Beste draadloze thermostaat

Laatste update: 22.02.24

 

Draadloze thermostaten test van 2024

 

Wanneer je een draadloze thermostaat besluit aan te kopen dan zul je meteen versteld staan van de verschillende mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft. Het feit dat de thermostaat draadloos is, wil dus zeggen dat je deze makkelijk kunt verplaatsen of ergens anders kunt hangen. En dit is natuurlijk het grote voordeel ervan. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de 3 beste draadloze thermostaat toestellen zijn? Dan willen wij deze graag even aan jou voorstellen. Zo haal je met de Nest Learning Thermostat alvast een topproduct in huis. Bovendien werkt het toestel bijzonder energiezuinig en dat is altijd positief op het einde van de maand. Ook wanneer je voor de Netatmo Slimme draadloze thermostaat kiest, mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Het is bijvoorbeeld handiger om deze thermostaat te koppelen aan je tablet of eventueel je computer of smartphone.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze thermostaat reviews – top 5

 

 

Gebruik een draadloze thermostaat om waar en wanneer je wilt de temperatuur van je verwarming te regelen. Is het te warm, zet de thermostaat dan iets lager, is het te koud, dan kun je de temperatuur gewoon hoger zetten. De volgende vijf topproducten zullen je zeker interesseren, kies er zelf maar de beste draadloze thermostaat uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Nest Learning Thermostat

 

Deze thermostaat kan je helpen om te besparen op je energierekening. Dit toestel leert namelijk je favoriete temperaturen in huis en verlaagt de temperatuur wanneer je niet thuis bent. Als je al een paar dagen weg bent kan het apparaat zelfs de boiler uitschakelen. Je kunt het toestel met je smartphone of tablet verbinden om het vanop afstand te besturen.

De thermostaat werkt goed samen met de Nest Protect die CO gas kan detecteren. Wanneer dit gebeurt kan de Nest Thermostat automatisch de ketel uitschakelen. Je kunt dit toestel gewoon op een kast of tafel zetten. De sensoren van het apparaat meten de temperatuur, luchtvochtigheid en kunnen activiteit waarnemen.

De vele reviews geven een goed advies weer over dit product. Het toestel is van goede kwaliteit maar de prijs is voor sommigen wel te hoog. Het apparaat is eenvoudig om te installeren en heeft een mooi design.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke draadloze thermostaat dan is dit product misschien wel waar je naar op zoek bent. Het toestel is afkomstig van het bekende en misschien ook wel het beste merk Nest en kan op heel wat positieve online beoordelingen rekenen. Daardoor zou het ook wel eens tot de populairste draadloze thermostaten kunnen behoren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het toestel is in staat om de meest frequent gebruikte temperaturen op te slaan. Zodra je het huis verlaat, zal het apparaat de temperatuur automatisch lager zetten. En verder is het toestel ook nog eens in staat om de boiler volledig uit te schakelen. Extra handig wanneer je bijvoorbeeld op reis bent.

Aansluiting: het is mogelijk om deze draadloze thermostaat zonder problemen aan je smartphone of zelfs je tablet te gaan koppelen.

Nest Protect: doordat de thermostaat bijzonder goed weet samen te werken met de Nest Protect, kan eventueel CO gas vrij snel gedetecteerd worden. Je zult hiervoor ook een waarschuwing ontvangen.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg is het niet meteen het toestel met de laagste prijs en dat kan voor sommige kopers misschien wel een minpuntje zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Netatmo Slimme

 

Met de draadloze digitale thermostaat van Netatmo heb je volledige controle over de temperatuur in je woning. Je kunt dit toestel verbinden met je smartphone, tablet of laptop. Het is een slimme thermostaat die leert van je dagelijkse gewoonten en daar automatisch op inspeelt.

De temperatuur en de boiler activiteit worden gecontroleerd en je kunt programma’s aanpassen en toevoegen. Het aantal temperaturen die je per dag kunt instellen zijn onbeperkt en alle data is beschikbaar in grafiekvorm. Dit apparaat is compatibel met gas-, olie- en houtboilers.

Het merendeel van de gebruiker is heel tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding van dit apparaat. Het is heel makkelijk aan te sluiten en de bediening via je smartphone werkt uitstekend. Slechts één koper is niet tevreden en vindt het toestel onhandig in gebruik.

Je hebt natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de draadloze thermostaat van het merk Netatmo. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen dan kan het misschien wel eens een goede aanbeveling zijn om alvast even een kijkje te nemen naar de verschillende eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is mogelijk om de thermostaat te koppelen aan externe apparaten zoals bijvoorbeeld je laptop, je smartphone of zelfs gewoon je tablet.

Handig in gebruik: het is altijd handig indien je de temperatuur of andere voorgeprogrammeerde programma’s kunt aanpassen en instellen. Verder wordt ook de boiler activiteit nauwlettend in de gaten gehouden.

Compatibel: de draadloze thermostaat is niet alleen compatibel met houtboilers maar bovendien ook met gasboilers en zelfs met olieboilers.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een enkele gebruiker is niet helemaal overtuigd van het toestel en vindt het apparaat niet zo gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Honeywell Round

 

De Honeywell Round thermostaat is uitermate geschikt voor mensen die op zoek zijn naar goedkope draadloze thermostaten. Dit pakket bevat twee apparaten: een Round Wireless en een Wireless On/Off module. De Round Wireless kun je monteren waar je maar wilt want het is draadloos.

Het toestel beschikt over een verlicht display om de temperaturen goed te kunnen aflezen. Het is uitbreidbaar met een internet gateway en werkt op 2 AA batterijen. De thermostaat wordt geleverd met een handleiding en werkt op alle ketels met een 24 Volt aansluiting.

Hoewel er nog maar twee reviews online staan voor dit product zijn de kopers er volledig positief over. Het toestel is makkelijk om te installeren en is simpel om te gebruiken. Je kunt de thermostaat perfect via je smartphone besturen, zelfs als het toestel zich op een andere verdieping bevindt.

Wil je liever niet zoveel geld uitgeven maar toch zeker zijn van een meer dan duurzame en vooral krachtige draadloze thermostaat. Dan kun je alvast de Honeywell Round thermostaat even rustig gaan bekijken. En wie weet voldoet het apparaat wel perfect aan jouw verwachtingspatroon.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult dit toestel zonder twijfel vast en zeker tussen de goedkopere draadloze thermostaten kunnen verwachten.

Verpakking: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de verpakking uit meerdere elementen bestaat. Zo krijg je er niet alleen een Round Wireless module bij maar ook een Wireless On/Off module bij.

Round Wireless: dankzij de Round Wireless is het mogelijk om het toestel te installeren op gelijk welk plekje want het werkt toch volledig snoerloos.

Handig in gebruik: je zult merken dat het display in het donker zal verlicht worden. Verder functioneert de draadloze thermostaat op basis van krachtige AA batterijen.

 

Nadelen:

Op dit moment kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers volledig tevreden zijn over deze draadloze thermostaat. Dit is natuurlijk uitstekend en positief nieuws.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Honeywell Lyric T6R

 

De Honeywell Lyric T6R is een slimme thermostaat die draadloos gekoppeld is aan de centrale verwarmingsketel. Het toestel kun je eenvoudig bedienen via het touchscreen maar ook met de Lyric app die je op je smartphone of tablet kunt installeren. Dit apparaat kan de locatie van de gebruiker achterhalen via Geofencing om zo de verwarming lager te zetten wanneer je niet thuis bent.

Het toestel ondersteunt Apple HomeKit en Siri spraakbesturing en je kunt er ook weekschema’s mee instellen. Met de Lyric app kun je op elk moment de instellingen van de thermostaat wijzigen, waar je ook bent. Je ontvangt ook meldingen bij te hoge of te lage temperaturen.

De twee kopers die momenteel een beoordeling geschreven hebben over deze draadloze thermostaat aanbieding zijn er positief over. Het is een duurzaam apparaat en een voordelige koop. De kwaliteit van het toestel is top en het design valt ook in de smaak bij de gebruikers.

Net zoals één van de vorige toestellen zul je merken dat ook deze draadloze thermostaat afkomstig is van het bekende merk Honeywell. Het is een toestel dat je helemaal draadloos en zonder problemen kunt gaan aansluiten aan de centrale verwarmingsketel. En dit is best wel handig.

 

Voordelen:

Bediening: het is mogelijk om dit apparaat op 2 verschillende manieren te besturen. Zo kun je kiezen voor het touchscreen maar je kunt ook gebruiken maken van de handige Lyric app. Deze hoef je dan wel eerst op je smartphone of tablet te installeren.

Geofencing: het toestel is voorzien van een Geofencing functie. Daardoor is het mogelijk om de locatie van de gebruiker op een makkelijke en vooral snelle manier te weten te komen. Zo zal het apparaat de temperatuur automatisch lager zetten wanneer het merkt dat je helemaal niet thuis bent. En zo bespaar je heel wat extra energiekosten.

 

Nadelen:

Budget: het is mogelijk dat sommige potentiële kopers de prijs van het apparaat toch net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nefit Easy

 

De Easy thermostaat van Nefit past in elk interieur en ontvangt automatische updates om het toestel altijd maar beter te maken. Je kunt dit apparaat vanop afstand besturen door verbinding te maken met je tablet of smartphone. Zo kun je op elk moment de temperatuur van je huis controleren en aanpassen.

Het toestel zendt je ook meldingen indien er problemen zijn met de CV-installatie en bespaart energie dankzij de aanwezigheidsdetectie die weet wanneer je thuis of weg bent. De Easy is compatibel met veel verschillende ketels.

Hoewel het apparaat nogal duur is zijn de meeste kopers toch tevreden en geven ze een goed advies. De app is gebruiksvriendelijk en je kunt er perfect de temperatuur mee regelen vanop afstand. Het toestel is heel simpel om te installeren.

Tot slot is er dan uiteindelijk ook nog de optie om te gaan kiezen voor de Easy draadloze thermostaat. Dit toestel behoort toe aan het bekende merk Nefit. Het moderne design en de zwarte kleur zorgt ervoor dat het apparaatje in vrijwel om het even welk interieur zal passen.

 

Voordelen:

Updates: het handige van dit toestel is dat de thermostaat continu updates ontvangt. Dit gebeurt bovendien geheel automatisch waardoor het toestel ook steeds maar beter zal worden.

Besturen: het is ook mogelijk om het toestel te besturen wanneer je bijvoorbeeld helemaal niet thuis bent. Dan kan dit via de tablet maar ook via je smartphone.

CV-installatie: zodra er problemen optreden met bijvoorbeeld de CV-installatie dan zal de draadloze thermostaat je hierover een melding geven.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen hoeven te verwachten tussen de goedkope draadloze thermostaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze thermostaten koopgids

 

Een draadloze thermostaat kun je overal in je woning hangen of plaatsen en gebruiken om de temperatuur van de centrale verwarming in te stellen. Dit product beschikt natuurlijk ook nog over vele extra functies en je kunt ook nog rekening houden met het type en de prijs. In deze koopgids geven we je meer informatie over de belangrijke punten zodat je kunt op zoek gaan naar de beste draadloze thermostaten en goedkope aanbiedingen.

 

 

Type

 

Er bestaan twee belangrijke soorten thermostaten, een traditioneel model en een slimme thermostaat. De traditionele thermostaat zullen we even heel kort bespreken want je vindt dit apparaat niet veel meer terug, tegenwoordig beschikken alle nieuwe huizen over een slimme thermostaat. Een traditionele thermostaat moet je manueel bedienen en gebruikt een ingebouwde module om de kamertemperatuur te vergelijken met de gewenste temperatuur.

Je kunt ook kiezen voor een klokthermostaat die je kunt instellen om de temperatuur aan te passen op een bepaald tijdstip. Je kunt de thermostaat dan zo instellen dat de verwarming ‘s nachts uitgeschakeld wordt om energie te besparen.  

Een slimme thermostaat zorgt echter voor veel meer gebruiksgemak. Je kunt deze thermostaat bedienen via je smartphone. De fabrikant biedt een gratis app aan die je kunt downloaden op je smartphone en waarmee je de thermostaat kunt bedienen op elk gewenst moment.

Dit geeft je de mogelijkheid om de verwarming aan te zetten een half uurtje voordat je thuiskomt zodat je woning lekker warm is. Dit is heel handig tijdens de winter. Natuurlijk kun je de thermostaat zelf ook gebruiken om het te bedienen. Dit gebeurt via een display en knoppen op de thermostaat, maar er zijn ook al vele modellen die je kunt bedienen via touchscreen.

Sommige slimme thermostaten beschikken over een functie waarmee de verwarming wordt uitgeschakeld wanneer je het huis verlaat. Of je kunt het toestel programmeren om uit te schakelen wanneer je je op een afstand van 500 meter van je huis bevindt. Je kunt het apparaat dan eenvoudig opnieuw programmeren om in te schakelen wanneer je dichter bij huis bent. Op die manier geniet je altijd van een warme omgeving en bespaar je ook energie als je niet thuis bent.

 

 

Extra functies

 

Naast het regelen van de centrale verwarming kan een thermostaat nog over andere functies beschikken. Zoals we al besproken hebben in het gedeelte over de slimme thermostaat, kun je dit type programmeren om de verwarming op een bepaald tijdstip in of uit te schakelen.

Het is dus een aanbeveling om een slimme thermostaat te kopen want je kunt op een efficiënte manier je huis verwarmen maar ook energie besparen. De beste draadloze thermostaten worden geleverd met een gratis app die je kunt gebruiken om het toestel te bedienen vanop afstand. Je hebt enkel een draadloze verbinding nodig voor je smartphone en je kunt van waar ook ter wereld de thermostaat instellen.

Al deze opties helpen je om energie te besparen. Dit zal zorgen voor een lagere energiefactuur op het einde van de maand. Het is dus niet alleen voordelig voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Sommige systemen beschikken zelfs over de mogelijkheid om de temperatuur apart per kamer te regelen.

Je kunt een draadloze thermostaat aansluiten op een basisstation. Dit apparaat is het centrum van verschillende apparatuur zoals bewakingscamera’s en detectoren. Deze toestellen kun je tegenwoordig ook eenvoudig bedienen via een app op je smartphone. Als je niet goed weet welk model je moet kiezen dan kun je verschillende thermostaten vergelijken op prijs en functies.

 

 

Hoeveel kost een draadloze thermostaat?

 

Bij de aankoop van een draadloze thermostaat aanbieding moet je ervoor zorgen dat het toestel compatibel is met de ketel van je centrale verwarming. Anders zul je de thermostaat niet kunnen gebruiken. Zorg er dus voor dat beide apparaten compatibel zijn met elkaar voordat je meteen kiest voor goedkope draadloze thermostaten.

De prijs van het apparaat verschilt naargelang het aantal mogelijke functies en het gebruiksgemak. Je kunt het internet gebruiken om verschillende thermostaten op te zoeken en te vergelijken. Je kunt ook de reviews van andere kopers lezen, we raden dit zelfs aan want je kunt er veel nuttige informatie in terugvinden.

Als je ervoor kiest om het product online aan te kopen, houd dan zeker rekening met de verzendkosten. Hoe groter het apparaat, hoe hoger de verzendkosten. Controleer ook of de thermostaat compatibel is met de ketel van de centrale verwarming. Opteer niet meteen voor het goedkoopste model want als het apparaat na een jaar al niet meer werkt dan moet je extra kosten maken om een nieuw model te kopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES