De badkamer van je dromen! 

Laatste update: 25.04.24

 

Is de badkamer dringend aan vernieuwing toe? Een goede voorbereiding en een dito plan van aanpak zijn dan ook goud waard! Welke elementen kun je zelf onder handen nemen en welke zaken besteed je toch maar beter uit? Ga je voor een volledige badkamer op maat of wil je een eerder kleine badkamer optisch groter laten lijken? Hou je van ruimte en hebt je alles over voor een luxe badkamer geheel naar jouw wensen of is een cosy badkamer in bohemian style jouw droom? Geen paniek want wij helpen jou graag op weg!

 

Meten is weten!

Het is zover! Eindelijk starten de verbouwingen aan de badkamer! Om te vermijden dat de zenuwen, stress en paniek je om de oren vliegen, is het aangewezen om op voorhand een degelijk plan van aanpak uit te stippelen. Op die manier wordt de kans aanzienlijk kleiner dat je in een later stadium (nog) voor verrassingen komt te staan. Uiteraard kan er altijd wel nog eens wat mislopen onderweg, maar een goede voorbereiding is én blijft alvast goud waard!

In eerste instantie is het dan ook belangrijk om de volledige badkamer – of de ruimte waar de nieuwe badkamer dient te komen – in kaart te brengen. Meet daarom uitvoerig de totale oppervlakte – bij voorkeur zelfs meerdere malen zodoende 100% zeker te zijn van de vierkante oppervlakte alvorens op zoek te gaan naar de geschikte meubelen en dergelijke meer. 

Zoals het gezegde luidt; “meten is weten!”, en dat is ook effectief het geval! Door de ruimte volledig in kaart te brengen, wordt het voor iedereen net iets makkelijker om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en eventueel al even weg te dromen bij de stijl van het uiteindelijke interieur.

 

Op zoek naar de juiste vakmensen

Eenmaal de volledige oppervlakte correct en uitvoerig in kaart is gebracht, komt het erop aan om taken uit te besteden. Let wel; alles wat je zelf kunt uitvoeren is mooi meegenomen en zal uiteraard een positieve invloed hebben op de uiteindelijke kost. Heb je echter 2 linkerhanden of weinig tot geen tijd; dan is het uiteraard verstandig om heel wat taken uit te besteden aan professionele vaklui.

Neem de zoektocht naar de geschikte vakmensen echter niet te lichtvoetig op. Neem de tijd om verschillende bedrijven/ werkmensen met elkaar te vergelijken, bekijk hun websites en portfolio alsook de online reviews van klanten indien deze beschikbaar staan. Dergelijke informatie mag dan wel nutteloos lijken, we kunnen wel degelijk het tegenovergestelde beamen. Vraag meerdere prijsoffertes op en ga niet zomaar met de eerste de beste vakmensen in zee. Merk je dat er toch wel wat verschillen zitten in bepaalde prijsoffertes dan zou dit al een eerste belletje moeten doen rinkelen.

Misschien zijn er ook wel mensen in je familie- én/ of kennissenkring die een bepaalde stiel uitoefenen die handig van pas komt bij de bouw/ verbouwingen van de badkamer? Vraag hen – indien mogelijk – om raad en wie weet helpen zij jou wel uit de nood. Let wel; de keuze voor kennissen of familie kan ook nadelen met zich meebrengen aangezien de vertrouwensband een pak groter is. In sommige gevallen kunnen de werken bijgevolg wel wat langer aanslepen dan bij bedrijven die je van haar noch pluimen kent. Maak daarom op voorhand duidelijke afspraken van de te verwachten doelstellingen zodoende niet eeuwig op je luxe badkamer te hoeven wachten.

 

Benut de ruimte!

Eenmaal de juiste vakmensen aan boord, is het aangewezen om even met hen rond de tafel te zitten zodoende je wensen/ verwachtingen op tafel te leggen en eventueel bij te stellen. Zo kun jij wel een prachtige driehoekige badkuip in gedachten hebben; het moet ook mogelijk zijn rekening houdend met de eerder opgemeten beschikbare ruimte. Is de ruimte eerder beperkt, dan is het misschien toch wel een beter idee om te opteren voor een rechthoekige staande badkuip of douche- én badmeubel in 1. Kortom, mogelijkheden zat maar daarom niet altijd even haalbaar binnen het volledige bouwplan. De juiste vakmensen kunnen jou daar alvast op wijzen en gaan mee op zoek naar de voor jou ideale badkamer van je dromen!

Indeling en stijl

Eenmaal de mogelijkheden zijn uitgesproken en verschillende vaklui hun mening en advies gegeven hebben inzake de beschikbare ruimte, het plaatsen van de waterleidingen en de elektriciteitskabels; kun je geleidelijk aan op zoek gaan naar de geschikte badkamermeubels.

Gaat je voorkeur daarbij uit naar een aparte douche en bijbehorende badkuip of heb je toch liever een 2-in-1 badkamermeubel waarbij de badkuip in een handomdraai ook als volwaardige douche dienst kan doen? Dit laatste kan vooral handig zijn in compacte badkamerruimtes. 

Wil je het geheel aanvullen met een aparte toiletruimte en lavabo? Houd dan ook hier rekening met de indeling én de totale oppervlakte van de beschikbare ruimte. Zo worden hangende meubels – gaande van een hangend toilet tot een hangende lavabo met geïntegreerde badkamerkast – beschouwd als een goede aanbeveling in compacte badkamers zodoende de ruimte optisch groter te laten lijken. 

Maar niet alleen de inrichting is van belang, ook de stijl die je wilt uitstralen is een belangrijke factor rekening houdend met de uiteindelijke doelstellingen en verwachtingen. Opteer je voor een strakke moderne inrichting met veel zwart en wit in combinatie met glaswerk? Of hou je het liever rustig en ben je eerder dol op de bekende bohemian style waarin licht gouden dan wel houten accenten centraal staan. We denken hierbij meteen aan een witte marmer tegel met licht gouden accentjes die het geheel naar een hoger niveau weten te tillen!

 

Het zit hem in de details!

En last but not least, werk de badkamer van je dromen af met de juiste details. Zo kan een bohemian style waarin houten en licht gouden accenten centraal staan, nog net dat tikkeltje specialer worden door er bepaalde kamerplanten aan toe te voegen. Maar ook tal van andere accessoires en toebehoren kunnen eender welke badkamer omtoveren naar een ruimte van jouw dromen. Kies voor een leuke set handdoeken, bijbehorende zeep- en doucheproducten en werk af met bijvoorbeeld een lekker geurtje of een leuk vloerkleedje en klaar is Kees!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES