5 beste wasmachine verhogers Test Van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste wasmachine verhogers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je tijdens je huishoudelijke taken vaak rugpijn hebt, kan een wasmachine verhoger goed van pas komen. Door je toestel op een verhoger of sokkel te plaatsen hoef je je niet telkens te bukken waardoor je deze klus in een comfortabelere houding kunt uitvoeren. We hebben alvast 3 huidige toppers voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. Zo zou de Mm Brands Wasmachine Verhoger een uitstekende keuze kunnen zijn. Deze variant beschikt over 4 handige wielen zodat je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast blijkt de Care-Less Wasmachine Verhoger met zijn geluiddempende eigenschappen zeker een evenwaardig alternatief.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste wasmachine verhogers (Reviews) van 2024

 

Om je huishoudelijke taken een stuk gemakkelijker te laten verlopen, willen we je graag het advies geven om je wasmachine en andere apparaten op een verhoger te plaatsen. Ben je op zoek naar een wasmachine verhoger met een hoogte van 60 cm? Of gaat je voorkeur uit naar een wasmachine verhoger om een toestel met een diepte van 50 cm op te plaatsen? Neem even rustig de tijd om onze lijst met topproducten te bekijken en er vervolgens de beste wasmachine verhoger uit te kiezen die aan al jouw noden voldoet.

 

1. MM Brands Wasmachine Verhoger – Meubelroller – Meubelverplaatser – Met 4 wielen

 

Deze uitvoering van MM Brand is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij wordt gekenmerkt door de 4 flexibele wielen die met een rem kunnen worden vastgezet.

Zijn gebruiksgemak wordt nog iets versterkt door de 4 stalen poten die gemakkelijk in hoogte kunnen worden versteld zodat je je wasmachine, koelkast of andere huishoudapparaten op het meest comfortabele niveau kunt plaatsen. Daarnaast is de basis vervaardigd uit duurzame kunststof en kent hij een maximale draagkracht van 300 kg. 

Doordat dit systeem een ruim formaat van 14 x 78 x 72 cm kent, blijkt deze wasmachine verhoger perfect om een grote wasmachine van Bosch op te plaatsen. In de reviews merken we dat de klanten bijzonder tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit exemplaar.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze verhoger is voorzien van 4 flexibele wielen met rem zodat je zware apparaten gemakkelijk kunt verplaatsen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit een solide kunststofsoort waardoor hij bijzonder stevig is en best wel tegen een stootje kan. Hij kent een maximale draagkracht van 300 kg.

Verstelbare: de 4 roestvrijstalen poten kunnen eenvoudig in hoogte worden versteld zodat je je toestellen op het gepaste niveau kunt plaatsen.

Formaat: door zijn handige afmeting van 14 x 78 x 72 cm kan hij voor diverse huishoudtoestellen worden gebruikt. 

 

Nadelen:

Installatie: enkele klanten merken op dat het niet zo evident is om hem goed waterpas te zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Care-Less Wasmachine Verhoger 9cm – Antislip Wasmachine Voeten – Trillingsdempers 

 

Deze wasmachine verhoger van Care-Less blijkt één van de populairste exemplaren in ons assortiment te zijn. Hij wordt getypeerd door zijn schokabsorberende eigenschappen waardoor je de lawaaihinder van je wasmachine of droger minder zult merken.

Deze set bestaat namelijk uit 4 antislipvoetjes die de trillingen maximaal opvangen zodat de wasmachine stevig op z’n plaats blijft staan. Doordat je deze voeten op 1,5, 4, 6,5 en 9 cm kunt instellen, kan de wasmachine op een perfecte hoogte worden geplaatst zodat je je niet te veel moet bukken. 

Daarnaast werden ze aan de onderkant van een degelijke antisliplaag voorzien waardoor de vloer tegen krassen en slijtage wordt beschermd. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over het gebruiksgemak van dit product.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: doordat deze wasmachine verhoger een schokdempende functie kent, zul je minder lawaaihinder ervaren.

Vloerbescherming: deze set bestaat uit 4 kunststof voetjes die aan de onderkant van een antisliplaag werden voorzien waardoor de vloer niet beschadigd raakt.

Hoogte: de hoogte kan in 4 verschillende standen worden ingesteld, namelijk 1,5, 4, 6,5 en 9 cm, zodat je je huishoudtoestellen op een comfortabele hoogte kunt plaatsen.

De prijs: dit pakket kent de laagste prijs in onze lijst met toppers en kan bijgevolg door iedereen worden aangekocht.

 

Nadelen:

Antislip: één klant blijkt niet tevreden over de antislip functie die onvoldoende grip op de ondergrond biedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nedco duo Wasmachine Verhoger – 31 cm – gelakt roestvrij staal

 

Nedco wordt door velen als het beste merk voor witgoed accessoires beschouwd. Deze wasmachine verhoger van Nedco blijkt dan ook één van de populairste verhogers in ons assortiment te zijn.

Hij wordt gekentekend door zijn bijzonder ruime formaat van 124 x 55,5 x 30 cm waardoor er zelfs voldoende plaats is om je wasmachine én droogautomaat op te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat beide toestellen naast elkaar op gelijke hoogte staan zodat je overal goed bij kunt. Door zijn hoge poten kun je trouwens gemakkelijk onder de machines poetsen.

Deze variant is vervaardigd uit wit gelakt staal en kent een maximale draagkracht van 250 kg. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en hij kreeg dan ook een uitstekende score van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: door zijn ruime afmetingen van 124 x 55,5 x 30 cm blijkt deze wasmachine verhoger zeker geschikt voor de was- en droogmachines van Miele.

Materiaal: hij is vervaardigd uit wit gelakt roestvrij staal waardoor hij zonder probleem in vochtige ruimtes kan worden geplaatst. 

Gebruiksvriendelijk: doordat de poten vrij hoog staan, kun je gemakkelijk onder de apparaten schoonmaken.

Draagkracht: de wasmachineverhoger kent een maximale draagkracht van 250 kg en blijkt dan ook bijzonder stevig. 

 

Nadelen:

Montage: deze uitvoering wordt als een bouwpakket geleverd en moet zelf worden gemonteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Membeli Wasmachine Verhoger – Universele Verhoging voor Wasmachine, Droger

 

Het formaat van deze Membeli wasmachine verhoger kan volledig worden gewijzigd waardoor je hem bijvoorbeeld voor je AEG-wasmachine, droger of elk ander type apparaat kunt laten passen. 

Zijn minimale afmetingen zijn 42 x 42 x 9 cm en hij kan zodanig worden ingesteld dat hij maximaal 68 x 86 x 12,5 cm meet. Doordat de poten eenvoudig en snel in de gewenste hoogte kunnen worden geplaatst, kun je hem op een comfortabel niveau zetten zodat je je niet meer moet bukken om de was uit te halen.

Daarnaast is hij vervaardigd uit stevige kunststof met schokabsorberende eigenschappen waardoor je een pak minder lawaaihinder ervaart. Hij kent een maximale draagkracht van 300 kg. In de reviews zien we dat hij een uitstekende score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Universeel: doordat het formaat van deze wasmachine verhoger eenvoudig kan worden aangepast, kan hij voor quasi elk type apparaat worden aangewend.

Afmetingen: zijn minimale afmeting is 42 x 42 x 9 cm en hij kan tot 68 x 86 x 12,5 cm worden uitgebreid.

Geluiddempend: de stevige wasmachine verhoger uit kunststof kent schokabsorberende eigenschappen waardoor je veel minder lawaaihinder zult ervaren.

Maximale draagkracht: doordat hij uit solide materialen vervaardigd is, kent hij een maximale draagkracht van 300 kg. 

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat deze uitvoering in de hogere prijsklasse valt zodat hij iets minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wasmachine verhoger Guus, verstelbaar model met draadmand

 

De Guus wasmachine verhoger onderscheidt zich van de andere verhogers door zijn handige lade in de vorm van een draadmand. Hierdoor kun je gemakkelijk je wasknijpers, producten en andere accessoires opbergen en blijft de bovenkant van je toestel vrij.

Hij is vervaardigd uit stevig roestvrij staal dat met een mooie witte coating werd afgewerkt zodat je wasplaats er heel netjes en uniform uitziet. Daarnaast kent hij een maximale draagkracht van 150 kg en meet 61 x 55 x 30 cm waardoor hij voor bijna elk type toestel kan worden aangewend.

Doordat je wasmachine of droger wel 30 cm van de grond staat, kun je overal gemakkelijk bij zonder dat je je moet bukken. In de reviews merken we dat de meningen enigszins verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het feit dat grote wasmachines, met een laadcapaciteit boven de 8 kg, er niet op passen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: doordat deze wasmachine verhoger over een handige draadmand/lade beschikt, kun je al je wasbenodigdheden netjes opbergen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit roestvrij staal dat vervolgens met een witte coating werd afgewerkt om netjes bij je wasmachine te passen.

Hoogte: deze uitvoering zorgt ervoor dat de wasmachine op 30 cm van de grond staat zodat je de was in een comfortabele houding kunt inladen/uithalen.

Draagkracht: hij kent een maximale draagkracht van 150 kg waardoor hij voor bijna elk toestel geschikt blijkt.

 

Nadelen:

Formaat: een klant merkt op dat deze wasmachine verhoger te klein is om een grote wasmachine op te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wasmachine verhogers Koopgids

 

Als je je wasmachine op een comfortabele hoogte wilt plaatsen om jezelf rugpijn te besparen, willen we je graag de aanbeveling geven om in een degelijke wasmachine verhoger te investeren. Maar bestaan er eigenlijk verschillende types? En kun je tussen diverse afmetingen kiezen? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je een beslissing neemt. Houd daarbij zeker rekening met eventuele aanbiedingen en promoties als je de testen gaat vergelijken.

Het gebruikscomfort van een wasmachine verhoger

Wanneer je nog nooit een wasmachine verhoger hebt gehad, zul je hem in eerste instantie niet missen. Echter, eenmaal je er eentje in huis hebt gehaald zul je zijn gebruiksvoordelen zeker kunnen waarderen. Als je een groot gezin hebt, zul je vaak moeten wassen en drogen waardoor je minimum één of meerdere keren per dag je wasmachine laat draaien. Tijdens het laden/ledigen van het toestel moet je je telkens vooroverbuigen of bukken wat voor een zeurende rugpijn kan zorgen.

Een wasmachine verhoger blijkt dan ook echt geen overbodige luxe te zijn. Je wasautomaat kan immers tot een aangepast niveau worden verhoogd zodat je in een comfortabele houding de was kunt inladen/uithalen. Daarnaast blijken sommige exemplaren over diverse opbergmogelijkheden te beschikken waarin je al je wasbenodigdheden zoals wasknijpers droogtrommeldoekjes, wasmiddel en dergelijke meer netjes kunt opbergen.

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat deze wasmachine verhogers voldoende ruimte tussen de grond en de machine laten om gemakkelijk te kunnen schoonmaken. Zeker onder de droogtrommel verzamelt er zich een flinke hoeveelheid stof waardoor het nodig is om er regelmatig onder te poetsen.

 

De verschillende types

Een wasmachine verhoger of sokkel bestaat in diverse uitvoeringen zodat je er zeker eentje kunt vinden die aan al jouw noden voldoet. Ze onderscheiden zich vooral door hun design, gebruikte materialen en afmetingen. Sommige exemplaren zien eruit als lage bijzettafels met korte poten en andere lijken op kastjes.

De gewone enkele wasmachine verhoger is meestal uit bijzonder stevige kunststof of roestvrij staal vervaardigd en biedt net voldoende plaats om één apparaat op te plaatsen. Deze varianten kunnen vaste of verstelbare poten hebben waardoor je zelf de hoogte kunt bepalen. Soms worden ze voorzien van een opbergmand of -lade waarin je je wasbenodigdheden kunt plaatsen.

Daarnaast zijn er de dubbele verhogers met vaste of verstelbare poten waarop je 2 toestellen naast of boven elkaar kunt zetten. Een dubbele verhoger kent dezelfde verstelmogelijkheden als de enkele. Vervolgens is er de wasmachine verhoger in kastmodel die over een stevige bodemplaat en deuren beschikt. Deze uitvoering kent meestal extra opbergmogelijkheden zodat je allerlei accessoires en zelfs je wasmand kunt opbergen. De wasmachine verhogers met uitschuifbaar blad blijken dan weer bijzonder handig om bijvoorbeeld de was op te vouwen.

De afmetingen en verstelbare poten

Als je een wasmachine verhoger gaat aankopen, kun je beter vooraf even de afmetingen van je wasautomaat of droger bekijken. Deze toestellen bestaan immers in verschillende laadcapaciteiten waardoor ze een afwijkende diepte kunnen hebben. Je wasmachine moet perfect op de verhoger passen zodat hij stevig en stabiel staat om trillingen en bijkomende geluidshinder te voorkomen. Een universele wasmachine verhoger zou eventueel een goede oplossing kunnen zijn, want deze kun je naar het formaat van je wasmachine aanpassen.

Een ander aspect dat van vrij groot belang blijkt, is de instelbare of vaste hoogte. Een wasmachine verhoger is bedoeld om je wasautomaat hoger te plaatsen, dus kun je er beter meteen eentje uitkiezen die je het meeste gebruikscomfort biedt. Sommige exemplaren zijn standaard 10 of 20 cm hoog en andere hebben verstelbare poten zodat je hem op het gewenste niveau kunt instellen.

Doordat de poten bijna altijd van antislipvoetjes voorzien zijn, kent de verhoger een uitstekende grip op de ondergrond wat voor de nodige stabiliteit zorgt. De poten kennen overigens vaak een bijkomende functie omdat ze over schokdempende eigenschappen beschikken. Ze absorberen de trillingen van het toestel wat tot opmerkelijk minder lawaaihinder leidt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES