5 beste Thermostaten Test van 2024

Laatste update: 14.07.24

 

Thermostaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd gemakkelijk om een degelijke thermostaat te vinden die je zelf kunt regelenen en die ook nog eens heel goed werkt en duurzaam is. In onze koopgids geven wij jou daarom ook enkele tips mee waarop je eventueel zou kunnen letten als je op zoek gaat naar een thermostaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat de Nest Learning thermostaat zeker en vast een goede aanbeveling is. Bovendien kun je dit toestel ook vanaf je smartphone of een tablet behandelen. Met de Netfit Easy thermostaat mag je zeker zijn van een degelijk en waardig alternatief. Je zult bovendien merken dat de thermostaat bijzonder eenvoudig te besturen en te regelen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Thermostaten koopgids

 

Met een thermostaat kun je eenvoudig de centrale verwarming van je huis instellen. Je kunt de temperatuur kiezen maar ook programma’s instellen om de verwarming uit te schakelen ‘s nachts en ‘s morgens automatisch terug in te schakelen. Bij de aankoop van een thermostaat moet je rekening houden met de soorten thermostaten, de functies en de prijs. We bespreken deze punten even om je te helpen bij het zoeken naar een goede thermostaat.

Soorten thermostaten

Grofweg kunnen we twee soorten thermostaten onderscheiden namelijk de traditionele thermostaat en de slimme thermostaat. De laatste jaren heeft de slimme thermostaat nog een grote sprong vooruit gemaakt door de mogelijkheid om de thermostaat via wifi te bedienen.

De traditionele thermostaat komt nog altijd voor in vele woningen maar bij nieuwbouw projecten komt dit niet meer voor. Dit type thermostaat moet je met de hand bedienen en sommige modellen zijn voorzien van een display waar je de kamertemperatuur op kunt aflezen. Een module die in de thermostaat ingebouwd is vergelijkt de kamertemperatuur met de temperatuur die je gekozen hebt om de ruimte te verwarmen of juist af te laten koelen.

Bij dit type kun je ook kiezen voor een klokthermostaat die tijd gebruikt om de temperatuur aan te passen. Zo kan de thermostaat na een bepaalde tijd de temperatuur naar beneden brengen om energie te besparen. Vooral als je niet meer in de ruimte aanwezig bent is het niet nodig om de temperatuur op peil te houden.

Ten tweede kun je kiezen voor een slimme thermostaat. Deze thermostaten kun je tegenwoordig bedienen door middel van een app die je op je smartphone of tablet installeert. Zo kun je zelfs de verwarming bedienen vanop afstand, zelfs als je niet thuis bent. Op die manier kun je bijvoorbeeld het huis al laten opwarmen een halfuur voordat je thuiskomt.

De thermostaat zelf beschikt meestal nog over een touchscreen display zodat je het ook eenvoudig ter plaatse kunt bedienen. Met een slimme thermostaat kun je de verwarming zo programmeren dat het automatisch inschakelt als je je op een bepaalde afstand van je huis bevindt. Er bestaan verschillende mogelijkheden om je verwarming te programmeren met dit model.

 

Functies

De belangrijkste functie is natuurlijk het regelen van de temperatuur in je huis. Maar daarnaast kun je bij vele modellen nog genieten van extra functies om je leven nog makkelijker te maken. Bij de meeste thermostaten kun je ook bepaalde instellingen programmeren, denk maar aan de mogelijkheid om de verwarming elke dag op hetzelfde tijdstip in te schakelen zonder dat je de thermostaat moet aanraken.

Als je een slimme thermostaat gaat kopen dan kun je gebruik maken van de app om de verwarming automatisch te laten inschakelen als je op een bepaalde afstand van je huis bent. Meestal is dit een afstand van enkele kilometers, je huis is dan al lekker warm wanneer je thuiskomt.

De meeste extra functies zijn speciaal ontworpen om zoveel mogelijk energie te besparen. Sommige modellen beschikken over de mogelijkheid om de temperatuur apart per kamer te regelen. Zo kan de woonkamer lekker warm zijn terwijl de studeerkamer een lagere temperatuur heeft. Je hoeft dan wel extra onderdelen aan te sluiten want een slimme thermostaat alleen is niet genoeg, je hebt ook nood aan speciale radiatorkranen en een basisstation.

Als je een basisstation installeert kun je dit toestel ook gebruiken om bijvoorbeeld andere apparatuur aan of uit te schakelen. Het is dus niet alleen handig voor de verwarming maar ook voor vele andere toepassingen. Zelfs bewegingsdetectoren en camera’s kun je bedienen met het basisstation, die je via een app met je smartphone of tablet kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen ontvangen als er een beweging wordt waargenomen.

De mogelijkheden van de hedendaagse slimme thermostaten zijn eindeloos. Als je het toestel goed programmeert kun je op verschillende manieren energie besparen en ervoor zorgen dat het huis altijd warm is wanneer jij thuis bent.

Prijs van een thermostaat

Bij het kiezen van een thermostaat moet je ook nog rekening houden met het soort ketel die je gebruikt voor de centrale verwarming want niet elk apparaat is compatibel met elke ketel. Daarna kun je rekening houden met de punten die we besproken hebben en een budget samenstellen voor de aankoop van een thermostaat.

Tegenwoordig is het makkelijk om veel informatie op te zoeken over verschillende producten. Je hoeft gewoon enkele websites te bezoeken die thermostaten verkopen en de voor- en nadelen van elk model vergelijken. Je kunt zelfs leuke aanbiedingen vinden online voor een goedkopere prijs dan in de winkel. Het voordeel daarvan is dat je het huis niet eens moet verlaten want het product wordt aan de deur geleverd.

Je kunt natuurlijk in de winkel ook om een aanbeveling vragen aan de verkoper maar meestal kun je daar niet op afgaan want zij willen gewoon een product aan jou kunnen verkopen.

 

5 beste thermostaten (Reviews) van 2024

 

In elke woon- of leefruimte hoort er een goede thermostaat thuis voor het regelen van de temperatuur. Niets is zo heerlijk om in een omgeving te zijn die de juiste temperatuur heeft voor jou. Het is goed voor de gezondheid om een goede warmteregelaar te hebben. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste thermostaat die bij jou past.

 

1. Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat

 

De Nest learning thermostaat is een slimme Wi-Fi thermostaat die je via een applicatie op je mobiel, laptop of tablet op een afstand kan bedienen.

Dit product kan de temperatuur van je boiler wijzigen en aansturen. Het leert en past automatisch de juiste temperatuur aan bij jouw afwezigheid om energie te besparen. Dit product geeft de tijd en temperatuur aan als je binnentreedt en het wordt geüpdatet via Wi-Fi.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope thermostaten. Toch zijn de meeste gebruikers van dit product tevreden en dat kun je merken aan het aantal reviews dat er geplaatst zijn. De meeste kopers vinden het een top product, want het is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Verder heeft het een goede prijs en een fraai design. Voor andere kopers is het moeilijk in gebruik en prijzig.

Indien je deze thermostaat van het merk Nest wilt aankopen dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Het toestel beschikt namelijk niet meteen over de laagste prijs. Toch kunnen we hoofdzakelijk positieve online reacties van koper opmerken. Zo zijn er heel veel personen die het merk Nest ook als het beste merk aanschouwen.

 

Voordelen

Slimme thermostaat: dit toestel wordt ook wel eens omschreven als een slimme thermostaat. Dit komt omdat het mogelijk is het om het apparaat te bedienen vanaf je laptop, tablet of smartphone.

Energiebesparend: op de momenten dat jij niet thuis bent zal de thermostaat helemaal automatisch de juiste temperatuur gaan selecteren en aanpassen. Op die manier zal er energie worden bespaard.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is voorzien van een eenvoudige bediening en ziet er bovenal ook nog eens bijzonder goed uit.

 

Nadelen

Prijskaartje: ondanks het feit dat de meeste kopers laaiend enthousiast zijn over dit product, zou de hoge prijs toch een nadeel kunnen zijn voor andere potentiële gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nefit Easy Slimme Thermostaat Modulerend

 

De Nefit Easy slimme thermostaat leert jouw voorkeur temperatuur aan en het is gemakkelijk te bedienen via jouw smartphone en tablet. Het herkent via je smartphone wie thuis is en past de temperatuur aan.

Dit product heeft 4 verschillende programma’s namelijk een dag-, vakantie, weekdagen-, en een weekend programma. Het is rechthoekig en het is per halve graad instelbaar voor de juiste temperatuur die bij jou past. De Nefit Easy is ook een Wi-Fi thermostaat die je via Wi-Fi kunt updaten waarna nieuwe functies beschikbaar komen.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve reviews gegeven door de gebruikers. De meeste personen zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Deze thermostaat heeft voor deze groep een goede prijs en het heeft een fraai design. Voor enkele kopers heeft het een beperkte integratiemogelijkheid en het is prijzig.

Met deze Nefit thermostaat kun je er zeker van zijn dat je zeker een degelijk toestel in huis haalt. Het is niet meteen één van de goedkoopste modellen maar ook zeker niet het duurste. Het lijkt ons dan ook de moeite waard om de voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen. Op die manier krijg je een beter beeld van het toestel en kun je uitmaken of het aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Voordelen

Handig in gebruik: ook hier kun je de temperatuur gaan regelen vanop je smartphone, laptop of tablet. Bovendien weet het aan de hand van deze toestellen ook meteen welke persoon als eerste thuis gekomen is.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is uitgerust met 4 verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen. Bovendien is het mogelijk om het per halve graad te gaan instellen, indien je dit wenst.

Wi-Fi: het is ook mogelijk om deze thermostaat via je Wi-Fi te gaan updaten. Op die manier zul je merken dat er allemaal nieuwe functies en opties beschikbaar zullen komen.

 

Nadelen

Prijzig: een kleine minderheid van de klanten vindt het toestel nog altijd iets te prijzig.

Matige kwaliteit: we merken dat sommige kopers niet helemaal tevreden zijn inzake de kwaliteit van het toestel. Zo ondersteunt het toestel geen 5 ghz band.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat

 

De Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat heeft een geofencing functie. Deze functie regelt de temperatuur van elk individu op basis van de locatie van de gebruiker. Verder schakelt dit apparaat automatisch uit wanneer niemand zich binnen de ingestelde afstand van de thermostaat bevindt.

Dit product leert zelf, kan eenvoudig bediend worden via Apple apparaten en het heeft een spraakbesturing. Het heeft een ingebouwde klok en het leert zelf hoe lang het duurt om de kamer op de juiste temperatuur te brengen.

Voor dit product zijn er zowel positieve als negatieve beoordelingen gegeven door de gebruikers. De meeste individuen geven positief advies voor dit product, want het heeft een goede prijs en het is van goede kwaliteit. Verder is het handig in gebruik en het heeft een fraai design. Voor de ontevreden groep heeft dit product een ingewikkelde installatie en een onaantrekkelijk design.

Wanneer we gaan kijken naar elektronische toestellen dan zul je het merk Honeywell vast wel al eens zijn tegengekomen. Deze thermostaat is dan ook afkomstig van dit bekende en gewaardeerde merk. Bovendien is dit model beschikbaar in 2 verschillende kleuren namelijk zwart en wit. Zo kun je dus zelf het toestelletje kiezen dat je het mooiste vindt of dat het beste in het interieur past.

 

Voordelen

Geofencing functie: dankzij de geofencing functie zal de thermostaat de temperatuur gaan regelen van elke persoon. Dit door rekening te houden met de locatie en de ruimte van die persoon in kwestie.

Handig in gebruik: het toestel is uitgerust met een spraakbesturing en een klok. Verder kan het bereken hoe lang het ongeveer duurt om de perfecte temperatuur te bereiken in een bepaalde ruimte.

 

Nadelen

Kwetsbaar: volgens sommigen is het een vrij kwetsbare thermostaat die bovendien bijzonder snel kapot gaat.

Aankoopprijs: een aantal kopers zijn van mening dat de aankoopprijs van deze thermostaat toch wel lichtjes aan de hoge kant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Plieger Milton Aan/Uit Klokthermostaat digitaal

 

De Plieger Milton klokthermostaat heeft een automatische, comfort- of energiebesparingsstand. En naast het 7 daags programma heeft dit product ook een instelling van maximaal 99 dagen voor wanneer je op vakantie gaat.

Deze slimme thermostaat biedt jou de mogelijkheid om verschillende programma’s in te stellen zoals de dag-, weekdagen- en het weekend instellingen en het heeft een digitaal 24 uurs schakelklok met 8 vrije instelbare schakelpunten per dag.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een thermostaat aanbieding en dat is het ook voor de meeste personen die deze thermostaat hebben aangeschaft. Voor hen is dit product handig in gebruik en het heeft een goede prijs. Verder is het handig in gebruik en het heeft een fraai design. De overige kopers vinden dat dit apparaat onhandig in gebruik is en te prijzig is. Het heeft een onlogisch systeem en een onduidelijke gebruiksaanwijzing.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke thermostaat en je bovendien liefst niet zoveel geld wenst te spenderen, dan hoef je zeker dit apparaat van Plieger eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 topproducten zou dit hier echt wel eens om een thermostaat aanbieding kunnen gaan.

 

Voordelen

Prijskaartje: het is daadwerkelijk het toestel met de laagste prijs in vergelijking met de andere apparaten die we geselecteerd hebben.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van 7 verschillende programma’s. Verder is er ook een bepaalde instelling van ongeveer 99 dagen. Dit kun je gebruiken wanneer je op reis vertrekt.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een aantal kopers zijn niet zo tevreden over de kwaliteit van het toestel. Zo zou je geen verschillende temperaturen kunnen gaan instellen en kun je het toestel enkel maar per uur gaan instellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Remeha iSense klokthermostaat Bedraad

 

De Remeha iSense is een klokthermostaat en biedt 2 klokprogramma’s waaronder 1 boiler klokprogramma met 6 schakelpunten per dag. Ook heeft dit product een vakantieprogramma met ruimte voor 16 perioden.

Verder heeft het een aantal standen zoals de dag- en nachtstand, zomerstand, vorstbeveiliging en de open haard stand. Deze klokthermostaat heeft een instelnauwkeurigheid waarbij het per halve graad instelbaar is en het beschikt over een 10 minuut klokprogramma. Dit product heeft een opentherm communicatie aansluiting en het kan niet via Wi-Fi geüpdatet worden. Het heeft een digitaal scherm, een verlichte display en een draaisysteem.

Voor deze thermostaat zijn er slechts 2 reviews te lezen door de gebruikers. Voor beide gebruikers is dit product aangeraden, want het is handig in gebruik en het heeft een goede prijs. Voor deze 2 gebruikers is deze klokthermostaat van goede kwaliteit en het heeft ook een fraai design.

Het is misschien niet meteen het meest bekende merk maar toch haal je met de thermostaat van Remeha een zeer degelijk toestel in huis. Dat bewijzen ook de klanten die een positieve online reactie geplaatst hebben. Het loont daarom echt wel de moeite om de voor- en nadelen van het toestel eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen

Programma: dit is eigenlijk een soort van klokthermostaat dat 2 klokprogramma’s zal gaan aanbieden. Van deze 2 programma’s is er dan 1 boiler klokprogramma in combinatie met 6 schakelpunten.

Handig in gebruik: je kunt kiezen uit verschillende standen en de thermostaat is bijzonder nauwkeurig. Zo kun je het toestel op een halve graad nauwkeurig gaan instellen.

 

Nadelen

Prijzig: slechts één enkele gebruiker vindt dat de prijs van het toestel toch wel iets lager had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES