Deze items mogen niet ontbreken in een landelijk interieur

Laatste update: 22.03.23

 

Het landelijke interieur is een populaire interieurstijl die gekenmerkt wordt door een warme en gezellige uitstraling. In een landelijk interieur worden vaak natuurlijke materialen gebruikt en zijn de kleuren warm en rustgevend. Wil je jouw huis inrichten in deze stijl? Dan zijn er enkele items die niet mogen ontbreken. Hieronder vind je een overzicht van onmisbare items die je landelijk interieur naar een hoger niveau tillen. Laat je inspireren!

 

Houten meubels

Hout is een belangrijk materiaal in het creëren van een landelijk interieur en houten meubels mogen dan ook zeker niet ontbreken. Kies bij voorkeur voor meubels met een robuuste uitstraling en laat het hout onbehandeld of kies voor een natuurlijke afwerking. Een mooie houten kast kopen voor je landelijke interieur is dan ook geen slecht idee.

 

Natuurlijke materialen

Naast hout worden er in een landelijk interieur ook andere natuurlijke materialen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan linnen, wol, leer en steen. Kies voor een natuurlijk kleurenpalet en laat de materialen tot hun recht komen in je interieur.

 

Accessoires

Accessoires maken het interieur helemaal af. Kies voor accessoires die passen bij de landelijke stijl zoals een gehaakte sprei, een wollen plaid, kaarsen, een rieten mand of een zinken emmer. Ook bloemen en planten mogen daarbij aan het rijtje worden toegevoegd. Opteer daarbij voor wilde bloemen in een vaas of zet een mooie plant in een terracotta pot.

Verlichting

Hoewel verlichting belangrijk is in eender welk interieur, is het bij een landelijke inrichting aangewezen om niet te opvallend te gaan. Kies voor een zachte, warme verlichting in de vorm van bijvoorbeeld een hanglamp van riet, een koperen wandlamp of een mooie houten vloerlamp. Een mooie kroonluchter kan ook perfect passen bij een landelijk interieur.

 

Textiel

Tot slot mogen we ook het gebruik van textiel binnen een landelijke inrichting niet onderschatten. Kies bijvoorbeeld voor linnen gordijnen, een wollen vloerkleed en werk af met mooie kussens met een grof breisel of een geblokt patroon. Ook een geruite deken kan niet ontbreken binnen deze warme inrichting.

In een landelijk interieur draait het om warmte, gezelligheid en natuurlijke materialen. Met deze items kun je gemakkelijk een landelijke sfeer creëren in je interieur. Kies voor meubels en accessoires die passen bij deze stijl en maak gebruik van zachte, warme verlichting en natuurlijke kleuren. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw interieur omtoveren tot een landelijke oase van rust en gezelligheid.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES