Wanneer heb jij voor het laatst een schoorsteenveger laten komen? 

Laatste update: 30.04.24

 

Wanneer jij je woning met een gas- of houtkachel verwarmt, dan is een goede schoorsteen meer dan noodzakelijk. Niet alleen voor het afvoeren van de vrijgekomen rook in de verwarmingsbron maar tevens ook om ervoor te zorgen dat de open haard de juiste trek krijgt. Maar vergis je niet want een schoorsteen kan natuurlijk ook gevaarlijk worden wanneer het onderhoud niet op tijd en stond plaatsvindt. In Nederland gaan er op jaarbasis tientallen huizen in rook op als gevolg van een hevige schoorsteenbrand. Het is dus aangewezen om de kans op een schoorsteenbrand te verkleinen door tijdig beroep te doen op een schoorsteenveger. Wil je je geen zorgen hoeven maken om dit onderhoud, kies dan vandaag nog voor een Univé verzekering die alles voor jou regelt.  

 

Waarom moet je de schoorsteen vegen? 

Een schone schoorsteen is essentieel voor je verwarming. Een verstopte schoorsteen zorgt ervoor dat je vuur geen trek kan maken waardoor het snel zal doven en je dus al snel in de kou komt te zitten. Daarnaast bestaat het gevaar van een verstopte schoorsteen er ook in dat er schadelijke stoffen in je woning terechtkomen op het moment dat je je huis verwarmt. Kortom: vergeet niet je schoorsteen te vegen. Bij Univé kun je een speciale verzekering afsluiten om dit onderhoud uit te besteden. Voor een relatief klein maandelijks bedrag, zorgt Univé ervoor dat het schoorsteenonderhoud tijdig en regelmatig plaatsvindt waardoor jij je verder geen zorgen meer hoeft te maken. Daarbij neemt een specialist tijdig contact met jou op om een afspraak in te plannen. Eenmaal ter plaatse, zorgt de schoorsteenveger ervoor dat het volledige rookkanaal grondig wordt schoongemaakt en al het aanwezige vuil verwijderd wordt.

 

Wat is niet verzekerd? 

Hoewel de schoorsteenveger eenmaal per jaar langskomt om het rookkanaal grondig schoon te maken en alle aangekoekte vuil te verwijderen, is niet alles inbegrepen. Zo kan het gebeuren dat de specialist ter plaatse ontdekt dat de schoorsteen net iets meer onderhoud nodig heeft dan gedacht. We denken hierbij vooral aan scheurtjes in het rookkanaal of bepaalde onderdelen die door het verstrijken van de jaren versleten zijn en bijgevolg dringend moeten vervangen worden. Het is belangrijk om te weten dat dergelijke problemen niet door de Univé verzekering worden gedekt. De specialist kan jou wel een rapport geven waarin staat wat er aan de schoorsteen moet gebeuren zodat je ook weet op welke kosten je moet rekenen. Vervolgens is het aan jou om dit onderhoud te realiseren.  

Meer onderhoud laten verzekeren? 

Een woning vereist uiteraard meer dan enkel en alleen het onderhoud van de schoorsteen. Zo denken we bijvoorbeeld aan het onderhoud van de cv-ketel of het schoonmaken van de dakgoten die misschien vol bladeren en/ of andere troep zitten. Voel jij er weinig voor om al deze klusjes zelf uit te voeren of lukt het jou om één of andere reden niet meer, dan raden wij jou aan om even de overige “Veilig Wonen” verzekeringen van Univé onder de loep te nemen. Door bovendien meerdere verzekeringen uit dezelfde categorie aan te klikken, wordt het mogelijk om van een uitstekende en uiterst aantrekkelijke pakketkorting te genieten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES