Beste inbouw wasmachine

Laatste update: 21.06.24

 

Inbouw wasmachines test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om meteen te weten te komen wat nu precies de beste inbouw wasmachine is. Er zijn namelijk zoveel verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Daarom hebben wij voor jou een koopgids geschreven waarin we jou een aantal handige tips en adviezen proberen mee te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daarin stellen we jou graag voor aan de 3 inbouw wasmachines die de beste beoordelingen hebben gekregen. Zo blijkt de Bosch WIS28441EU inbouw wasmachine alvast een topproduct te zijn met een totale capaciteit van maar liefst 7 kg. De Siemens WI14W541EU iQ700 inbouw wasmachine hoeft alvast niet onder de doen. Dit product beschikt over een enorme capaciteit van ruim 8 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inbouw wasmachine Reviews – Top 3

 

 

Voor een modernere en mooiere uitstraling van jouw wasruimte, is een inbouw wasmachine zeker aangeraden. Het is ook een ideaal product voor mensen die niet teveel ruimte hebben, want je kunt gewoon nog een aparte droger erboven bevestigen. Als jij ook interesse hebt voor zo een apparaat, kies dan alleen de beste inbouw wasmachine voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch WIS28441EU

 

Met de Bosch WIS28441EU inbouw wasmachine heb je nu een apparaat in huis dat jou meer opties biedt. Dit product heeft een capaciteit van maximaal 7 kg en de trommel heeft een volume van 55 liter. Het heeft een speciaal ActiveWater systeem, waarbij de wasmachine de hoeveelheid water afstemt aan de hand van de hoeveelheid kleren die je wilt wassen. Op zo een manier bespaar jij ook op jouw waterrekening. Dat zal niet de enige besparing zijn voor jou als je voor dit product kiest.

Dit apparaat valt onder de energieklasse van A+ en kan daardoor tot een energiezuinig apparaat gerekend worden. Daarnaast is het ook voorzien van een Aquastop systeem, wat betekent dat dit apparaat beschermd wordt tegen elke vorm van waterschade en je voor de rest van je leven kunt genieten van dit product. De wasmachine heeft een groot LED display, waarvan je belangrijke gegevens of instellingen kunt aflezen zoals de resterende tijd, temperatuur, eindtijd etc. Voor dit apparaat kun je ook gerust vloeibaar wasmiddel gebruiken en je hebt de keuze uit tal van verschillende programma’s. De maximale wastemperatuur voor dit apparaat is 90 graden Celsius en de duur van een normale was is ongeveer 160 minuten.

Als je zo de specificaties leest, dan weet je al dat het om een topproduct gaat. Er is jammer genoeg nog geen beoordeling van een gebruiker die dat zou kunnen bevestigen.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke inbouw wasmachine dan zul je heel vaak het merk Bosch zien verschijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste toestel uit onze lijst er eentje is van het populairste en misschien ook wel het beste merk Bosch. Toch is het belangrijk om eerst even een kijkje te nemen naar de verschillende voor- en nadelen van het toestel. Op die manier krijg je een beter idee van de eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

ActiveWater systeem: het apparaat is voorzien van het slimme ActiveWater systeem. Dit zorgt ervoor dat het apparaat de hoeveelheid water zal gaan bepalen op basis van de inhoud die in de wasmachine gestopt wordt.

Capaciteit: je zult merken dat deze inbouw wasmachine over een maximale capaciteit beschikt van ongeveer 7 kg. Daarnaast heeft de trommel een bijzonder ruime inhoud van ongeveer 55 liter.

Energieklasse A+: enerzijds bespaar je al heel wat water dankzij het ActiveWater systeem. Daarnaast zul je merken dat het apparaat ook bijzonder weinig energie verbruikt. En dit wordt gekenmerkt door het energielabel A+.

Aquastop systeem: dankzij het Aquastop systeem is deze inbouw wasmachine helemaal beschermd en bestand tegen gelijk welke vorm van eventuele waterschade.

 

Nadelen:

Geen reviews: momenteel moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij het toestel zijn geplaatst. Het is dus mogelijk dat het om een nieuw apparaat gaat.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen reviews zijn geschreven, kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Siemens WI14W540EU iQ700

 

De Siemens WI14W540EU iQ700 inbouw wasmachine is een geweldig product. Dit product heeft een capaciteit van maximaal 8 kg en het kan jouw kleren 55% sneller wassen met de variospeed functie. Het heeft ook de optie waarbij je je kleren kunt wassen, spoelen en drogen binnen 15 minuten met de super 15 functie. Je kunt dus kiezen voor kortere wastijden, maar de resultaten zijn even goed. Dit apparaat is duurzaam en ook nog stil dankzij de IQdrive motor dat het heeft.

Omdat het behoort tot de A+++ energieklasse, dan is het ongeveer 30% zuiniger in vergelijking met een andere wasmachine. Je hebt de opties uit verschillende programma’s zoals dekens, donkere was, zijde, mix/snel en nog veel meer. Met de touchcontrol toetsen kun je nog voor een heleboel instellingen kiezen zoals antikreuk, eindtijd, extra spoelen en zelfs een  aanvulfunctie. Dit apparaat heeft ook een kinderbeveiliging en wat handig is, is dat de trommel voorzien is van een Led verlichting. Je kunt dus dan ook goed in de trommel zien. Wanneer de wasmachine klaar is met het wassen van een partij kleren, dan geeft het een handig geluidssignaal. Het is voorzien van een zelfreinigend wasmiddelbakje en er is ook een inzetstuk voor vloeibaar wasmiddel.

Het is moeilijk om een advies te geven over dit product, als nog niemand een ervaring erover heeft gedeeld. Wel kan er gezegd worden dat dit product niet 1 van de goedkope inbouw wasmachines is.

Ook het merk Siemens kun je rekenen tot één van de vaste waardes op het gebied van inbouw wasmachines. Het toestel wordt gekenmerkt door een totale capaciteit van maar liefst 8 kg. In vergelijking met het voorgaande apparaat dat we hier besproken hebben, kun je dus iets meer kledingstukken tegelijkertijd wassen. Laten we alvast even onderzoeken wat nu de eigenschappen zijn van deze inbouw wasmachine.

 

Voordelen:

Variospeed functie: dankzij de variospeed functie waarover deze inbouw wasmachine beschikt, zul je merken dat je kledingstukken tot wel 55% sneller worden gewassen in vergelijking met andere wasmachines.

Super 15 functie: het toestel beschikt ook over een super 15 functie. Als je hiervoor kiest dan zal het toestel je kledingstukken niet alleen wassen maar tevens ook grondig gaan spoelen en drogen en dit in amper 15 minuten.

IQdrive motor: het toestel is voorzien van een IQdrive motor. Dit is een krachtige motor die bijzonder lang meegaat en ook nog eens zo goed als geluidloos werkt.

Energiezuinig: het toestel wordt gekenmerkt door het energielabel A+++. Je mag er dus echt wel zeker van zijn dat je met deze inbouw wasmachine helemaal niet zoveel energie zult verbruiken. In vergelijking met sommige andere toestellen is het bijvoorbeeld tot maar liefst 30 % zuiniger qua verbruik.

 

Nadelen:

Geen review: jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij het toestel zijn geplaatst.

Prijskaartje: het is duidelijk dat het toestel niet meteen over de laagste prijs beschikt. Misschien is dit een verklaring waarom er nog geen online reacties werden geschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch WIW24340EU Serie 6

 

De Bosch WIW24340EU Serie 6 inbouw wasmachine is een apparaat waarmee je de beste wasresultaten kunt bereiken. Dit is een apparaat dat uitgebreide functies biedt, waardoor je tot het uiterst kunt genieten van dit product. Je kunt per keer een hoop kleren tot een maximaal gewicht van 7kg wassen. Er zijn tal van programma’s waaruit je kunt kiezen. Het is een apparaat dat bijzonder stil te werk gaat met de Ecosilence Drive, waardoor je geen last hebt van teveel lawaai als je kleren wast.

Gelukkig heeft dit apparaat ook een bijvul functie voor het geval je iets vergeten bent om in de wasmachine te stoppen. Als deze wasmachine klaar is met het wassen van jouw kleren, dan krijg je een handig geluidssignaal te horen. Daarnaast heeft het ook een groot LED display waarvan je alle belangrijke informatie kunt lezen zoals de resterende tijd, programmaverloop, beladingscapaciteit etc. Dit apparaat behoort tot de energieklasse A+++, dus het is erg zuinig met het verbruiken van energie. Het is voorzien van een Aquastop beveiliging en zorgt ervoor dat de levensduur van dit apparaat verlengd wordt. Het zorgt ervoor dat een heleboel functies automatisch verricht worden zoals: overdosering van wasmiddel herkennen, waterniveau regelen, hoeveelheid aan vloeibaar wasmiddel bepalen etc.

Als je naar de specificaties en mogelijkheden van dit product kijkt in tegenstelling tot de prijs, dan kun je zeker zeggen dat het een inbouw wasmachine aanbieding is. Ondanks de lage prijs van dit product, is er nog geen beoordeling geschreven hiervoor.

Net zoals het eerste toestel uit onze lijst haal je ook met deze inbouw wasmachine een toestel in huis dat afkomstig is van het bekende merk Bosch. Het toestel beschikt over een maximale capaciteit van maar liefst 7 kg. Ondanks de enorm krachtige motor zul je merken dat het apparaat zo goed als geluidloos blijkt te werken. Dit heeft te maken met de Ecosilence Drive functie. Het loont dan ook de moeite om even de positieve en minder positieve eigenschappen van het toestel onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Functies en kenmerken: het apparaat is voorzien van een hele reeks aan verschillende functies en meerdere programma’s waaruit je kunt kiezen. Op die manier kun je steeds opnieuw de beste resultaten bereiken.

Bijvul functie: in tegenstelling tot andere wasmachine beschikt dit model over een handige bijvul functie. Stel je voor dat je bijvoorbeeld iets vergeten bent om in de wasmachine te stoppen, dan kun je het programma onderbreken en het er nog snel bij stoppen.

Energiezuinig: het apparaat wordt gekenmerkt door het energielabel A+++. Je hoeft je dus geen zorgen te maken want met dit toestel zul je dus niet onnodig energie gaan verbruiken.

Aquastop beveiliging: het toestel is voorzien van een Aquastop beveiliging waardoor het toestel ook veel langer zal meegaan. Zo wordt het waterniveau automatisch geregeld net zoals ook de hoeveelheid wasmiddel.

 

Nadelen:

Geen review: ondanks de verschillende functies en de behoorlijk lage prijs, zijn er nog geen online beoordelingen geschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inbouw wasmachines koopgids

 

Een inbouw wasmachine aankopen is een niet zo leuke activiteit doordat het meteen een grote uitgave is. Toch is het noodzakelijk. Om jou te helpen de verschillende aanbiedingen te vergelijken en de juiste keuze te maken hebben wij een aantal factoren zoals de afmetingen, de capaciteit van de inbouw wasmachine aanbieding en de mogelijkheden ervan, toegelicht.

Afmetingen en gewicht

De meeste wasmachines hebben een breedte van ongeveer 60 cm en zijn ongeveer een 85 cm hoog. De lengte of diepte is afhankelijk van de capaciteit en ligt meestal rond de 60 cm. Toch zijn er ook machines met een diepte van 70 cm. Wanneer je dus een ruimte beschikbaar hebt waarbij de breedte 60 cm of zelfs meer is, dan zijn de beste inbouw wasmachines die met een voorlader. Hierbij kun je de was aan de voorkant in de wasmachine stoppen en neem je minder ruimte in.

Wanneer je een ruimte hebt waarbij de breedte ongeveer 40 cm bedraagt of net iets meer dan is een wasmachine met bovenlader misschien wel een goede aanbeveling. Bij dit type wasmachine steek je het wasgoed via de bovenkant in de machine.

Houd hierbij ook altijd rekening met het gewicht van de wasmachine. Stel dat je op de hoogste verdieping van een appartementsblok woont dan is een zwaar toestel niet aan te raden. Ook de ondergrond is belangrijk en moet een temperatuur hebben boven de nul graden. Een schuur is dus geen goede oplossing.

 

Capaciteit

Als we de huidige wasmachines vergelijken met die van vroeger dan merk je dat de toestellen steeds groter worden. Een capaciteit van 7 of 8 kg is tegenwoordig geen uitzondering. In het algemeen varieert de capaciteit van een toestel van 5 kg tot zelfs 12 kg. Er bestaan zelfs toestellen die tot 17 kg aankunnen.

Als je een groot gezin hebt en je vaak veel handdoeken of lakens moet wassen dan kan een grote wasmachine van 8 kg of meer een pluspunt zijn. Houd er rekening mee dat de trommel dan wel goed gevuld moet zijn. Indien je merkt dat je moeite hebt om de trommel volledig te vullen, dan zijn toestellen met een kleinere capaciteit aan te raden aangezien de meeste toestellen veel zuiniger wassen wanneer de trommel vol zit.

 

Functiemogelijkheden

Vroeger diende een wasmachine uitsluitend om te wassen. Tegenwoordig hebben de meeste wasmachines echter meer mogelijkheden. Zo kun je opteren voor een wasmachine die naast wassen ook kan drogen, dus gewoon een combinatie van de klassieke wasmachine met de droogkast. Ideaal voor als je plaats wilt besparen.

Er zijn ook toestellen die kunnen aangeven hoeveel was er in de trommel past. Het laadvermogen berekent dus de exacte capaciteit van je toestel.

Daarnaast zijn er ook machines die het waterverbruik gaan weergeven bij elke wasbeurt. Dit kan heel belangrijk lijken, maar uiteindelijk is het verschil tussen de verschillende toestellen helemaal niet zo groot. Bovendien is het getal dat je bij het waterverbruik te zien krijgt slechts een indicatie.

Wel handig is het instellen van het toerental waarmee je dus de snelheid kan instellen of aanpassen waarmee de wasmachine draait. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld kreukgevoelige stoffen moet wassen.

Veel hedendaagse toestellen beschikken ook over een uitgestelde startfunctie waarbij je dus de machines zodanig kan gaan instellen zodat die twee of drie uurtjes later begint te wassen. Dit kan wel heel handig zijn als je niet wilt dat je schone was uren in de trommel zit.

Kortom, er zijn vandaag de dag heel veel mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat een toestel met meer functiemogelijkheden, hoogstwaarschijnlijk niet tot de goedkope inbouw wasmachines zal behoren.

Prijs

De aanschaf van een wasmachine is nooit een leuke activiteit omdat je zoals al eerder vermeld heel veel geld in één keer verliest. Toch kun je er niet aan onderuit aangezien een wasmachine een noodzakelijk toestel geworden is.

Afhankelijk van het merk en de types kunnen prijzen variëren van 450 euro tot zelfs 1000 euro. Houd er wel rekening mee dat een goedkope wasmachine daarom niet altijd de beste keuze is. Je moet het zien als een lange termijn investering. Het is dus wel aan te raden dat je gaat kijken naar wasmachines die goed werken en die lang kunnen meegaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een wasmachine koopt van bijvoorbeeld 450 euro en deze na één jaar al reparaties nodig heeft. Dan ben je bijvoorbeeld beter met een toestel dat iets duurder is maar waar je jarenlang genot van kunt hebben.

Neem zeker een kijkje bij toestellen van het merk Miele, Bosch, Siemens en AEG. Die hebben heel vaak een goed advies van verschillende kopers.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES