen:

Installatie: de installatie van dit product verloopt bijzonder moeiteloos en snel. Zo kun je de deurbel met ontvangers eenvoudigweg aan het lichtnet koppelen.

Volume: het is mogelijk om het volume van het belsignaal naar eigen wensen aan te passen en in te stellen.

Melodieën: dit product biedt je een keuzelijst van maar liefst 52 originele deuntjes en melodieën aan. Zo kies jij de melodie die het beste bij jou past.

Ook slechthorende: doordat er ook een lichtje begint te branden op de ontvanger, weten ook slechthorende mensen wanneer er iemand aan de deur staat.

 

Nadelen:

Doordat de klanten momenteel alleen maar positieve reacties hebben geplaatst, is het voor ons bijzonder moeilijk om alsnog mindere eigenschappen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SecuFirst DID701B+ Slimme Wifi deurbel met camera met 2 draadloze gongen – 1080P

 

We sluiten het rijtje af met deze draadloze deurbel mét camera van het bekende merk SecuFirst. De set bestaat uit een slimme wifi deurbel die op het lichtnet of met behulp van een meegeleverde adapter dient te worden aangesloten in combinatie met 2 afzonderlijke draadloze gongen die werken op 6 AA batterijen. Let wel; de batterijen voor de gongen worden op het moment van aankoop niet meegeleverd, wat een meerkost kan betekenen.

De camera van de deurbel werd voorzien van een kwalitatieve 2.7mm CMOS lens met een ruime kijkhoek van maar liefst 140º en zorgt er – in combinatie met de standaard ingebouwde 16GB Micro SD-kaart – voor dat maar liefst 1300 beelden kunnen worden opgenomen. Eenmaal de capaciteit van 1300 bewegingen werd bereikt, zal het Micro SD-kaartje automatisch overschreven worden. Dit alles wordt verder aangevuld met een handige bewegingsmelder, een duidelijk nachtzicht binnen een bereik van 3 meter én een Full HD videoresolutie van 1920 x 1080 pixels.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en doeltreffendheid, lijkt een kleine minderheid toch niet helemaal tevreden. Vooral de ingewikkelde installatie lijkt voor sommige klanten een struikelblok te zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de wifi deurbel wordt geleverd inclusief een 230V adapter, een DC verlengkabel, een montagesteun, 2 afzonderlijke draadloze gongen, een internetkabel, de nodige schroeven en pluggen, een schroevendraaier, een raamsticker en een handleiding.

Formaat: de wifi deurbel kent een maximaal formaat van 13,3 x 4,9 x 2,4 cm terwijl de afzonderlijke gongen een afmeting kennen van 10,5 x 6 x 2,7 cm.

Voeding: de wifi deurbel is eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten met behulp van de meegeleverde adapter. De afzonderlijke gongen werken op AA batterijen en functioneren bijgevolg draadloos.

Opslagmogelijkheid: de set wordt geleverd met een ingebouwd 16GB Micro SD-kaartje dat – indien gewenst – uitbreidbaar is tot maximaal 128GB.

 

Nadelen:

Geen batterijen: bij aankoop van deze set worden jammer genoeg geen AA batterijen meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze deurbellen koopgids

 

Steeds meer mensen installeren één van de beste draadloze deurbellen wanneer ze verbouwen. Dit komt omdat het heel wat voordelen biedt. Als je de modellen gaat vergelijken zul je zien dat je op heel wat zaken hoeft te letten. Denk hierbij aan het budget, het bereik en het geluid. Houd ook zeker eventuele aanbiedingen en promoties in de gaten. En wie weet kun je zo wel een draadloze deurbel aanbieding vinden die aan je verwachtingen voldoet.

De voordelen van een draadloze deurbel

Of je nu op zoek gaat naar een stel degelijke sleutelhangers, een laptoptas of een draadloze deurbel, het is belangrijk om dit steeds overwogen te doen. Het is zeker geen compleet nieuw apparaat want het bestaat reeds enkele jaren. Toch is de draadloze deurbel tegenwoordig aan een opwaartse tendens bezig. Steeds meer mensen die voor het eerst bouwen of hun bestaande huis verbouwen en opknappen kiezen voor een draadloze deurbel. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de vele voordelen die dit apparaat met zich meebrengt.

In vergelijking met de deurbel die uitgerust is met een draad, zijn de draadloze deurbellen veel gemakkelijker te installeren. Dit komt doordat ze juist draadloos zijn. Op die manier wordt het mogelijk gemaakt om de deurbel op gelijk welke plek in je huis te installeren. Je hoeft helemaal geen rekening meer te houden met eventuele kabels die je hoeft weg te werken of die door je huis hoeven te lopen.

Toch is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste de beste draadloze deurbel aankoopt. Daarom willen wij je helpen zodat jij weet waar je kunt op letten en veel gerichter op zoek kunt gaan. Denk ook zeker na over het bedrag dat je er maximaal aan wilt of kunt spenderen. Het zal namelijk niet verwonderen dat er goedkope draadloze deurbellen zijn maar ook heel wat duurdere exemplaren.

 

Het prijskaartje

Het is ook belangrijk om het even over de prijs te hebben van een draadloze deurbel. Heel veel mensen gaan er namelijk van uit dat hoe duurder het product hoe hoger de kwaliteit zal zijn. Op een bepaalde manier of bij bepaalde producten zal dit zeker en vast het geval zijn. Toch hoeft dit niet noodzakelijkerwijs zo te zijn en al zeker niet bij de draadloze deurbellen. Er zijn namelijk een heleboel goedkope draadloze deurbellen die evenveel kwaliteit aanbieden als een duurder model. En dit is natuurlijk goed nieuws want zo hoef je niet meteen een monsterbedrag uit te geven.

Het is altijd wel een goed idee om voor jezelf uit te maken welk bedrag je er maximaal wilt en kunt aan spenderen. Denk ook goed na over de verwachtingen die je hebt van het product. Je kunt ook altijd een kijkje nemen tussen de vele reviews die kopers plaatsen. Op die manier kun je meestal heel wat extra informatie krijgen over een bepaald product en te weten komen of dit iets voor jou zal zijn of juist niet. Bovendien kun je ook in webwinkels of lokale winkeltjes vaak heel erg kwalitatief goede draadloze deurbellen kopen die helemaal niet zo duur zijn.

 

Het bereik

In je zoektocht naar een draadloze deurbel die volledig aan je verwachtingen voldoet is het natuurlijk enorm belangrijk dat je rekening houdt met het bereik ervan. Over het algemeen beschikken de meeste modellen over een startbereik van maar liefst 45 meter. Uiteraard zijn er ook draadloze deurbellen die veel verder gaan dan 45 meter. Houd wel rekening mee dat hoe groter het bereik hoe duurder de prijs ook zal zijn. Als je het bereik van de draadloze deurbel wilt bepalen is het natuurlijk een goed idee om de grootte en de verschillende ruimtes van je huis mee in gedachten te nemen.

Hoe groter het huis is hoe groter het bereik van het apparaat in principe zal moeten zijn. Houd daarnaast ook rekening met de aanwezigheid van de verschillende ruimtes en muren. Muren kunnen het signaal van de draadloze deurbel namelijk in een bepaalde mate gaan verstoren. Wanneer je dus bijvoorbeeld een klein huis hebt met extra veel ruimtes en muren dan ben je toch beter af met een deurbel met een groter bereik. Omgekeerd geldt ook dat in een groot huis met veel open ruimtes een kleiner bereik vaak voldoende is.

Geluidsfrequentie

Het zal niet verwonderen dat de meeste draadloze deurbellen over heel wat verschillende tonen en melodietjes beschikken. Op die manier kun je verschillende tonen uitproberen en uiteindelijk deze kiezen die jij het leukste vindt. Niet onbelangrijk is dat er ook heel wat draadloze deurbellen op de markt gebracht zijn die ontworpen zijn voor slechthorende mensen. Dit kan dus zeker een goed idee zijn voor mensen die niet goed meer horen of bijvoorbeeld oudere personen.

Uiteraard heb je ook altijd de mogelijkheid om het volume van de deurbel aan te passen. Dit kan in heel wat situaties een goed pluspunt zijn. Stel dat je bijvoorbeeld een grote tuin hebt dan kun je het volume iets luider zetten. Op die manier kun je de bel horen tot in de tuin. Ook wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds gezellig naar een filmpje zit te kijken, is het altijd handig om het volume eventueel wat aan te passen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES